Hur man undviker att få en skilsmässa

Om ditt äktenskap har varit i en tailspin, kan du eller din make överväga skilsmässa.Men det är aldrig för sent att vända ditt äktenskap runt.Ändra dig själv och karaktären av ditt förhållande hjälper dig att återställa ett hälsosamt, uppfyllande äktenskap.

Steg

Metod 1 av 4:
Arbetar på dig
  1. Bild med titeln Undvik att få ett skilsmässa steg 1
1. Lyssna på din partner.Öppen och ärlig kommunikation är avgörande för ett gott äktenskap.Lyssna tålmodigt när din partner kommer till dig med problem eller oro över ditt förhållande.Att vara uppmärksam i konversation hjälper dig att förstå vad som gör dem olyckliga och ger dig en chans att vidta åtgärder.
  • Om du har frågor om vad du kan göra för att din partner lyckats och mer nöjd, ska du gärna fråga dem.
  • Förvänta din partner att lyssna på dig med lika stor respekt.
  • Om din partner är verbalt missbrukande, belittling eller vägrar att engagera sig i konversation, låt dem veta hur deras beteende gör att du känner - hopplös, ensam och dejicerad.
  • Bild med titeln Undvik att få ett skilsmässa steg 2
    2. Fortsätt vara positiv.Din make blev kär i en glad och känslomässigt balanserad person.Om du har blivit utmattad av konflikt i relationen eller inte längre känner att ditt äktenskap är rädda, ta ett steg tillbaka.Det är naturligt att känna sig ner i konflikter i ditt förhållande, men försök att fokusera på den stora bilden.När du känner dig deprimerad om tillståndet i ditt förhållande, tänk tillbaka på alla de goda tiderna du har haft med din make.
  • Din lycka bör inte vara beroende av den andra personen.Fokusera på att vara det bästa du kan vara, även om din partner inte är.
  • Om du förväntar dig det värsta från din partner, är du mer benägna att se och fokusera på dina konflikter och problem.Försök att vara uppmärksam på subtila, positiva förändringar i hur du och din partner interagerar.Dela dessa positiva förändringar med din partner.
  • Bild med titeln Undvik att få ett skilsmässa steg 3
    3. Vara rörlig.Kräva inte att allt görs på dig.Äktenskap är ett kooperativt partnerskap.Ingen av er kommer att få din väg hela tiden. Om du och din partner har olika mål och idéer - om det handlar om var du ska flytta eller var du ska äta - hör varandra.
  • Har konversationer, inte monologer.Lyssna på din partner och förväntar sig att han eller hon kommer att lyssna på dig.
  • Låt vissa saker gå.Tänk dig att du ville kyckling men hon gjorde soppa, eller du ville se ett spel men han insisterar på att gå till bollspelet.I båda fallen, och med det båda beslutet fortsätter livet.Välj dina strider och låt de triviala grejerna gå.
  • Att vara flexibel betyder inte att din make ska gå över dig.Det finns tillfällen då beslutet att inte göra koncessioner är den rätta.
  • Bild med titeln Undvik att få ett skilsmässa steg 4
    4. Hålla upp framträdanden.Medan den fysiska attraktionen bara är en del av kärlek, i vår visuella kultur, spelar den en viktig roll i hur vi tänker på och relaterar till vår partner.När du går ut med din make, klä dig snyggt för att visa att du överväger din tid tillsammans.Ta hand om din hälsa också.Ät en näringsrik, balanserad kost med massor av frukt och grönsaker.Syfte för trettio minuter av träning varje dag.Att klä sig väl och ta hand om ditt utseende kommer att hålla din partner attraherad till dig.
  • Bild med titeln Undvik att få ett skilsmässa steg 5
    5. Öva hälsosam kommunikation.Bara prata med din partner när du är i ett humör och är lämpligt att göra det.Skruva inte på din make.Om du känner ilska byggnaden på din sida eller din make, föreslår att du båda tar lite tid att svalna och återuppta konversationen senare.
  • Undvik utlösningsämnen, de problem och problem som leder dig och din make till Bicker.
  • Kommunicera bara medan nykter och vilade.
  • Bild med titeln Undvik att få ett skilsmässa steg 6
    6. Balansera din tid.Friska par ska spendera tid tillsammans såväl som ifrån varandra.Fånga en film, spela mini-golf, gå bowling - oavsett det du är båda njuter av att göra, gör det tillsammans.Prova nya saker och har äventyr som du kan binda över.Men när du behöver lite tid för att ladda, låt din partner veta.Du och din partner är inte kloner, och kommer inte vara intresserade av alla samma aktiviteter.Ge varandra utrymme för att driva hobbyerna och intresserar dig varje njut av.
  • Försök att ställa in specifika dagar eller tidsperioder för datumnätter.
  • Förutom att spendera tid ensam, spendera tid med dina vänner.
  • Bild med titeln Undvik att få ett skilsmässa steg 7
    7. Håll dig lojal mot din make.Det kan tyckas frestande att ha en kort fling eller en utökad affär med någon som ger dig uppmärksamhet och tillgivenhet som din make inte.Men kom ihåg, din make, inte din fling, är din familj.Bryta mot äktenskapslånet kan driva dig mot skilsmässa och låta dig känna dig skyldig.
  • Identifiera situationer eller individer du vet kan leda till otrohet och undvika dem där det är möjligt.
  • Metod 2 av 4:
    Acceptera din partner
    1. Bild med titeln Undvik att få ett skilsmässa steg 8
    1. Se dem som de är.Det finns alltid två versioner av en person: den person de är, och den person du ser dem som.Ibland är dessa två identiteter nära i linje, medan andra gånger inte är det.Det är viktigt att känna igen din partners fel och brister, men också att känna igen sina goda egenskaper.När du befinner dig besatt över sina brister, påminna dig om hur söt, tankeväckande och tillgiven de kan vara.Ge din partner en rättvis hörsel när de insisterar på att de kan och kommer att förändras, och vara öppna för möjligheten att göra det.
    • Krävande att den andra personen förändras inte kommer att göra dem eller dig lyckliga.De kommer att känna sig fångade av dina krav, och du kommer att känna dig frustrerad av bristen på förändring.
    • Jämför inte din partner med någon annan.
  • Bild med titeln Undvik att få ett skilsmässa steg 9
    2. Fokusera på din partners goda egenskaper.Tänk tillbaka till när du först träffade och blev kär i din make.Reminiscing om dessa goda tider hjälper dig att se deras goda sida tydligare i nutiden.Om du ständigt på utkik efter din partners brister, i stället för sina positiva egenskaper, kommer du att se dem i överflöd.
  • Bild med titeln Undvik att få ett skilsmässa steg 10
    3. Empathize med din partner.Sätt dig i din maka position.Behandlar du dem med samma nivå av respekt som du förväntar dig själv?Hur känner du dig när någon vill att du ska göra en drastisk (eller till och med en mindre) ändras till din personlighet?De flesta av oss resisterar att vi gör något fel eller irriterande.Vi blir defensiva, skadade och arg.
  • Förstå hur och varför din make reagerar på kritik hjälper dig att mildra ditt tillvägagångssätt.Förklara att du känner attackerad eller skada av deras krav kommer i sin tur att hjälpa dem att mildra deras.
  • Bild med titeln Undvik att få ett skilsmässa steg 11
    4. Tänk på den stora bilden.Ingen är perfekt.Du och din make måste vara ärlig mot varandra och med er om vilka egenskaper, vanor eller idiosyncrasies är verkligen skäl för skilsmässa, och som bara är irriterande eller obekväma.Du kanske tror att din maka snarkar för högt - går som en anka-gör för många grammatiska fel - eller är en shabby byrå.Men dessa saker behöver inte innebära ett slut på ditt äktenskap.Förstå din partners begränsningar och brister, såväl som din egen, är ett viktigt steg mot att återställa ett lyckligt äktenskap.
  • Bild med titeln Undvik att få ett skilsmässa steg 12
    5. Acceptera dig själv.Ofta kommer vår dömande attityd hos andra från en känsla av besvikelse med oss ​​själva.Sök dina känslor om varför du har så höga förväntningar på din make, eller varför du kräver så mycket av dem.Är det för att du inte är helt nöjd med dig själv personligen eller professionellt?Om så är fallet är det svårt för dig att acceptera andra också.
  • Sänka dina förväntningar på dig själv till en realistisk nivå och känna igen att du och din make är båda bristfälliga på dina egna sätt.
  • Förvänta dig inte din make ensam för att ge känslor av uppfyllelse.
  • Metod 3 av 4:
    Arbetar tillsammans
    1. Bild med titeln Undvik att få ett skilsmässa steg 13
    1. Reinvigorate ditt sexliv.Kön är en viktig del av ett hälsosamt förhållande.Med möjlighet till skilsmässa nära till hands kan det vara svårt att ha ett gott sexliv.Men fysisk och känslomässig intimitet går hand i hand, och båda är lika viktiga om du hoppas kunna avvärja skilsmässa.
    • Göra tid för romantik.Alla är upptagna, men schemaläggningsdatumnätter kommer att ge dig tid att ställa in humöret.Prova en romantisk ljus-upplyst middag (antingen på en restaurang eller hemma), se en film, eller bara gå bowling.Innan du går till sovrummet, är det viktigt att ge din make den kärlek och uppmärksamhet de har saknats.Berätta för dem att du älskar dem och njut av att spendera tid med dem.
    • Placera doftljus och blommor runt sovrummet.Massage din partners händer, fötter och axlar före samlag.Att väcka sinnena kan vara ett viktigt första steg mot att regera din partners libido.
    • Om du känner att ditt sexliv är gammalt, prova nya positioner eller försök ha på sig underkläder.Du kan försöka läsa Erotica till varandra, eller titta på porr.Varvdar som leder sessionen på alternativa nätter för att säkerställa maximal sort.
  • Bild med titeln Undvik att få ett skilsmässa steg 14
    2. Prata om dina drömmar och önskningar. Förutom att kommunicera om vardagliga behov och situationer ("vi behöver göra tvätten") är det viktigt att dela dina djupaste rädslor, förhoppningar och drömmar med din partner att bygga känslomässigt intimitet.Använd fraser som "Jag tror..."Eller" Jag hoppas..."När du presenterar din vision av din och din makas framtid.Att tänka på och dela dessa tankar och känslor kan hjälpa dig att inse att det finns möjligheter till ditt äktenskap bortom skilsmässa.
  • Ställ frågor om både dig själv och din make som:
  • Vilka stora saker tycker jag att min make är kapabel?Hur kan jag bemyndiga dem att uppnå sitt bästa?
  • Var skulle jag vilja resa till med min make?
  • Vad ser jag fram emot att göra med min make när jag går i pension?
  • Bjud in din make att dela sina drömmar och önskningar också.Tänkande och prata om din framtid tillsammans hjälper till att rätta till det.
  • Använd inte dessa konversationer för att klaga eller engagera sig i negativt tänkande.
  • Bild med titeln Undvik att få ett skilsmässa steg 15
    3. Identifiera vad som behöver ändras.Om du överväger skilsmässa är det troligt att det finns verkliga problem för vilka båda är delvis att skylla på.Skyll inte på din partner för alla problem i ditt äktenskap.Ha en dialog med din make så att du kan komma till en ömsesidig förståelse för vad som har gått fel, och hur det kan fixas.
  • Uttrycka de problem du uppfattar med "jag" uttalanden, som i "Jag önskar att vi tillbringade mer tid tillsammans", i motsats till "vill du aldrig spendera tid med mig."Dessa är mindre benägna att uppfattas som kritiska och kommer att ge mer positiva resultat.
  • När du skyller orättvist, försvara dig själv, men inte motattack när det kritiseras.Försök att se konflikten från din makas synvinkel.
  • Bild med titeln Undvik att få ett skilsmässa steg 16
    4. Stärka din anslutning med din make.Var generös med din partner i dina känslor och komplimanger.Detta kommer att hjälpa till att återuppta den kärlek du en gång hade tagit ihop.Uppfylla sina känslomässiga behov först såväl som deras material.Älska din partner som du vill bli älskad.
  • Berätta för din make du älskar dem varje dag.
  • Överraska din make med små gåvor som de kommer att njuta av.Gör middag för dem, köp dem blommor, eller ta dem shopping.
  • Det kan ta tid att återuppbygga förtroende och tillgivenhet för din partner.Var tålmodig och fortsätt att arbeta på den.
  • Bild med titeln Undvik att få ett skilsmässa steg 17
    5. Släpp av det förflutna.Prata med din partner om tillfällen när de skadar eller stör dig.Om du vill, skriv listan ner.Detta borde inte vara en komplett lista, men det bör innehålla de mest smärtsamma minnena eller erfarenheter som du och din partner har hållit på, och som har inspirerat ömsesidig vrede.Du och din partner kommer sannolikt att ha olika listor.Prata om varje händelse i sin tur.Var och en av er bör erkänna hur du bidrog till missförståndet och ber om ursäkt.
  • Öva förlåtelse även om din partner inte kommer att.
  • Bild med titeln Undvik att få ett skilsmässa steg 18
    6. Vara öppen för. Acceptera att göra ändringar i dina rutiner eller interaktion om du känner att det kommer att hjälpa. Göra det klart att du kommer att försöka ditt bästa, men det kan ta dig lite tid att vänja sig på dem. Då försöker du verkligen ditt bästa när du implementerar de lovade ändringarna och visar att du är uppriktig.Fråga detsamma i gengäld.
  • Bild med titeln Undvik att få ett skilsmässa Steg 19
    7. Söka rådgivning.Par rådgivning med en terapeut hjälper dig att arbeta genom problemen med en neutral medlare.Terapeuten ger en objektiv synvinkel och kan erbjuda råd om kommunikationsstrategier, konfliktlösning och allmän vägledning om förbättring av ett problematiskt äktenskap.
  • Parrådgivning varar vanligtvis en timme, en gång i veckan.Arbeta oftare med rådgivaren kan ge mer resultat.
  • Gruppterapi är en annan användbar typ av rådgivning, och introducerar par som går igenom liknande stressperioder till varandra för en förlängd diskussion om hur de arbetar genom sina problem.Gruppterapi ger möjlighet att få nya förståelser och idéer om ditt eget förhållande.
  • Metod 4 av 4:
    Försöker separation
    1. Bild med titeln Undvik att få ett skilsmässa steg 20
    1. Föreslå en prövningsseparation.En prövningsseparation är en informell period av separation under vilken paret tillfälligt separerar.Detta ger varje part en chans att undersöka sina känslor och lever bort från det andra konstanta inflytandet och närvaron.Trialseparationer kan hjälpa dig och din make, kom ihåg hur mycket du saknar och behöver varandra."Avståndet gör hjärtat växer fonder," som det gamla ordspråket går.
    • Din make kanske inte är öppen för idén om prövningseparation.Förklara för dem hur fördelaktigt det skulle vara att ömsesidigt "ta en paus" och ha en tid att tänka igenom vad du båda verkligen vill ha från äktenskapet.
  • Bild med titeln Undvik att få ett skilsmässa Steg 21
    2. Bestämma hur länge att skilja.Mellan tre och sex månader är den ideala prövningseparationsperioden.En längre period kan göra det svårt att förena med annan person som både du och din make börjar bosätta sig i det enda livet.
  • Bild med titeln Undvik att få ett skilsmässa steg 22
    3. Ställa in villkoren.När du går framåt med en prövningsseparation finns det ett antal finansiella och livsstilsfrågor som du båda behöver komma överens om.Sätt villkoren i separationen skriftligen för att undvika förvirring mellan dig och din make.Viktiga frågor att fråga inkluderar:
  • Är båda av dig att flytta ut?Eller bara en?
  • Var kommer var och en av er att gå?
  • Kommer bankkonton måste delas eller delas?Kreditkort?
  • Bild med titeln Undvik att få ett skilsmässa steg 23
    4. Tänk på dina barn.Om du har barn, se till att du är öppen om processen med dem.Hjälp dina barn att förstå situationen och låt dem veta det trots konflikten mellan dig och din make, båda älskar dem fortfarande.
  • Barn kan reagera illa till försöksskillnaden.De kan bli klibbiga eller vägra att gå till skolan.Äldre barn och tonåringar kan bli återkallade eller arga.Prata med ditt barns lärare om din hemläge så att de kan leta efter tecken på att ditt barn kan agera ut.
  • Barn kan tro på något de har gjort orsakat separationen.Låt dem veta att situationen mellan dig och din make inte är deras fel och ingenting de har gjort kan orsaka det.
  • Ordna lämpliga vård- och visitationsscheman för dina barn.Försök att inte skicka dina barn fram och tillbaka från ett hushåll till en annan mer än en gång i veckan och se till att deras skola inte är avbruten.
  • Bild med titeln Undvik att få ett skilsmässa steg 24
    5. Använd din tid klokt.Vad som än orsakade dina inhemska problem, det kommer inte att fixa sig helt enkelt för att du och din make är separerade.Oavsett om du föreslog eller motsatte sig prövningsseparationen, prata med en terapeut om hur och varför ditt äktenskap hamnade i sin nuvarande stat.
  • Helst skulle du fortsätta att delta i parterapi även när du bor separat.En prövningseparation bör inte vara en fullständig avstängning av kommunikationen mellan dig och din make.Arbeta med att sortera ut dina skillnader med hjälp av en rådgivare.
  • Använd inte försöksperioden för att låtsas att du är singel.Datera inte andra människor eller engagera sig i romantiska flingor.Målet med försöksperioden är att hitta ett nytt perspektiv på ditt förhållande som bara avståndet kan medföra.
  • Bild med titeln Undvik att få ett skilsmässa steg 25
    6. Anlända till ett beslut.Som slutet av försöksperioden närmar sig, utvärdera din erfarenhet.Är problemen i ditt förhållande verkligen oöverstigliga?Eller visade prövningseparationen att du saknar och älskar din make så mycket att skilsmässa skulle vara katastrofalt?Prata med din make om dina känslor och framkalla deras.
  • Det kan vara att du och din make inte når samma slutsats om ditt äktenskaps tillstånd.Var beredd att gå vidare med en skilsmässa i slutet av prövningsseparationen om någon av er anser det nödvändigt.
  • Varningar

    Du bör inte försöka fixa ett brutet förhållande. Om din make har fysiskt skadat dig, dina barn eller din familj eller agerade aggressivt på något sätt är skilsmässa det bästa alternativet.
  • Sök omedelbart skydd mot fysisk skada. Kontakta ditt lokala skydd, polis, familj eller vänner och berätta för dem att du behöver hjälp.
  • Känn inte skyldig att vara gift för dina barns skull.
  • Inte rabatt skilsmässa helt och hållet. Vissa människor är inte kompatibla tillsammans.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande