Hur man skapar en stark brinnande kolbrand utan lättare vätska

Smaken av lättare vätska kan förstöra din grill, och det ger kemikalier på ditt kött och grill som kanske inte är säkra att inge i stora mängder. Lyckligtvis finns det en mängd andra sätt att få din grill att gå och hålla den, det kräver lite mer än lite tidning och en skorstensstarter om du har en.

Steg

Metod 1 av 3:
Hur man använder en skorstensstart
  1. Bild med titeln Skapa en stark brinnande kolbrand utan lättare vätskesteg 1
1. Vet att billiga skorstensstartare är det enklaste sättet att få en stark eld varje gång. Vanligtvis säljs för under $ 30, Chimney Starters använder tidningen och värmekonvektion för att jämnt tända dina kolbriketter. Du kan sedan säkert dumpa dem i din grill och få matlagning inom 15-20 minuter.
  • Bild med titeln Skapa en stark brinnande kolbrand utan lättare vätskesteg 2
    2. Ladda botten av skorstenen starter med lätt ballad tidning. Mellan 2 och 4 papper, beroende på startens storlek, borde göra. Bollig inte det väldigt tätt, helt enkelt smula det i lösa bollar så att varmluft kan fylla i utrymmena. Dessa kommer så småningom att tända dina kol.
  • Om din skorsten inte har en solid botten, lägg papperet på din grillens kol och sänka skorstenen ovanpå.
  • Bild med titeln Skapa en stark brinnande kolbrand utan lättare flytande steg 3
    3. Fyll toppen av starteren helt med kolbriketter. Ta dig favorit kol och fyll på skorstensstartaren hela vägen till toppen. Du borde kunna komma åt papperet från botten.
  • Bild med titeln Skapa en stark brinnande kolbrand utan lättare vätskesteg 4
    4. Tänd papperet på flera ställen från botten och sätt det på din grill. Papperet kommer snabbt att värma upp, och varmluft och brinnande papper kommer att antända de nedre kolerna. När papperet brinner ut, kommer kolen att tända varandra, eftersom varmluft dras genom skorstenens botten och genom kolerna.
  • Skorstenen kommer snabbt att värma upp, så placera den på en flamsäker, robust yta som kolvärmen. Grillen, som redan är förberedd för dig att dumpa dina kol, är ett bra ställe, liksom en tegelpatio (även om det potentiellt lämnar brännmärken).
  • Bild med titeln Skapa en stark brinnande kolbrand utan lättare vätskesteg 5
    5. Dumpa kolerna på grillen när de övre delarna är täckta grå. Detta tar vanligtvis bara 10-15 minuter. När du dumpar kolsen är du redo att grilla. De flesta skorstenar dumpas genom att försiktigt vända dem upp och ner över grillen, men högre ändamål kan ha en frigöringsbrytare som dumpar kolen från botten. Dumpa de kol där du vill ha dem istället för att dumpa i mitten och sedan försöka flytta dem - de kan bryta upp och förlora värme om de ständigt hämtas och flyttas.
  • Om du planerar att grilla i mer än 30 minuter, lägg till 2-3 handfuls charcoal nu för att hålla elden att gå när du behöver det.
  • Bild med titeln Skapa en stark brinnande kolbrand utan lättare vätskesteg 6
    6. Se till att ventilerna är öppna för en större eld. Öppna ventiler skickar mer luft och syre till elden, vilket hjälper det att växa snabbt. Håll locket öppet när du placerar kol och sear någonting som vill grilla, stäng sedan den för att röka köttet eller laga det långsammare.
  • Metod 2 av 3:
    Hur man startar en brand med tidningen
    1. Bild med titeln Skapa en stark brinnande kolbrand utan lättare vätskesteg 7
    1. Öppna de nedre ventilerna och rengör askan. Du behöver bra, konsekvent luftflöde för att få din eld, eftersom kolet behöver syre för att bränna. Se till att du dumpar någon aska, eftersom det tar upp utrymme som behövs för korrekt luftflöde och att lämna ventilerna helt öppna.
  • Bild med titeln Skapa en stark brinnande kolbrand utan lättare vätskesteg 8
    2. Crumple upp 4-5 bitar av tidningen och placera dem i mittgrillen. Gör en liten stapel av tidningen i mitten av koltratet. Du kan också använda papperet på kolväska också. Papper lyser snabbt, och flammen från papperet hjälper kolfångsten.
  • Om du kämpar för att tända dina bränder med tidningen ensam, blöta hälften av papperet i olivolja, canola eller vegetabilisk olja. Oljan kommer att få papperet att brinna långsammare, vilket kan ge kolet mer tid att fånga. Denna DIY-lösning, men långt ifrån perfekt, har många förespråkare som ett naturligt alternativ till lättare vätska.
  • Bild med titeln Skapa en stark brinnande kolbrand utan lättare vätskesteg 9
    3. Placera små, torra pinnar ovanpå din tidning. Kindling, som är små trä bitar som används för att starta en eld, har en högre flammande punkt än papper, vilket hjälper till att tända kolet. Placera en handfull kindling på toppen och runt ditt papper, vilket gör lite bo av sorter. Papperet kommer att tända den kindling, och det händer och papperet kommer att tända briketterna.
  • Om pinnarna enkelt snap i dina händer, gör ett högt poppande ljud, är de torra nog att använda.
  • Ha en extra handfull kindling i närheten också, om elden behöver extra bränsle.
  • Om du inte har någon pinne runt, använd extra papper. Du kanske måste fortsätta mata den i elden tills briketterna fångar, men det har också flera bitar praktiska.
  • Bild med titeln Skapa en stark brinnande kolbrand utan lättare flytande steg 10
    4. Placera 3-4 bitar av kol ovanpå din hög. Dessa kommer att starta elden för resten av ditt kol. Placera dem nära mitten och vila dem på pinnarna. När papperet smuler nedan, vill du fortfarande ha några flammor under briketterna.
  • Medan briketter (de små kvadratiska bitarna av kol) kommer att brinna längre, är Hardwood Charcoal lättare att fånga och bränna varmare först.
  • Bild med titeln Skapa en stark brinnande kolbrand utan lättare vätskesteg 11
    5. Antända papperet från flera ställen. Använd en match eller en brandstart för att tända flera hörn av papperet, få en fin ljus eld. Du bör märka den kindling som börjar fånga i de stora, hoppande flammorna som skapats av papperet.
  • Om pinnen inte har fångat som papperet dö ut, loosely crumple upp 1-2 fler bitar och placerar dem på kanterna, nära pinnarna.
  • Bild med titeln Skapa en stark brinnande kolbrand utan lättare vätskesteg 12
    6. Få charcoal Rökning. Om du ser grå eller vita kanter av aska på briketten och bitarna röker, är du i affärer. Denna process är långsam, men det kommer så småningom att starta en eld. Håll din lättare eld av kindling och tidning, tills du har lite ask på utsidan av bitarna.
  • Bilden med titeln Skapa en stark brinnande kolbrand utan lättare flytande steg 13
    7. Lägg långsamt mer bitar av kol till elden du har gjort. När du har de första briketterna röker du kan börja lägga till fler bitar, en efter den andra. En stark kolbrand ser inte ut som en vedbrand - om du ser vit eller grå ask som utvecklas på utsidan av rutorna, borde du vara bra att gå. Du kommer inte troligen att se, dock stora slickande flammor.
  • Fortsätt lägga till briketter tills du har en stor hög i mitten av grillen. De inre briketterna, för närvarande kommer att vara de enda heta. Du borde se rök som kommer upp från mitten av din hög. Beroende på storleken på din grill behöver du en annan mängd briketter:
  • Små, personliga grillar kan vanligtvis komma med 25-30 stycken.
  • Medelstor grills, som den vanligaste 22" Grill, borde ha ungefär 40 briketter.
  • Storgrillar kan behöva var som helst från 1-2 påsar med kol, och tar lång tid att bli varm med den här metoden.
  • Bild med titeln Skapa en stark brinnande kolbrand utan lättare flytande steg 14
    8. Vänta med att distribuera dina kol för matlagning tills de är mestadels täckta i vit / gråaska. Insidan av stapeln kommer att glöda ljusröd med värme. Det betyder att du är redo att laga mat. Lägg till fler briketter du kanske vill ha om de brinner har blivit små och sedan placera kolet på det önskade läge med ett par långhanterade tang. Detta kan ta var som helst från 30 minuter till en timme.
  • Metod 3 av 3:
    Hur man bygger och behåller en stark eld
    1. Bild med titeln Skapa en stark brinnande kolbrand utan lättare flytande steg 15
    1. Håll dina kol nära varandra för en stark brinnande eld. Du vill hålla kolerna packade ihop, där de kommer att spara värme och brinna varmt. Det sagt, de behöver också lite luftflöde för att brinna bäst, så folkmassan inte så mycket att de är tätt i en linje. En lös stapel är perfekt. Det finns flera metoder för grillning för att hålla din eld brinnande stark:
    • Även grillning täcker hela botten av grillen med 2 lager av briketter. Det finns inga mellanslag och allt läggs jämnt, så att hela grillen kan nå en konsekvent, jämn temperatur. Använd detta om du måste laga mycket mat snabbt.
    • Tvåzongrillning Låter dig hålla halva området öppet för indirekt matlagning eller uppvärmning av mat. Du måste shuffle hälften av charkolen till en jämn hög på en halv av grillen, se till att det finns 2-3 lager av briketter på "varm hälsa" av grillen.
  • Bilden med titeln Skapa en stark brinnande kolbrand utan lättare vätskesteg 16
    2. Lägg till fler kol regelbundet för att hålla din grillförbränning. Kolarna kommer att vara tillräckligt varmt, om de är röda, glödande och täckta vita, för att få färskt kolbränning. Vänta inte tills du är nästan ute av briketter. Istället, tillsätt resten av kolet när du har ungefär hälften av dina återstående kol. Du kanske måste vänta 5-10 minuter, när de nya kol är täckta grå / vit, för att börja mata igen, men det här är bättre än att regera grillen från början.
  • Om du planerar att laga mat, bör du lägga till 2-3 handfuls kol var 30: e minut efter det första inställningarna.
  • Bildbetatled Skapa en stark brinnande kolbrand utan lättare vätskesteg 17
    3. Håll de övre och nedre ventilerna öppna för maximal värme. Ju mer luft du kommer till elden, den hetare den kommer att laga mat. Brand behöver syre för att bränna, så ju mer syre du ger varmare kan du få din kolbrand. Om du behöver styra temperaturen, stäng en eller båda ventilerna delvis, vanligtvis den övre ventilen.
  • Bild med titeln Skapa en stark brinnande kolbrand utan lättare vätskesteg 18
    4. Töm askan när den bygger upp. Det finns en liten spak som låter dig öppna och stänga de nedre ventilerna på din grill, och samma spak kan användas för att ta bort aska genom ventilerna. Ask tar upp utrymme för luft och kommer att kväva kolerna som det bygger upp.
  • Bild med titeln Skapa en stark brinnande kolbrand utan lättare vätskesteg 19
    5. Överväg att lägga till lövträ för tillsatt smak och en varmare eld. Bitar av hickory eller äpplewood Lägg till fantastiska BBQ-smaker, och träet bör fånga snabbt på de heta barnet. Medan trä brinner snabbare och varmare än kolbriketter är en kombination av träkol och trä eller träflis ofta det bästa sättet till en professionell eld.
  • Bild med titeln Skapa en stark brinnande kolbrand utan lättare vätskesteg 20
    6. Försegla några oanvända briketter. Om du inte använder en full väska med kol, använd ett klipp för att täta toppen av påsen. Tillsatserna i kolet kan avdunstas, vilket gör dem svårare att tända nästa gång, särskilt utan lättare vätska.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Du kan Gör din egen skorsten Genom att använda en stans typ kan öppnare för att göra hål längs den nedre kanten av sidan en stor metallkoffe kan.

    Varningar

    Det vanligaste misstaget är att komprimera tidningen för mycket.
  • Börja med en hanterbar mängd kol, lägg sedan till mer när det startas.
  • Lämnar din skorstensstart obevakad.
  • Saker du behöver

    • Chimney Starter - mycket billigt och du behöver aldrig lättare vätska igen
    • Träkol
    • Matcher eller ett ljus / eldstäder lättare
    • Tidning
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande