Hur man dricker te för att gå ner i vikt

Många vetenskapliga studier har visat att te drinkers, speciellt gröna te drinkare, gå ner i vikt snabbare än de som inte gör det. Tiden att stuva bort gymmet väskan och få din vattenkokare på! Här är den mager på att bli mager med te.

Steg

Del 1 av 4:
Översikt över hur te hjälper till att kasta vikt
  1. Bild med titeln dricka te för att gå ner i vikt steg 1
1. Välj ett te baserat på dess effektivitet och dina personliga preferenser. Det är bäst att ha ett te du gillar att dricka, men du borde veta att vissa teer anses mer effektiva för viktminskning än andra.

Mest effektiv: Grön, vit eller oolong
Måttligt effektivt: svart
Mindre effektiv: Decaf eller ört
Skadligt överskott: söt te, kostte

  • Bild med titeln dricka te för att gå ner i vikt Steg 2
    2. Dricka te varje dag, vilket gör det till en daglig vana. Hitta sätt att skapa en hälsosam te-dricks vana. Detta är enklast om du gör "te-tid" en vanlig sak. Drick en kopp på morgonen och en på eftermiddagen, sedan ha ett decaf eller örtte med säng, eftersom de fortfarande är något effektiva utan koffein.
  • Ersätt te för morgonkaffe.
  • Brygga te i förväg och kyla det för iced te på heta dagar.
  • Bild med titeln dricka te för att gå ner i vikt Steg 3
    3. Lägg inte till något till ditt te. Grädde och socker kommer att förstöra några viktminskningsförmåner som testas av te. Du måste vänja dig att dricka din Tea Plain, utan prydnad.
  • Bild med titeln dricka te för att gå ner i vikt steg 4
    4. Dricka te för att bekämpa matbehov. Te är ett bra sätt att hjälpa till att reglera din ämnesomsättning. Men för de bästa resultaten, börja använda te när du känner ett begär för något sött eller ohälsosamt. Ofta kommer en varm kopp te att räcka för att lösa din mage och undvika frestelse.
  • Del 2 av 4:
    Välja te och tillbehör
    1. Bild med titeln dricka te för att gå ner i vikt steg 5
    1. Hitta ett te du tycker om. Även om allt icke-örtte kommer från samma anläggning, förändras deras egenskaper enligt hur lång tid som bladen utsätts för luft. Det lättaste är vitt te, ofta gjord av oöppnade växtknoppar. Grönt te är tillverkat av de gröna bladen, medan oolong och svarta te är gjorda av löv som har blivit utsatta för luft. Medan många studier fokuserar på grönt te kan du få fördelar från någon sort. Även en trevlig kopp kamille te har en värld av fördelar, inklusive att främja hälsosam matsmältning hitta en sort du tycker om att dricka, och kom ihåg att det finns mycket smakvariation inom varje kategori.

    Gröna och vita te: Lätt bearbetade teblad, tillgängliga i många sorter och smaker. Besök vår guide För detaljerad information.
    Svart te: Dessa löv genomgår tung bearbetning, som omvandlar hjälpsamma kemikalier (theaflaviner och tearubiginer) i mer komplexa former. De är fortfarande kvar, men kan vara mindre effektiva.
    Oolong: Speciellt bearbetat te som kan öka din ämnesomsättning ännu mer än grönt te.
    Koffeinfritt: Någon av ovanstående sorter, med en del av koffeinen borttagen. Koffein är fördelaktigt för viktminskning, men dessa innehåller fortfarande andra användbara ämnen.
    Örtte: Någon brygga gjord av en annan växt än den traditionella teanläggningen. Vanligtvis mindre effektivt, men fortfarande ett bra alternativ när du byter ut dricker med hög kaloriinnehåll.

  • Bild med titeln dricka te för att gå ner i vikt steg 6
    2. Var försiktig med diet te. Medan diet te smakar som liknar många svarta eller örtte, kan kost te innehåller ett laxerande element, så du borde dricka dessa te med måtta. Experter varnar för att dricka för många koppar diette eftersom du kan utveckla kräkningar, illamående, bestående diarré, bukkramper och till och med svimning och uttorkning.
  • Konceptet av "diet" te är slags falsk reklam - eventuellt osötat, naturligt te kan främja viktminskning. Vissa te kan fungera som en laxerande eller fettblockerare och det är därför de marknadsförs som sådana. Men laxermedel rengör bara din kolon (du har redan konsumerat kalorierna). Du kan förlora lite vattenvikt, men den andra du dricker något, det kommer tillbaka.
  • En kopp är nog. Allvarligt. Du kommer ångra att dricka mer.
  • Använd extra försiktighet Om teet innehåller senna, aloe, agarwood, rabarber rot, buckthorn eller castorolja.

  • Bild med titeln dricka te för att gå ner i vikt Steg 7
    3. Läs dina ingrediensmärke. Det finns så många typer av te på marknaden är det svårt att veta var man ska börja. Ett bra ställe att börja är att läsa ingredienslistan på baklistan. Om det har tillsatt socker eller sötningsmedel, sätt tillbaka det på hyllan.
  • Det betyder inte att du måste undvika smaksatta gröna te. Sant, vissa har sagt socker, men andra gör det inte. Och om du kan hålla dig till alla naturliga ingredienser, desto bättre för dig och din midja.
  • Bild med titeln dricka te för att gå ner i vikt steg 8
    4. Gör tebryggning (och dricker) lätt. En hinder Några människor står inför är att bryggande te, medan inte en otroligt svår process, kanske inte är lika lätt som de skulle vilja att det är. Medan du kan brygga en snabb kopp te i mikrovågsugnen (häll vatten i en keramisk kopp och värma i två minuter tills du kokar, lägg sedan till din tweabag), du kan göra processen ännu enklare:
  • Köp en elektrisk teakettel. Elektriska teakettles är lättillgängliga på många bad- och köksbutiker, allt i pris och är extremt lätta att använda. Allt du behöver göra är att fylla det med vatten och tryck på en knapp eller spak för att koka det. Du kan brygga te av koppen eller lägga till flera tepåsar till hela potten när vattnet har kokat. Håll en termos också för det extra kokta vattnet. Fyll med vatten, lägg till det gröna teet och håll av vattenkokaren eller ditt skrivbord för att lätta att hälla ett te när det behövs.
  • Köp en Iced Tea Maker. Under varmare månader kan dricka varmt te inte låta som kul - men du kan fortfarande konsumera lika mycket te genom att använda en iste-tebryggare. Liksom den elektriska teaketten, fyll bara maskinen med vatten - lägg till is (enligt tillverkarens anvisningar) och teabags. Slå på det och börja dricka färskt iste på några minuter.
  • Brew iced tea natten innan för snabb åtkomst under dagen. Om du inte har några minuter att brygga ditt iced te den dagen, gör det på natten och håller en kruka av te i ditt kylskåp.I stället för att få några sodavatten att arbeta, överväga att fylla en stor termos med iste och hålla det till hands hela dagen.
  • Del 3 av 4:
    Utveckla en daglig rutin
    1. Bild med titeln dricka te för att gå ner i vikt Steg 9
    1. Skapa bra te dricksvanor. För att skörda fördelarna med te måste du börja dricka det varje dag, så ofta som möjligt och slätt. Om det inte är lätt, gott, och bekvämt, kommer du inte att hålla fast vid det. Hur kan du göra det möjligt för dig att dricka det mer?
    • Har "Tea Tillbehör" är det enklaste sättet att komma igång. Om du spenderar 8 timmar om dagen på kontoret är det en bra idé att lagra där också - tillsammans med att ha din favoritmugg (eller termos) och mikrovågsugn eller vattenkokare.
    • Fråga någon Brit - Te är en drink gjord för företag. Om bryggning en hel kruka verkar värdelös för dig, få andra in på din åtgärd. På arbetsplatsen, brygga en kruka för dina medarbetare också. Få familjen / rumskamrater på rutinen av en sen nattkopp. När det är en social aktivitet kommer du att vara mer benägna att engagera sig i det.

    Lägg inte till grädde, mjölk eller socker till ditt te när du försöker gå ner i vikt.

  • Bild med titeln dricka te för att gå ner i vikt steg 10
    2. Ersätt te för morgonkaffe. Börja dagen med en ny kopp te istället för din vanliga Joe.Te drinkers kan också spara kalorier, speciellt vid beställning på ett kaffehus. Några kaffehusdrycker innehåller hundratals kalorier medan med te, vad du ser är vad du får.
  • Som nämnts ovan är det viktigt att du dricker ditt te rakt. Tillsatsen av mjölk neutraliserar den fettstompande förmågan hos te (flavonoiderna). Dessutom, forskning säger att skummjölk är värst! Galen, va?
  • Denna forskning är på ko mjölk. Om du vill prova soja eller mandel, gör det - men kom ihåg att samma effekt kan eller kanske inte haft.
  • Bild med titeln dricka te för att gå ner i vikt Steg 11
    3. Be om Iced Tea (Unsweetened) istället för läsk till lunch och middag. Sugary eller till och med diet sodavatten har varit kända för att faktiskt ha motsatt effekt på viktminskning. Natrium i diet soda kan få dig att behålla vatten, så välj det smarta alternativet - sockerfritt is. Iced Tea är också perfekt eftersom om du letar efter en liten koffeinerad hämtning under eftermiddagen, iced (eller varmt), kommer te att ge dig samma effekt utan sockret i vanlig soda eller natrium i kost.
  • Mycket av "kraft" bakom att dricka te för att gå ner i vikt är att du inte kommer att konsumera något annat istället. Te är lågt i kalorier (om du gör det rätt), och kommer att hålla dig från att dunkla andra, högre kalorier. Det är samma koncept som Förlora vikt genom att dricksvatten.
  • Bild med titeln dricka te för att gå ner i vikt steg 12
    4. Ha en varm kopp te för att tillfredsställa ett eftermiddagsbegrepp. Även om chipsen eller kakorna i varuautomaten kan ringa ditt namn, gör dig en kopp te istället. Om du går för te, har EGCG-egenskaperna i grönt te faktiskt en glukosänkande effekt, som påverkar cravings och kan hjälpa till att styra hunger.
  • Dessutom ger den ritual som är involverade i att göra te (i motsats till shoving mynt i en försäljningsmaskin) dig en välkommen paus från dina sysslor eller arbete - och du kan reflektera över goda tankar, liksom att göra medvetna val för att lägga bra saker i din kropp istället för tomma kalorier från godisstänger. Ta en stund att chatta med någon annan som är i tearoom med dig. Och det är ett bra sätt att varva ner, sträcka och umgås i fem minuter!
  • Bild med titeln dricka te för att gå ner i vikt steg 13
    5. Drick ett helt coolt glas te precis före middagen. Att dricka ett glas te innan middagen fyller upp en del av magen, vilket innebär att du blir mindre hungrig när det gäller mat. (Självklart är det fortfarande viktigt att äta en hälsosam middag.) Cool te är också viktigt. Kallt te måste värmas upp av kroppen för att metaboliseras - detta expenderar extra kalorier, vilket betyder mer viktminskning.
  • Bild med titeln dricka te för att gå ner i vikt steg 14
    6. Ha en kopp ört (decaf) te före sängen. Oavsett ditt viktminskningsmål, med en varm kopp örtte för att avsluta dagen kan hjälpa till att koppla av din kropp och hjärna. Eftersom en god natts sömn bidrar till att kasta vikt, ställ dig upp för en lyckad sömn med te.
  • Dock, drick inte te för nära sänggåendet - annars kommer du att sluta med att göra resor till badrummet och störa din sömn, speciellt om du är gravid eller lidande av inkontinensproblem.
  • Bild med titeln dricka te för att gå ner i vikt steg 15
    7. Tid det rätt. Vissa experter tror att vissa te bör konsumeras vid olika tidpunkter för att skörda maximala viktminskningsresultat. Medan du dricker te alls är bra, överväga att dricka olika slag hela dagen för att se vad som fungerar för dig.
  • Vitt te kan blockera fettabsorption, så drick den före lunchen.
  • Ett te som blåbär kan balansera dina glukosnivåer, så det är mest användbart runt middagstid.
  • Pu-erh, grön och oolong te kan få din ämnesomsättning, så drick dem på morgonen (och hela dagen!).
  • Bild med titeln dricka te för att gå ner i vikt Steg 16
    8. Drick det på språng. För mycket av livet idag spenderas i någon form av pendling. Gör det roligare genom att göra det till en chans att sitta och dricka te! Ha en termos (eller två) till ditt förfogande när som helst för att göra det super bekvämt. Förbered te i förväg för tidens krossa.
  • I grund och botten är temat för den här artikeln drick, dricker, dricker. Inte bara kommer du inte ha chansen att sätta något annat i magen, men du vill inte - ju mer du dricker, den fylligare du känner.
  • Bild med titeln dricka te för att gå ner i vikt Steg 17
    9. Tänk på ditt koffeinintag. Vissa te har koffein i dem - säker, inte som en kopp kaffe gör, men om du dricker den 24/7, lägger den upp! Medan koffein inte är tekniskt dehydratisering, har det ca 50 mg koffein per kopp. Du vill inte överstiga 300 mg, om du kan undvika det.
  • Om du reagerar dåligt på koffein, håll dig till örtte som inte har koffein. Även om detta inte kommer att vara ett problem för de flesta är vissa särskilt koffeinkänsliga och höga nivåer av koffein kan leda till sömnlöshet, nervositet och långvariga symptom även timmar och timmar senare.
  • Del 4 av 4:
    Vistas mo-tea-vated
    1. Bild med titeln dricka te för att gå ner i vikt Steg 18
    1. Balansera dina teanor med en hälsosam kost. Låt oss bli riktiga här för en sekund: Om du inte ser resultat med en ny diet ganska snabbt, kommer du inte att hålla fast vid det. Medan drickte te är en bra idé får du snabbare resultat om du har en hälsosam kost också. De två kombinerade kommer att göra dig en kraft som ska räknas med!
    • Du vet vad te går bra med? Hela korn, frukter, grönsaker och lågfettiga mejeriprodukter. Eftersom du brygger ditt eget te, varför inte laga din egen mat medan du är på den? Klipp ut bearbetade varor och gör allt själv betyder att du vet varje liten sak du sätter i din kropp.
  • Bild med titeln dricka te för att gå ner i vikt Steg 19
    2. Undvik att bli uttråkad. Din smaklök kan bli trött på att dricka bara en typ av te. Vill du bara äta en mat för varje måltid? För att hålla fast vid din rutin, blanda upp det och prova olika teer, smaker och förbättringar. Det kan vara mycket roligt att göra ett teaval i ditt hem- eller kontorsskåp, så att du kan välja en teflak enligt humöret du är i.
  • Lägg till honung eller rock godis pinnar till ditt te. Tänk på att det gör det kommer att gå mot ditt initiativ för att gå ner i vikt - men lite älskling eller sötma kan göra teet bättre. Kanske som en tillfällig behandling kommer den här inte att skada.
  • Prova ett stänk av fettfri smaksatt grädde eller en spruta av citron för ett zestier te. En citronskiva kan hjälpa till att förbättra smaken. Plus, en studie fann att de som dricker svart te med citronskal har 70 procent minskad sannolikhet att utveckla hudcancer.
  • Bild med titeln dricka te för att gå ner i vikt Steg 20
    3. Utforska nya te smaker. Himlen är gränsen när det gäller att prova olika smaksatta te.Det finns många märken och många källor till te, och det är osannolikt att du någonsin kommer att smaka på dem alla. Att lära sig om nya tevarianter, smaker och stilar är mycket roligt för teentusiasten.
  • Här är några mer intressanta te att överväga, vilka alla anspråk på att främja viktminskning:
  • Star Anise Tea: Främjar matsmältningen och kan faktiskt lugna en upprörd mage
  • Pepparmintte: kontrollerar aptit och påskyndar matsmältningen
  • Rose Tea: Förhindrar förstoppning och innehåller massor av vitaminer
  • Pu-erh (poo-air) Te: krymper fettceller (så drick det på morgonen)
  • Chickweed Tea: Minskar uppblåsthet och är en mild diuretik (hålla fast vid en kopp)
  • För att vara sant mot din kost. Välj bara te du måste brygga dig istället för ett färdigt te. Några av de färdiga kafforna och teerna har en enorm mängd socker - inte dietvänligt.
  • Bild med titeln dricka te för att gå ner i vikt Steg 21
    4. Dricka te med tanke på. Dieting handlar ofta om att övervinna ditt sinne tendens att längta med och känna sig berövad. Mindfulness kan hjälpa till att återställa medvetna matvanor och kan hjälpa dig att vara lugn och kontroll över dina matval. Även om du inte längtar med te, försök hålla det runt för att bekämpa dessa frestelser.
  • Se dessa te rituella artiklar för fler idéer. Människor har druckit det i tusentals år av en anledning!
  • Se hur man mediterar medan du dricker te för mer information. Te och meditation? Har du någonsin yttrat orden, "Jag känner mig nästan för avslappnad?" Tja, du är på väg att.
  • Bild med titeln dricka te för att gå ner i vikt Steg 22
    5. Känna dina saker. Enligt en studie av Abdul Dulloo, från Institute of Physiology vid University of Fribourg i Schweiz, fann växtföreningen EGCG i grönt te, plus koffein, ökar termogenesen med 84 procent. Termogenes är genereringen av kroppsvärme som uppstår som ett resultat av normal matsmältning, absorption och metabolisering av mat. Grönt te ökar också dina nivåer av norepinefrin, som förbereder din kropp för att bränna fett för "kamp eller flykt" svar. Kunskap är makt, människor! Det är också motivation!
  • Medan inte varje forskare tror att grönt (eller annat) te dricker är en "magisk kula" för viktminskning, skulle varje viktminskningsexpert överens om att översvämning av ditt system med vatten eller dricker te mot att äta en godisbar eller dricka soda kan hjälpa till att flytta Digestionsprocessen längs snabbt och kanske distraherar dig från munching snacks som inte är friska. Oavsett om det är magiskt eller inte, är det en bra idé.
  • Tips

    Att dricka 3-5 koppar grönt te om dagen kan brinna av cirka 50-100 kalorier.
  • Många te har en rad fördelar, inklusive att skydda ditt hjärta, förhindra tandförfall, höja din känsla av välbefinnande, skydda dig från sjukdomar, etc. Det är viktigt att läsa mer om de enskilda teerna du väljer, eftersom fördelarna kommer att variera.
  • Att dricka varmt / varmt te kommer inte att sakta ner matsmältningen som kallt te / drycker kommer.
  • Hålla fast vid din kost genom att dricka talle eller med fettfri mjölk eller sockersubstitut.
  • Övervaka din kost också för att se snabbare resultat. Utveckla hälsosamma matvanor och göra välbalanserade, näringsrika måltider är fortfarande en betydande komponent för stadig, varaktig viktminskning.
  • Forskare vid University of Maryland Medical Center föreslår att man dricker två till tre koppar grönt te om dagen för att se hälsofördelar och / eller viktminskningsresultat.
  • Du kan förlora 2 pund per vecka genom att dricka grönt te tre gånger varje dag.
  • Varningar

    Överdriven konsumtion av te kan leda till störning av järnabsorption.
  • Koffein kan störa sömn. Drick inte eller äta koffein inom tre timmar med sängen.
  • Te är bara fräsch under en begränsad tid. Undvik att dricka inaktuellt te och rotera te för att säkerställa att det äldsta teet konsumeras före fräschare. Att köpa mindre te kan hjälpa till att se till att du inte dricker gammalt te.
  • Om du har problem med att sova, undvik koffein över fyra på eftermiddagen, inklusive mer än 1 kopp te om dagen.
  • Om du blir en teentusiast, kan utrymme för allt ditt te bli lite av ett problem. Göra rum någonstans i ditt kök eller skafferi och hålla fast vid gränserna.
  • Vissa örtte kan vara skadligt för vissa människor, så var noga med att veta vad som är i te. Undvik te från comfrey, som innehåller pyrrolizidinalkaloider, som skadar levern. Intern konsumtion av comfrey är förbjuden i många länder.
  • Med någon ny diet och träningsplan, kontakta din läkare först. Varje individ är annorlunda i deras specifika krav, så du är ansvarig för att ta reda på din egen.
  • Att dricka mer än 3 koppar te per dag kan orsaka tandläkar- och sömnproblem.
  • Överdriven te dricker kan fläcka tänderna.Var beredd att använda vitare produkter om du gillar ett vitt leende.
  • Saker du behöver

    • Olika te
    • Te drickutrustning
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande