Hur man är mindre klibbig

Att veta att du är klibbig är det första steget för att förbättra ditt beteende. Om du är klibbig, då är du den typ av person som blir besatt av en ny person det ögonblick du möter, oavsett om du gör vänner eller dating. Därefter kommer du sannolikt att ringa personen ständigt, be om att umgås hela tiden och känner sig ledsen eller övergiven om du måste spendera lite tid ensam. Om du har uppvisat något av detta beteende, eller om folket i ditt liv har bett dig att ge dem utrymme, måste du arbeta med att förbättra dig själv och ditt tillvägagångssätt för relationer så att du kan vara mindre klibbig. Om du vill veta hur man gör det, följ bara dessa steg.

Steg

Metod 1 av 3:
Arbetar på dig själv
  1. Bild med titeln vara mindre klibbig steg 1
1
Bygga ditt självförtroende. Många människor är klibbiga eftersom de är missnöjda med vem de är och känner sig osäkra om att vara ensam, att vara kvar eller ignoreras. Klibbiga människor kan till och med bli alltför paranoid att människor hänger ut utan dem eftersom de tycker att ingen kan verkligen gilla dem i slutet. Få över dessa känslor och arbeta på att älska vem du är. Om du är säker, så kommer du inte att vara besatt av att människor lämnar dig och kommer att vara mindre klibbiga.
  • Tänk på minst tre saker som gör dig speciell. Lär dig att älska dig själv.
  • Njut av att vara bra på något, oavsett om det är igång, det hårda arbetet du gör, eller din förmåga att få folk att skratta.
  • Ha kroppsspråk på en självsäker person. Stå högt med dina armar bort från bröstet och le så mycket du kan.
  • Arbeta med att ta itu med dina brister. Alla har brister, och att ta itu med dem kommer att få dig att må bättre om dig själv.
  • Bild med titeln vara mindre klibbig steg 2
    2. Arbeta med dina förtroendefrågor. Många människor är klumpiga eftersom de har förtroendefrågor, oavsett om de härrör från att känna sig övergivna som ett barn, som dykas av en tidigare bästa vän, eller till och med bli lurad på av en tidigare signifikant annan. Dessa orsaker måste ha varit mycket smärtsamma, men du måste lära dig att du ska närma sig varje nytt förhållande på sina egna villkor, och att det förflutna inte kan diktera nutiden.
  • Lär dig att släppa de människor eller situationer som skadar dig tidigare, och ser mot att bygga en bättre, hälsosammare framtid för att uppfylla relationer.
  • Berätta för dig själv att klamra sig för människor är inte sättet att få dem att vara mer lojala mot dig - i själva verket är klamrar till någon mycket mer benägna att driva honom eller henne bort.
  • Var inte frustrerad med dig själv. Du kan inte lösa alla dina förtroendefrågor över natten - men du kan ta barnsteg som får dig att känna dig mer öppen för att lita på människor utan att vara vid deras sida hela tiden.
  • Bild med titeln vara mindre klibbig steg 3
    3. Lätt din ångest. Mycket klibbigt beteende är rotat i ångest - du kan vara angelägen om att vara ensam för alltid, angelägen om att inte ha en bästa vän, eller orolig att människor skrattar åt dig bakom ryggen den andra du lämnar rummet. Du kan också bara vara angelägen om att försöka navigera flera eller nya relationer, så du håller fast vid personen eller få personer som du vet väl för att hantera din rädsla för det okända.
  • Många ångest blandas med stress - du kan känna dig orolig eftersom din värld är så galen och upptagen och du har så mycket på din tallrik som du tycker om att du inte kan hantera den på egen hand. Ta några steg till minska stress, gillar meditering, gör yoga och upprätthåller ett hälsosamt sömnschema och ser om du känner dig mindre ängslig.
  • Innan du går in i ett rum fullt av människor, ta bara några djupa andetag. Berätta för dig själv att det är okej att prata med nya människor och att avgrena sig istället för att bli limmade till den person du är med.
  • Bild med titeln vara mindre klibbig steg 4
    4. Prata med någon. Om du känner dig så klibbig att du är beroende av din mors, pojkvän, eller bästa väns varje drag, så kanske du behöver prata med någon om ditt problem. Du kan börja med att öppna upp till en nära vän, betydande annan eller familjemedlem om dina problem. Om du känner dig utom kontroll kan du prata med en läkare eller terapeut och se om dina problem är kopplade till en ångestsyndrom eller depression.
  • Att prata med någon kan hjälpa dig att leta efter de grundläggande orsakerna till din klumpiga natur. Det finns många anledningar att vara klibbiga - kanske du växte upp i ett hus fullt av rambunctious syskon och kämpade med en förlorad kamp om uppmärksamhet, eller kanske slutade du ett förhållande med en älskad eftersom du inte var investerat nog och är över korrigering.
  • Metod 2 av 3:
    Hantera dina relationer
    1. Bild med titeln vara mindre klibbig steg 10
    1. Ge människor utrymme. Att ge människor utrymme är det bästa sättet att upprätthålla ett hälsosamt förhållande. Oavsett om du ger din bästa vän eller pojkvän något andningsrum, borde du veta att det är förutom någon kommer att göra den personen uppskattar dig mer när du kommer tillsammans. Om du är med en person hela tiden är det bara naturligt att du blir sjuk av varandra eftersom du inte har någon tid att sakna varandra eller att rapportera tillbaka med några intressanta saker som hände när du är ifrån varandra.
    • Ge människor utrymme i din kommunikation. Inte ständigt text, ring eller bara "dyka upp" att umgås med en person. Detta kan vara irriterande och till och med oförskämd. Se till att den person du ringer också kallar dig.
    • Smaka inte människor. Om du smeder någon, då är du alltid runt, och frågar om varje liten detalj av den personens dag utan att ge honom en chans att göra någonting på egen hand.
    • Försök spendera minst tre gånger så mycket tid bort från en person som du gör med honom. Även om du är så galen kär att du inte kan hålla dina händer av din nya man, vet att den här känslan inte kan vara för evigt.
    • Njut av att bedriva dina intressen när du inte är med den person eller personer du vill umgås med. Titta inte på det som bara "dödstid" tills du kan hänga med den personen igen.
    • Lär dig att läsa tecknen. Om en person behöver lite ensam, kanske han eller hon inte svarar på dina samtal så ofta, drar du tillbaka när du är tillsammans, eller säger att han har en riktigt upptagen vecka. Försök inte vara runt ännu mer om det händer, men ge personen något andningsrum.
    Expertips
    Lisa sköld

    Lisa sköld

    Dating Coachlisa Shield är en kärleks- och relationsexpert baserad i Los Angeles. Hon har en magisterexamen i andlig psykologi och är ett certifierat liv och relation coach med över 17 års erfarenhet. Lisa har presenterats i Huffington Post, Buzzfeed, LA Times och Cosmopolitan.
    Lisa sköld
    Lisa sköld
    Dating Coach

    Försök att se din partner som individ. Kärlek och relation Coach Lisa Shield säger: "Om du känner att du inte vet vad du gör, kan du börja känna dig sårbar och hotad. Du måste förstå att den andra personen har osäkerhet och rädsla precis som du gör. Då kan du börja träffa dem i mitten, istället för att se dem som ett mysterium."

  • Bild med titeln vara mindre klibbig steg 11
    2. Ta det långsamt när du träffar någon ny. Många klibbiga människor låser omedelbart till en ny person, oavsett om det är en ny person eller någon som de har haft bara en eller två datum med. Det här är en försvarsmekanism som säger att du är rädd att personen inte returnerar din kärlek och låter dig gå om du inte är så aggressiv som möjligt. Ta bara det enkelt och slappna av med en ny person, försöker att inte umgås med honom eller henne mer än en gång i veckan.
  • Om du börjar planera hela ditt sociala schema runt en ny person, kommer du sannolikt att skrämma honom eller henne av.
  • Öppna inte omedelbart och prata om hur du letat efter en ny vän, pojkvän eller flickvän - det här kommer att skrämma personen.
  • Inleda inte varje hangout med den nya personen. Se till att det är en balans och att du båda försöker hänga lika.
  • Bild med titeln vara mindre klibbig steg 12
    3. Baby inte någon. Många klibbiga människor tror att människor behöver dem att ta hand om dem och hänga och försöka hjälpa människor eller ge råd till människor som inte behöver det. Ibland behöver människor din hjälp, men ta inte på en moderlig roll med alla du möter, tänker att en persons liv inte kommer att vara komplett utan all din uppmärksamhet och råd.
  • Om människor behöver din hjälp, kommer de att be om det för det mesta, så antar inte att människor alltid behöver dig att ta hand om dem.
  • Bilden med titeln är mindre klibbig steg 13
    4. Titta på ditt kroppsspråk. Även ditt kroppsspråk kan överväldiga människor och få dig att känna att du försöker lite för svårt att vara i sitt personliga utrymme. Om du är med en vän, stå inte för nära, ge för många kramar eller berör, eller spela med den vännens hår eller tillbehör, eller du kan kväva henne.
  • Om du är med en betydande annan, kramar kram och kysser, men om du måste hålla händerna 100% av tiden och limmas till personen på fester eller sociala evenemang, så kommer du att komma för stark.
  • Även om du bör uppmärksamma den person du pratar med, hör inte personen, upprätthålla intensiv ögonkontakt och hålla personen från att prata med andra människor.
  • Bild med titeln vara mindre klibbig steg 14
    5. Bli inte för givet. En av nedgångarna att vara klamrande är att du får tagit för givet. Klibbiga människor kan tas för givet eftersom de är alltid runt - om du är klibbig, vet din vän eller pojkvän att du kommer att bli hjälp eller hangout i ögonkontakt. Om du inte vill bli för givet, se till att du inte är alltid runt eller tillgänglig.
  • Göra det klart att du har andra människor i ditt sociala nätverk - nämna att hänga med dem och spendera inte all din tid med den person du klamrar på.
  • Nämna andra saker som tar upp din tid, oavsett om det är ett projekt i skolan, ditt klubbfotbollslag, eller planerar din mors födelsedagsfest. Låt folk veta att du är upptagen och måste passa dem i ditt schema, inte omorganisera ditt liv så att du kan se den personen.
  • Även om du inte ska blåsa av dina vänner, svara inte din telefon direkt eller svara på ett text eller Facebook-meddelande inom några sekunder, eller du ser ut som om du inte har något bättre att göra.
  • Bild med titeln vara mindre klibbig steg 15
    6. Njut av att hålla ett hälsosamt avstånd. När du väl lär dig att sluta vara klibbig, kommer du faktiskt kärlek upprätthålla ett hälsosamt avstånd från de människor du älskar. Detta ger dig en tid att utarbeta dina egna problem, driva dina egna intressen och mål, och uppskattar verkligen den person när du hänger ut. Att ha ett upptagen och intressant liv borde få dig att känna dig mycket bättre än att spendera hela din tid med en person utan något annat på gång.
  • Njut av att behålla flera eller till och med många underbara relationer utan att spendera din tid besattning över bara en person.
  • Checka in med människor en gång i taget. Var inte rädd att fråga, "Jag är inte överväldigande dig för mycket i veckan, är jag?" När du är medveten om din tendens att klamra, blir du mycket bättre för att undvika det.
  • Tänk på hur mycket mer du älskar dig själv nu när du vet hur du är ensam och att göra de saker du verkligen älskar utan företag. Att vara en person som är bekväm att vara ensam kommer också naturligtvis att dra fler människor mot dig.
  • Metod 3 av 3:
    Lever ett mer uppfyllande liv
    1. Bild med titeln vara mindre klibbig steg 5
    1. Driva dina egna intressen. Det enklaste sättet att sluta vara klamligt är att leda ett upptagen och spännande liv som är fullt av saker att se fram emot. Om du inte har en hel del på dig själv, blir det mycket lättare för dig att vilja spendera all din tid med din pojkvän eller bästa vän. Om ditt liv är fyllt med spännande och givande aktiviteter kommer du att vara mycket mindre benägna att vara klibbiga. Här är några saker att försöka:
    • Hitta din passion. Du kan ha en kärlek till fotografering, yoga eller det piano som du aldrig ens visste att du hade. Var inte rädd för att gå ut ur din komfortzon för att prova något nytt som kan sluta fylla mycket av dina timmar.
    • Hitta en rolig form av motion. Oavsett om du kör, mountainbike, eller ta en kickboxing-klass, hitta något som låter dig släppa din extra energi och må bra om dig själv i processen. Om du tar en träningsklass, begå att gå minst två eller tre gånger i veckan, så du skapar en ny rutin som inte involverar beroende på andra människor.
    • Ägna några timmar i veckan till din favorithobby. Oavsett om du älskar att skriva låtar eller poesi, trädgårdsarbete eller smycken, se till att spendera minst några timmar på det här varje vecka. Inte bara kommer du att känna dig fulländad för att göra något du älskar, men du kommer att njuta av att vara ensam mer.
  • Bild med titeln vara mindre klibbig steg 6
    2. Driva dina egna mål. Att driva dina egna mål är lika viktigt som att driva egna intressen när det gäller att inte vara klibbig. Att driva dina egna mål hjälper dig att fokusera på dina korta och långsiktiga drömmar och kommer att hålla dig fokuserad på vad som händer för dig - inte för din bästa vän eller syster. Oavsett hur gammal du är, borde du ha några korta och långsiktiga mål som håller dig driven och tänker på dig själv.
  • Ange några kortsiktiga mål. Detta kan vara så enkelt som träning för en 5k eller slutligen efterbehandling Krig och fred. Du kan skriva ner måldatum för dessa mål i din planerare för att hålla dig motiverad.
  • Gör en plan för att uppnå dina långsiktiga mål. Oavsett om du vill ha examen college med en 3.8 GPA, få en kampanj på jobbet, eller skriv en roman, gör en plan för att få dina drömmar att bli sanna. Detta kommer att ge dig mycket att tänka på annat än vad din pojkvän är upp till varje natt.
  • Skriv om dina mål i en journal. Tidskrifter kan hjälpa dig att vara i kontakt med vem du är och vad en bra framtid kommer att se ut för dig. Detta kommer att få dig att fokusera på vad som är viktigt för du.
  • Bild med titeln vara mindre klibbig steg 7
    3. Utöka ditt sociala nätverk. Detta är ett annat utmärkt sätt att vara mindre clingy. Du är mycket mer benägna att vara klibbig om du bara har två vänner eller om din pojkvän är din enda riktiga vän i stan. Ju fler människor i ditt sociala nätverk, den rikare din sociala erfarenhet kommer att vara, och det är mindre troligt att du ska fokusera all uppmärksamhet på vad bara en person är upp till. Så här kan du expandera ditt sociala nätverk:
  • Du behöver inte ha tio bästa vänner för att utöka ditt nätverk. Bara fråga en mer avslappnad vän ut för kaffe, eller till och med göra en bekant till en vän.
  • Var vänligare med dina medarbetare eller eleverna i dina klasser. Detta kan bli en vänskap, eller det kan bara ge dig något att göra. Även om du bara går till happy hour med dina medarbetare två gånger i månaden, kommer du fortfarande att expandera ditt sociala nätverk.
  • Kom i kontakt med gamla vänner. Kanske har du borstat några gamla vänner åt sidan eftersom du var så upptagen med att vara fokuserad på en person. Kom tillbaka i kontakt med de människor och be om ursäkt för att falla av gallret.
  • Var inte rädd för att göra en väns datum. Om du verkligen klickar med en tjej på en fest, fråga henne om hon vill prova en klass på din yoga studio eller att ta ett glas vin lite tid.
  • Bild med titeln vara mindre klibbig steg 8
    4
    Lär dig att gilla att vara ensam. Många klibbiga människor föredrar att spendera 99% av sin tid med andra människor. Vill alltid Häng ut med andra människor kommer att göra det särskilt svårt för dig att vara ensam. Njuter av din "mig tid" är ett viktigt sätt att bygga förtroende, hitta det som gör dig lycklig, och bara för att dekomprimera och spendera tid bort från andra människor. Här är några sätt att gilla att vara ensamma:
  • Gå för långa promenader. Det här är inte bara friskt men hjälper dig att komma i kontakt med dina tankar.
  • Hitta en kärlek för läsning. Läsning är inte bara underhållande och pedagogiskt, men en bok kan vara en perfekt följeslagare.
  • Måla om. Redecorating ditt eget utrymme kan göra dig mer i kontakt med vad som appellerar till dig och kan göra dig mer glada att spendera tid i ditt utrymme.
  • Bild med titeln vara mindre klibbig Steg 9
    5
    Volontär. Volontärarbete är inte bara ett bra sätt att hjälpa till i ditt samhälle, men det kan få dig att känna sig nödvändig och användbar, istället för att vara nödvändig. Hitta ett sätt att hjälpa till i ditt lokala soppkök, städa upp en park eller lära människor att lära sig att läsa på det lokala biblioteket.
  • När du väl hittar en volontärverksamhet som vädjar till dig, bör du begå att göra det minst en eller två gånger i veckan. Detta är ett annat sätt att upprätthålla ett upptaget och uppfyllande schema utan att vara beroende av andra.
  • Volontärarbete kan också hjälpa dig att utöka ditt sociala nätverk. Du kan hitta en annan kollega som du verkligen klickar med och kan starta en ny vänskap.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Tillåta "hjärtan att växa närmare" genom frånvaro. Varje person i ditt liv är viktigt och så är du till dem. Och ju mer utrymme du ger varje person, fonderna kommer de att vara av dig eftersom du inte är i fickorna hela tiden. Viktigt är att de inte är i fickan hela tiden, så du kan befrias från att känna sig kvävad av andra eftersom du sätter en uppenbar standard för dem som du förväntar dig att du ska utgöra en del av dina relationer med andra.
  • Om du är med en klipig person, föreslå separata aktiviteter som spelar till den andras intressen och styrkor. Hjälpa dem att gradvis inse att de är bättre av att driva de saker de tycker om att göra med andra människor eller själva när det inte är eget intresse. Hjälp att underlätta övergången genom att kombinera separata aktiviteter med minst en gemensam aktivitet för att balansera förändringen i tillvägagångssättet till ditt förhållande.
  • Spot tecken på ditt eget klagande beteende. Du kommer att se irritation och frustration reläed tillbaka till dig från de personer du riktar in. Var inte frestad att manipulera det mot dem - istället, använd den som en spegel av ditt eget beteende och hitta andra sätt att interagera med dessa människor, ge dem utrymme och hitta dina egna sätt att hantera.
  • Om du är beroende av andra människor för viktiga saker som att gå ut ur huset, grundligt självvård och liknande, se ärligt på varför. Det kan vara agorafobi eller annan psykisk sjukdom. Sök behandling, psykisk sjukdom är lika verklig och försvagande som fysisk sjukdom. På samma sätt om du behöver hjälp av fysiska skäl är det inte clinginess att behöva hjälp. Istället, försök att bredda ditt supportnät och utforska vilka tjänster som kan vara tillgängliga för att få en professionell att göra de saker du inte kan göra på egen hand.
  • Varningar

    Långsiktig clinginess förlorar vänner och andra människors tålamod bär tunn i någon form av relation. Efter en tid erkänner även den mest tålmodiga personen hjälplöshet-som manipulation när den alltid är riktad mot dem.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande