Hur man undviker bilolyckor

Bilolyckor händer hela tiden - en enhet nerför motorvägen kan intyga det. För att undvika att komma in i en själv måste du kontakta dig själv som en förare och för dem runt dig också. Inte bara kommer det att leda till säkrare körning, men det kan också spara tid och onödiga utgifter.

Steg

Del 1 av 3:
Ändra din körning
  1. Bild med titeln Skydda din bil i varmt väder Steg 7
1. Sakta ner. Hastigheten minskar den tid du måste reagera och ökar sannolikheten för att du har en olycka. Ju snabbare du går, desto svårare är det att sakta ner. När du inte kan sakta ner, riskerar du möjligheten att orsaka en olycka.
  • Kom ihåg att poliser ofta är dolda från synhåll medan du letar efter speeders. Om du fångas för att köra för fort, kommer de inte att tveka att ge dig en biljett. Även om det inte är en olycka är det verkligen en annan sak du vill undvika.
  • Bild med titeln Förutse trafiksignaler Steg 8
    2. Bo i din körfält. Defensiv körmedel som låter andra gå före dig och inte försvara din position i trafiken.Undvik att uppmaningen är en vigilante ("Åh ja? Låt mig visa dig hur det är som att bli avskuren så!") och håll dig borta från vävning och klippa andra genom att hålla fast vid din körfält. Acceptera det faktum att någon alltid kommer att tro att de är i mer bråttom än du. Det här är drivrutinerna du vill flytta långt ifrån. Var inte frestad att "lära dem en lektion" - det kommer inte att fungera.
  • I allmänhet, undvik den vänstra körfältet. Det är där de flesta olyckor inträffar. Du har också mer "flyktvägar" I den högra körfältet skulle ett problem plötsligt uppstå som kräver att du snabbt byter banor eller dra på axeln.
  • Bild med titeln Installera ett distributör Steg 13
    Bild med titeln Installera ett distributör Steg 13
    3. Kör med båda händerna på hjulet. Två händer på hjulet tillåter dig mer kontroll över bilen om en nödsituation skulle uppstå. Tänk dig att den ena handen är avstängd på den när du måste svänga ur vägen - du förlorar den dyrbara spliten för att justera din position som kan innebära skillnaden mellan säkerhet och en olycka.
  • Håll händerna på klockan 10 och 2. Även om detta inte nödvändigtvis är det mest bekväma, tillåter denna position dig den mest flexibilitet om du plötsligt behöver justera din kurs.
  • Bild med titeln Använd Ford Active ParkAssist-funktionen Steg 8
    4. Ta bort bilen framför dig. Oavsett hur långsamt trafikrörelse flyttar, behåll minst två sekunder efter avstånd mellan dig och bilen framför dig. Något mindre och du kommer inte att kunna sluta i tid om föraren framför dig slår på sina bromsar.
  • Detta är särskilt viktigt under höga trafiktider. Du kanske tror att bilen framför dig påskyndar betydligt, när de verkligen går framåt för att bara stanna igen. Om du inte bakar, lägger du mindre slitage på dina bromsar och spara gas, för. Allt som stoppar och börjar inte är bra för ditt fordon.
  • Bild med titeln Använd Ford Active ParkAssist Feature Steg 4
    5. Använd dina signaler ordentligt. Använd alltid din signal, även om du tror att ingen är där.Vid byte av banor på motorvägen, signalera inte som en eftertanke eller under banansändringen. Signal minst ett par sekunder i förväg så andra vet vad du ska göra innan du gör det och kan redogöra för dina handlingar om det skulle vara ett problem.
  • Märka någonsin hur de flesta av skidmärken längs motorvägen är strax före en utgångsram? Det är här du måste vara den försiktiga.
  • Bild med titeln Använd en parkeringsvalet Steg 7
    6. Håll ögonen att röra sig. Får inte vana att stirra på baksidan av bilen framför dig. Skifte regelbundet dina ögon mot sidovagnarna, backspegeln och framåt där du kommer att vara på 10-15 sekunder. Genom att göra detta kan du upptäcka en potentiellt farlig situation innan det händer.
  • Detta kan hjälpa dig att förutse vilken trafik som ska göra. Titta på bilarna några led efter att du kommer att meddela om du måste snart slå bromsarna eller inte.
  • Detta hjälper dig att övervaka din blinda plats också, vilket gör det mycket lättare att veta om körfältet ändras du vill göra är säkra.
  • Bild med titeln Drive Manual Steg 1
    Bild med titeln Drive Manual Steg 1
    7. Använd alltid ett säkerhetsbälte. Det här är ett måste, oavsett var du är, vilken typ av bil du kör, eller var du kör till. Enligt lag i många länder måste alla bilar ha en säkerhetsbegränsning och det måste användas. Buckling upp tar bara en sekund och kan rädda ditt liv i en olycka.
  • Barn ska alltid vara i en booster säte eller bilstol tills de är tillräckligt långa och tunga nog att sitta i sig. Detta inkluderar i allmänhet barnålder åtta och under.
  • Lägg aldrig ett barn i en bil eller booster säte i passagerarsätet eller ett annat säte med krockkuddar. Barn bör i allmänhet vara 12 och äldre när de sitter i passagerarsätet.
  • Bild med titeln Förutsäga trafiksignaler Steg 12
    8. Kör i Curbside Lane i Street Traffic. Att hålla sig inom skyddet av Curbside Lane kommer att minska sannolikheten för en kollision med kommande trafik i två- eller fyrbana stadsgator. Och i stället för att ha trafik på båda sidor av ditt fordon, som du har när du är i icke-curbside lane, har du bara trafik på ena sidan, vilket minskar sannolikheten för att en annan förare kommer att slå ditt fordon på ett eller annat sätt.
  • Bild med titeln Använd Ford Active ParkAssist-funktionen Steg 2
    9. Parkera mellan två andra fordon. Många mindre bilolyckor förekommer i parkeringsplatser, mestadels när du antingen parkerar eller lämnar parkeringsplatsen. Om du parkerar i ett utrymme utan fordon i utrymmena till vardera sidan av dig, ger detta potentiellt flera andra bilar chansen att slå ditt fordon medan du försöker parkera bredvid det. Om du parkerar mellan två andra fordon, minskar du chansen att andra bilar kommer att försöka parkera bredvid din och eventuellt slå den.
  • Del 2 av 3:
    Undviker distraktioner
    1. Bild med titeln Förutsäga trafiksignaler Steg 1
    1. När du kör, bara kör.Dra över om du behöver prata i telefon, läs riktningar, äta ett mellanmål eller röra med din iPod eller CD-spelare.Det tar bara en sekund eller två av distraktion för att komma i trubbel, att missa det hinder i mitten av vägen eller bilen framför dig som kommer till en krossningstopp. Det sista du vill ha är ditt sinne och händer upptagna när en nödsituation uppstår.
    • Detta är viktigt för att hålla dig ansvarig, men det är också viktigt att hålla sig borta från andra som inte är så försiktiga. Att ge körning 100% av din koncentration hjälper dig att undvika drivrutinerna som textar, äter eller inte riktigt betalar aktiv uppmärksamhet.
  • Bild med titeln Få din förare
    2. Undvik att köra på natten. De flesta olyckor inträffar på natten eller i morgonen på morgonen. Här är varför:
  • Det är svårare att se, oavsett vädret.
  • Du och andra förare är mer trötta. Dina reaktionstider är långsammare, vilket gör att det är mer farligt.
  • Du kommer att ha den största chansen att träffa en berusad förare på natten.
  • Bild med titeln Köp en pålitlig begagnad bilsteg 7
    3. Skriv inte eller prata i telefonen under körning. Om dina ögon är på din telefon eller dina tankar finns någon annanstans än på vägen, är du mer benägna att komma in i en olycka.
  • Ungefär fjärdedel av alla trafikolyckor är relaterade till mobiltelefonanvändning i Amerika. Det är 25% - eller 1.3 miljon kraschar.
  • Bild med titeln Navigera ett rondellsteg 2
    4. Försök att undvika att köra i dåligt väder. Inclement Weather - Var det dimma, vinden, regn eller snö - betyder att din bil inte kan utföra som vanligt och inte heller kan bilarna runt dig (oavsett hur bra en förare du är eller de som är omkring dig är). Och även om ingen är omkring dig, riskerar du fortfarande risken att ha en väderrelaterad olycka. Här är några saker att tänka på:
  • Håll alltid vindrutetorkarna i regnet eller snön
  • Avfrosta din vindruta för att hålla det från att dämpa upp
  • Slå på dina strålkastare för att hjälpa andra att se dig
  • Om möjligt, försök att undvika att köra i snön alls, speciellt om din bil är bakhjulsdrift. Om du måste gå ut i snön, kör extra långsam, använd bromsarna och gaspedalen försiktigt och behåll ett ökat stoppavstånd.
  • Bild med titeln Få din förare
    5. Gå aldrig in i en bil med en berusad förare. Det är alltid bäst att ha en "Utpekad förare."Om någon du är med vill köra och de har druckit, låt dem inte. Det finns taxibilar, kollektivtrafik, och människor du kan ringa till hjälp. Det finns ingen anledning att köra när alkohol är på scenen.
  • Kör aldrig efter du har haft alkoholhaltiga drycker heller. Även en öl kan ändra din förmåga att köra säkert. Trots allt är buzzed körning full körning, särskilt till polisen.
  • Bild med titeln Fake A Headache Steg 2
    6. Kör inte när du är trött, oavsett om det är natt eller inte. När du är trött (speciellt om du somnar lätt eller har narkolepsi) är din reaktionstid försämrad. Din hjärna skjuter inte på alla cylindrar och du kör på autopilot, kan inte ta in alla stimuli runt dig. När det händer är du mer benägna att sätta dig i en farlig situation utan att ens inse det.
  • Var medveten om att vissa läkemedel kan orsaka dåsighet och göra det mycket farligt som möjligt. Om du har startat en ny medicin, fråga din läkare om det fortfarande är säkert att köra.
  • Bild med titeln Navigera en rondell steg 5
    7. Se upp för att närma sig nödfordon. Dessa fordon (främst brandkår fordon och ambulanser) kan åsidosätta det normala mönster av trafiksignaler under vissa omständigheter. Även om ditt ljus är grönt, borde du inte gå. Vissa städer har tekniken att vända ditt ljusröda, men andra gör det inte. Om du är i en situation där du går framåt, flytta till höger på axeln för att låta dem passera.
  • Både nödfordonet och trafiksignalen måste vara utrustad med lämpliga enheter, och endast vissa städer och vissa korsningar har sådana enheter installerade.En av de vanligaste är "Optik" system, i grunden igenkänt som ett mycket snabbt blinkande vitt strobljus monterat vid eller nära toppen av nödfordonet (inte "peruk-wag" Blinkande strålkastare).En liten mottagningsenhet monterad på trafiksignalpolen mottar "strobekod" och vänder trafikljuset grönt för att närma sig nödfordon och rött i alla andra riktningar.Sådana system har visat sig minska trafikolyckor och skador / dödsfall som involverar nödfordon samtidigt som de förbättrar svarstiderna för livshotande nödsituationer.
  • Nödfordon kan bara ta kontroll över skärningstrafikljus om de reser i ett nödsituationsläge - med alla nödljus aktiverade och sirenljud.När nödfordonet färdas genom korsningen återgår trafiksignalen till sitt normala mönster.
  • Del 3 av 3:
    Håll din bil säker
    1. Bild med titeln Köp en begagnad bil från en privat fest Steg 13
    1. Håll dina däck ordentligt uppblåsta. Enligt en ny studie upplever fem procent av alla fordon däckproblem omedelbart före en krasch.Däck som är undergivna med mer än 25 procent är tre gånger mer benägna att vara involverade i en krasch relaterad till däckproblem än fordon med korrekt inflation.
    • Dessutom, däck under nedflyttade upp till 25 procent, riskerar att överhettas, vilket leder till misslyckande och åtminstone negativt påverkar hanteringen och slitbanan.
  • Bilden med titeln Få en titel till ett övergiven fordonssteg 3
    2. Gå in för vanliga tune-ups. När din bil är i tiptopform, är sannolikheten för att du kommer in i en olycka på grund av en teknisk funktionsfel kraftigt minskat. Du kan inte förhindra vädret, men du kan förhindra att din bil orsakar din nästa olycka.
  • Få dina bromsar markerade. Ett surefire sätt att komma in i en olycka är att få dina bromsar gå ut på dig. Få din bromsbeläggning kontrollerad av din mekaniker nästa gång du är i en tune-up.
  • Bild med titeln Gör en trepunkts vänd steg 1
    3. Håll din vindruta och speglar rena. Enkelt nog, för att undvika olyckor, måste du kunna se. Med din vision, även lite försämrad, kan du förlora den splittrade andra du behöver justera kursen och sätta dig i fara.
  • Håll speglarna placerade bra, också. Om du inte kan se vad som ligger bakom dig, bredvid dig, eller i din blinda plats, är du mycket, mycket mer sannolikt att komma in i en bilolycka.
  • Bild med titeln Clean Frost Off Car Windows snabbt steg 10
    4. Byt ut vindrutetorkarna regelbundet. I händelse av att du stöter på dåligt väder (snö eller regn) är det absolut nödvändigt att dina vindrutetorkare fungerar bra. Om de inte gör det, kommer du inte att kunna se ut ur din bil och ordentligt bestämma vad som står framför dig och hur långt det är. Olyckan du kan få dig kanske inte ens se kommande.
  • Du kan göra det här ganska lätt. Läs WikiHow Så här byter du torkbladet på din bil för mer information.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Sommaren är årets farligaste körsäsong, speciellt för tonåringar. Det finns tre helgdagar (Memorial Day, 4 juli och Labor Day) över tre långa helger vardera redovisar nästan 500 dödsfall.
  • Om du har en äldre släkting som kör och borde inte på grund av sin syn eller höra, kör inte med dem! Insistera på att de slutar köra eller återta sin förarens test.
  • Flytta till höger för sirener och ljus! Nödfordon kan uppträda i din backspegel plötsligt. Memorera och följa det praktiska rimet, för allas fördel.
  • Varningar

    Kör inte röda lampor eller stoppskyltar.
  • Du kommer att få biljetter på de flesta områden om de fångas utan att ha på sig en säkerhetsbälte.
  • Var uppmärksam på något nödfordon som närmar sig alla riktningar och ger plats om fordonets nödljus blinkar och sirenen ljuger.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande