Hur man fryser makaroner och ost

Frysen är ett bra sätt att förlänga hållbarhetstiden för makaroner och ost För upp till 3 månader. Om du vill spara dina pre-bakade cheesy nudlar för senare, kyla av maträtten i ett isbad innan du packar och fryser det. Om du bevarar en okokt sats av makaroner och ost, wrap och lagra pasta försiktigt i frysen. Med en förvärmd ugn kan du avfrost eller laga maträtten på mindre än 90 minuter!

Steg

Metod 1 av 2:
Lagra kokad makaroner och ost
1. Häll isvattnet i en stor, platt pan. Hitta en metallpanna som är större och bredare än serveringsrätten för din makaroner och ost. För att göra ett kylbad, fyll pannan med kallt vatten och några isbitar. Fyll bara pannan ungefär halvvägs, så vattnet överflödar inte senare.
  1. 1
  2. Om det är tillräckligt stort, kan du ansluta din sink dränera och fylla den med isvatten. Se till att du har rengjort det i förväg!
  3. Isbad är ett bättre alternativ än att låta din maträtt coolt. Om du lämnar maten vid rumstemperatur i flera timmar, är du mer risk för livsmedelsburna sjukdomar.
  4. 2. Placera din makaroner och osträtt i badet i 5 minuter. Om din matlagningspanna fortfarande är varm, använd heta kuddar eller ugnsmötter för att flytta pastarätter i isen. Innan du släpper på skålen, kontrollera att den är säkert vilande i pannan. Lämna makaroner och ost i badet i 5 minuter, eller tills matens yta är cool till beröringen.

    Dricks: Om du förberett din makaroner och ost i en stekpanna eller annan panna, överväga att överföra pastaen till en foliefodrad gryta. Ordna ett stort ark av aluminiumfolie över botten och kanter av en ny gryta. Innan du lagrar den bakade makaronerna, skopa pastaen i den fodrade skålen. Denna typ av behållare kan göra det lättare att uppvärma och servera pastaen senare!

  1. 1. Isolera skålen med plastfolie och frysfack. Sträcka och riva bort en stor bit plastfolie som passar över ytan på din maträtt. Därefter dra längs kanterna på wrap för att säkra den tätt runt behållaren. För att hålla plasten på plats, applicera små remsor av frys-säkert tejp längs ändarna av omslaget.
  1. 1
  2. Denna process hjälper till att skapa en tät tätning.
  3. 2. Täcka en full maträtt av makaroner och ost med folie. Riva av ett annat ark av aluminiumfolie som är större än ytan av grytan. Därefter, tuck folien runt pannan för att skapa en tät tätning. Dubbelkontrollera alla kanter på pannan för att se till att ingen luft kommer in.
  1. 1
  2. Använd gärna 2 ark av folie, om det behövs.
  3. Om du vill spara enskilda portioner av din makaroner och ost, lagra dem i små, cirkulära bakfack.
  4. Du kan också använda frysbara plastbehållare för att bevara din mat för långvarig lagring.
  5. 2. Frysa makaroner i upp till 3 månader. Använd en etikett eller en bit maskeringstejp för att markera det aktuella datumet på din maträtt. När maten är märkt, placera den i frysen i högst 3 månader.
  1. 1
  2. Om du lämnar din pasta i frysen för länge, kommer det att smaka frysbränd.
  3. 2. Avfrosta pastaen i ugnen vid 400 ° F (204 ° C) i 1 timme. Ta bort folien och ordna din makaroner och ost i ugnen. Ställ in en timer i 1 timme och vänta på pastaen att värma upp. Kontrollera på skålen regelbundet med en matstermometer för att övervaka den interna temperaturen. När makaroner är konsekvent 165 ° F (74 ° C), ta bort den från ugnen och servera den.
  1. 1
  2. När du uppvärmer 1 quart (137 g) makaroner och ost, lämna pastaen i ugnen i 1 timme och 45 minuter.
  3. 2. Värm pastaen i mikrovågsugnen för att avfrosta enskilda portioner. Överför en del av makaroner och ost till en mikrovågsäker skål eller tallrik, täck sedan löst skålen med mikrovågsäkert papper eller omslag. Beroende på din apparat, använd knappen "Avfrostning", eller ändra ströminställningarna till 30%. För varje 1 pund (450 g) pasta, värm skålen i minst 7 minuter.
  1. 1
  2. Kontrollera att makaroner och ost har en inre temperatur på 165 ° F (74 ° C) eller mer. Om din pasta är svalare än detta kan du vara i fara för livsmedelsburna sjukdomar.
  3. Serverar alltid mat omedelbart efter avfrostning.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 2 av 2:
Bevara okokt portioner
1. Skopa pastaen till en individuell bakfat om du matar 1 person. Efter att ha blandat dina ingredienser, dela upp dina kokta ostliknande nudlar bland flera små, avrundade, ugnssäkra rätter. Fyll varje behållare något under fälgen, så pastaen är lättare att lagra senare. Om ditt recept kräver brödsmulor, var noga med att klara av varje enskild maträtt.
  1. 1
  2. Små rätter kan vara till hjälp om du bor själv, eller om du försöker styra dina portioner.
  3. 2. Ordna makaroner i en gryta, om du fryser en stor mängd. Om du lagar mat för mer än 1 person, häll eller skopa pastablandningen i en stor, ugnssäker gryta. Försök att distribuera makaroner i ett jämnt lager, så maten kan laga konsekvent.
  1. 1. Wrap varje enskild maträtt försiktigt med plastfolie. Ta en stor del av wrap och placera den ovanpå de enskilda, cirkulära rätterna. Dra längs kanterna på plastfolien för att göra det tätt och tryck sedan längs ändarna för att säkra den på plats. Försök att sätta ihop varje maträtt så tätt som möjligt så ingen luft kommer in i maten.
  1. 1
  2. Se till att varje ark av plastfolie är större än skålens yta.
  3. 2. Täcka en större gryta med aluminiumfolie. Mäta och riva av en bit av folie som passar över skålens yta. Därefter, ta tag i kanterna på folien runt maträtten för att bilda en tät tätning, så ingen luft kommer in i pastaen.
  1. 1
  2. Dubbelkaka kanterna på folien för att säkerställa att de är vikta tätt.
  3. 2. Förvara pastaen i frysen i upp till 3 månader. Använd en mat etikett eller en bit maskeringstejp för att starta det aktuella datumet. Beforefreezing din mat, hålla dessa etiketter på dina makaroner och osträtter. Därefter ordna de enskilda rätterna eller större gryta i ett platt, öppet område i din frys.
  1. 1
  2. Försök att hålla din mat i ett synligt område, så du glömmer inte det.
  3. Bild med titeln Freeze Macaroni och ost Steg 13
    2. Förvärm ugnen till 375 ° F (191 ° C) för att laga pasta. Ta bort dina makaroneriska rätter från frysen och sätt dem på en plan yta. För att säkerställa en jämn baka, vänta på ugnen att värma upp helt innan du lagar mat.

    Dricks: Du kan avfrosta din makaroner och ost i mikrovågsugnen innan du lagar den! Efter att ha placerat pastaen i en mikrovågsäker maträtt, täck maten med mikrovågsäker omslag eller papper. Använd sedan "Defrost" -inställningen på din apparat, eller sätt in strömmen till 30% manuellt. För varje 1 pund (450 g) makaroner, värm skålen i minst 7 minuter. När maten är avfrostad, lagar den i ugnen direkt.

  4. 3. Baka foliebelagda makaroner och ost i 25-50 minuter. Ta bort plastfolien från de individuellt förpackade rätterna och täcka dem med folie. När din ugn är uppvärmd, ordna maträtten eller rätterna i apparaten. Om du bakar enskilda portioner av makaroner och ost, placera disken på ett stort kakor och baka dem i 40-50 minuter. Om du lagar en större bricka med pasta, börja baka maträtten i 25 minuter.
  1. 1
  2. Folien stannar bara på en del av bakningsprocessen.
  3. Bakplåten gör det lättare att ta bort de enskilda makaroniska rätterna senare.
  4. 2. Ta bort folien och baka skålen i ytterligare 5-25 minuter. Om du lagar enskilda portioner av makaroner och ost, baka disken i ytterligare 5 till 10 minuter. Om du bakar ett stort brev av pasta, fortsätt att laga maträtten i ytterligare 25 minuter. När makaroner och ost ser guldbrun, ta bort den från ugnen och låt den svalna i flera minuter före servering.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension

Tips

Saker du behöver

Lagra kokad makaroner och ost

  • Kallt vatten
  • Stor panna
  • Gryta
  • Aluminiumfolie
  • Fryssaxel
  • Plastfolie
  • Mikrovågsäker papperspapper eller omslag (tillval)

Bevara okokt portioner

  • Individuella cirkulära rätter
  • Gryta
  • Plastfolie
  • Aluminiumfolie
  • Kakor
  • Mikrovågsäkert papper eller omslag (tillval)
Dela på det sociala nätverket:
Liknande