Hur man rengör strålkastare

Om dina enklaste klara strålkastare nu ser ut som om de är täckta i vaxpapper, är det säkrare att lära sig att rengöra och buffra upp dem själv för att behålla fordonets liv. Att lära sig att inspektera strålkastarna för att räkna ut graden av skada hjälper dig att lära dig hur man ska närma sig uppgiften. Då kan du lära dig att slita på slitage och buff dem till en ny glans.

Steg

Del 1 av 3:
Komma igång
1. Inspektera strålkastarna för att se vilken metod som gör det mesta. Om du har märkt att dina strålkastare är hacier eller inte så skarpa som de en gång var, undersöka dem i dagsljus, både på och av. Det är viktigt att räkna ut hur dåligt skadan är att veta vilka rengöringsmetoder som är mest effektiva, oavsett om du behöver få strålkastarna som undersöktes professionellt, eller om strålkastarna behöver bytas ut. Leta efter stora nötningar och repor som kan vara tecken på mer allvarliga problem.
  • 2
    Tvätta strålkastarna med vanlig biltvål. Regelbunden väggrit och smuts kan göra dina strålkastare att se smutsiga och dimmiga i en grad som kan göra en mer exakt diagnos svår. Innan du börjar leta efter specifika problem, ge din bil en tvätt med vanligt varmt vatten och biltvätt. Torka ner strålkastarna och låt dem torka noggrant. Undersök dem rena för att leta efter specifika problem.
  • 3. Leta efter hazing. Haziness kommer att inträffa när all den hårda kappan har slitit av strålkastarna och det mjuka polykarbonatet exponeras, börjar absorbera repor som skapar hazing. Linsen kommer snart att täckas i en grov mörkgul crusted yta.
  • Om det här verkar vara problemet, kommer en billig snabb ren att vara ett effektivt sätt att sänka degenerationen av strålkastarna, men en mer omfattande ren kan krävas.
  • 4. Leta efter gulning. Detta inträffar när all den hårda kappan börjar tunna ut och förlora vidhäftning till polykarbonatlinsen. UV-våglängdsspektrumet skapar en ny upprepande enhet i den koloniska kedjan som absorberar blått ljus och resulterar i ett gulaktigt utseende.
  • Om du märker gulaktig färgning på strålkastarna måste du välja en mer omfattande ren, med hjälp av regn-X eller någon poleringsförening för att rengöra dem och korrigera skadorna. Ett tunt lager av överföringsvätska kan tillfälligt rensa dem också.
  • 5. Leta efter peeling och sprickor. När den hårda kappan börjar försämras, kommer du att märka spotting i vissa områden som den övre regionen eller hörnen. Den hårda kappan kan tyckas flingas eller avskalas. Så småningom ser du sprickor djupt in i linsen, vilket innebär att strålkastarna måste återupptas av en professionell.
  • Om så är fallet kan du behöva byta ut dina strålkastare eller få dem resurfaced, vilket kan sluta kosta mer. Under tiden, rengör dem så gott du kan använda en snabb metod och börja prissätta nya strålkastare.
  • 6. Har glas strålkastare undersökt av proffsen. De flesta strålkastare är plast och uppvisar de ovan beskrivna symptomen. Glas strålkastare, som finns på klassiska bilar och äldre modeller, är mer komplicerade och är bäst undersökt av professionella kroppstekniker. Om dina glaslampor bär ut, ta dem in och få dem kontrollerade.
  • Del 2 av 3:
    Slipning av strålkastarna
    1. Få några viktiga våt / torr sandpapper. Till att börja med, kommer du att böja ut strålkastarna, med en alltmer bra serie våt / torr sandpapper. 3M är vanligtvis det bästa varumärket för jobbet, och du vill vanligtvis ha minst en grovare klass (1500 eller så) och en finare betyg för att avsluta strålkastaren (runt 2000). Om du vill börja med grovare sandpapper, det är upp till dig.
  • 2. Tape av strålkastarna. När som helst du använder sandpapper runt bilen, vill du se till att du inte blir för kraftig och repa färgen. Av den anledningen är det vanligtvis en bra idé att använda lite målare tejp runt kanten, där lamporna möter den målade delen av bilen, för att undvika att skrapa upp färgen. Detta är inte nödvändigt, men det är värt att ta de extra några minuter för att skydda ditt färgjobb.
  • Innan du börjar slipas, är det vanligtvis en bra idé att torka ner strålkastarna en gång till med hjälp av rena pappershanddukar och lite gnidningsalkohol. Detta bör torka snabbt och du är redo att gå.
  • 3. Våt sandpapper och börja slipning. Med en vattensprayflaska eller en liten hink, våt sand strålkastarna noggrant med din grovare sandpapper. Använd jämnt tryck och sand bort i strålkastaren tills du har en jämn, tråkig finish.
  • Om fabriksbeläggningen börjar komma av, kommer du att märka en dimmig "linje" börja dyka upp och ändra form som den slipas av. Det är i allmänhet bäst att sätta beläggningen helt av.
  • 4. Byt till den finare sanden av sandpapper. Efter att ha gått över strålkastarna med ditt grova papper, byt till ett sandpapper med ett högre grit-räkning och upprepa processen tills finishen ändras från tråkigt till slags "satin."
  • På strålkastare med en inre textur där du inte nödvändigtvis kan se lampan kan du vanligtvis sluta vid 1500 gritpapper. Strålkastarna kommer att se blazy, men även och inte gula.
  • Del 3 av 3:
    Polera strålkastarna
    1. Välj en buffningsförening. När du har slitit ner strålkastarna och utarbetade den hazing, är det dags att byta till en buffertförening av något slag. Massor av olika val är tillgängliga, inklusive McGuire, M105 och 3M-förening. Besök Auto Parts Store för en mängd olika alternativ. Aluminiumpoleringsföreningar är den bästa insatsen för att få strålkastarna i god form. Icke-slipande badrum akryl badkar och sink cleaner är utformad för plast, fungerar bra och kan redan vara under din handfat.
    • Om du letar efter ett billigt alternativ är vanlig blå tandkräm en vanlig ersättare. Använd vanlig blå tandkräm, inte något med peroxid, vitare eller andra tillsatser.
  • 2. Lägg till buffertförening till en ren mikrofiberduk. Ta en ren handduk, applicera en kvartsstorlek av buffningsförening, en plocka ett litet område av strålkastaren för att fokusera på, säg 4 x 4 tum (10 x 10 centimeter). Arbeta det i en cirkulär rörelse, polera upprepade gånger och jämnt i din lilla torg. Det ska ta mindre än fem minuter eller så för att avsnittet ska börja titta tydligare. När du har bufft en torg, gå vidare till nästa.
  • Om du vill använda en handborr med ett buffertsats kan du applicera buffling-förening direkt till en skumplatta som kommer att snurra på borren, sedan buffra strålkastarna vid en låg rpm. Använda försiktigt tryck, låt långsamt under rpms upp, flytta kudden enhetligt runt strålkastaren. Gå långsamt, ungefär en tum en sekund. Detta kommer att gå mycket snabbare än polering för hand.
  • 3. Fortsätt böja tills dina strålkastare ser klart ut. Det tar lite armbågsfett, för att du kanske vill lägga till så många som tre lager av bufflingförening för att få dina strålkastare som du vill ha dem. Gå tills du är nöjd med klarheten och ljusets skärpa. Du kan testa dina strålkastare Genom att skina dem mot garagets vägg, eller någon annan plan yta.
  • 4. Överväg att ha tillsatt plasthäftning. Om du verkligen vill försegla dina strålkastare och hålla dem i god form, kan du överväga att ha en lokal auto body shop mask och spraya strålkastarna med en plasthäftande promotor, som Bulldog. Att plus några lager av clear-coat-coat hjälper till att förlänga livslängden avsevärt, och bör bara kosta mellan $ 20-50, beroende på butiken. Ett billigare alternativ är akrylgolvvax. Applicera en kappa och låt torka. Flera lager kan appliceras för en mer hållbar finish och den kan återanvändas efter behov.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om din UV-beläggning har äventyrs måste du återställa strålkastarens lins genom att helt avlägsna det oxiderade plastskiktet genom någon mekanisk process som våtslipning och sedan tätning av linsen med en hög temperaturbeständig UV-hämmare. Detta förhindrar framtida nedbrytning av strålkastaren.
  • Det finns flera kommersiellt tillgängliga kit som används för luftfartygs vindrutor (som är gjorda av plast, inte glas) som fungerar mycket bra för att ta bort disen. Kontrollera med din lokala flygplansleverantör. Dessa kostar omkring $ 5.
  • Använd gummihandskar för att hålla den polska ut från under dina naglar.
  • Det finns också kit som används för att böja ut färg som består av mycket fin sandpapper (grits på 300, 600, 900, 2000 och 4000 är tillgängliga). Detta kommer snabbt och enkelt att ta bort resten och gör en mycket slät yta som kommer att avvisa ytterligare faror.De kommer ibland med en speciell buffertförening. Kiterna kostar vanligtvis runt $ 20. Bland dessa kit är 3m, Meguiars, Turtlevax, Sylvania, strålkastare, mödrar, liksom många andra stora märken.
  • Varningar

    Om du väljer den här metoden för att refinishing / rengöra dina strålkastare, kom ihåg att du måste återanvända den här metoden om och om igen eftersom du tog bort det som var kvar av det skyddande skiktet. Du måste behålla strålkastarna varje månad eller så.Du kan undvika det månatliga extra underhållet genom att applicera en hög temperaturbeständig UV-beläggning till strålkastaren. Tänk också på att när som helst du använder slipmedel som tandkräm eller sandpapper som du kommer att ta bort UV-skiktet som snart kommer att vända din strålkastare, kanske du vill titta på en UV-säker deoxidizer, sparar också tid.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande