Hur man kör säkert i dimma

Dimma är en av de skrämmaste sakerna att köra in, speciellt om du är obekant med den. Det är en tät "molnbank" som vilar på marken. Här är hur man kör säkert i dimma.

Steg

  1. Bild med titeln kör säkert i dimma steg 1
1. Var medveten om lokala väderförhållanden. Dimma är ofta en morgon eller kväll väderfenomen, så om möjligt, undvika att köra under dessa tider. Var också medveten om lokala områden som tenderar att ackumulera dimma, som vissa kustområden och andra låga liggande områden nära sjöar och floder.
  • Bild med titeln kör säkert i dimma steg 2
    2. Tillåta mer avstånd mellan fordon. Öka ditt räkneavstånd med 5 sekunder istället för de normala 2 sekunderna bakom ett annat fordon. Rusa aldrig eller fart för att komma ut ur dimma.
  • Bild med titeln kör säkert i dimma steg 3
    3. Var försiktig hela tiden. Fukten i luften kan kontinuerligt samla på vindrutan, vilket gör det svårare att se.Justera defroster- och vindrutetorkarehastigheten efter behov.
  • Bild med titeln kör säkert i dimma steg 4
    4. Använd dimljus eller körljus (om det är utrustat).Många fordon har dimma eller körljus som installerades på fabriken.Dessa lampor är vanligtvis monterade låga, i eller under den främre stötfångaren.De är riktade mot marken framför fordonet så långt som möjligt.Dimljus skiljer sig huvudsakligen från körljus på det sätt som de projekterar ljuset.Dimljus har ofta klara eller gula linser - medan körljus brukar ha tydliga linser.Ljusstrålen som skapas av dimljus är vanligtvis bred och platt mönster - plattan för att stänga vägytan och minimera reflektion tillbaka av dimma - och bred för att bättre belysa sidorna på vägbanan (skyddsskenor, curbs, linjer målade på vägbanan , etc.).Körljus är vanligtvis bara ljusa spottljus som är utformade för att genomborra natten mörkret längre än vanliga strålkastare.Medan dimljus är bäst för dimmiga förhållanden, kommer antingen typ av ljus sannolikt bättre än strålkastare på grund av deras låga monteringspunkt på fordonet.Experimentera med alla kombinationer (om möjligt) av dimma / körljus "på" och de låga strålkastarna "på" eller "av" För att bestämma vilken inställning som ger den bästa framåtriktningen för föraren.Stäng inte av körningen eller "parkering" lampor, eftersom de hjälper till att göra ditt fordon mer synligt för andra förare bredvid och bakom ditt fordon.
  • Bild med titeln kör säkert i dimma steg 5
    5. Använd dina låga balkar. Synligheten framför dig kommer att minska kraftigt i en dimma, så använd fordonets lågstråle lampor (om fordonet inte har dimljus eller körljus).Tunga dimensioner förbjuder användning av strålkastare.Ljuset från strålkastare kommer att återspeglas tillbaka med tjock dimma.Som dimma thins kan höga strålar bli effektivare.Kontrollera regelbundet för att se om dimma har tungen tillräckligt för att använda högbalkar.
  • Bild med titeln kör säkert i dimma steg 6
    6. Drift inte. Det finns en naturlig tendens att vandra in i mitten av vägen när synlighet blir dålig. Var noga med att hålla dig i din körfält.
  • Bild med titeln kör säkert i dimma steg 7
    7. Akta dig för critters. Djur - speciellt vit svanshjort - känner sig djupare under dimma och är mycket svårare att se.
  • Bild med titeln kör säkert i dimma steg 8
    8. Akta dig för att frysa dimma. I vissa klimat kan dimma nära fryspunkten frysa på kontakt med kalla ytor - inklusive vägar! Detta kan orsaka svart is.
  • Bild med titeln kör säkert i dimma steg 9
    9. Dra över till sidan av vägen om du inte har någon synlighet. Om det blir för svårt eller tjockt, dra över och vänta. Slå på dina riskljus varnar andra drivrutiner av var du är.
  • Bild med titeln kör säkert i dimma steg 10
    10. Använd den högra kanten av vägen som en guide. Detta kan hjälpa dig att undvika att komma in i kommande trafik eller blinda av kommande strålkastare.
  • 11. Fråga efter hjälp. Var inte rädd att be dina passagerare att hjälpa till att hålla ett öga ut för kommande bilar och hinder på vägen.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Rulla ner i fönstret och stäng av musik medan du kör. Detta gör det möjligt för dig att lyssna på trafik och andra viktiga ljud.
  • När du vrider eller bromsar, använd dessa försiktighetsljus under en längre tidsperiod. Du kommer alltid att ha folket runt dig (framför, på sidan, och i ryggen) för att känna till varje rörelse som du planerar att göra.
  • Varningar

    Kör inte om du inte kan se.
  • Sluta aldrig i mitten av vägen!
  • Undvik att använda dina höga strålar som de kunde reflektera av dimma och tillfälligt blinda dig!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande