Hur man kör passagerare i komfort

Oavsett om du är en chaufför eller bara vill ha din familj, vänner eller carpool-grupp att njuta av själva, kan du ta några enkla steg för att hålla dina passagerare innehåll och förhoppningsvis till och med komma till din destination känsla uppdaterad. Den här artikeln visar dig hur.

Steg

  1. Bild med titeln Drive Passagerare i Comfort Steg 1
1. Om du har ett val av fordon, välj ett fordon som inte kör högt av marken och är komfort - men inte prestationsorienterad.
  • En bil som marknadsförs på prestanda kommer i allmänhet att ha en något hård åktur på grund av en styv suspension för mer "vägkänsla" och bästa svängning på släta vägar.Det kan innebära roligare för dig, men mer distraktion och obehag för dina passagerare, speciellt om någon av dem är benägna att bilsjukdom.
  • Ett fordon som rider högt, till exempel en lastbil eller Suv, kommer att sväva och på grund av ett högt golv ofta inte ha så mycket ben som en minivan eller midsize eller stor bil.
  • Bumpy-Treaded däck ger en obehaglig, surrande åktur.Tunna däck på stora hjul kan vara snyggt, men de förlorar dynan av en stor bubbla av luft runt för att försiktigt komprimera och absorbera de små stötarna du rullar över.Rulla som NASCAR och Formel 1 på däck med de vanliga proportionerna.
  • Längre är bättre.En längre hjulbas, som tenderar att gå med en längre bil, minskar pitching från stötar och ökar riktningsstabiliteten med hastighet.Några långa bilar har nog bak--säte benrummet för främre passagerarsätet som ligger nästan platt framför bänken för att sova i stället för att luta sig upp på den.Några lyxbilar, minivans, och till och med den nya hybridbilen "Prius v" har baksäten som också återkommer, men kontrollera efter tillräcklig benrummet på framsidan och tillbaka samtidigt.Ett långt fordon kan vara svårt att parkera först, men förvånansvärt lätt att dra in i eller parallellpark i Täta utrymmen när du lär dig hur.
  • De flesta medelstora eller fullstora sedans, minivans (inklusive lågt ridning "SUV") eller skåpbilar med fina platser är bra val.För en viss summa pengar en trevligare modell av bil, med större, starkare delar och mer tätning, kommer i allmänhet att känna sig mer polerad övergripande än en billigare med mycket "alternativ" endast märkt ibland.Och se upp för mycket fina bilar - långsiktig tillförlitlighet och underhåll kan ha offrats för en målmarknad som inte bryr sig.
  • I Förenta staterna är en Crown Vic (inklusive den extra långa "Kommersiell" typ), Grand Marquis, stadsbil (inklusive den extra långa "L" Type) är ett val av många yrkesverksamma på grund av sin stora storlek, trevligt men inte bästa möjliga komfort och extrem hållbarhet och enkel underhåll.Minivans är också populära.
  • Leta efter en gasmotor, med minst sex cylindrar.Det är märkbart jämnare än fyra.Men en liten fyrcylindrig eller dieselmotor kommer att spara ganska bränsle, och fyrcylindern kan vara billigare framför.Se hur du gillar varje slag i en lugn bil vid tomgång, accelererar och kryssar innan du bestämmer dig.
  • Hybridbilar optimeras ofta för bränsleeffektivitet över Komfort och till och med kostnadseffektivitet, men kan spara mycket gas genom regenerativ bromsning och ge gott om komfort med låg hastighet i stop-and-go-pendling.
  • För nästan alla förare kommer en automatisk växellåda att skiftas smidigare.Om du föredrar en manual, träna det mjukt genom att försiktigt matcha motor och överföringshastighet när du flyttar.
  • Mild fönsterfärg kan hålla bilen svalare och göra solljus och nattljus mindre distraherande.Solglasögon är ett bra alternativ eller tillägg.Prova billig wraparound polariserad "fiske glasögon", som kan passa löst över receptglas.
  • Bra strålkastare låter dig se vidare och så kör smidigare och säkert på natten.Separata höga och låga strålar är i allmänhet effektivare än en enda glödlampa med två filament.Hids är ännu bättre, och deras svalare färg kan främja vakenhet, men de är dyrare att köpa och underhålla.
  • Kontrollera "stötdämpare" På en bil som har blivit väl.Deras jobb är att gradvis absorbera eller "fuktig" Bilens energi blåser mot stötar i den väg som fjädrarna blir till mjuka studsar så att bilen lätt lyfter eller dips men fortsätter inte att sväva.De sliter så småningom, och ersätter dem kan överkomligt förnya resan.
  • Läderstolar är lättare att hålla rena och så mer kompatibla med att äta i bilen (undvik perforerade), men tygstolar motstår solskador, grepp för att ge bättre stöd och anses mer lyxiga i Japan.Antingen kan vara utrustad med omslag, inklusive tuffa tygbackade vinyl från en taxiförsörjningsaffär.
  • Körkvalitet är inte allt.Konvertibler kan vara bullriga, creaky och tröttsam, men utsikten i en höga stad och brisen på en trevlig dag slår något biltak.Hyra en för ett speciellt tillfälle.
  • Bild med titeln Drive Passagerare i Comfort Steg 2
    2. Håll bilen redo med några enkla saker som passagerarna kan önska. Till exempel flaskor av vatten (ingen stor sak om de spillar det), icke-röriga värmebeständiga mellanmål som Clif-barer om de blir hungriga,vävnader, en plastpåse eller bin för papperskorgen (håll den tömd regelbundet - ta med många väskor om du är rädd för en carsick passagerare), ett paraply, bugavvisande eller solskyddsmedel beroende på destinationen, och lite fri bagageutrymme. På en lång bilägga filter, nackkuddar och solglasögon så passagerarna och / eller extraföraren kan dö av utan att föraren är alltför varm. Strumpor upp på lite medicin för huvudvärk, magont och bilsjukdom och alla andra sjukdomar som dina passagerare kan ha det inte heller en dålig idé!
  • Du kan hålla varma drycker i en vakuumkolv med ett spillskyddat lock genom vilket att dricka, eller ens har någon varm mat i en bilmikrovågsugn som kallas en "Våglåda". Men det skulle vara bäst att sluta för a picknick med allt som kan vara rörigt.
  • 3. Undvik plötsliga rörelser. Passagerarna, till skillnad från föraren, kommer inte instinktivt att styva sig för att motstå och inte mycket uppsägning av plötsliga rörelser. Snabb acceleration och hård bromsning förvärrar också bilsjukdom. När du börjar, lätta på gasen och när du saktar, lätta på broms. Sakta ner gradvis före varv.Fortsätt långsamt genom lindning eller kuperade områden (men inte för långsamt Om andra förare är närvarande): Kasta från sida till sida och "flytande" Tidigare vapen kan vara oroande. Samtidigt var inte rädd för att göra plötsliga rörelser för att undvika fara.
  • Bekanta dig med bilens hantering i alla slags förhållanden. Detta hjälper dig att köra det mer tryggt och smidigt. Prova till exempel en lång vridig väg när du inte har några passagerare.Bild med titeln Drive Passagerare i Comfort Steg 3Bullet1
  • Justera ditt säte och speglar - se till att strålkastare fungerar bra. Om du kan se något tidigt, behöver du inte svänga för att undvika det. Överväg att lägga till blind spot speglar.Bild med titeln Drive Passagerare i Comfort Steg 3Bullet2
  • Om du har en knapp att stänga av "overdrive" (Lås ut det högsta växeln), du kan knacka på det för mild stadsbromsning, t.ex. från motorvägar och på kullar. Var noga med att stänga av det när det är dags att påskynda igen.
  • Bild med titeln Drive Passagerare i Comfort Steg 4
    4. Undvik ojämn rörelse. Försök att bibehålla en bekväm moment utan stoppstart och vävning.
  • Motorvägar eller motorvägar är bäst. Även om lite långsammare än vanligt (men ändå lite snabbt eftersom det inte finns några stopp). Använd dock inte om du har fastnat.
  • Hitta en körfält där du kan behålla en stadig hastighet utan att vara en olägenhet (inte den vänstra, och ibland inte den rätta) och behålla mycket avstånd från bilen framåt för att undvika att fitta med din hastighet.
  • Använd farthållaren, inklusive för små justeringar av hastighet, utom i mycket tung trafik.
  • Så länge du kan vända det enkelt och fritt (det är bäst med servostyrning), håll ratten runt de 8- och 4-o-klockpositionerna, speciellt när de ledes i en mer eller mindre rak linje. Vikten av båda armarna som vilar på toppen av hjulet tenderar att göra den automatiskt svänga lite till den sida där den oavsiktligt avböjs, tills en kraft är medvetet applicerad. Men avböjning av hjulet med båda armarna som vilar mot botten tenderar att göra det automatiskt nyligen. Så länge din rörelse inte hindras, vila dina armar på bekväma platser och ordna dem och ditt grepp så hjul stannade centrerade (och absolut inte tenderar att driva dig mot kommande trafik) utom när medvetet flyttas.
  • Bild med titeln Drive Passagerare i Comfort Steg 5
    5. Hitta en jämn väg yta. De högra körfält i högra trafikländer är ibland mer pitted från lastbilar.
  • Bild med titeln Drive Passagerare i Comfort Steg 6
    6. Undvik att gå snabbare än flödet av trafik övergripande. Detta ökar bullret och behovet av plötsliga rörelser betydligt. Också, passagerare skapar distraktioner som gör höga hastigheter särskilt osäkra, och det finns fler människor i fara från alla olycka.
  • Bild med titeln Drive Passagerare i Comfort Steg 7
    7. På en lång resa, ta en paus minst varannan eller tre timmar eller så, innan man blir starkt nödvändig. Detta gör det möjligt för passagerarna att uppdatera regelbundet utan att behöva känna att de är obekväma dig genom att fråga dig att stanna någonstans och det ger alla chansen att sträcka sig. Du kan även överväga att ändra förare på en sådan paus.
  • Tips

    Använd extern lagring för objekt istället för att fylla dem i passagerarsätesområden. Om du går bort på semester, för en sportevenemang, etc., Ge passagerare försäkran om att de har tillräcklig benrum genom att sätta utrustning, campingutrustning, cyklar, spel, bollar, surfbrädor, etc. i takräcken eller andra externa hållaranordningar.
  • Barnpassagerare, oavsett ålder, är alltid säkraste i baksätet.
  • Om dina passagerare är förtjust i Tabletop rollspel, är det här utmärkt för långdistansresor. Storylinen kan fortsätta och på hela resan. Sätta tärningarna i små klara tupperware behållare så att spelare inte förlorar dem i ryggen hjälper till med det här.
  • Fixa eventuella missade eller skadade nackstöd. Att inte ha dem kan vara både obekväma och osäkra för alla passagerare.
  • För långa resor, behåll en bilspel i bilen för passagerare att använda. På det sättet behöver du inte vara Chief Entertainer och de kan få på att organisera spel medan du koncentrerar dig på körningen.
  • Bilproblem kan vara ännu mindre kul med en folkmassa.Håll din bil väl underhållen, och kolla grunderna själv före en lång resa.
  • Om dina passagerare inte vill chatta kan du ockupera dig med stereobalansen och blekna justeras till ditt hörn.Eller, beroende på lokala regler, ett headset som inte stör hörsel utanför ljud som en hörlurar i ett öra som spelar tyst.
  • Den stora motorn som flyttar en lyxbil så smidigt och kan till och med ha en stretch limo kommer att få det snabbt när du gillar - det kommer inte bara känna snabb.(Titta på hastighetsmätaren!) Men även om ett tungt fordon som en lastbil eller SUV kan gå fort, borde det inte: de tenderar att tipsa snarare än drift I för-skarpa varv.
  • Orolig för bränsleeffektivitet?Du tog redan det viktigaste steget carpooling, minskar bränsleförbrukningen, delarförbrukningen och trafikstockningar.En bil eller minivans relativt små frontområde kräver mycket mindre bränsle med hastighet än den breda främre delen av en lastbil eller SUV.(En fullstor van är ännu bättre per person, om Du kan fylla upp det.) Om den typ av bil du vill ha har flera motoralternativ, välj en relativt liten: en större gasmotor brukar förbruka mycket extra bränsle även om dess förmåga slösas bort med långsam körning.
  • Tittar ut ett fönster är ett bra sätt att uppskatta natur eller en stad, Undvik bilsjukdom, eller starta a konversation.Och läsa eller titta på något närbild i ett rörligt fordon kan orsaka ögonsträckning (en avlägsen vy skiftar lite i ditt synfält när du studsar några inches på det här sättet och det).Ändå kanske du vill ha på handböcker - självbelysande bärbar elektronik som en eboksläsare, Liten TV (lite montering med krok-och-loop-fästanordningar, andra är inbyggda i ersättningshuvudstöd, och vissa accepterar antenn- och videoingångar och hörlursutgångar) eller videospelare och en AC-omvandlare till hands för annan elektronik som bärbara datorer, särskilt Om enskilda biladaptrar är oekonomiska.Leta efter en med "sinusvåg" eller åtminstone "Modifierad sinusvåg" AC-liknande utgång för att inte betona enheterna och med automatisk avstängning för att inte tömma batteriet om det är vänster anslutet.Du kan få adaptrar att ansluta flera enheter till cigarettändarpluggen, men den totala effekten är begränsad till några hundra watt eller mindre och ritning för mycket kan blåsa en säkring.Om du inte bekräftar att din bil kan hantera mer, begränsa dig till några mindre elektroniska gadgets eller en större som en stor skrivbordsutbyte bärbar dator.
  • Varningar

    Kom ihåg att för mycket att prata kan vara en distraktion. När du upplever särskilt knepiga delar av din enhet, signalerar du med passagerare som du behöver tystnad, eller vara tyst och genom exempel, de kommer att inse att det här är ett lugnt ögonblick.

    Saker du behöver

    • Lämplig bil
    • Snacks och drycker för passagerare
    • Filtar och nackkuddar för passagerare
    • Skräppåse för bil (många turistinformationscentraler har dessa gratis)
    • GPS / Vägkartor för att förhindra att han förloras
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande