Hur man botar en morgon magont

Det finns tillfällen när du kan vakna med magont. Detta kan vara obehagligt och starta din dag på ett negativt sätt. Mage Ache-symtom kan innehålla en brinnande känsla i din nedre bröstkorg eller övre buken, uppblåsthet, burping, mättnad och illamående. Om du vaknar med magont, finns det några enkla steg du kan följa för att lindra din smärta och fortsätta med din dag.

Steg

Metod 1 av 3:
Livsmedelsförslag
  1. Bild med titeln Cure A Morning Mage Ache Steg 1
1. Prova starchy mat. När din mage gör ont på morgonen, kan du behöva försöka äta något som inte kommer att uppröra din mage ännu mer. Mat rik på stärkelse, som ris, potatis och havre, kan hjälpa till att lugna din mage. Stärkelse sitter inte i magen under en lång tid och de stimulerar inte surt återflöde, vilket kan få din mage att känna sig värre.
  • Försök att äta en skål med havregryn, en skål med ris eller grits. Detta kan hjälpa till att lugna din mage och förhoppningsvis göra din magont, gå bort.
  • Du kan också försöka torka toast. Undvik att äta sylt, gelé eller smör på toast. Dessa saker kan få din mage att reagera och göra din värk mycket värre.
  • Om du känner dig extremt illamående kan du prova saltiga kakor. De är riktigt grundläggande och det är inte mycket för dem. Att äta dem hjälper till att absorbera magsyra och lindra värk.
  • Bild med titeln Cure A Morning Mage Ache Steg 2
    2. Ät yoghurt. Felaktig uppslutning är en vanlig orsak till magont. För att få din matsmältning att röra sig igen kan du äta yoghurt för att få det att gå. Prova en typ av yoghurt med levande kulturer för att spola dåliga bakterier ur ditt system, vilket kommer att hjälpa till att lindra magont.
  • Yoghurt hjälper också med matsmältningsbesvär, vilket också kan bidra till magont.
  • Grekisk yoghurt med lite honung är en bra frukost för att underlätta din mage och få din dag igång.
  • Bild med titeln Cure A Morning Mage Ache Steg 3
    3. Äta äppelmos. Applesauce är en bra mat att äta när din mage är upprörd. Det kan lugna din mage eftersom det är stärkelse och har låg surhet. Det är också lätt smältbart. Om du lider av diarre, Det kan hjälpa till att lindra dina symtom. Prova en liten skål med det till frukost för att hjälpa till att lindra din magont.
  • Det är också högt i fiber, vilket kan hjälpa till med magont i samband med förstoppning.
  • Bild med titeln Cure A Morning Mage Ache Steg 4
    4. Göra mjölk toast. Morgon magsår kan orsakas av ett allmänt fall av en orolig mage. Två av de bästa sakerna för en orolig mage är mjölk och bröd. Medan komponenterna ensam kan irritera din mage, har mjölkbröd till den extra fördelen av beläggningsegenskaperna hos mjölken och de bakre egenskaperna hos brödet utan att irritera din mage. För att göra detta, varma 1 kopp mjölk i en kastrull och häll den i en spannmålskål. Toast 1 bit av paus och lägg lite osaltat smör på toppen. Smula toast i mjölken och äta långsamt.
  • Se till att din mjölk inte kokar. Det kommer att göra det svårt att äta.
  • Du kan också använda Cornbread istället för toast. Smula majsbröd i kall eller varm mjölk och äta det som spannmål.
  • Bild med titeln Cure A Morning Mage Ache Steg 5
    5. Äta en banan. Bananer har använts för generationer för att lugna magen. De innehåller kalium, vilket hjälper till med uttorkning och irriterad mage. De har också naturliga sockerarter, som kan hjälpa till att lindra alla hungerpangs som är relaterade till morgonmagonsvärk.
  • Den positiva sidan är att de inte är för söta, vilket ofta kan orsaka magont för att bli värre.
  • Bild med titeln Cure A Morning Mage Ache Steg 6
    6. Klipp upp en papaya. Även om blidiga livsmedel ofta föreslås när du har ont i magen, kan du prova lite papaya till frukost för att hjälpa till att lindra dina mageproblem. Det är rik på enzymerna papain och chymopapain, som hjälper till att sänka surheten och bryta ner proteiner i magen.
  • Papaya kommer också att hjälpa till med förstoppning, uppmuntra digestioner och underlätta matsmältningsbesvär.
  • Bild med titeln Cure A Morning Mage Ache Steg 7
    7. Ät skitdieten. Även om namnet är lite vulgärt, arbetar denna dietplan faktiskt för att lindra magbesvär. Förkortningen står för körsbär, russin, aprikoser och pommes frites. Dieten föreslår att du äter dessa frukter på grund av deras höga fibernivåer. Den ökade fibern hjälper till med din matsmältning, hjälper till att spola ut ditt system och få dig att må bättre.
  • Du kan också äta dessa frukter torkade. Se till att du får versionerna utan extra sockerarter. Det extra tillsatta sockret kan hamna förvärra magen mer än att hjälpa det.
  • Att ta löslig fiber eller piller kan också hjälpa till.
  • Metod 2 av 3:
    Hydreringstips
    1. Bild med titeln Cure A Morning Mage Ache Steg 8
    1. Drick vatten. En anledning att du kan vakna med magsår är att du är törstig. Dehydrering kan orsaka magsår och eftersom du just har gått hela natten utan vatten, kan du vara något uttorkad. Häll dig ett glas vatten och drick det långsamt. Du vill inte dricka det för fort och chockar din tomma mage.
    • Du kan också lägga till citron till det också. Det kan hjälpa till att lugna någon irritation som orsakas av dehydrering.
    • Du kan också försöka dricka juice eller en sportdryck för att hjälpa till att fylla på eventuella näringsämnen eller elektrolyter som du kanske saknar.
  • Bild med titeln Cure A Morning Mage Ache Steg 9
    2. Göra ingefära te. Om du vaknar med smärtor i magen, kan du behöva något för att lugna din mage ner. Ingefära, oavsett om det är i te, rå eller i ingefära ale, kan hjälpa till att lugna din mage och få det att må bättre. Det främjar frisättningen av enzymer som hjälper till att neutralisera magsyra och innehåller fenoler som slappnar av magmusklerna och irriterade vävnader. Ett av de bästa sätten att få ren ingefära är genom att göra ett hemlagad gingerte.
  • För att göra te, börja med 2 tums stycke gingerrot och vatten. Skala och skära ingefära roten i små bitar, och krossa sedan bitarna i ännu mindre bitar. Koka 2-3 koppar vatten och lägg till ingefära när den kokar. Låt det koka i 3-5 minuter. Ta bort det från värme. Du kan spänna ingefära ut när de häller det i en mugg om du vill eller du kan lämna den och dricka den med te. Du kan också drizzle lite honung i den för att göra det sötare.
  • Du kan helt enkelt äta ingefära om du föredrar att dricka det hemlagade teet.
  • Bild med titeln Cure A Morning Mage Ache Steg 10
    3. Brew Chamomile Tea. Kamille te är ett bra sätt att lugna din mage. Kamomillen i te hjälper till att minska inflammation, vilket kan hjälpa till att slappna av musklerna i magen som bidrar till värk. Om du inte är ett fan av kamomill, kan du brygga de flesta örtte för att hjälpa till med magfrågor.
  • Styra av pepparmintte. Det är koppla av i vissa delar av din esofageal sphincter, vilket leder till halsbränna och surt reflux.
  • Bild med titeln Cure A Morning Mage Ache Steg 11
    4. Prova kokosnötvatten. Till skillnad från normalt vatten innehåller kokosnötvatten elektrolyter och naturliga näringsämnen som kan hjälpa till att lindra magont. Vattnet innehåller naturliga sockerarter som ger dig kalorier för att ge dig energi såväl som kalium och vitamin C.
  • Se till att du får 100% rent kokosnötvatten. Du vill inte ha något av de konstgjorda ingredienserna som kan göra magen värk ännu värre.
  • Bild med titeln Cure A Morning Mage Ache Steg 12
    5. Blanda en bakpulver. Bakpulver är utmärkt för ont i magen eftersom det hjälper till att neutralisera magsyra, vilket orsakar smärta. Många över diskmedlet innehåller bakpulver, men du kan göra din egen hemlösning för att lätta magen. Lägg till en matsked bakpulver till 1 kopp vatten. Rör det bra och drick sedan det.
  • Du kan värma vattnet om du vill, men det är inte nödvändigt.
  • Bild med titeln Cure A Morning Mage Ache Steg 13
    6. Gör en äppelcider vinäger dryck. Till skillnad från andra typer av ättika är äppelcidervinäger rik på näringsämnen som kan hjälpa till att lindra magont på morgonen. Det har också hjälpsamma bakterier och enzymer som kommer att lindra matsmältningsavbrott, hjälpmatsmältningsbesvär och minska kramper.
  • Blanda äppelcidervinäger med vatten och honung och rör om. Drick allt för att hjälpa till att lindra magen ont.
  • Metod 3 av 3:
    Ytterligare smärtlindringsförslag
    1. Bild med titeln Cure A Morning Mage Ache Steg 14
    1. Låt dig kräkas. Om du vaknar känner att du måste kasta upp, låt dig kräkas. Det kan vara att din kropp konsumerade något som det behöver för att utvisa, så lyssna på hur din kropp känner och gör vad som är bäst för din kropp. Det är aldrig trevligt att kräkas, men i slutändan kommer din mage sannolikt att känna sig bättre.
    • Att hålla den i kan skada din matstrupe eftersom magsyran bara sitter i halsen.
  • Bild med titeln Cure A Morning Mage Ache Steg 15
    2. Släpp någon ångest. En anledning till att du kan ha en morgon magont är för att du är angelägen om någonting. Om du vet att du oroar dig för mycket om något, försök lugna dig själv. Ångest orsakar ofta illamående och magont, så att du lättar din egen ångest kan ofta göra den hårda känslan av din mage i knutar gå bort. Försök att erkänna ångest och släppa av vad som stör dig.
  • Försök meditera eller ens andas. Detta kan hjälpa dina muskler att slappna av och få dig att må bättre övergripande.
  • Bild med titeln Cure A Morning Mage Ache Steg 16
    3. Sträcka din rygg och nacke. Du kan vakna med magont på grund av muskeltäthet över hela kroppen. Detta kan hända på grund av en konstig sovande position eller över ansträngning dagen innan. För att lindra detta, ligga platt på magen på en platt, solid yta. Skjut dina armar upp, lyfta bara din överkropp och bågar ryggen mot taket. Detta kommer att sträcka ut ryggen och släppa musklerna i buken också.
  • Att träna nacken, tippa huvudet och tryck på haket till bröstet, håll i 10-15 sekunder. Därefter tippa huvudet på båda sidor och håll ditt öra mot axeln, hålla i 10-15 sekunder. Upprepa på andra sidan.
  • Bild med titeln Cure A Morning Mage Ache Steg 17
    4. Använd värme. Du kan använda en varmvattenflaska eller en värmekudde för att lindra smärtan i magen. Ligga platt på ryggen och lägg flaskan eller kudda över magen. Värmen ökar blodflödet till hudytan. Detta hjälper till att sänka känslorna av smärta från under buken.
  • De gör också värmeplåster som kan fungera. Du kan köpa dem på ditt lokala apotek eller den allmänna butiken.
  • Bild med titeln Cure A Morning Mage Ache Steg 18
    5. Prova reflexologi. Det är en metod som kallas zoneterapi som använder nerverna i kroppen för att kunna slappna av andra delar av kroppen. I denna praxis motsvarar nerverna i den vänstra foten i magen. För att använda den här tekniken, ta din vänstra fot med handflatan. Tryck under fotens boll med vänster hand och applicera ett stadigt, jämnt tryck med tummen. Efter några sekunder, släpp trycket och flytta upp lite och upprepa rörelsen.
  • När du når toppen av bågen med din vänstra tumme, kom tillbaka ner foten med höger tumme, applicera samma tryck tills du når botten av din fot.
  • Om du inte kan få det rätt själv, har någon annan gnuggar området för dig. Du kanske inte kan slappna av om du gör det till dig själv.
  • Bild med titeln Cure A Morning Mage Ache Steg 19
    6. Ta över disken mediciner. Det finns några användbara över de räknare som kan vara till hjälp för en magont. Du kan prova läkemedel som pepto-bismol eller imodium om du känner dig alltför illamående eller har diarré. Om din magsmärta är mer relaterad till matsmältningsbesvär eller surt återflöde, kan du prova mediciner med ranitidin i dem, som Zantac. Undvik att ta aspirin, ibuprofen eller naproxennatrium som för att de kan göra magen smärta.
  • Se till att du följer doseringsanvisningarna för dessa läkemedel. Om du är nyfiken på eventuella problem som kan uppstå från att ta dem, fråga din läkare.
  • Bild med titeln Cure A Morning Mage Ache Steg 20
    7. Sök medicinsk hjälp. Om din magont kvarstår för mer än en eller två morgnar, bör du se en läkare för att kontrollera efter underliggande förhållanden. Du bör också se en läkare om du försöker några få lösningar och din magsår blir värre.
  • Du vill aldrig sätta dig i fara som väntar på rättsmedel att arbeta med ett problem som kan ha en mer allvarlig orsak.
  • Tips

    För att förhindra magont, äta fem eller sex små måltider om dagen istället för två eller tre stora måltider. Undvik feta eller kryddiga livsmedel och läkemedel som aspirin som gör dina symtom värre.
  • Om du får magont efter att ha ätit mejeri, kan du vara laktosintolerant.
  • Du kan göra selleri vatten: skära upp något selleri och placera det i vatten och koka det. Drick sedan det och du kommer att må bättre.
  • Varningar

    Se en läkare för magont om du har blodig avföring, otänkbar diarré eller kräkningar, svår smärta, feber eller viktminskning.
  • En person kan vara infekterad med h. pylori, bakterier som orsakar magsår. Behandling bör göras med antibiotika.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande