Hur man undviker irriterande andra förare

Finns du ofta ett mål för vägrage? Är du offer för tailgating, blinkande strålkastare och onödigt tooting? Det viktigaste att komma ihåg när körningen är att tydligt sända till andra förare vad du tänker göra hela tiden. Det kan vara svårt, med tanke på att du inte kan tala i längd med andra förare, men där är Många verktyg till ditt förfogande. Låt andra förare veta vad du ska göra.



Vänligen notera: Denna artikel är inriktad på länder där körning sker till höger. För länder där körning sker till vänster måste orden "rätt" och "vänster" bibehålla.

Steg

  1. Bild med titeln Undvik irriterande andra förare Steg 1
1. Kör konsekvent.Snabba inte upp och sakta ner utan anledning, gör inte en sväng snabb och nästa långsam. Konsekvent körning, oavsett om det är mer aggressivt eller mindre, är det bästa sättet att tillåta andra förare att noggrant förutse vad du ska göra nästa. Dessutom kör konsekvent till den omgivande trafiken. Genom att driva inkonsekvent riskerar du den allmänna säkerheten hos andra runt dig och du kan också riskera att bli citerad för en av många trafiköverträdelser.
  • Känna igen att allt fungerar bäst när trafik strömmar på ett naturligt, balanserat och förutsägbart sätt. Detta är det enda viktigaste konceptet bakom inte irriterande andra förare.
  • Bild med titeln Undvik irriterande andra förare Steg 2
    2. Hindra inte annan trafik. Till exempel, om du är på en u.S. Interstate Highway med en hastighetsgräns på 65 mph (105 km / h), och majoriteten av trafiken är i genomsnitt ca 70, hindrar inte dem genom att köra i den bortre vänstra körfältet vid 65 mph (105 km / h). Antingen matcha deras hastighet eller komma över till höger körfält och gå ut ur deras sätt.
  • Akta dig om du försöker matcha sin hastighet, riskerar du åtminstone en trafikbiljett för fart och officeren kommer inte troligen att acceptera ursäktet att du var "bara hålla fart med trafik", speciellt om du är ledbil. Men det betyder inte att du borde äventyra dig själv genom att sakta ner dem och riskera en kollision. I allmänhet bör du köra på eller nära hastighetsgränsen om inte villkor kräver att alla förare sakta ner.
  • Bild med titeln Undvik irriterande andra förare Steg 3
    3. När du måste köra långsammare än andra (letar efter en adress eller när ditt fordon har mekanisk svårighet), överväga att vrida på indikatorn som är på sidan av kommande trafik. Var dock du dubbelt så att du slår på din riskindikator medan ditt fordon flyttar är osäkert och olagligt på vissa ställen. Om passering är svårt och du håller upp trafiken, dra över från tid till annan för att låta andra komma med. De kommer att tacka för det (eller åtminstone inte längre är irriterad).
  • Bild med titeln Undvik irriterande andra förare Steg 4
    4. Inte baklucka.Någonsin.Det är helt onödigt, mycket irriterande och ganska farligt.Vissa människor kommer att ha en psykologisk reaktion på tailgating som kommer att få dem att sakta ner, och vissa människor kommer att göra det bara för att vara meningsfullt. Faktum är att DMV faktiskt rekommenderar att du är tailgated för att skapa en rymdkudde vid nödsituation.
  • Om fordonet framför reser långsamt i den passande körfältet, var tålamod. Blixas inte dina strålkastare medan tailgating, eftersom detta ses av många förare som en aggressiv körning och mycket oförskämd. I vissa områden i Förenta staterna övervakas aggressiva åtgärder som dessa av övervakningskameror och Ticketed i enlighet med detta.
  • Om du har legitimt behov att passera och det finns bara en körfält per trafikriktning (jag.e. Fordonet framför går till en alltför långsam hastighet och det finns lite tung motgående trafik) och du kan inte passera naturligt, tillbaka till ett säkert avstånd (om du inte redan är) och kortfattad blinka dina lampor (inte mer än två gånger borde vara tillräckligt). Vid denna tidpunkt kan föraren i fordonet framöver förstå dina avsikter bättre och dra av något för att du ska kunna passera med större lätthet, om inte bara fortsätta att försöka passera naturligt medan det inte är tappat. Om du befinner dig att fånga upp till fordon framför dig ständigt, så går du förmodligen för snabb i förhållande till trafiken runt dig.
  • Bild med titeln Undvik irriterande andra förare Steg 5
    5. Kontrollera alltid dina speglar och din blinda plats innan du passerar som det kan finnas någon annan bakom du kör på en mycket högre hastighet. Skulle detta vara fallet, låt dem passera dig först. När de har passerat dig, fortsätt att passera det andra fordonet som planerat bör förhållandena tillåta dig att både passera. Kör alltid tillräckligt snabbare än fordonet du tar över och återgår till höger körfält så snart som möjligt.
  • Semi lastbilar har mycket större blinda fläckar. Du kanske tror att föraren kan se dig, men hans vision kan hindras eftersom förarna bara kan använda sina speglar för att se andra på vägen.
  • Bild med titeln Undvik irriterande andra förare Steg 6
    6. Använd dina svängsignallampor för att signalera dina intentioner till andra drivrutiner så att dina handlingar inte kommer som en överraskning. Underlåtenhet att göra det kan vara en källa till allvarlig förvärring till andra förare.Signal innan du vrider, byter banor, slå samman eller avsluta motorvägen...varje gång, Även när du inte tror att det är nödvändigt.
  • Om du är på en snabb rörlig väg med en hel del trafik, sätt på din signal mycket tidigare, för att låta andra förare veta att du vänder, och för att ge dem gott om tid att passera.
  • Om du gör vänster vändning vid ett korsning, kommer drivrutinerna bakom dig att uppskatta förskottsvarning.
  • Om du behöver sakta ner för att göra en tur eller dra över, använd din svängsignal innan Tryck på bromspedalen.Detta kommer att ge andra förare förvaringsmeddelande att du snart saktar ner.
  • När du är klar med att göra din tur eller körfält ändras, se till att din svängsignal är avstängd.Om någon utför en rimlig sammanslagning eller körfältförändring framför dig (tidigt och med en svängsignal), låt dem i.
  • Bild med titeln Undvik irriterande andra förare Steg 7
    7. När du behöver använda bromsen för att sakta ner, lägg din fot på den och retardera smidigt.Frekvent tappning av bromspedalen kommer att göra förare runt dig osäker på om du faktiskt stannar.Å andra sidan bromsar inte den absolut sista möjliga.Ge förare bakom dig gott om tid att märka att du bromsar och att göra detsamma. En bra tid att börja bromsa är när du märker bilen framför den som du följer bromsning.
  • Bild med titeln Undvik irriterande andra förare Steg 8
    8. Accelerera med syfte.Detta är inte att säga att du borde golva gasen och ta av som arg.Bara dawdle, speciellt när ljuset blir grönt, eller när det är din tur på stoppskylten.När du byter banor, sakta ner om inte trafik kräver det.Faktum är att påskynda lite.
  • Bild med titeln Undvik irriterande andra förare Steg 9
    9. När du drar in i rörlig trafik, går du noga och accelererar snabbt så att du inte tvingar de kommande förare att slå sina bromsar.Var tålmodig och vänta på en stor öppning, då slå den!Om trafiken flyttar till 60 mph (97 km / h) och det tar dig en lugn 30 sekunder för att komma igång, behöver du nästan en halv mil av tom motorväg för att undvika att äventyra eller irriterande andra förare.
  • Bild med titeln Undvik irriterande andra förare Steg 10
    10. Sluta Stopplinjen, särskilt vid korsningar med trafikljus.Att stoppa välskött på linjen kan vara förvirrande för andra förare - är att fordonet stannat för ljuset eller har det brutit ner? - och du kan misslyckas med att utlösa sensorerna som ändrar trafikljusen.Att stoppa bortom linjen får dig inte till din destination mycket snabbare men det kommer att störa andra fordon, särskilt de som försöker svänga vänster på din gata.
  • Bild med titeln Undvik irriterande andra förare Steg 11
    11. När du flyttar in i en svängfält i förberedelse för att göra en tur, signalerar du din avsikt, byter in i svängbanan och sakta ner - i den ordningen.Om det finns flera svängbanor, välj en och stanna i det hela vägen under hela turen.Drifting i en intilliggande körfält kommer sannolikt att tvinga en annan förare att ta undvikande åtgärder.
  • Bild med titeln Undvik irriterande andra förare Steg 12
    12. Vid körning vid hastigheter under gränsen, försök att köra så nära gränsen som möjligt., Om inte villkor kräver annorlunda (I.e. att alla förare sakta ner på grund av tung trafik, dåligt väder, etc. eller påskynda på grund av trafikflödet, förbättrade väderförhållanden, etc.).Även om det passerar banor, håll dig nära hastigheten på andra fordon om det inte finns ett verkligt behov av att gå långsammare.När du måste kör långsammare än andra (letar efter en adress eller när ditt fordon har mekanisk svårighet), använd dina farliga flashers.Om passering är svårt och du håller upp trafiken, dra över från tid till annan för att låta andra komma med.De kommer att tacka för det.
  • Bild med titeln Undvik irriterande andra förare Steg 13
    13. Om det finns mer än en klar körfält och du är i den högra körfältet bakom någon som går några miles under gränsen, honk eller snabba och skär dem för att göra en punkt att de går för långsamma.Hastighetsgränsen är tekniskt an övre gräns, och människor är inte skyldiga att köra någon snabbare.Om du behöver gå så fort eller snabbare än gränsen, passera när det är säkert att göra det.
  • Bild med titeln Undvik irriterande andra förare Steg 14
    14. Vid körning på en multi-lane road, gör inte Blockera annan trafik genom att köra höger bredvid ett annat fordon med samma hastighet.Det här förhindrar inte bara snabbare trafik från att flyta förbi, föraren bredvid dig kommer kontinuerligt distraherad av ditt fordon i hörnet av ögat.Det här problemet händer mer och mer för att vissa förare inte förstår hur man passerar ordentligt under körning på farthållare. Om du är på väg att passera ett annat fordon under kryssning, och din hastighet är bara knappt snabbare, försiktigt tryck på acceleratorn för att något öka hastigheten tillfälligt så att passet är färdigt med en rimlig tid.Ju kortare tiden du är bredvid ett fordon som du passerar, säkrare passet.
  • Bild med titeln Undvik irriterande andra förare Steg 15
    15. På motorvägar och interstates, gör inte kör i vänster körfält kontinuerligt om inte tung trafik eller kommande varv / utgångar kräver det. Det är godkänd Lane och är inte avsedd för allmänt trafikflöde, förutom i vissa urbana inställningar. Vissa stater, som Ohio och Kansas, har också lagar som kräver trafik till "Håll rätt förutom att passera".Om du är i vänster körfält och kör snabbare än fordonen till höger, titta på fordon som kör snabbare än du kommer bakifrån.Dra över så att de också kan passera, även om de är påskyndade (så du är inte tailgated) - eller åtminstone matcha deras hastighet (inom anledning) tills du kan dra över.
  • Bild med titeln Undvik irriterande andra förare Steg 16
    16. Håll dig borta från de blinda fläckarna i andra fordon så mycket som möjligt, som i allmänhet är rätt och vänster bakre hörn beroende på fordonet.
  • Bild med titeln Undvik irriterande andra förare Steg 17
    17. Om du oavsiktligt orsakar en situation som irriterar andra förare, och de är horn eller ange deras missnöje på något annat sätt, göra inte gest vilt, honk ditt eget horn eller sylt bromsarna.Acceptera din kortlivade straff, ange den andra föraren att du är ledsen för din överträdelse och fortsätt.
  • Bild med titeln Undvik irriterande andra förare Steg 18
    18. I tung motorväg, välj en körfält och stanna i den, men inte den snabba körfältet.Under många miles kommer alla banor att gå ungefär samma hastighet.Överdriven körfält kommer inte att få dig till din destination som helst snabbare, och i slutändan gör det bara att trafiken går långsammare.Det ökar också dina chanser att kollisionera.
  • Bild med titeln Undvik irriterande andra förare Steg 19
    19. Om du är på motorvägen och det ser ut som fordonet bredvid dig försöker komma över, är det förmodligen för att de försöker komma över. Påskynda så att de inte kan komma in i din körfält är bara barnslig, och det kan betyda att du har gjort dem saknar deras utgång.Om de faktiskt byter mot mitten av motorvägen.Då kan det innebära att de tänker passera ett fordon framför dem, och kanske inte har sett dig. Var försiktig och låt dem slå samman om de fortsätter att komma in i din körfält.
  • Bild med titeln Undvik irriterande andra förare Steg 20
    20. Om du står bakom någon som försöker byta banor, inte Försök att skicka dem på den sidan för att fånga dem ut. En signal att byta banor är inte en inbjudan att passera. Vissa förare är mycket speciella om detta "regel" och kommer att komma över ändå, oavsett om de har rum, och det är ett bra sätt att återuppta en förare, vilket skulle vara ditt fel även om de slammar på bromsarna så snart de är framför dig.
  • Bild med titeln Undvik irriterande andra förare Steg 21
    21. Känna igen att motorvägen på rampar och off-ramper är där så att trafikflödet inte kommer att avbrytas.Därför behöver du inte sakta ner på motorvägen för att gå av - det är vad off-rampen är för.Omvänt ger on-rampen dig tillräckligt med utrymme för att förhoppningsvis nå den typiska hastighetsgränsen (vanligtvis 55 till 70 miles (89 till 113 km) per timme) så att andra förare på motorvägen inte behöver slamma på sina bromsar. (Observera att vissa på- och off-ramper kan vara dåligt utformade och sålunda saktar ner eller slänger gasen kan det vara nödvändigt i dessa fall).
  • Bild med titeln Undvik irriterande andra förare Steg 22
    22. Förutse Highway on-ramp inkommande trafik. Var uppmärksam på tecken som indikerar utbyten och på ramper. Om du har möjlighet, säkert skiftbanor för att tillåta inkommande trafik att slå samman i en klar körfält. Detta kommer att bidra till att förhindra flaskhalsar och säkerhetskopior som orsakas av att slå samman trafik som inte kan komma in i flödet.
  • Bild med titeln Undvik irriterande andra förare Steg 23
    23. Passerar till höger om trafik är mycket farligt och även olagligt på vissa ställen. Om du måste skicka ett fordon som kör under hastighetsgränsen i vänster (eller passerar), har du två val: passera dem till höger (vilket är farligt och ibland olagligt) eller dra tillbaka och bara köra med långsammare hastighet. Låt bli tailgate dem (se "Inte tailgate" steg).Absolut aldrig passera på axelns axel eller blint när det finns potential för kommande trafik (jag.e. på en statlig motorväg med 2-vägs trafik).Detta är inte bara olagligt, men kan leda till att du är personligen ansvarig för döden av en fotgängare som går på sidan av vägen, eftersom deras fordon bröt ner.
  • Bild med titeln Undvik irriterande andra förare Steg 24
    24. Kör inte med din fot på bromsen. Någonsin. Även om du tror att du inte sätter något tryck på pedalen, kan du trycka det tillräckligt för att utlösa bromsbelysningarna.I det här fallet kommer andra förare inte veta när du verkligen bromsar.Andra möjliga effekter är bromsdrag, vilket resulterar i för tidigt bromslitage och minskad bränsleekonomi - eller du kan oavsiktligt driva både broms och gasreglage i ett panikstopp, vilket potentiellt ökar totalt stoppavstånd avsevärt.
  • Tips

    Inte panik.Det är viktigt att köra säkert, eftersom trafikolyckor är den största irritationen av alla.Om du inte är bekväm körning med höga hastigheter, kör långsammare och undvika motorvägar.Håll dig i rätt körfält och använd kryssreglage, om ditt fordon är så utrustat.
  • På vissa ställen har människor i allmänhet en oförskämd och irriterande attityd bakom hjulet. Ge inte in till frestelsen att göra som alla andra, eftersom det bara bidrar till att göra din stad mer irriterande. Märker att vara artig i en stad där alla är oförskämda och ingen vet hur man är faktiskt artig kan vara knepigt, så om möjligt, när du går till en stad med lugnare trafikförhållanden, försök att studera den lokala körningstullen.
  • Var noga med att se framåt mot horisonten snarare än direkt framför ditt fordon. Så snart du ser ett tecken som indikerar att banan du är i slutar eller det är en obstruktion som kommer att kräva att du byter banor, förbered dig för att komma ur din körfält. Ändra försiktigt din hastighet för att matcha drivrutinerna i den andra körfältet och välj din inmatningspunkt.Do inte Håll dig i slutet på full fart tills det sista ögonblicket och förväntar sig att förarna som har planerat framåt för den här ändringen i Lane Configuration kommer att låta dig slå samman.Å andra sidan, tvinga inte ditt fordon ut ur en körfält vid det första tecknet på det slutar, antingen - planera, signal, slå samman när det är säkert att göra det.
  • Försök att undvika Boston Creep, vilket är när ledaren i en svängbana vid en uppsättning lampor långsamt inches ut i korsningen och mot deras målbanan medan ljuset fortfarande är rött. Stopp för ett rött ljus tar inte det länge och kommer inte att göra skillnad i din körtid.
  • Om du vänder på en 1 eller 2-körfältväg (en körfält i varje riktning) från en sidoväg eller parkeringsplats, stanna vid stoppskylten eller kanten på partiet, även om det är klart. Kommande trafik har rätt väg - Om du drar ut framför förare som redan är på vägen och därigenom tvingar dem att sakta ner tills du accelererar till rätt hastighet, har du misslyckats med att ge rätt väg, vilket Kan vara ett trafikbrott och är verkligen stötande mot andra förare. Att stoppa fullt ut att titta på båda sätten hjälper dig också att undvika att du har utsikt över alla fordon med en lägre profil.
  • På samma sätt, när du drar in i din avsedda körfält från kanten eller uppbrytningsbanan, kommer trafik upp bakom dig i körfältet, du kommer in har rätt väg. Ge rätt väg: vänta tills en sådan trafik har passerat dig innan du drar ut. Om förhållandena är sådana att den trafik som kommer upp bakom dig är kontinuerlig utan riktig Letup, leta efter det största gapet mellan fordon, signal, tid din post för det och accelererar snabbt för att undvika att tvinga fordonet som du går in framför till långsamt ner för att undvika att slå dig.Tvinga dem att sakta ner plötsligt eller betydligt för att undvika att slå dig kan få dem att slås bakom - men är alltid oförskämd, såvida inte trafik tillåter dig inget annat alternativ.
  • När du vrider vänster på en väg med flera banor i varje riktning, vänd från vänster till vänster. Detta tillåter plats för förare som vrider rätt. Om du är på väg med flera vänstra svängbanor, stanna i din angivna körfält under hela svängen. Ändra inte banor i mitten av korsningen.
  • När du vrider vänster, krama mittlinjen så att förare bakom dig kan passera till höger. När du svänger höger, krama den vita linjen till höger så att drivrutinerna bakom dig kan passera till vänster.Det finns ingen anledning att hålla upp trafiken bakom dig bara för att du inte kan göra din egen tur ännu, och det är oskäligt att göra det.
  • Om du kör i dåligt väder och bilen framför dig börjar hydroplanen, sakta ner tills föraren återfår kontroll.
  • Var uppmärksam på vägskyltar och trafiksignaler.
  • Var säker på att ditt fordon passar för vägen. Att inte ha arbetande bromsljus är en dålig sak och kan i vissa fall få dig en biljett. Alla svängsignaler måste tända upp, annars med hjälp av dem hjälper inte. De flesta stater har lagar som förbjuder körfordon som inte är lämpliga för vägen.
  • När du byter banor, tillåta gott om utrymme för alla bilar som kommer att vara före dig i den körfältet. Vänta på att de ska gå lite innan du drar in.
  • Om du saknar en utgång eller är på väg att missa det, inte panik och korsa trafik. Ta bara nästa avfart och slinga tillbaka runt. Säkerhetskopiera aldrig på en motorväg, det är otroligt farligt och du kommer bara lägga till ytterligare några minuter för att helt enkelt vända om nästa avfart.
  • Låt bli "gummi" vid kraschscener, en polis som har någon slutat, eller ett fordon på sidan av vägen. Om du vill titta på landskap, dra över på en lämplig plats för att titta på den. GummiNeck kan leda till en krasch och sakta att titta på vägsidsobjekt kommer att sakta trafik till din baksida.
  • Vändbanor och nedbrytningsbanor passerar inte banor.Att använda dem som sådana är lämpligt att provocera retaliatoriska åtgärder av andra förare som känner sig felaktiga.Omvänt, om någon annan gör det bara låt det glida - tänk på hur mycket längre det tar för att städa upp röra om du kommer in i en olycka.
  • Om du under en snöstorm kommer till en punkt där din bil förlorar dragkraft och kan inte göra upp en kulle, istället för att bara stanna mitt i körfältet, kommer du till sidan så att människor med 4WD eller AWD kan fortsätta att köra.
  • Bo i din egen körfält och stanna i mitten av det för att undvika att kantas in i nästa. Detta är särskilt sant för motorvägen, och säger självklart för bilar i vänster och långt vänstra banor.
  • Lär dig vad avkastningsskylten betyder. Du behöver inte sluta om det inte finns någon trafik som kommer. Det är vad stoppskyltar är för.
  • Kör med dina strålkastare på dåligt väder.(Regel: Torkare på - strålkastare på.)Ett fordon är mycket mer synligt för andra förare när strålkastarna är på.Många människor körde idag med strålkastare på alla tider. (Det hjälper till om du har automatisk avstängning eller en strålkastare!) Oroa dig inte för att bränna ut dina strålkastare - de är mycket billigare än en mindre fender-bender.Observera också att parkeringsljus är för parkering, inte för dåligt väderkörning.Parkeringsljus har mindre än 5% av strålkastarens synlighet.Dimljus är vanligtvis inte nödvändiga i dåligt väder (använd endast när synligheten är allvarligt reducerad, jag.E under 300ft), många gånger gör de bara saker värre för dig och blinda andra ännu längre, detsamma gäller för höga balkar.
  • I vissa stater, såsom Massachusetts, kan resor i uppdelningslägen på vissa motorvägar tillåtas vid vissa tillfällen, e.g. Tunga trafiktider, rusningstid, helgdagar. Om det här är så borde det finnas ett tecken på axeln nära den på rampen som annonserar det. Om inte, är det säkert att anta att resor i nedbrytningsbanan är olaglig.
  • Blockera inte annan trafik som försöker slå samman eller korsa upptagna korsningar. Dags din inträde i ett korsning så att du inte får fångas blockerar det när ljuset blir rött (i.e. "Blockera inte lådan") När banorna sammanfogar, ska trafiken fungera som en dragkedja.Du låter en person framför dig, personen bakom dig låter en person framför dem.
  • Justera dina bakspeglar för att minimera några blinda fläckar. Dina sidospeglar ska justeras så att du nästan kan se sidan av ditt fordon i spegeln.Om en sidospegel justeras så att du kan se direkt bakom dig, kommer det mesta av spegeln att tas upp vid sidan av ditt fordon, och din blinda plats är mycket större. Alternativt kan nybörjare förare ha lite lättare att justera sina spegelpositioner så att de kan se en liten sliver av sitt fordon på de extrema sidorna av sina speglar, även utan att luta sig i båda riktningarna - det kan hjälpa till att ge en uppfattning om de relativa positionerna av andra fordon i förhållande till sina egna.Men eftersom det ökar storlekarna på de blinda fläckarna, som en förare som uppnår, bör speglarna justeras till en av ovanstående metoder.
  • Se till att du har lämplig synlighet från förarsätet.
  • Försök aldrig "slå ljuset." Om det blir gult och du har tillräckligt med utrymme för att sluta, sluta sedan.Cyklister, fotgängare och till och med andra förare förväntar dig att vara helt stoppad när ljuset blir rött. Du äventyrar dig själv och andra genom att köra gula lampor - bara för att spara en minut eller två - det är helt enkelt inte värt det.
  • Om vägarna är till en punkt där din bil kommer att fastna någonstans, kör inte om det inte är en absolut nödsituation.
  • Använd inte hornet för att påpeka körfel.Det är ett verktyg för att varna förare till en situation som kräver omedelbar uppmärksamhet.Det är inte En spel show summer.
  • Kom ihåg att någon som signalerar att byta banor inte uppmanar dig att skicka dem på den sidan innan de kan slutföra banansändringen. Aldrig Klipp någon från bakom när de försöker byta banor. Det är otroligt oförskämd, och vissa människor kommer att slutföra sin körfält ändras ändå, och inte oroa dig för om du gav dem rum eller inte.
  • Minimera alla distraheringar under körning - det här är särskilt sant för självinitierade distraktioner, eftersom många förare inte är mycket toleranta för vissa distraherande beteenden. Dessutom kan din distraktion orsaka något av ett antal farliga situationer som resulterar i varierande mängder skada och / eller skada på dig och andra. Till exempel, om ditt högtalarsystem är så högt som att drunkna ut alla närliggande ljud (särskilt sirener), vrid det till en mer rimlig nivå. Om du har en mobiltelefon, stäng av det när du kör även om konversationen och handeln att hålla telefonen inte distraherar dig eftersom du fortfarande begränsar dina fysiska förmågor att köra (antingen du håller telefonen i din hand och har begränsat ditt fysiska svar, eller om du är täckt med din axel och har begränsat din förmåga att se din omgivning). Om du måste göra / ta emot samtal under körning använder sig av "handsfri" Technologies (I.e. högtalartelefoner, biltelefoner, trådlöst headset) för att minimera distraktion till den punkt där du pratar i telefon är inte mer distraherande än att prata med någon i bilen med dig.
  • Vid körning på natten runt andra fordon, använd bara dina låga strålkastare. Höga strålar bländer till annan trafik och bör endast användas när du är långt borta från andra fordon (mer än 150m).Du bör också byta till lågstråle när du ser någon som försöker slå på eller korsa vägen du kör på. De ljusa ljusen kan göra det omöjligt för dem att ordentligt bedöma ditt avstånd och hastighet.
  • Varningar

    Alla steg eller tips som anges här bör valideras mot lokala körlagar.
  • Undvik att göra andra saker under körning, som att äta eller dricka, prata eller texta på en mobiltelefon, etc. Faktum är att det på vissa ställen är olagligt att göra några av dessa aktiviteter under körning.
  • Under en allvarlig väderhändelse, som en snöstorm eller orkan, kan lokala och statliga myndigheter beställa onödig trafik från vägarna. Heed dessa varningar! Även om det inte finns något sådant krav, kör inte onödigt om du är i nödläge eller ett allvarligt vädervarning, vilket kan försämra vägförhållandena avsevärt.
  • All Wheel Drive / 4WD garanterar inte säkerheten i hårda förhållanden eller minskar bromsavståndet, och användning av deltid fyrhjulsdrift på torra vägar kan orsaka skador på fordonet. Använd alltid försiktighetsåtgärder vid körning i farligt väder.
  • Semi lastbilar är mycket större än även den största SUV, och förarna har ofta begränsade visningsområden till sidan och bakom dem.Ge dem utrymme. De har också mycket mer vikt (ibland 40 gånger vikten av en genomsnittlig bil) för att stoppa. Om du närmar dig ett stoplight, dra inte in framför en semi-lastbil. Halvbilsförare uppskattar mängden rum de behöver för att sluta. Om du drar in dem, ändrar det sina marginaler och de måste bromsa hårdare, eventuellt orsaka en olycka.
  • Vänta aldrig till den sista andra att lämna jobbet, skolan eller ärenden.Rushing kommer sannolikt att få dig att köra felaktigt.Tillåt extra restid, om det finns en olycka eller vägarbete på din väg till din destination.
  • Om vägförhållandena är sådana att du är rädd att köra, gör det inte.Dra av och vänta, eller stanna hemma.
  • Om du är irriterad själv, du är mer benägna att irritera andra förare.Koppla av, ta det lugnt och lämna plats för andra förare som är mer förvirrade om körning än du är.
  • Att vara trött eller under påverkan av alkohol eller andra droger (inklusive många övergripande kalla rättsmedel) ökar sannolikheten för att du kommer att skada dig själv eller någon annan.Stoppa bilen på ett säkert ställe och vänta tills effekterna har slitit.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande