Hur man köper en bärbar dator

Den bärbara marknaden har förändrats mycket under det senaste decenniet. Inte längre begränsad till näringslivet har bärbara datorer blivit allestädes närvarande i skolan och hemma. Du kan ersätta skrivbordet med en bärbar dator, använd den för att titta på filmer i sängen, eller ta vägen för att göra läxor på en väns hus. Den rena mängden val när det gäller att köpa en bärbar dator kan vara lite svimlande, speciellt för nya köpare. Beväpnad med lite forskning och kunskap, och du kommer att kunna köpa med förtroende. Se steg 1 nedan för att lära dig hur du väljer den bästa bärbara datorn för dina behov.

Steg

Del 1 av 5:
Bestämma vad du behöver
  1. Bild med titeln 668039 1
1. Tänk på fördelarna med en bärbar dator. Om du inte har haft en bärbar dator innan kan det vara en bra idé att överväga de möjliga fördelarna med att äga en. I jämförelse med ett skrivbord har bärbara datorer en hel del fördelar.
  • Du kan ta en bärbar dator med dig vart du än går, även utomlands, förutsatt att du tar en nätadapter också.
  • Många bärbara datorer kan göra vad vi förväntar oss de flesta stationära datorer att göra. Till exempel är I-serien mycket snabba arbetare med högsta prestanda. Idag är I7 den mest kraftfulla typen av dator. Medan du kanske inte kan köra de senaste spelen på sina högsta inställningar, är de flesta moderna bärbara datorer ganska kapabla för alla olika uppgifter.
  • Bärbara datorer räddar på rymden och är lätt att flytta ur vägen. Detta gör dem bra för små lägenheter, eller för att använda på ditt sovrum skrivbord.
  • Bild med titeln 668039 2
    2. Håll negativen i åtanke. Medan bärbara datorer är bra för bärbar dator, finns det några betydande nackdelar. Även om dessa inte borde skrämma bort om du verkligen vill ha en, är de bra att hålla bakom dig medan du handlar.
  • Bärbara datorer är lätta att stjäla om du glömmer att ta hand om när du reser med dem.
  • Deras batterilivslängd är inte utomordentligt lång och kan vara frustrerande om du vill arbeta utan el under en lång tid, t.ex. på ett plan eller sittande vid stranden nära din semesterstuga. Om du planerar att resa mycket, kommer batterilivslängden att vara väldigt viktigt för dig.
  • Eftersom bärbara datorer vanligtvis inte kan uppgraderas som ett skrivbord kan de bli föråldrade snabbare. Det kan innebära att du hittar dig själv uppgradering till en ny bärbar dator om några år.
  • Bild med titeln 668039 3
    3. Tänk på vad du ska använda det för. Eftersom bärbara datorer har så många användningsområden, kommer det att bidra till att fokusera på vad du planerar att använda den bärbara datorn för när du jämför modeller. Om du planerar att huvudsakligen surfa på webben och skriva e-postmeddelanden, har du mycket olika behov än om du vill spela spel på språng eller producera din egen musik.
  • Bild med titeln 668039 4
    4. Ange din budget. Det är viktigt att veta hur mycket din budget är innan du börjar titta eller du kan bli svängad av långsiktiga räntefritt sötningsmedel att köpa något bortom dina medel. Det finns ett stort utbud av bärbara datorer tillgängliga och att ställa in en gräns kommer att se till att du njuter av den bärbara datorn du har råd utan att förhindras från att uppgradera senare eftersom du fortfarande betalar av den gamla! Bestäm vilka aspekter som är viktiga för dig och passar dessa inom din budget.
  • Del 2 av 5:
    Windows, Mac eller Linux?
    1. Bild med titeln 668039 5
    1. Vet vad dina alternativ är. De två huvudalternativen är Windows och Mac, tillsammans med Linux för den mer tekniska kunnen. Mycket av valet kommer att komma ner till personlig preferens och vad du är bekant med, men det finns några Viktiga saker att ta hänsyn till.
    • Gå med vad du vet. Om du är van vid ett OS blir det lättare att fortsätta med ett välkänt gränssnitt än att ge något nytt / friskt en chans. Men låt inte ditt första OS bestämma varje efterföljande OS och dator du köper.
  • Bild med titeln 668039 6
    2. Tänk på vilka program du behöver. Om du använder många Microsoft Office-produkter hittar du den bästa kompatibiliteten med en Windows-dator. Det betyder inte att du inte kan använda på de andra operativsystemen, det kommer bara att vara några fler hoops du måste hoppa igenom. Omvänt, om du gör musikproduktion eller fotoredigering, hittar du de mest kraftfulla programmen på en Mac.
  • Windows stöder de flesta videospel överlägset, även om stöd för både Mac och Linux ökar.
  • Om du är oerfaren med datorer och behöver hjälp, köp den typ av dator som hjälpsamma familjemedlemmar eller vänner vet och hjälper dig med. Annars måste du förlita dig på call-center "tech support".
  • Bild med titeln 668039 7
    3. Tänk på Linux. Vissa bärbara datorer kan köpas med Linux förinstallerad. Du kan prova Linux på din nuvarande maskin av Använda en LIVECD. Detta gör att du kan köra Linux-operativsystemet utan att behöva installera det på din dator.
  • De flesta Linux-operativsystem är gratis som är tusentals program och appar. Ett program som heter Wine låter dig köra många Windows-program på Linux-system. Du kan installera och köra dessa applikationer precis som du skulle i Windows. Vinet är fortfarande under aktiv utveckling, så inte alla program fungerar ännu. Det finns dock flera miljoner människor som använder vin för att köra sin Windows-programvara på Linux-operativsystem.
  • Linux har praktiskt taget inga hot från virus. Linux är det perfekta valet för barn eftersom operativsystemet är gratis, programmen är fria, och det finns praktiskt taget inget hot om virus. Om barnen slår operativsystemet upp, bara installera om operativsystemet och börja med fräscha. Linux Mint ser ut och fungerar mest som windows. Ubuntu Linux är den mest populära.
  • Linux kräver den mest tekniska erfarenheten för att få ut det mesta av det. Du måste vara bekant med kommandoraderna, men nästan allt du behöver veta kan ses upp på nätet.
  • Inte all maskinvara är kompatibel med Linux, och du kan ha svårt att hitta förare som fungerar.
  • Bild med titeln 668039 8
    4. Känna fördelarna och nackdelarna med en Mac. Mac-datorer är en fundamentalt olika erfarenheter än Windows-datorer, så om du gör övergången kan det vara lätt att gå vilse. Mac touts ett mycket användarvänligt gränssnitt, och är ett kraftfullt operativsystem med medieproduktion.
  • Macs ansluter sömlöst med iPhones, iPods, iPads och andra Apple-produkter. Apple-support är också mycket omfattande för nya Apple-produkter.
  • Macs är mindre benägna att virus än en Windows-dator, men du måste fortfarande vara försiktig.
  • Windows kan emuleras på en Mac-dator med hjälp av startläger. Du behöver en giltig kopia av Windows för att göra det här.
  • Macs är vanligtvis högre priser än sina fönster eller Linux-motsvarigheter.
  • Bild med titeln 668039 9
    5. Titta på moderna Windows-bärbara datorer. Windows Netbooks / bärbara datorer kan vara ganska överkomliga, och det finns många alternativ från ett antal tillverkare som passar nästan alla behov eller vill ha. Om du inte har använt Windows på ett tag, märker du saker som ser ganska annorlunda ut nu. Windows 8 har en startskärm inte bara med dina program, men också med "levande plattor" som de senaste nyheterna och sporten istället för den gamla startmenyn. Internet Explorer 10 innehåller en funktion som kan skanna en fil för eventuella virus och skadlig kod innan en användare hämtar den.
  • Till skillnad från Macs tillverkas Windows-maskiner av ett brett utbud av företag. Det betyder att kvaliteten kommer att variera från bärbar dator till bärbar dator. Det är viktigt att titta på vad varje tillverkare erbjuder när det gäller pris, funktioner och support, och sedan att läsa recensioner och andra källor för information om hur pålitlig tillverkarens produkter är.
  • Windows bärbara datorer erbjuder vanligtvis många mer anpassningsbara alternativ över en Mac-bärbar dator.
  • Bild med titeln 668039 10
    6. Ta en titt på en ChromeBook. Förutom de tre huvudsakliga operativsystemet, finns det några andra alternativ där ute. En av de mest populära, och växande alternativen är en Chromebook. Dessa bärbara datorer kör Googles Chromeos, som är helt annorlunda än något av alternativen ovan. Dessa bärbara datorer är utformade för att ständigt anslutas till Internet, och kommer med prenumerationer till online-lagring med Google Drive.
  • Det finns bara några olika modeller av Chromebook tillgängliga. HP, Samsung och Acer vardera gör en budgetmodell, medan Google gör den dyrare pixelboken.
  • Chromeos är utformad för att köra Google Web Apps som Chrome, Google Drive, Google Maps och mer. Dessa bärbara datorer är bäst lämpade för användare som redan är tunga Google-användare.
  • Chromebooks kommer inte att kunna köra några program som är utformade för ett annat operativsystem, inklusive de flesta spel och produktivitetsprogram.
  • Bild med titeln 668039 11
    7. Ge dem en testkörning. Prova så många olika operativsystem som du kan i butiken eller på vänner datorer. Se vad som känns mest medfödd och naturligt för din väg att använda en dator. Även inom samma operativsystem, tangentbord, spårkuddar, etc., kan känna sig väldigt annorlunda under din personliga touch.
  • Del 3 av 5:
    Hitta en formfaktor
    1. Bild med titeln 668039 12
    1. Tänk på storleken på den bärbara datorn som passar dig bäst. Det finns tre olika storlekar / viktområden för en bärbar dator: en netbook, en bärbar dator eller skrivbordsutbyte. Även om alla dessa faller i det bredare konceptet av a "bärbar dator", deras slutanvändbarhet skiljer sig från och kan påverka ditt val.
    • Det finns flera viktiga saker att tänka på när det gäller bärbar dator: vikt, skärmstorlek, tangentbordslayout, prestanda och batterilivslängd. Du hittar vanligtvis netbooks för att vara den billigaste, men ändå minsta valen, medan vanliga bärbara datorer kommer att behöva hitta en balans mellan alla de faktorer som passar dina behov.
    • Portabilitet är ett stort problem för bärbara datorer. Att få en större skärm kommer att offra vikt och portabilitet. Tänk på storleken på din väska när du tittar på olika bärbara datorer.
  • Bild med titeln 668039 13
    2. Bestäm om du vill ha en netbook. Netbooks, även kända som en MINI-bärbara datorer, ultrabooks eller ultraportabeller, är små bärbara datorer med en bärbar liten skärm av 7"-13"/ 17.79 centimeter (7.0 in) -33.3 centimeter (13.1 in). Detta har en kompakt storlek, är lätt i vikt och är vanligtvis lämplig för e-mailar och surfa eller lätt internetanvändning som deras minne är liten. Eftersom netbooks tenderar att inte ha så mycket RAM som bärbara datorer, är deras förmåga att köra sofistikerade applikationer begränsad.
  • Tangentbordet för netbooks kommer att vara signifikant annorlunda än den hos en bärbar dator. Var noga med att prova innan du förbinder, eftersom det kommer att känna sig udda ett tag.
  • Många tabletthybrider är nu tillgängliga. Dessa kommer med avtagbara eller flip-over-tangentbord, och brukar ha en pekskärm. Tänk på dessa om du befinner dig med en tablett, men har inte råd med en iPad.
  • Bild med titeln 668039 14
    3. Titta på de vanliga bärbara datorerna. Dessa har en skärmstorlek på 13"-15"/ 33.3 centimeter (13.1 i) -38.1 centimeter (15.0 in). De är av medelvikt, tunn och ljus, och kan hålla mycket minne. Besluten att göra om en bärbar dators kapacitet kommer verkligen ner till din egen preferens om skärmstorlek, och mängden RAM du tror du behöver (se nästa avsnitt).
  • Bärbara datorer finns i alla former och storlekar. När tekniken förbättras blir de smalare och lättare. Du hittar att Mac-bärbara datorer inte nödvändigtvis matchar upp till dessa storleksbeskrivningar. Om du har besluta om en Mac, överväga dina bärbarhetsbehov när du tittar på olika modeller.
  • Bild med titeln 668039 15
    4. Tänk på en bärbar dator. Dessa har en skärmstorlek på 17"-20"/ 43.8 centimeter (17.2 i) -50.8 centimeter (20.0 in). Dessa är större och tyngre, har fulla funktioner och tenderar att vara bundna till skrivbordet istället för att vara lugnt i din ryggsäck. Medan det inte är så bärbara som de andra två, är det fortfarande mycket mobil när det behövs och den extra vikten när den bär det är inte riktigt en stor fråga för många människor. Om du inte är säker på den här storleken, väga upp ditt skrivbord och bärbara behov.
  • Vissa bärbara datorer har möjlighet att uppgradera i begränsad utsträckning, så att du kan installera ett nytt grafikkort.
  • Dessa bärbara datorer är de mest lämpliga för spelentusiaster.
  • Större bärbara datorer har vanligtvis en mycket kortare batterilivslängd, speciellt om du kör intensiva program som videospel eller grafisk utveckling.
  • Bild med titeln 668039 16
    5. Tänk på dina hållbarhetsbehov. Bestäm om om du föredrar en metall eller plastutvändig. Numera är valet av hölje för det mesta ett problem med personliga preferenser, eftersom vikten av varje ytterhölje är ganska likartat, med välgjorda metalliska bärbara datorer som inte är tyngre än plast. När det gäller hållbarhet är metalliskt hölje förmodligen bäst för en bärbar dator som är skyldig att bli knackad lite men det är fortfarande bäst att fråga din återförsäljare för råd.
  • Om du gör fältarbete eller mycket "grov resa" Med en bärbar dator kan du behöva skräddarsydda extrafunktioner för att skydda den. Be om en starkare skärm, chockmontering av interna komponenter och skydd mot vatten och smuts.
  • Om du är en professionell i fältet och du verkligen behöver det förra då finns det en klass av bärbara datorer som kallas tuffbooks, som tenderar att vara ganska dyra, men du kan köra dem med en lastbil eller baka dem i ugnen utan att skada dem.
  • De flesta konsumentmodell Bärbara datorer i detaljhandeln är inte byggda för hållbarhet. Leta efter en företagsmodell bärbar dator byggd av metall eller kompositmaterial om hållbarhetsfrågor.
  • Bild med titeln 668039 17
    6. Håll stil i åtanke. Bärbara datorer av deras natur är mycket offentliga enheter. Mycket som klockor, plånböcker, solglasögon eller något annat tillbehör, har bärbara datorer stil. Se till att den bärbara dator du vill ha är inte en som du skulle överväga ful, eller du kan vara mindre benägna att använda den på språng.
  • Del 4 av 5:
    Kontrollera specifikationerna
    1. Bild med titeln 668039 18
    1. Ta en lång titt på varje bärbar dators tekniska specifikationer. När du köper en bärbar dator, är du vanligtvis fast med hårdvaran som är inuti. Det betyder att du vill vara extra säker på att den bärbara datorn har de specifikationer du behöver.
  • Bild med titeln 668039 19
    2. Kontrollera centralbehandlingsenheten (CPU). Högre ände, snabbare bearbetar bärbara datorer kommer att ha en multi-core CPU som Intel, AMD, och nu arm. Dessa finns vanligtvis inte i netbooks eller nedre delbara bärbara datorer. Skillnaden påverkar hastigheten på din bärbara dators prestanda.
  • När tekniken går framåt, blir äldre processorer snabbt kvar i dammet. Om du köper Intel, undvik Celeron, Atom och Pentium Chips, eftersom det är alla äldre och långsammare modeller. Istället, leta efter Core i3, I5, 17, eller I9 CPU. Om du köper AMD, undvik processorerna C- eller E-serien och söker istället på A6- eller A8-cpus.
  • Bild med titeln 668039 20
    3. Titta på mängden minne (RAM). Tänk på hur mycket RAM du faktiskt behöver i din nya enhet.Mängden RAM-minne kan vara en viktig spec att överväga. Ofta kan mängden minne begränsa de program som du kan köra. Stora applikationer kräver att mer minne körs. I allmänhet, desto mer minne du har, desto snabbare kommer den bärbara datorn att springa.
  • De flesta standard bärbara datorer kommer vanligtvis med 4 gigabyte (GB) av RAM. Detta är vanligtvis tillräckligt för de flesta användare. Netbooks kan komma med så lite som 512 megabyte (MB), men det blir mindre vanligt. Du kan hitta bärbara datorer med 16 GB eller mer, även om det bara rekommenderas om du kör flera minnesintensiva program.
  • Medan det kan vara frestande att få en hel ton RAM när du köper den bärbara datorn, kommer ofta återförsäljare att lägga massiva mängder RAM i en enhet för att dölja det faktum att resten av komponenterna är sub-par (långsammare processor etc.).Eftersom det är ganska lätt att Uppgradera RAM, Detta borde inte vara ett stort övervägande för en viss bärbar dator.
  • Bild med titeln 668039 21
    4. Kontrollera grafikfunktionerna. Om du spelar spel, kolla grafikminnet. Du borde ha ett grafikkort med diskret videominne för 3D-spel, men det är inte nödvändigt för de flesta casual spel. Ett diskret grafikkort kommer också att konsumera mer batteridriven.
  • Bild med titeln 668039 22
    5. Titta på det tillgängliga lagringsutrymmet. Den listade storleken på hårddisken kommer att vara lite vilseledande, eftersom den inte tar hänsyn till operativsystemet och eventuella förinstallerade program. Ofta har du cirka 40 GB mindre än det tillgängliga beloppet.
  • Alternativt erbjuder solid state-enheter (SSD) mycket högre prestanda, inget ljud och förlängd batterilivslängd, men har mycket mindre kapacitet (vanligtvis 30GB till 256GB vid skrivningstiden) och kostar mer. Om du letar efter bästa möjliga prestanda är en SSD ett måste, men du måste förmodligen köpa en extern hårddisk för saker som musik, foto och videobibliotek.
  • Bild med titeln 668039 23
    6. Kontrollera de tillgängliga portarna. Hur många USB-portar är på plats för att lägga till dina kringutrustning? Om du planerar att använda ett separat tangentbord och mus, behöver du minst två extra USB-portar. Du behöver också hamnar för skrivare, externa enheter, tummen, och mer.
  • Om du vill Anslut din bärbara dator till din TV, Se till att den har en HDMI-port för bästa möjliga anslutning. Du kan också använda en VGA-port eller DVI-port för att ansluta till TV: n.
  • Bild med titeln 668039 24
    7. Kontrollera den bärbara datorns optiska enheter. Om du vill kunna bränna CD-skivor och installera programvara från skivor behöver du en DVD-enhet. Om din bärbara dator inte har en, kan du alltid köpa en extern DVD-enhet för att plugga in när det behövs. Blu-ray-enheter är också alternativ nu i många bärbara datorer. Om du vill kunna spela Blu-ray-filmer, se till att du väljer en Blu-ray-enhet (ibland kallad BD-ROM) istället för en DVD-enhet.
  • Bild med titeln 668039 25
    8. Leta efter Höger skärmupplösning. Ju högre din upplösning desto mer innehåll kan du passa på skärmen. Bilder kommer också att vara skarpare på en högre upplösning. De flesta mellanklass bärbara datorer kommer med en upplösning av 1366 x 768. Om du letar efter en skarpare bild, hitta en bärbar dator med en 1600 x 900 eller 1920 x 1080 display. Dessa är ofta bara tillgängliga på bärbara datorer med större storlek.
  • Fråga hur den bärbara skärmen utför under solljus-billigare skärmar kommer ofta att vara "osynlig" i utomhusljus, vilket gör deras "portabilitet" lite mindre användbar för dig.
  • Bild med titeln 668039 26
    9. Kontrollera Wi-Fi-kapaciteterna. Din bärbara dator ska vara Wi-Fi aktiverad. Nästan alla bärbara datorer har inbyggda trådlösa kort, så det är vanligtvis inte en oro.
  • Del 5 av 5:
    Går till affären (eller webbplats)
    1. Bild med titeln 668039 27
    1. Gör din forskning. Oavsett om du köper från en butik eller online, vill du se till att du vet så mycket som möjligt om de bärbara datorerna du är intresserad av eller de specifikationer du behöver. Detta hjälper dig att veta vilken typ av erbjudanden du får och kommer att förhindra att du leds av misshandlade säljare.
    • Om du går in i affären, har du en utskrift av den bärbara datorn (er) du är intresserad av, eller har den information som finns tillgänglig på din telefon. Detta hjälper dig att begränsa fältet och hålla dig fokuserat på vad du behöver.
  • Bild med titeln 668039 28
    2. Hitta en lämplig återförsäljare för att köpa en bärbar dator. Det finns en mängd olika platser du kan köpa bärbara datorer från dessa dagar. Från stora lådbutiker till mamma-och-pop-datorbutiker, eller från Craigslist till Amazon, det finns ett stort antal tillgängliga försäljningar, alla som erbjuder olika priser och servicenivåer.
  • De stora butikerna eller specialiserade datorbutikerna är det bästa sättet att prova flera bärbara datorer innan du köper dem. Om du planerar att köpa online, gå ner till din lokala dator / elektronikbutik och prova några olika modeller, och sedan ta dina anteckningar hemma.
  • Bild med titeln 668039 29
    3. Kontrollera garantin. Nästan alla bärbara tillverkare erbjuder en garanti för sina produkter. Denna garanti kan variera, och vissa butiker kommer att erbjuda ytterligare garanti täckning för mer pengar. På flipsidan, om du köper används av Craigslist, är det högst sannolikt att den bärbara datorn inte längre är täckt.
  • Bild med titeln 668039 30
    4. Känna till riskerna innan du köper används, re-certifierade eller renoverade bärbara datorer. Det är mycket viktigt att den bärbara datorn kommer med en bra garanti och från en välrenommerad återförsäljare. Slitstarka, företagsbetjänade bärbara datorer kan vara ett fynd när de renoveras. Risken är att den bärbara datorn har blivit misshandlad och är i dåligt skick. Om priset är rätt, och speciellt om det finns en års garanti, kan risken vara försumbar.
  • Köp inte rabatterade golvbärbara datorer om de inte kommer med en bra garanti från en välrenommerad återförsäljare. Det är troligt att dessa har drivits upp hela dagen varje dag, liksom att bli utsatt för att lagra damm, grimy fingrar och oändliga pressande och banging från uttråkade barn eller förvirrade kunder.
  • Bild med titeln 668039 31
    5
    Ta hand om din nya bärbara dator. Medan det beror på varumärket och typen av bärbar dator, bör en bärbar dator som är omhändertagen bra vara en bra år innan du behöver investera i en annan bärbar dator. Tar tiden att rengöra och behålla den bärbara datorn kommer att hålla den smidigt i flera år.
  • Tips

    Gör en webbsökning efter webbplatser där du kan få tillförlitliga konsumentutlåtanden. Lär dig av någon annans misstag och lektioner.
  • De flesta av de mer kända varumärkena av bärbar dator levereras med flera program som är förinstallerade, kända som Bloatware. Denna programvara är ofta generell programvara. Mycket av det är mycket mindre än toppmoderna.Den bärbara tillverkaren sätter den där för att tjäna pengar. De licenserar det från upphovsrättsinnehavaren för att lägga till den i sina maskiner, vilket kommer att lägga till en konkurrensnivå. För mycket bloatware kan starkt påverka ditt systems prestanda, så varje installerat program bör undersökas för att se om det är viktigt.Om inte det ska tas bort så snart som möjligt.
  • Gå till någonstans som konsumentrapporter för att ta reda på hur datorn jämförs i olika kategorier.
  • Bra erbjudanden är mestadels online, men kan visas i butiker som säljer stora mängder bärbara datorer.
  • Chromebooks rekommenderas endast om du alltid är ansluten till Internet. Om du köper en bärbar dator endast för arbete och inte för multimedia ska chromebook vara ditt val.
  • Varningar

    För det mesta är de bättre erbjudandenen online.
  • Om du köper används från en online-auktionsplats som eBay, läs allt. Se vad som är fel med det. Granska personens feedback. Om det inte är helt nytt, köp bara det till ett mycket bra pris, och se till att du gör en ren installation. Du vet inte vad den tidigare ägaren kan ha där och du tar en risk att köpa en begagnad bärbar sikt osynlig. Se till att du kan returnera den om något händer.
  • Se till att du är bekväm med en bärbar dator innan du köper den. I de flesta butiker, om du köpte en bärbar dator och redan använt det, får du inte återbetalning eller en utbyte.
  • Fabriksrenoverade bärbara datorer direkt från tillverkarens webbplatser är också i allmänhet billiga och kommer med garantier, men igen kan din körsträcka variera.
  • Om du väljer att köpa online kan du behöva betala fraktkostnader.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande