Hur man botar högar naturligt

Högar, eller hemorrojder, är förstorade vener som finns antingen externt eller internt runt anusen. De orsakas av ökat tryck på bäcken och rektala vener och är ofta relaterade till förstoppning, diarré och ansträngning för att passera en pall. Pålar kan vara ganska smärtsamma och kan göra ditt dagliga liv svårt och obekväma. Lyckligtvis kan du hitta lättnad med naturliga behandlingar. Men du borde se en läkare om du upplever blödning eller har hemorrojder som inte går bort.

Steg

Del 1 av 4:
Lugnande smärtan
  1. Bild med titeln Cure Piles Naturligtvis Steg 1
1. Undvik medicinska laxermedel. Laxermedel kan vara vana och kan också försvaga tarmarna, vilket potentiellt leder till kronisk förstoppning.
  • Använd istället dietförändringar och växtbaserade tillskott för att stimulera dina tarmar, om det behövs.
  • Bild med titeln STOP HEMORRHOID PAIN STEG 2
    2. Ta ett sitzbad. Sitz Baths tekniskt har bara några inches vatten för att suga anus men om du föredrar ett badrum, kan det uppnå samma sak. Om du föredrar det traditionella Sitz-badet, fyll bara badkaret med några inches vatten eller köp ett sitzbad vid något apotek eller medicinsk försörjning. Några av de kommersiella påsarna kommer med slangar och ventiler för att tillåta vatten att ständigt cirkulera.Dessa ger en konstant tillförsel av vatten som är användbart men inte väsentligt - samma effekter kan åstadkommas hemma med användning av badkaret. Dessa bad möjliggör bättre cirkulation i analområdet och för avkoppling och läkning av vävnaderna runt anusen.
  • Lägg till om en kopp epsomsalter till ett fullt badkar eller två till tre matskedar epsomsalter för några inches vatten i badkaret. Håll vattnet varmt, men inte för varmt. Upprepa två till tre gånger om dagen.
  • Fyll ditt badkar med ca 6 tum (15 cm) varmt vatten och tillsätt ett handfull epsomsalt till blandningen, omrör upp det så det löses upp. Nu sitta i badkaret med knäna böjda i femton minuter. Böjning av knäna kommer att avslöja din anus till vattnet och det varma vattnet kommer att lugna smärtan och inflammationen.
  • Bild med titeln Cure Piles Naturligtvis Steg 3
    3. Prova en varm komprimering. Få en ren, bomullsthandduk och njut av det i varmt (men inte varmt) vatten. Applicera komprimera i ca 10 till 15 minuter, direkt på högen.Upprepa fyra till fem gånger om dagen.

    Varning: Sitt inte på en värmekudde, eftersom det kan bränna din hud.

  • Bild med titeln Cure Piles Naturligtvis Steg 4
    4. Använd is. Isförpackningar kan hjälpa till att minska svullnad av högar. Du kan använda redan gjorda ispaket eller placera lite is i en plastpåse och linda i en bit tyg. Placera den på hemorrojdregionen.
  • Använd endast ispaket i fem till tio minuter åt gången. Applicera inte is direkt på huden, eftersom det kan producera skadliga effekter (som frostbit).
  • Bild med titeln Cure Piles Naturligtvis Steg 5
    5. Använd unscented fuktiga torkdukar. Att upprätthålla hygien är viktigt för någon som lider av hemorrojder eftersom det förhindrar komplikationer från att bilda, såsom infektion eller blåsning av anal slemhosa på grund av överdriven torrhet. För att förhindra sådana komplikationer kan man använda unscented bomull våtservetter, ofta kallad "våtservetter" (kan köpas i många vanliga butiker) för att försiktigt torka den anala regionen efter varje tarmrörelse.
  • Efter ett Sitz-bad och i allmänhet - undvika att torka med vanligt toalettpapper eller hårda handdukar. Använd endast mjuka och milda metoder för rengöring. En baby Torka är en effektiv och lugnande produkt.
  • Dessutom, undvika parfymerad eller färgad toalettpapper. Även om de kan tyckas tilltalande kan de kemiska tillsatserna som skapar doft och färg orsaka lokal irritation på kroppen.
  • Bild med titeln Cure Piles Naturligtvis Steg 6
    6. Applicera en astringent till det drabbade området. Farmaceutisk häxhasel är en naturligt härledd antioxidant och astringent, som kan hjälpa till att lugna hemorrojder och få dem att känna sig mindre ömma och kan avsevärt bidra till att minska klåda av högar. Häxhasel kan appliceras direkt och i måttliga mängder - med bomullspinne eller bomullsplattor kan köpas i butiker. Men vet att häxhasel och andra astringmedel sannolikt kommer att undvikas i närvaro av autoimmuna störningar, såsom måttlig till svår dermal känslighet (I.e. Rosacea, eksem), och naturligtvis allergi mot ett ämne i fråga - överväga alltid din övergripande hälsa och andra kända eller misstänkta hälsoförhållanden innan du använder läkemedel.
  • Upprepa så ofta som behövs. Försök att tillämpa häxhasel minst 4 till 5 gånger om dagen.
  • Varm olivolja är ett alternativ till häxhasel. Olivolja kommer dessutom att åtgärda torrheten hos det drabbade området, eftersom det är ett rikt smörjmedel innehållande antioxidanter. För icke-dietary användning, välj icke-jungfruolja för lägre pris och bättre resursallokering.
  • Varma, våta tepåsar kan också användas för att lugna smärta i den anala regionen. Te innehåller en naturlig astringent som hjälper till att minska svullnad, medan tepåsens värme kan lindra smärta. Före användning, se till att te (inte "tisan") väskan är inte varm.
  • Bild med titeln Cure Piles Naturligtvis Steg 7
    7. Prova smärt- och kliar-lindring av aktuella applikationer. Efter ett bad och helt torka av, använd en liten mängd aloe veragel eller förberedelse H-salva för att hjälpa till med hemorroidal smärta och obehag. Applicera så ofta som behövs (även kontakta riktningar och ingredienser skrivna på etiketter).
  • Aloe Vera Gel innehåller komponenter som har visat sig hämma infektion och hjälpa till med att läka mindre sår. Du kan använda gelen direkt från en aloe växt genom att ta ett stort blad och klippa det öppet för att släppa ut gelén. Alternativt kan du köpa 100% naturlig aloe vera gel från en drogbutik.
  • Förberedelse H Ointment, tillgänglig i de flesta livsmedelsbutiker, innehåller petroleumgel, mineralolja, hajleverolja och fenylefrin-fenylefrin fungerar som en decongestant och hjälper till att krympa hemorrojen.
  • Bild med titeln Cure Piles Naturligtvis Steg 8
    8. Extrahera och applicera grönsaksjuice. Rödbetor och morötter kan krossas för att extrahera sin juice. En tjock bit bomull eller en stor bit av gasbindning kan blötläggas med saften och appliceras på de svullna venerna. Initial forskning har visat rödbetor kan minska högt blodtryck och kan bidra till att minska svullnad av de engagerade hemorrojderna.
  • Bild med titeln Cure Piles Naturligt steg 9
    9. Överväg att ta växtbaserade tillskott. Det finns olika typer av örter som kan fungera som naturliga laxermedel. Några bra alternativ inkluderar:
  • Senna: Ett naturligt och mildt avföringsmjukmedel. Du kan ta Senna som tabletter (enligt tillverkarens instruktioner) eller som ett nattligt te.
  • Psyllium: Ett naturligt bulk- och mjukmedel. Vuxna kan ta mellan 1/2 och 2 teskedar psyllium (såsom metamucil) i 8 uns vatten en gång dagligen. Psylliumet bör sättas till vattnet, omröres och druckit omedelbart (blandningen tjocknar snabbt). Du kanske vill börja med 1/2 tesked och öka dosen med 1/2 tesked nästa dag om passande avföring fortfarande är obekväma.
  • Linfrö: Lägg till som ett bulkmedel till livsmedel som spannmål, sallader, soppor och smoothies. Lägga till 2 till 3 matskedar linfrö dagligen kan underlätta avföringens passage.
  • Bild med titeln Cure Piles Naturligtvis steg 10
    10. Utforska andra naturliga lättnadsmedel. Du kanske har några saker i ditt kök som du inte visste kunde hjälpa till med högar. Här är några idéer:
  • Bitter Gourd lämnar, När det krossas kan appliceras lokalt för att lindra smärtan som orsakas av högar.
  • Bakpulver kan appliceras som ett pulver eller som en pasta på de svullna venerna (använd 1 matsked bakpulver och blanda med vatten). Se till att du bara lämnar den i 15 minuter, eftersom pastaen kan torka ut området och förvärra situationen.
  • Ca 5 milliliter av latex eller juice av banyan träd, När den läggs till en servering av mjölk och konsumeras en gång dagligen (speciellt på morgonen) är det fördelaktigt för patienter med högar.
  • A Blandning av ingefära och honung, kokas för att göra en avkokning (en extraktion genom kokning) och sedan kryddad med ett streck av söt kalk och mintblad hjälper till att avgifta kroppen och kyla kroppssystemet. Det kommer att garantera ett bra blodtillförsel till högarna.
  • 3 teskedar honung kokad med 2 tsk peppar och 2 teskedar fänkål längs med 500 millimeter vatten gör en utmärkt avkok som kan konsumeras under dagen.
  • Bild med titeln Cure Piles Naturligtvis Steg 11
    11. Använd eteriska oljor. Essentiell olja måste spädas i bärolja innan de appliceras på huden. För att skapa en utspädning, tillsätt 2 till 4 droppar av en vald eterisk olja till 2 vätska ounces (59.1 ml) av en bas, såsom jojobaolja, ricinolja, mandelolja eller avokadoolja. Blanda väl och applicera direkt på yttre högar. Använd 1 eterisk olja eller upp till 2 till 3 i en blandning.
  • Lavendelolja kan hjälpa till att lindra smärta och klåda.
  • Cypressolja används för att lugna och hjälpa till med helande vävnad.
  • Tea Tree Oil är en antiseptisk och är antiinflammatorisk.
  • Avokado olja Kan användas som bas eller läggas till andra oljor. Det fuktar, lugnar och accelererar läkning.
  • Del 2 av 4:
    Byte av diet
    1. Bild med titeln Cure Piles Naturligt steg 12
    1. Ät mer fiber. Förhindra svåra eller ansträngande tarmrörelser genom mjukning av avföringen är en stor metod för att både förhindra och bli av med högar. Fiber är mycket viktig i detta avseende. Det hjälper till att hålla vatten i avföringen och bulks upp det så att avföringen passerar genom rektum och anus lättare och, i fallet med hemorrojder, med mindre smärta. (Obs! Bestäm ingrediensens känslighet och allergi innan du följer någon konsumtionsrådgivning.) Bra källor till fiber inkluderar:
    • Hela korn, inklusive brunt ris, korn, majs, råg, bulgurvete, kasha (bovete) och havregryn. (Obs: Konsumtionskorn medan du har autoimmuna störningar eller känslighet för gluten eller stärkelse kan orsaka uppblåsthet, kramper, diarré, tarmskador och andra sjukdomar.)
    • Frukt, speciellt körsbär, blåbär, plommon, pommes frites, aprikoser, hallon och jordgubbar.
    • Grönsaker, som lövgrönsaker som schweiziska chard, collard greener, spenat, sallad, betor gröna.
    • Bönor och baljväxter. (Obs! Att äta bönor och baljväxter kan öka tarmgasen.)
  • Bild med titeln Cure Piles Naturligtvis Steg 13
    2. Drick mer vatten. En tillräcklig förbrukning av vatten kan inte betonas nog. Minst 8 till 10 8-uns portioner per dag rekommenderas. Tillräckligt vattenintag hjälper till att hålla tarmrörelsen mjuk och håller organen ordentligt hydratiserade och smörjda.
  • Bild med titeln Cure Piles Naturligt steg 14
    3. Få mer vitamin C. C-vitamin kan tona och krympa vener, hålla dem från att bli lax, prolapsar eller blöder lätt. C-vitamin tillsammans med anthocyaniner hjälper till att hålla dina ådror starka och kan skydda mot ansträngning eller riva i anusen.
  • Citrus och andra frukter innehåller ofta också bioflavonoider, vilket hjälper till att stärka dina ådror. Frukt som är rik på flavonoider är citroner och limes, äpplen och tomater. Anthocyanin-rika livsmedel inkluderar lök, rödkål och morötter och frukter som bär, druvor och körsbär. (Obs! De flesta av de ovannämnda livsmedel i detta avsnitt noteras försiktighetsartiklar i autoimmun dietprotokoll, och de kan störa matsmältningen, blodtryck och immunsvar i känsliga individer med kompromissad autoimmunitet.)
  • Alla sorter av bär, på grund av deras antiinflammatoriska egenskaper och är rik på vitamin C och flavonoider, säkerställer en smidig passage för avföringen. De är också utmärkta källor till antioxidanter.
  • Bild med titeln Cure Piles Naturligt steg 15
    4. Försök att dricka mer grönsaksjuice. Att dricka rödbetorjuice har visat sig minska blodtrycket med ca 2% och kan vara till hjälp för att minska svullnaden av hemorrojder. Du kan försöka ha ett glas varje vecka eller äta en kokt rödbetor varje dag i en månad och se om du märker skillnaden.
  • Alternativt är rädisjuice ett av de bästa alternativen att spola ut toxinerna från kroppen samt se till att avföringen passerar genom utan smärta och obehag. Man måste vara försiktig med den förbrukade kvantiteten, som ¼ kopp rädisajuice en gång om dagen är mer än tillräckligt. Mer än ½ en kopp kan förvärra symtomen. En liten juice av rovblad kan också läggas till rädisajuice eller kan också ha haft det.
  • Bild med titeln Cure Piles Naturligt steg 16
    5. Vet vad mat som ska undvikas. Pålar kan enkelt förvärras av vissa livsmedel. Till exempel måste tungt kryddat mat med kryddor och chilies undvikas till varje pris eftersom det kraftigt kan öka obehag och blödning av högar.
  • Bearbetad mat, konserver och mat med konserveringsmedel bör också undvikas eftersom de är mycket låga i fiber och innehåller vanligtvis kemiska tillsatser som kan förvärra tillståndet hos högar.
  • Fett eller friterad mat som kött, snabbmat och pommes frites kan också intensifiera symtomen på högar på grund av deras stackars fiber, med hög fetthalt och involverade kemiska tillsatser.
  • Del 3 av 4:
    Gör livsstilsförändringar
    1. Bild med titeln Cure Piles Naturligtvis Steg 17
    1. Ströja inte. Straining är en av de främsta orsakerna till hemorrojder. Låt tyngdkraften hjälpa, men låt dina tarmar göra det mesta av arbetet.Om inget händer, sätt det av i en timme eller så, men viktigast, spänn dig inte!
  • Bild med titeln Cure Piles Naturligtvis Steg 18
    2. Försök att rutinera dina tarmrörelser. Se om du kan ordna en vanlig tid att använda badrummet utan avbrott. Regelbundna tarmrörelser på ungefär samma tid tenderar att göra tarmrörelser enklare. Dessutom har regelbundna tarmrörelser en stor förutsägelse för övergripande god hälsa.
  • Använd babydukar för att städa dig efter en tarmrörelse.
  • Varning: Vänta inte när du känner uppmaningen att ha en tarmrörelse. Gå så fort du kan, men sitta inte för länge väntar sedan sittande är förknippat med en ökad risk för hemorrojder.

  • Bild med titeln Cure Piles Naturligtvis Steg 19
    3. Använd bomullsunderkläder. Om du lider av högar eller hemorrojder bör du använda 100% bomullsunderkläder. Bomull är väldigt mild på huden, vilket innebär att det minimerar någon irritation som du kan känna av andra material som polyester eller silke. Bomull förhindrar klåda i högarna, är absorberande och mild på de känsliga högarna.
  • Undvik att ha på sig trängor som kan irritera vävnaden som omger högarna.
  • Bild med titeln Cure Piles Naturligtvis Steg 20
    4
    Övning. Övningen kan vara aerob, uthållighet, kardiovaskulär eller bara gå. Tanken är att kroppsrörelsen kan hjälpa till att hålla dina tarmar rör sig genom att väsentligen massera dem. Med andra ord, när din kropp flyttar, flyttar dina inre organ och blir också masserade. Detta kan hjälpa till med cirkulationen till högarna och hjälper också till att hålla dina tarmar vanliga i allmänhet.
  • Det är viktigt att en hälsosam cirkulation bibehålls i högarna, som bara är engorged analvener. Om blodtillförseln reducerar, kan de bli gangrenösa och leda till en nödsituation.
  • Bild med titeln Cure Piles Naturligtvis Steg 21
    5. Undvik att sitta under långa perioder. Inte sitter under långa perioder kan vara till nytta för människor som lider av hemorrojder. Sittande kan faktiskt utveckla alltför stort intra-abdominalt tryck och kan förvärra hemorrojderna. Om du har ett skrivbordsjobb, gå upp varje timme och gå en kort promenad.
  • Hitta en skumkudde eller en donutkudde (en coccyxkudde) för att sitta på om du behöver sitta för lite tid. Detta kan hjälpa till att lindra något av trycket.
  • Bild med titeln Cure Piles Naturligtvis Steg 22
    6
    Klipp tillbaka på alkohol. Alkohol är en av de första sakerna du ska skära ner eftersom den dehydraterar dig och får dina avföring att vara svåra. Alkoholanvändning kan negativt påverka högar och kommer inte bara att hindra chanserna att återhämta sig, men kan också öka blödningen. Det har visat sig att långvarig användning av alkohol leder till portalhypertension (svullnad i levern) och hemorrojder.
  • Försök att begränsa dig till högst en till två drycker per dag. Detta är den rekommenderade beloppet, men du kanske vill försöka dricka ännu mindre än om du för närvarande kämpar.
  • Del 4 av 4:
    När ska man söka medicinsk behandling
    1. Bild med titeln STOP RECTAL BLEEDING STEG 1
    1. Se din läkare omedelbart om du upplever blödning. Även om det här kanske inte är en anledning till oro är det alltid bäst att se en läkare om du har rektal blödning. Din läkare kommer att se till att du inte har ett annat tillstånd, och de kommer att kontrollera att dina hemorrojder inte är i riskzonen för infektion.
    • Din läkare kan ordinera dig något för att lindra orsaken till din blödning.

    Dricks: Om dina hemorrojder stör ditt liv, tveka inte att se din läkare. Detta är ett helt normalt tillstånd, så det är inte nödvändigt att vara generad.

  • Bild med titeln STOP RECTAL BLEEDING STEG 4
    2. Kontrollera med din läkare för kroniska hemorrojder eller om de kvarstår längre än 4-7 dagar. Även om hemorrojder är normala, kan du behöva en doktors vård om de blir frekventa eller inte gå bort med hembehandling. Du kan behöva göra några ändringar i din kost eller livsstil, som din läkare kan hjälpa dig att identifiera. Dessutom kan din läkare rekommendera att använda en kräm eller salva för att lindra dina symtom.
  • Bild med titeln STOP RECTAL BLEEDING STEG 5
    3. Få en diagnos med en fysisk tentamen. I de flesta fall kan din läkare snabbt och enkelt diagnostisera hemorrojder genom att bara titta på området. Dessutom kommer de att ställa frågor om de symptom du har upplevt och hur länge de har hänt.
  • Om du kan ha hemorrojder i ditt ändtarm, kan din läkare använda sitt handskefinger för att kontrollera. Detta är ofta enkelt och snabbt.
  • Bild med titeln STOP RECTAL BLEEDING STEG 8
    4. Överväga medicinska behandlingar om inget annat hjälper. De flesta hemorrojder går bort på egen hand, men du kan överväga andra alternativ om din kommer inte att gå med hemmet behandling. Om din hemorrojder är mycket stor eller smärtsam, fråga din läkare om dina alternativ. De kan rekommendera en av följande behandlingar som hjälper dig att hitta lättnad:
  • Krämer, salvor eller suppositorier: Dessa behandlingar är ofta tillgängliga över disken på ditt apotek. Din läkare kan dock också ordinera dig en starkare version.
  • Banding: Detta är ett enkelt förfarande där din läkare lägger ett tätt elastiskt band vid basen av hemorrojen för att skära av blodtillförseln. Efter några dagar bör din hemorrojd falla av.
  • Kirurgi: Medan du är under anestesi kan din läkare ta bort eller krympa en stor hemorrojd.
  • Tips

    Pålar är ett vanligt skick för personer i åldern 50 år och äldre.
  • Barn brukar inte uppleva högar, men ibland är det normalt. Bara i fall, ta ditt barn för att se en läkare om de klagar på hemorrojidsymptom.
  • Varningar

    Om du inte upplever lättnad från högar inom fyra till sju dagar, se till att du ser din läkare. Komplikationer av högar är sällsynta, men anemi från blodförlust och strängt (vridna) högar kan uppstå.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande