Hur man väljer rätt bil för dig

Att köpa en ny bil är en spännande händelse, men utbudet av alternativ kan vara skrämmande. Forskningsbilar och lokala återförsäljare för att börja minska sakerna ner. Tänk på din budget och titta på överkomliga alternativ som passar din livsstil. Bestäm vilken storlek du vill ha baserat på din familjesituation och transportbehov.

Steg

Del 1 av 3:
Besluta om storlek
  1. Bild med titeln Välj rätt bil för dig Steg 1
1. Köp en mindre bil om du vill spara pengar. Annat än lyxiga sportbilar kostar små bilar i allmänhet mindre än större modeller. De konsumerar också mindre bränsle, vilket sparar pengar på lång sikt. Välj en mindre bil om den passar din livsstil och om din familj kan passa bekvämt inuti.
  • Många små bilar är överraskande rymliga inuti. Besök en återförsäljare för att se dem personligen innan de avvisar dem för att vara för trånga.
  • Bild med titeln Välj rätt bil för dig Steg 2
    2. Undvik 2 dörrbilar för en familj på mer än 2 personer. Om du har barn, tänker ha barn inom en snar framtid, eller köra runt vänner eller familj regelbundet, välja en 4 dörrbil över en liten 2 dörrbil. Processen att trycka upp ett framsät för att låta dina backseat passagerare in och ut ur bilen kommer sannolikt att bli tråkig över tiden. Sedans och hatchbacks med 2 dörrar är bra val med överkomliga alternativ på marknaden.
  • Bild med titeln Välj rätt bil för dig Steg 4
    3. Få en fullstor minivan eller SUV som passar en stor familj. Om du regelbundet transporterar 4 eller fler personer och behöver massor av bagageutrymme, välja ett stort fordon som passar dina behov.En minivan eller SUV kan bära upp till 8 passagerare när de är utrustade med en andra radbänksäte. Några stora skåpbilar kan rymma upp till 15 personer.
  • Bild med titeln Välj rätt bil för dig Steg 3
    4. Välj en hämtningsbil om du regelbundet transporterar stora föremål. Plocka upp lastbilar är populära och kraftfulla fordon med en rad alternativ och funktioner. Om du tänker dra en släpvagn eller hämta flera tonbelastningar, leta efter en fullstor, kraftig plocka upp lastbil. Om din lasttransport behöver oftast innebära att du vill ha smutsiga saker som du inte vill ha i det inre av ett fordon, som Construction Debris och Mulch, välja en kompakt plockbil.
  • Del 2 av 3:
    Hitta din bil
    1. Bild med titeln Välj rätt bil för dig Steg 5
    1. Träna din bilbudget. Som en allmän regel bör dina bilbetalningar inte överstiga 15% av din månadslön. Denna procentandel ger dig rum för att täcka dina andra månatliga utgifter, såsom hyra eller inteckning, mat, räkningar och bilförsäkringsbetalningar. Använd en telefonapp eller Excel-kalkylblad till Beräkna dina vanliga utgifter över en månad, inklusive pengar som spenderas för underhållning och fritid, för att se om mer av din budget kan leda till din bil.
  • Bild med titeln Välj rätt bil för dig Steg 7
    2. Bestäm mellan en ny eller begagnad bil. Din budget kommer att vara den mest relevanta överväganden när du bestämmer mellan en ny och begagnad bil. Begagnade bilar erbjuder i allmänhet ett bättre värde men de kräver noggrann kontroll av en expert för att se till att de är i gott skick. Undvik att köpa en bil som har haft många ägare, som vanligtvis är ett dåligt tecken.
  • Bild med titeln Välj rätt bil för dig Steg 6
    3. Tänk på bränsleeffektivitet. Om du vill ha en bränsleeffektiv bil och du pendlar mindre än trettio mil dagligen är en hybridbil ett bra alternativ. Om du reser långa avstånd regelbundet, välj en ekonomi med fyra cylinderbil. Att ha färre cylindrar betyder bättre bränsleekonomi övergripande.
  • Bilar som körs på dieselbränsle kan vara ett mer bränsleeffektivt alternativ för personer som gör mycket motorväg som Diesel ofta är billigare än bensin.
  • Del 3 av 3:
    Gör din forskning
    1. Bild med titeln Välj rätt bil för dig Steg 8
    1. Använd webböversikt webbplatser. Kontrollera lokala bilgranskningswebbplatser ger dig nedgången på funktioner, prestanda, styrkor och svagheter i olika modeller. Läs recensioner från köpare och bilexperter för att få ett brett perspektiv på hur bilarna mäter. Recensioner som kommer direkt från bilägare kommer sannolikt att vara den mest ärliga och förbrutna om de potentiella problemen eller fördelarna med vissa fordon.
    • Bilöversynswebbplatser är också användbara för jämför liknande bilar.
  • Bild med titeln Välj rätt bil för dig Steg 9
    2. Forskning Lokala bilhandlare online. En viktig del av bilhoppen har en kvalitetsupplevelse med återförsäljaren du väljer att köpa eller hyra från. Läs online recensioner av lokala bilhandlare för att se poäng, statistik och köparupplevelser. Välj ett långvarigt återförsäljare som livslängd är vanligtvis ett tecken på kvalitetsservice och kundnöjdhet.
  • Recensioner av återförsäljare i U.S. kan erhållas genom Better Business Bureau och Edmunds, en Top Online Automotive Resource.
  • Bild med titeln Välj rätt bil för dig Steg 10
    3. Titta upp bilar som ligger inom din budget. Det finns en mängd olika online-resurser som hjälper dig att hitta en bil som du har råd med. Besök pålitlig bilöversyn webbplatser för att jämföra priser och få en uppfattning om vilken bil du ska handla för. Sådana webbplatser inkluderar:
  • https: // karma.com /
  • https: // edmunds.com /
  • https: // kbb.com /
  • https: // truecar.com /
  • Bild med titeln Välj rätt bil för dig Steg 9
    4. Gör prisjämförelse shopping. Titta upp priserna på liknande bilar från olika tillverkare och återförsäljare. Om du letar efter en viss typ av fordon, som en liten hatchback, begränsa ditt fokus till den kategorin för att hålla din forskning hanterbar. Om priserna inte är tillgängliga online eller i lokala publikationer, besök lokala återförsäljare.
  • Begagnade bilhandlare kommer att kunna erbjuda dig vissa erbjudanden och lägre priser, så besök dem personligen för att undersöka sina priser.
  • Även om du verkligen gillar en bil, var villig att gå bort från det om det inte är i ditt prisklass.
  • Bild med titeln Välj rätt bil för dig Steg 12
    5. Planera en provkörning. Det bästa sättet att ta reda på om en bil är rätt för dig är att komma bakom hjulet. Besök en bilhandlare för att ordna en provkörning, antingen samma dag eller vid ett senare tillfälle. Syfta att besöka återförsäljaren på morgonen, tidigt i veckan, för att säkerställa att du får säljarens fulla uppmärksamhet och undvika en lång väntan eller folkmassa.
  • Känn inte pressad att köpa en bil samma dag som din provkörning.
  • Använd provkörningen som ett tillfälle att fråga säljaren om bilen om bilen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande