Hur man klarar om du misslyckas med ditt första år på universitetet

Om du har misslyckat ditt första år av college, försöker du förmodligen att arbeta igenom några ganska svåra känslor just nu. Vi förstår och vi vill hjälpa till! Vi har sammanställt en lista med hjälpsamma tips du kan använda för att komma igenom den här tuffa tiden. Det är lätt i slutet av den här tunneln, även om det inte känns som det just nu, och du kan komma ut på andra sidan starkare och mer kapabla än någonsin.

Steg

Metod 1 av 10:
Påminn dig om att första års kamp är normala.
  1. Bild med titeln Kope om du misslyckas med ditt första år på universitetet Steg 1
1. Övergången från gymnasiet till högskola är inte lätt för någon. Du kanske känner sig generad eller skyldig på att misslyckas med freshman år, men sanningen är, det är inte så ovanligt. Faktum är att studier visar att ångest, stress och depression är på en heltid hög under en studentens första år av college.
  • När du känner dig överväldigad, kom ihåg bara att du inte är ensam. Andra studenter kämpar genom sitt första år och fortsätter fortfarande att ha framgångsrika college karriärer.
Metod 2 av 10:
Ta hand om dig själv när du behandlar dina känslor.
  1. Bild med titeln Kope om du misslyckas med ditt första år på universitetet Steg 2
1. En bra självvårdsrutin kan hjälpa dig genom försökstider. Det är normalt att känna sig deprimerad i ansiktet av misslyckande. Ge inte upp eller straffa dig själv på grund av det här! Du förtjänar att känna sig frisk och bra, oavsett vad. Om du etablerar en bra självvårdsrutin, kommer din övergripande humör och utsikter att vara mycket bättre. Bra självvård omfattar:
  • En hel del vila. Ange en konsekvent sängtid och vakna tid varje dag.
  • En hälsosam diet. Välj hälsosam mat och hoppa inte över måltiderna.
  • Regelbunden motion. Försök att flytta i minst 30 minuter om dagen.
Metod 3 av 10:
Var ärlig med dig själv om vad som gick fel.
  1. Bild med titeln Kope om du misslyckas med ditt första år på universitetet Steg 3
1. Det är viktigt att erkänna och acceptera de misstag du gjorde. Djupt ner du vet förmodligen hur eller varför du fick spår. För de flesta människor är det en kombination av saker. Att ha en klar uppfattning om varför du misslyckades kan hjälpa dig att undvika att göra samma misstag i framtiden. Ju tidigare du accepterar vad som gick fel och förlåt dig, desto bättre.
  • Skulle du hoppa över klassen ofta eller glömma att studera? Det händer med massor av studenter!
  • Blev du sjuk eller har en familj nödsituation? Det kan kasta någon av sitt spel.
  • Kämpar du med din mentala hälsa? Om så är fallet, skäms inte. Massor av andra studenter är i samma båt.
Metod 4 av 10:
Prata med dina professorer om varför du misslyckades.
  1. Bild med titeln Kope om du misslyckas med ditt första år på universitetet Steg 4
1. Att få feedback på dina brister kan hjälpa dig att övervinna dem. Det kan känna sig lite besvärligt, men nå ut till dina professorer via e-post eller besöka dem under sina kontorstider för att diskutera vad som hände. Fråga dem vilka aspekter av sin klass du kämpade för det mesta och ta reda på om de har några rekommendationer eller strategier för att hjälpa dig att lyckas nästa gång.
  • Ta anteckningar under ditt möte! Du kan titta på dem senare för att hjälpa dig att bestämma om en realistisk handlingsplan.
  • Nästa år, var inte rädd för att starta en dialog med din professor tidigt, speciellt om du börjar kämpa. Dina lärare vill att du ska lyckas och de kan ge dig tips för att komma tillbaka på rätt spår innan det är för sent.
Metod 5 av 10:
Sök igenom resurser på campus som hjälper dig att klara.
  1. Bild med titeln Kope om du misslyckas med ditt första år på universitetet Steg 5
1. De flesta skolor ger gratis akademiska och psykiska hälsoresurser. Kämpande på college är inte ovanligt! Faktum är att det är så vanligt att de flesta högskolor erbjuder resurser som akademisk rådgivning, studiebas, peer counseling och psykisk hälsa för att hjälpa eleverna att klara de problem de upplever. Tveka inte att utforska dina skolans alternativ och få den hjälp du behöver.
  • Till exempel, besök hälso- och wellness kliniken på campus om du kämpar med ångest.
Metod 6 av 10:
Prata med dina föräldrar när du är redo.
  1. Bild med titeln Kope om du misslyckas med ditt första år på universitetet Steg 6
1. Det är bättre att berätta förr sig snarare än senare, även om det är läskigt. Ingen högskolestudent vill besvikna sina föräldrar med den här nyheten, speciellt om deras föräldrar betalade sin undervisning. Det måste dock göras, och ju längre du väntar desto svårare blir det. Ja, dina föräldrar kommer förmodligen att bli upprörd först, men de älskar dig. De vill hjälpa dig något sätt de kan.
  • Du kanske säger något som, "Pappa, jag vill vara på förhand med dig. Jag kände mig verkligen överväldigad i skolan förra året. Jag kämpade med att studera och komma till klassen i tid, och jag slutade misslyckade hela året. Jag vet att du kommer att bli upprörd, men jag vill komma tillbaka på rätt spår och jag hoppas att du hjälper mig att göra det."
Metod 7 av 10:
Nå ut till vänner för support.
  1. Bild med titeln Kope om du misslyckas med ditt första år på universitetet Steg 7
1. Att få dina känslor av bröstet kan vara en stor lättnad. Var inte rädd eller generad att dela dina kamp med dina vänner. Chansen är att de kan relatera till de problem du upplever och kan till och med ha några bra råd för dig. Att ha en axel att luta sig på kan göra en värld av skillnad när du känner dig nere.
  • Om dina vänner är medstudenter, be dem att dela några tips som de har som fått dem genom freshman år.
  • Om du inte känner dig bekväm att diskutera dina problem med vänner eller familj, skapa ett möte med en rådgivare. Nästan alla universitet erbjuder gratis mentalvårdstjänster till sina elever.
Metod 8 av 10:
Träffa din rådgivare för att räkna ut en spelplan.
  1. Bild med titeln Kope om du misslyckas med ditt första år på universitetet Steg 8
1. Låt inte detta misslyckas bestämma resten av din akademiska karriär! Gör ett möte med din akademiska rådgivare för att diskutera dina nästa steg. Din rådgivare kommer att kunna berätta vilka klasser du behöver repetera, ge dig hjälpsamma råd om att gå vidare och rekommendera ytterligare resurser du kan dra nytta av. De kan också hjälpa dig att styra dig om du tänker på att byta majors eller utforska andra akademiska alternativ.
  • Be din rådgivare att hjälpa dig att ställa in tydliga mål för nästa år.
  • Ta reda på om enskild handledning är tillgänglig på campus.
Metod 9 av 10:
Försök ta klasser närmare hemmet ett tag.
  1. Bild med titeln Kope om du misslyckas med ditt första år på universitetet Steg 9
1. Inskrivning i Community College kan hjälpa dig att återfå din fot. Om du flyttade hemifrån för skolan och kände sig överväldigad, eller om du bara inte kände sig förberedd för arbetsbelastningen, kan byta till ett samhällskollegium för några terminer vara till nytta. Detta kan ge dig en chans att anpassa sig till arbetsbelastningen i en lågnyckelmiljö och förbered sig innan de återvänder till universitetet.
  • Oroa dig inte-de flesta gemenskapskollegier har öppen antagningspolitik. Att misslyckas med ditt freshman år hindrar inte dig från att komma in.
Metod 10 av 10:
Prata med en terapeut om du fortfarande kämpar.
  1. Bild med titeln Kope om du misslyckas med ditt första år på universitetet Steg 10
1. Det är inget fel med att få mer hjälp om du behöver det. Kämpa inte i tystnad eller internalisera dina känslor. Det är 100% normalt att uppleva sociala, känslomässiga och mentala hinder på college, särskilt efter att ha upplevt ett bakslag som misslyckande. Söker professionell hjälp kan du hjälpa dig att känna dig mindre ensam och få dig tillbaka på fötterna.

Video

Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande