Hur man kontrollerar stötdämpare

Om du känner att ditt fordonets körkvalitet inte är vad det brukade vara, är det en bra idé att veta hur man kontrollerar stötdämpare. Det är ganska enkelt och lätt att göra. Och det kan rädda dig från ett onödigt besök i ett garage, eller omvänt, ange att du behöver få bilen till en professionell.

Steg

  1. Bild med titeln Kontrollera stötdämpare Steg 1
1. Observera din bil från framsidan. Med bilen på en plan yta, ska den vara perfekt nivå, jag.e. Båda sidorna är samma höjd av ytan.
  • Om du faktiskt vet specifikationerna för din bils upphängning, kan du mäta höjden. Om höjden är i eller under minsta specifikationer, bör du ta bilen till en professionell för vidare utvärdering och reparation. Vara på "minimum" är bara det. Det är inte längre på det ideal, och något har förändrats.Bild med titeln Kontrollera stötdämpare Steg 1Bullet1
  • Bild med titeln Kontrollera stötdämpare Steg 2
    2. Tryck ner på framsidan av bilen för att testa för svaga stötdämpare. Detta är inte ett vetenskapligt test och är något subjektivt. Men det kan vara till hjälp när det tas i samband med andra kontroller.
  • Stå framför bilen och försiktigt placera foten på stötfångaren, eller knä på en yta som inte är dent eller bend-det behöver inte vara centrum. Skift din vikt på den punkten, tryck på bilen ner. Ta sedan snabbt bort din fot eller vikt. Bilen ska studsa upp och återvända till sin ursprungliga position ganska stiffly, utan att fortsätta studsa. Om det studsar mer än ett par gånger är det en indikation på att kanske stötdämparna är svaga.
  • Bild med titeln Kontrollera stötdämpare Steg 3
    3. Visuellt inspektera strängarna eller stötdämparna. Leta efter tecken på vätska som är eller har kört ner stötdämparen. Om det är närvarande, då kan dina chocktabsorbenter vara dåliga. När tätningarna börjar läcka, blir stötdämparen ineffektiv.
  • Du måste ta bilen i ett garage för att bekräfta dina observationer och ersätta stötdämparna. Observera att du vill få en bekräftelse på att de flytande spår du observerade är verkligen att utgå från läckande stötdämpare. Det kan lätt bara vara något stänk upp från vägen.
  • Tips

    Ändra aldrig en enda stötdämpare. De bör åtminstone ändras i par (både främre eller båda bakre). Om du byter OEM-stötdämpare, rekommenderas alla fyra. Om man är dålig, är de andra inte långt bakom.
  • Förstå att testning stötdämpare är mycket viktigt. Undersökningar visar tydligt att de flesta förare inte inser att stötdämpare är kritisk för fordonssäkerhet. Att tillhandahålla en bekväm och trevlig ridupplevelse är faktiskt en biprodukt av stötdämpare, inte objektet. Fordonskontroll och reducerande slitage på resten av suspensionen är de primära jobben hos stötdämpare. Komfort och hantering kommer från fordonets övergripande design och hela suspensionssystemet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande