Hur man kör snabbt

Om du är intresserad av att köra racer eller bygga din egen soppade bil, är du förmodligen intresserad av att veta hur man kör snabbt. Även om du kör en generisk icke-racerbil, kan du frestas från tid till annan att köra snabbt längs en övergiven sträckning av motorväg. Men körning snabbt kan vara både farligt och svårt att dra av utan att krascha eller gå av vägen. Det finns flera steg du kan följa för att du är säker när du kör på extrema hastigheter.

Steg

Metod 1 av 3:
Hantera din bil
  1. Bild med titeln Kör snabbt steg 1
1. Bär en säkerhetsbälte när du kör, oavsett om du går fort. Det är självklart att ditt första steg i vilket körscenario som helst ska vara att sätta på en säkerhetsbälte. Om du kommer i en olycka - om du vrider bilen eller får i en mindre fender-Bender-din säkerhetsbälte, bör du hjälpa dig att hålla dig säker och kan förhindra allvarlig skada eller död.
  • Om fordonet du kör kräver att du manuellt engagerar luftkuddarna, gör det också, speciellt om du har en passagerare.
  • Bild med titeln Kör snabbt steg 2
    2. Placera dina händer klockan 9 och klockan 3 på ratten. Föreställ dig att ditt ratt är det cirkulära ansiktet på en analog klocka. När du kör, placera din vänstra hand vid klockan 9 (längst ner i mitten av hjulet) och din högra hand vid klockan 3 (höger mitt). Detta kommer att maximera din kontroll av bilen. När du kör fort är det viktigt att ha så mycket kontroll över fordonet som möjligt.
  • Många förare lärdes för att hålla händerna klockan 10 och klockan 2. Medan denna positionering är bra för regelbunden körning är det inte perfekt om du kör eller kör mycket snabbt. Placera händerna på 9 och 3 låter dig vända ratten med mer kraft.
  • Bild med titeln Kör snabbt steg 3
    3. Använd endast din högra fot för att styra både gasen och bromspedalen. Körning med båda fötterna är farliga (speciellt när du kör med höga hastigheter). Så kör med bara din högra fot. I sanna racecars kommer det att finnas en panel på vänster sida av golvet för att placera din vänstra fot. Naturligtvis, om du kör en bil med en manuell växellåda, använd din vänstra fot för att trycka på kopplingen.
  • Om du skulle spänna upp med båda fötterna på pedalerna, slog du acceleratorn såväl som bromsen.
  • Bild med titeln Kör snabbt steg 4
    4. Använd smidiga, kontrollerade rörelser för att styra och styra din bil. Vrid till exempel ratten smidigt istället för att rycka fram och tillbaka. Göra abrupta, snabba varv kan snabbt överföra fordonets vikt från sida till sida och destabilisera bilen. När du reser med snabba hastigheter är det viktigt att hålla fordonet så stabilt som möjligt för att du inte förlorar kontrollen över fordonet. Tryck också på gas- och bromspedalerna smidigt.
  • Om du kör ett manuellt överföringsfordon, skift smidigt snarare än att jamming eller slipa växlarna.
  • Metod 2 av 3:
    Vänder sig till hög hastighet
    1. Bild med titeln Kör snabbt steg 5
    1. Steg ordentligt på pausen innan du går in i en tur om du kör snabbt. När du tar en tur i en bil drar centrifugalkraften ditt fordon utåt, i motsatt riktning från det sätt du vänder. Om du kör väl över hastighetsgränsen, kan centrifugalkraften vara tillräckligt stark för att dra din bil av vägen. Om du kör på en tävlingsbana (eller försöker köra som en racerdrivrutin), steg skarpt på bromsarna ca 50 meter innan du går in i en tur.
    • Använd endast den här tekniken om du kör på en kontrollerad kurs eller dragremsa. Om du kör fort på en motorväg med andra bilister runt, tryck lätt på bromspedalen för att sakta ner ca 100 meter före din tur.
    • Beroende på skärmens skärpa, planera för att minska hastigheten med ungefär en fjärdedel innan du tar en tur. Till exempel, säg att du kör längs en motorväg på 85 miles per timme (137 km / h). Om du närmar dig en skarp sväng, minska hastigheten till ca 60 miles per timme (97 km / h).
  • Bild med titeln Kör snabbt steg 6
    2. Tappa av bromsarna innan du börjar vända. Efter stämpling hårt på bromsarna 50 meter (160 ft) före en tur, minskar gradvis den mängd tryck som du sätter på bromspedalen. Detta kommer att omfördela bilens vikt mellan alla 4 däck innan du börjar vända. När du börjar vrida hjulet, bör du bara ansöka om en fjärdedel av trycket på bromspedalen som du ursprungligen applicerade.
  • När du är i den skarpaste delen av svängen kommer det att finnas ett kort fönstret när din fot inte kommer att trycka på bromsen eller acceleratorn.
  • Bild med titeln Kör snabbt steg 7
    3. Syfte ditt fordon så att den tur du gör är så platt som möjligt. Denna racingteknik är lättare sagt än gjort. För att minska centrifugalkraften när du tar en tur medan du kör, placera ditt fordon så långt som möjligt till vägen på vägen mot den riktning du vänder. När du vänder, sikter mot vägen inuti kant. Som du befinner dig, sikta på vägens ytterkant igen.
  • Till exempel, om du vrider vänster med hög hastighet, placera din bil så långt du kan på höger sida av spåret eller körbanan. Syfte mot den vänstra sidan av körbanan när du vänder dig för att hålla bilens väg så rak som möjligt.
  • "Flattning" ut dina varv hjälper dig att bibehålla hastighet utan att riskera att förlora kontrollen av bilen.
  • Bild med titeln Kör snabbt steg 8
    4. Accelerera när du rankar dina däck och dra ur svängen. När du har passerat halvvägs av en tur, börja snabbt på väg. Överför smidigt din högra fot från bromspedalen till gaspedalen. Samtidigt när du vrider ratten för att räta ut dina däck, tryck lätt på gasen för att återuppta din snabba hastighet.
  • Med däcken som pekar rakt fram kan du komma tillbaka till full fart utan att oroa sig för centrifugalkraft som drar dig av vägen.
  • Metod 3 av 3:
    Hålla sig trygg under körning
    1. Bild med titeln Kör snabbt steg 9
    1. Undvik att köra över hastighetsgränsen på våta eller isiga vägar. Om det regnar ut, eller om det finns ett lager av is på vägen, behåll bilens hastighet vid eller under hastighetsgränsen. Även på mildt våta vägar kan däcken på ditt fordon börja hydroplane och du kan förlora kontrollen över bilen. Om det nyligen är regnigt eller snöat och temperaturen är under 32 ° F (0 ° C) kan det också vara svart is på vägbanan.
    • Det är bäst att bara köra snabbt på torra vägar. Detta kommer kraftigt att minska din sannolikhet för en krasch och potentiell allvarlig skada.
  • Bild med titeln Kör snabbt steg 10
    2. Stäng av musik och andra distraktioner när du kör snabbt. Oavsett om du kör snabbt på en racerbanan eller ute på den öppna vägen, bör din uppmärksamhet vara 100% fokuserad på vägen. Om du distraheras av radion medan du kör, är du mycket mer benägna att komma in i en olycka eller vårdnad av vägen. Så, stäng av radion eller din bilstereo tills du har saktat tillbaka till hastighetsgränsen.
  • Också aldrig text eller titta på din telefonskärm medan du kör snabbt. Att titta bort från vägen för även ett par sekunder kan resultera i en kollision.
  • Att hålla musiken OFF kan du också höra om några andra bilister honterar sina horn på dig för att indikera fara.
  • Bild med titeln Kör snabbt steg 11
    3. Sakta ner om du hör dina däck börjar squeal. Oavsett det sammanhang där du kör snabbt är det viktigt att lyssna på dina däck. Om de börjar squeak och squeal som du kör - speciellt om det händer medan du tar ett hörn - det är ett tecken på att du kör för snabbt. Sakta ner det med 5-10 miles per timme (8.0-16.1 km / h) För att du ska vara i kontroll över fordonet.
  • Om du inte saktar när du hör dina däck squealing, kan du förlora kontrollen över fordonet.
  • Tips

    Om du kör din bil eller kör väl över hastighetsgränsen, håll alltid dina fönster rullade upp. Om dina fönster är nere och bilen vänder över, kan din kropp luta sig ur fönstret och ditt huvud kan krossas på asfalten.
  • Håll ögonen på vägen långt före din bil. Detta är alltid relevant men ännu viktigare när du kör med höga hastigheter. Ser minst 100-200 meter (330-660 ft) framför dig ger dig gott om tid för att undvika föremål (eller långsamma bilar) i körbanan.
  • Varningar

    Medan det är bra att ta din bil till en dragremsa för juridisk racing, är det olagligt att gata ras eller överträffa hastighetsgränsen på en motorväg. Om du gör det, är polisen sannolikt att dra dig över och ge dig en biljett.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande