Hur man täcker en quad

Quads är utformade för alla typer av terrängupplevelser, men det kan vara lite knepigt att hålla ditt fordon i gott skick. Quad Cover kan verka som ett krångel, men de är en viktig del av att skydda din utrustning. Tack och lov tar det bara några minuter att välja och installera rätt lock för både ditt säte och hela ditt fordon.

Steg

Del 1 av 2:
Mätning av din quad
  1. Bild med titeln täcker ett quad steg 1
1. Förlänga ett mätband på marken från framsidan till baksidan av din quad. Ta ett hårt mätband och placera det längs marken bredvid din parkerade quad. Förlänga bandet från den längsta punkten framåt på din quad till baksidan. Jot ner mätningen på ett separat papper så att du inte glömmer det.
  • Mät inte bara från däck till däck istället, mäta från vad som helst av din quad stick ut det mesta, som fordonets framsida
  • Bild med titeln täcker ett quad steg 2
    2. Kör mätbandet från vänster däck till höger däck för att räkna ut bredden. Ordna ditt mätband längs den avlägsna kanten av dina främre däck, sedan förläng tejpen till den motsatta däckets ytterkant. Ta ner exakt mätning så att du har en uppfattning om hur stort ditt fordon är övergripande.
  • Inkludera inte några sidospeglar i denna mätning.
  • Om några avsnitt av din quad är bredare än däcken, börja mätas från den punkten istället.
  • Bild med titeln täcker en quad steg 3
    3. Kontrollera hur lång din quad är från däcken till styren. Placera din måttband upprätt på marken så det är precis intill det främre däcket. Dra kranen uppåt tills du når den högsta delen av din quad, som förmodligen är styren. Skriv ner denna mätning tillsammans med dina andra mätningar, så du har en fullständig uppsättning dimensioner.

    Dricks: Runda alltid upp varje mätning till närmaste tum eller centimeter, eftersom det blir lättare att köpa ett nytt lock. Till exempel, om din quad är 81/4 I (208 cm) kan du runda upp till 82 tum (210 cm) eller närmaste ekvivalenta i centimeter.

  • Del 2 av 2:
    Välja ett bra lock
    1. Bild med titeln täcker ett quad steg 4
    1. Hitta ett lock som passar dina quad-dimensioner eller är något större. Kolla online eller besök en specialbutik som säljer ATV / Quad Supplies, som omslag. Referera till din uppsättning dimensioner för att hitta ett lock som passar snyggt över toppen av ditt fordon. Om du inte hittar något som passar dimensionerna exakt, välj ett lock som är lite större än din quad.
  • Bild med titeln täcker ett quad steg 5
    2. Välj ett vattentätt omslag om du lagrar din quad utanför. Titta på produktbeskrivningen för att se om locket kan hålla upp under dåligt väder. Om du planerar att parkera din quad ute, välj ett lock som kan avvärja vatten och förhindra att ditt fordon blir rostigt.
  • Om du har en säker, inomhus plats att parkera din quad, behöver ett vattentätt täckt inte vara lika hög av en prioritet.
  • Bild med titeln täcker en quad steg 6
    3. Leta efter omslag som har byggt i UV-skydd. Kontrollera produktetiketten för att se vilken typ av skyddskvaliteter som omslaget har. Specifikt leta efter omslag med extra UV-skydd inbyggd, som vakter ditt fordon från starka, skadliga strålar. Om du bor i ett soligt område eller planerar att hålla din quad ute, kanske du vill investera i extra skydd.
  • Bild med titeln täcker ett quad steg 7
    4. Välj ett släpvagnssäker omslag om du planerar att transportera din quad. Omslag kan vara lite knepigt att hantera när du flyttar ditt fordon från plats till plats, så det kan hjälpa till att leta efter ett lock som är utformat med denna typ av transport i åtanke. Kontrollera produktetiketten för att se om den är listad som "trailer-säker" eller något liknande.
  • Om du planerar att hålla din quad på 1 plats för det mesta, behöver du inte oroa dig för det här.
  • Bild med titeln täcker ett quad steg 8
    5. Sträcka och dra locket över din quad när du inte använder den. Drapera locket över din quads baksida, dra gradvis det framåt över resten av fordonet. Dubbelkontroll för att se till att topp, sidor och däck av din quad är täckta så att de inte kommer att utsättas för elementen. Försök att göra det varje gång du lagrar ditt fordon, vilket hjälper det att stanna i gott skick.
  • Tips

    Leta efter omslag med flera lager av material. Dessa är speciellt slitstarka, och borde hålla dig ett par år.

    Saker du behöver

    Mätning av din quad

    • Måttband
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande