Hur man kommer runt bali

Om du planerar att besöka Bali är din bästa satsning att anställa en professionell förare och bil för att ta dig runt den vackra indonesiska ön. Du kan också hoppa i en taxi eller buss för att göra dig mellan destinationer, eller åka a bemo eller ojek som en lokal. Medan du hyr en bil eller motorcykel kan tyckas som ett spännande sätt att omfamna din äventyrliga ande, var uppmärksam på den lokala trafikens oförutsägbara natur innan du får nycklarna till ett lokalt fordon. Offentligt och privatägda färjor och båtturer gör det möjligt för dig att besöka de omgivande öarna.

Steg

Metod 1 av 3:
Reservera en bil
  1. Bild med titeln komma runt Bali Steg 1
1. Hyr en professionell förare och bil för säkerhet och bekvämlighet. Detta är överlägset det otroliga och säkra sättet att komma runt Bali. Ditt hotell kan ha en bilservice, eller du kan söka ett kommersiellt bilföretag att boka en förare för en dag eller en vecka. Kostnaden för bilen, försäkringen och bensin kommer vanligtvis att ingå i dagskursen, och du är också ansvarig för att täcka förarens boende och mat. Förvänta sig att betala mellan 350 000 och 450 000 RP per dag, men vet att kursen kan vara förhandlingsbart med föraren.
  • Om din resväg kräver en övernattning, kommer föraren brukar hitta sina egna logi och måltider. Du är ansvarig för att betala, men det borde inte leda till en stor extra kostnad. Diskutera planen och komma överens om en per dag i förväg.
  • Att ha tillgång till en professionell förarens råd kan vara mycket användbar. De kan till exempel peka dig i rätt riktning när du är till fots. De kan också kunna översätta lokala villkor eller förklara okända tullar.
  • Bild med titeln komma runt Bali Steg 2
    2. Hail A Meted Taxi för dagsutflykter eller Torstadstransporter. Du kan ringa framåt för att boka taxitjänster, eller hagel en tom hytt när du behöver en åktur. Mätaren startar vid RP 5 000 för de första 2 km (1.2 mi) av din resa. Efter denna punkt kommer det att öka till RP 5 000 per 1 km (0.62 mi) som följer. Du kan också diskutera att boka en taxi för dagen. Enas om priset och specifika tjänster med föraren i förväg. Till exempel kanske du vill göra en dagsutflykt eller köra dig runt staden för att se de lokala sevärdheterna.
  • Bali Cab Companies inkluderar Blue Bird Taxi, Golden Bird Bali, Komotra Taxi, Ngurah Rai Taxi och Wahana Taxi.
  • Bild med titeln komma runt Bali Steg 3
    3. Begär en bil genom GRAB RIDESHARING APP. Ladda upp din smartphone med ett lokalt SIM-kort för dataåtkomst och ladda ner greppappen. Välj din nuvarande plats och önskad destination för att begära en tur. Du kan lägga till din betalningsinformation till appen, men det finns också alternativ att betala med kontanter eller kort som du skulle i en taxi.
  • Observera att ridesharing apps har uppfyllts med motstånd i Bali och pickup är tillåtna i vissa områden. Till exempel kan ditt hotell inte tillåta grepp pickups och drop-offs på deras lokaler. Välj en plats nerför gatan istället för att undvika en konfrontation.
  • Uber hade en kortlivad existens i Bali. Men de sålde sin marknadsandel för att ta tag i och inte längre fungera på ön.
  • Bilden med titeln Gå runt Bali Steg 4
    4. Boka en hyrbil om du vill köra dig själv. Lagligen, du är skyldig att äga ett internationellt körkort eller ett lokalt tillstånd att köra i Bali. Du kan hitta internationella hyrbilsföretag, inklusive Avis, Budget och Hertz på Ngurah Rai International Airport samt populära semesterstäder. Dagliga priser kan variera från $ 20 till $ 50 USD eller mer. Se till att försäkring ingår när du bokar din bil.
  • Du kan få en turists körkort som utfärdats på den utländska licensservice i Denpasar för RP 150.000. Du måste visa ditt pass och ett körkort från ditt hemland.
  • Var medveten om att körning i Bali kan vara utmanande och riskabelt för besökare. Om du bestämmer dig för att köra en hyrbil, var beredd att göra plötsliga stopp och håll dig uppmärksam.
  • Metod 2 av 3:
    Ridcyklar och motorcyklar
    1. Bild med titeln komma runt Bali Steg 5
    1. Rid pedalcykel för att få lite motion medan du reser. Cykeluthyrning börjar runt RP 30 000 per dag. En cykel, eller sepeda, ger oberoende såväl som en på-the-go-träning. Fråga ditt hotell om närmaste cykeluthyrningsföretag, och se till att den cykel du väljer är i gott skick. Hämta en väl passande hjälm och testa cykelns styrning, bromsar, däcktryck och kugghjul innan du ställer ut på din resa.
    • Även om trafik på Bali kan vara svårt för en oerfaren besökare att navigera, är en pedalcykel ett säkrare alternativ till hyrbilar och motorcyklar.
  • Bild med titeln komma runt Bali Steg 6
    2. Hyr en motorcykel eller scooter att åka runt Bali. Du kan hyra ut en scooter eller motorcykel från ett antal lokala leverantörer. Dagliga priser kostar runt RP 50 000. Se till att fordonet är i arbetsordning, med bra bromsar, däck och lampor, och att du har rätt försäkrings- och licensdokumentation. Du kommer också att vara försedd med en hjälm som passar snyggt.
  • En säkerhetshjälm är ett måste och ska passa korrekt. Om hyresföretaget inte har något som passar dig, köp en som gör från en annan leverantör innan du cyklar.
  • Bild med titeln komma runt Bali Steg 7
    3. Hagel an ojek och komma runt på baksidan av en motorcykel taxi. Arbetar i ett något mer informellt system, ojeks är motorcyklar som accepterar betalande passagerare. Om du ger intrycket att du letar efter en tur när du står på sidan av vägen kan du få erbjudanden från ojek förare. Eller du kan ladda ner Go-Jek Mobile-appen för att begära en tur. Du kommer att förhandla om en mässa med föraren, men förväntar dig att betala runt RP 30.000 för en 5 km (3.1 mi) resa.
  • Ojeks kan vara särskilt användbar för scooting runt landsvägarna.
  • Metod 3 av 3:
    Tar en buss eller båt
    1. Bilden med titeln Gå runt Bali Steg 8
    1. Boka en buss eller privat rundtur via Perama Tour och resor. Perama driver bussbusstjänster i hela Bali stora städer, liksom regionala turer, flygplatstransfer och dagliga destinationsturer. Perama bussar är bekväma och säkra. Priserna är överkomliga även om resor tenderar att vara långsamma.
    • Observera att bussarna inte slutar längs vägen för små byar eller omvägar till lokala sevärdheter.
    • Du kan utforska alternativen online och planera din resa i förväg.
  • Bilden med titeln Gå runt Bali Steg 9
    2. Rida en offentlig Kura-Kura buss och resa i komfort. Kura-Kura driver 5 linjer runt Bali. Dess flotta av bussar målade som gröna och gula sköldpaddor möjliggör lätt resa över de stora turistplatserna. Bussarna är bekvämt utrustade med luftkonditionering och gratis Wi-Fi. Bagagehållare och otroliga AV-meddelandesystem ombord är särskilt användbara för resenärer. Enstaka biljettpriser kan sträcka sig från RP 20 000 till RP 80.000.
  • Titta på ruttscheman i förväg för att planera din resa. Även om avgångsintervaller är vanliga, avgår vissa rutter en gång varje par timmar.
  • Bild med titeln komma runt Bali Steg 10
    3. Hoppa på en allmänhet bemo att resa som en lokal. En gång den mest populära formen av kollektivtrafik, bemos är utomhus-minibussar eller skåpbilar som håller ett dussin passagerare på bänkstolar. Systemet är dock inte för turistvänligt och fordonet kan vara mycket trånga. Men om du vill resa som en lokal, höja din hand för att hagla bemo och gärna hoppa av när som helst.
  • Priserna kan springa upp till RP 4 000, även om de uppenbara turisterna ofta debiteras mer.
  • Passagerare debiteras mer för bagage.
  • Bild med titeln komma runt Bali Steg 11
    4. Ta en kommersiell turbåt för att resa regionen med vatten. Företag inklusive Perama Tour och Travel och Blue Water Express Operate Boat Tours till populära platser på närliggande öar. Dessa rutter kan vara snabb och direkt och erbjuder natursköna vyer av Bali.
  • Observera att säkerhetsbestämmelser och utbildning saknas över offentliga och privata båtoperatörer. Bedöm båten för säkerhetsutrustning och utgångar. Om något verkar osäkert, kom tillbaka på land och leta efter ett annat alternativ.
  • Bild med titeln komma runt Bali Steg 12
    5. Hoppa på en offentlig färja för att besöka närliggande öar. Offentliga färjor erbjuder liknande tjänster till kommersiella båtturer, men till billigare priser. Observera att dessa inte nödvändigtvis är säkrare eller än kommersiella alternativ.
  • Vatten kan vara turbulent och obekväma i små fartyg. Välj en båt med inte mindre än 30 platser, snarare än en liten speedboat.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande