Hur man hanterar religiösa människor om du är en ateist

Om du är en ateist, kommer du över din andel av religiösa människor som är genuint nyfiken på och respektfullt i ditt perspektiv, även om de är helt oense med det.Du kommer också att stöta på religiösa människor som är okunniga om ateism, ivriga att omvandla dig till sin sanning, och / eller fientlig till din mycket närvaro.Många meningsskiljaktigheter och argument kan undvikas genom takt, tålamod och sunt förnuft.Och när de inte kan (eller inte vara) undviks, kan ett tankeväckande och respektfullt tillvägagångssätt bidra till att förhindra en omtvistad situation.

Steg

Metod 1 av 3:
Undvikande av ämnet
  1. Bild med titeln Deal med religiösa människor om du är en ateist Steg 1
1. Ta inte upp ämnet i onödan.Du borde aldrig känna att du måste ljuga eller låtsas om vad du tror (eller inte).Om du är frågad om din religiösa övertygelse, var ärlig.Du behöver dock inte vara en promenadannons för ateismen hela tiden heller.
  • Om du är i ett rum fullt av troende, tänk noga innan du styr samtalet mot din brist på tro.Det är inget fel med att sitta tyst ibland, och det gör aldrig ont att lyssna på andra prata om vad de tror.
  • Vi måste alla lyssna på människor prata om ämnen som vi inte bryr oss om eller inte förstår - hockey, poesi, auto reparation eller vad det än kan vara.Bara "sitta ut" och vänta på ämnet att ändra.
  • Bild med titeln Deal med religiösa människor om du är en ateist Steg 2
    2. Håll fokus på andra ämnen.I stället för att sitta tillbaka och hoppas att konversationen inte vänder mot religion, eller väntar på att det ska vidarebefordra till ett annat ämne om det gör det, kan du arbeta för att styra konversationen mot ämnen som kan vara bekvämare för alla inblandade.
  • Tänk på publiken och ta upp ämnen som sannolikt kommer att vara av allmänt intresse.Det kan tyckas Trite att diskutera sport eller vädret på Thanksgiving-middag, men det är förmodligen att föredra för en knock-down, dra ut kampen över djupt hållande religiösa övertygelser.Även politik kan vara ett mindre omtvistat ämne att ta upp.
  • Till exempel, om dina religiösa vänner börjar diskutera sina kyrkliga aktiviteter, försök säga, "Det är bra att du är så inblandad i din kyrka. Vilka andra aktiviteter tycker du om att göra utanför kyrkan? Jag har försökt hitta några nya aktiviteter att göra."Detta kommer sannolikt att flytta konversationen till jetskidåkning, stämpeluppsamling, volontärarbete på ett djurskydd, etc.
  • Bild med titeln Deal med religiösa människor om du är en ateist Steg 3
    3. Avstå med respektfullt eller delvis engagera sig i böner eller religiösa ritualer.Som ateist kommer det att finnas tider när du kommer att känna att du måste stå upp för vad du tror - var det undervisningen i kreationismen i offentliga skolor eller böner före kommunfullmäktige.Det är okej att bestämma att varje liten sak inte är värt att kämpa för, men - som att välja att bara sitta tyst under en bön före en grupp måltid.Du måste bestämma dig själv när du ska "låta saker gå."
  • Om någon råkar klaga på att du inte böjer huvudet under bönen eller visar rätt vördnad i någon annan inställning, erbjuder lugnt att diskutera ämnet privat senare.
  • Om du till exempel är på Thanksgiving middag och blir ombedda att ge någon form av välsignelse eller säga vad du är tacksam för, kan du göra det utan att åberopa någon Gud eller religion.Säg något som "Jag är tacksam för de människor som växte denna mat, de som gav det, och de som förberedde det.Jag är tacksam att vi alla kan vara tillsammans nu för att njuta av det, och varandras företag."
  • Bild med titeln Deal med religiösa människor om du är en ateist Steg 4
    4. Tillbringa tid med andra ateister.Medan det är friskt, lärorikt, och vanligtvis nödvändigt att spendera en bra tid runt religiösa människor, är det också bra att söka efter att vara runt andra vars perspektiv anpassar sig mer med din egen.Med lite sökning hittar du förmodligen ett välkomnande samhälle av andra ateister.
  • Ateister utgör cirka 3% av U.S. Befolkningen - Men inom ditt samhälle kan det tyckas som om du är ensam, särskilt om du bor i en liten stad. Prova att hitta support online.
  • Kolla in webbplatser för amerikanska ateister, amerikanska humanistiska föreningen eller liknande grupper i ditt område eller nation.De kan ha lokala möten eller händelser.
  • Metod 2 av 3:
    Förhindra konflikter
    1. Bild med titeln Deal med religiösa människor om du är en ateist Steg 5
    1. Håll dig lugn och bli inte defensiv. Istället för att reagera defensivt när någon angriper din synvinkel, ta ett ögonblick för att samla dina tankar. Bestäm vad du vill säga innan du säger det.
    • Kom ihåg att du inte behöver försvara din synvinkel till någon. Dina åsikter är lika rätt och viktiga.
    • Använd "I" uttalanden. Detta kommer att bidra till att diffusa en potentiellt dålig situation. Till exempel, "Jag känner mig attackerad just nu. Jag skulle uppskatta det om jag kunde ha ett ögonblick att samla mina tankar."
  • Bild med titeln Deal med religiösa människor om du är en ateist Steg 6
    2. Försök inte tvinga din syn på andra.Även om du är motbjudande eftersom du känner att religion ofta är tvungen på dig, stoppa inte till samma nivå.Om "mobbning" taktik inte arbetar med att övertyga dig om att du borde vara religiös, förvänta dig inte att omvänden ska arbeta med andra.
  • Om du är motbjudande mot religion, anser att mycket av din vrede troligen härrör från människor som försöker tvinga sina övertygelser på dig.
  • Tänk på hur du vill bli behandlad om situationen var omvänd.
  • Tillåta andra möjlighet att prata. Annars kommer du att stöta på som aggressiv, vilket sannolikt kommer att leda till konflikt.
  • Bild med titeln Deal med religiösa människor om du är en ateist Steg 7
    3. Överens om att vara oense.Försök inte bestämma vars synvinkel är rätt, speciellt när man hanterar något så djupt personligt som religiös tro.Försök att lösa vem som är rätt och vem som är fel kommer bara att vara förfallande.Fokusera på att förklara vad du tror och varför på ett lugnt, motiverat sätt.
  • Om du har gått fram och tillbaka, sätta stopp för samtalet, åtminstone för tillfället.Du kanske vill säga, "Det verkar som om vi har gått fram och tillbaka på det här problemet för ett tag. Jag respekterar din åsikt och jag hoppas att du kan respektera min, men jag tror att vi bör komma överens om att vara oense."Ta inte upp ämnet igen om det inte finns ny information att täcka.
  • Kom ihåg, alla, oavsett deras övertygelser, förutsätter att de har rätt. Du kommer inte att övertyga någon annars i en konversation.
  • Bild med titeln Deal med religiösa människor om du är en ateist Steg 8
    4. Argumentera inte med någon som försöker konvertera dig till deras religiösa övertygelse.Att ha en livlig diskussion med någon som hoppas kunna konvertera kan du hjälpa till att klargöra dina tankar och lära dig mer om andras tro.Att komma in i en uppvärmd debatt eller direkt argument med någon som aldrig kommer att springa, kommer dock inte att uppnå något positivt.
  • Ge dem möjlighet att prata. När de har slutat sin tanke, tacka dem för deras tid.Ge ett uppmätt, lugnt svar, eller ingen alls om du väljer det.
  • Om personen är en vän, låt dem veta att du värdesätter sin vänskap, men känner sig obekväma av dem som försöker konvertera dig. Om de fortsätter att försöka konvertera dig, kan du behöva ompröva vänskapen.
  • Om personen dyker upp vid din dörr, slår inte bara den i ansiktet. Låt dem säga vad de kom att säga, ta några material som de erbjuder dig och tacka dem för deras tid.
  • Bild med titeln Deal med religiösa människor om du är en ateist Steg 9
    5. Gå bort när en lugn diskussion inte är möjlig. Om saker blir för uppvärmda, gå bara bort. Det finns ingen skam när det gäller att lämna en konversation som inte går någonstans.Du kan alltid välja att återuppta diskussionen vid en annan tid om du väljer, men du behöver inte göra det om du inte ser det igen.
  • Låt dem veta att du slutar konversationen. Du kan säga "Jag känner mig respekterad just nu och kommer att ta mig ur denna situation."
  • Gå bort och ge dig lite tid att svalna.
  • Om du tänker på en annan punkt skulle du vilja göra, lägg dig inte tillbaka i en dålig situation. Skicka ett mail eller fråga om du kan diskutera ämnet med personen vid en senare tidpunkt.
  • Metod 3 av 3:
    Engagera i konstruktiv konversation
    1. Bild med titeln Deal med religiösa människor om du är en ateist steg 10
    1. Gör dina läxor.Det är mycket svårt för en konstruktiv dialog att äga rum om det inte finns någon gemensam grund för förståelsen mellan de två parterna.Innan du deltar i en konversation med en religiös person, utbilda dig själv på grunden för deras övertygelse.
    • Speciellt om du är mycket obekant med personens religion, sök online, läs artiklar, konsultera böcker och överväga att ta en titt på tronens heliga text (er).Detta hjälper dig att bättre förstå var den andra personen kommer ifrån, och hjälper dig att generera frågor om deras tro.
    • Det är helt rättvist för dig att förvänta dig detsamma av den andra personen.Erbjuda att rekommendera några viktiga ateist fungerar som talar med din synvinkel och be personen att konsultera dem för att underlätta din diskussion.Du kan alltid försena och återuppta konversationen vid en annan tidpunkt.
  • Bild med titeln Deal med religiösa människor om du är en ateist Steg 11
    2. Definiera vad ateism betyder för dig. Innan du kan förklara för andra vad det innebär att vara en ateist, måste du kunna förklara det för dig själv. Du behöver inte använda en textbokdefinition av ateism - det finns ingen enda "ateist", precis som det inte finns någon "kristen" eller "hindu". Kom upp med en definition som fungerar för dig.
  • Innan du börjar konversationen, fråga om personen förstår vad en ateist är. Du kanske vill säga, "Jag ser fram emot att prata med dig om ateismen. Innan vi börjar, varför berättar du inte vad du vet om det."
  • Om de inte vet någonting om ateismen, eller antar att det betyder att du tror på ingenting eller är sataniska på något sätt, inte kritisera dem för det. Istället, ge dem snabbt några grundläggande information om ateismen. Du kan starta konversationen genom att säga: "Varför säger jag inte lite mer om ateismen, så du vet var jag kommer ifrån."
  • Om det behövs, ge några källrekommendationer för den andra personen att samråda och begära att du återupptar konversationen vid en annan tidpunkt.
  • Bild med titeln Deal med religiösa människor om du är en ateist Steg 12
    3. Ställ frågor och lyssna på svar med nyfikenhet och respekt. Göra ett försök att förstå den andra synvinkel genom att lyssna och ställa frågor. Detta visar att du är engagerad i diskussionen.Om du inte har specifika frågor, fråga öppna slutade som, "Berätta mer om dina övertygelser" eller "Hur kom du att tro på vad du gör?"
  • Lyssna när de svarar. Göra ögonkontakt och fokusera på vad personen säger. Nu är det inte dags att planera din nästa fråga eller försöka slå upp något på din telefon.
  • Ställ inte frågor som är avsiktligt ledande och antagonistiska. Till exempel, avstå från att säga något som, "Vad får dig att tro att din religion är så mycket bättre än andra?"Försök istället fråga," Vilka aspekter av din religion ställer det bortsett från andra?"Detta är ett trevligare sätt att ställa samma fråga.
  • Bild med titeln Deal med religiösa människor om du är en ateist Steg 13
    4. Undvik att ta billiga skott.Du kanske tror att den andra människans trossystem är löjligt, men att erbjuda löjlighet kommer att få dig ingenstans positiv.Bara för att du kanske har läst någonstans att det finns en negativ korrelation mellan IQ och religiositet (det vill säga att mindre intelligenta människor tenderar att vara mer religiösa) betyder inte att du borde göra generella antaganden eller kritiska kommentarer om den andra personen "Foolish "Eller" Delusional."Erbjudande respekt om du vill ges respekt.
  • Styra av öppna eller fientliga frågor som inte flyttar konversationen längs. Till exempel, avstå från att fråga, "varför är kristna så galen?"Du är inte bara generalisering, men du säkerhetskopierar personen i ett hörn, eftersom de inte kunde börja svara på din fråga.
  • Skyll inte på personen för alla de onda du tror har gjorts i den religionens namn.Du vill inte skyllas för alla de onda som gjorts av dem som avvisade religion, gör du?Du kan dock fråga hur deras religion försonar onda handlingar som gjorts under troens skena.
  • Bild med titeln Deal med religiösa människor om du är en ateist steg 14
    5. Var öppen för att lära sig något nytt. Säg inte bara att du är öppen för att lära dig något nytt - menar vad du säger. När du lär dig mer om andra tron, kommer du bara att bredda din egen världsutsikt.Om din tro kommer att hotas av kunskap, kanske kanske de omprövas ändå.
  • En ateist bör vara någon som är öppen för att ställa frågor och söka svar.Som en bra forskare, bör en ateist aldrig vara rädd för att bli bevisad fel.Sanningen borde vara ditt ultimata mål.
  • Om personen uppmanar dig till en religiös tjänst, är överens om att gå som en respektfull observatör. Du behöver inte konvertera till sin religion eller dela sin tro, men du kommer säkert att lära dig något nytt.Du kan i sin tur bjuda in dem till en samling av andra som du.
  • Tips

    Om du har att göra med någon som är ihållande att vilja diskutera religion, säg något som "Jag förstår att du ser din tro som sanningen, men jag känner på samma sätt om min."
  • Om någon är klart mycket intolerant för ateismen och inte sluta kritisera dina övertygelser, är en rationell diskussion med dem förmodligen inte värt att förfölja. Undvik personen och fokusera på dem som accepterar dig för vem du är.
  • Alla dina vänner behöver inte vara ateister. Att ha religiösa vänner behöver inte vara ett problem om du båda är respektfulla när religionen kommer upp.
  • Tänk på att en persons religion tjänar viktiga sociala och kulturella funktioner för honom / henne, förutom att bara vara ett trossystem.
  • Var bara lugn och vet att det finns andra människor i världen som håller samma tro som du. Försök att tänka i sina skor att de togs upp i en religiös miljö eller de har stark tro inuti dem eller religion kan hjälpa dem och du kanske kan förstå deras perspektiv utan att engagera sig i den speciella religionen.
  • När någon frågar efter dina böner för en älskad, kan ett svar vara obekväma. Besluta om ett svar som är sant för dig och ändå också artig, som "De är i mina tankar och jag skickar positiv energi," eller ens "Jag kommer säkert att tänka på dem."
  • Varningar

    Många ateister finner tro på en övernaturlig gudom som är irrationell. Men med angivande av detta perspektiv är bluntigt bundet att orsaka ont och discord. Det kommer nästan aldrig att förändra sinnen. Var tankeväckande och respektfull.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande