Hur man väljer en man

Många kommer att säga att du vill "bara vet" Om du har hittat den perfekta framtida mannen. I verkligheten, mest lyckligt gifta par gör det inte "känna till" som de har hittat "den rätta" Fram till efter att de redan har varit gift. Att välja en man är mycket personlig och har inga universella kriterier. Det finns dock några saker att tänka på när du tar reda på om du har hittat Mr. Rätt.

Steg

Metod 1 av 3:
Hitta en potentiell man
  1. Bild med titeln Välj en man Steg 1
1. Undvik att bestämma om en man är "make material" Baserat på de första datumen. Första datum är ofta besvärliga och det kan vara svårt att ordentligt döma någon efter att ha bara spenderat några timmar tillsammans. Naturligtvis, om du inte är lockad till honom eller han gör något som är otroligt, är du inte skyldig att se honom igen. På samma sätt, även om äktenskapet är mycket viktigt för dig, tänk inte på hur varje kille du daterar kan vara "den rätta." Denna typ av tänkande lägger för mycket tryck på spirande relationer och kan få dig att rusa in i ett äktenskap du inte är redo för.
  • Bild med titeln Välj en man Steg 2
    2. Var ärlig när du daterar. Det betyder inte att du borde berätta för en man som du just träffat alla dina mest personliga hemligheter. Men gör ditt bästa för att vara dig själv under den lediga datingfasen, snarare än den person du tror att han vill att du ska vara. Om han inte gillar den riktiga du nu, kommer du förmodligen inte att vara en bra match när saker blir allvarligare.
  • Bild med titeln Välj en man Steg 3
    3. Kontakta en matchmaker. De flesta kulturer runt om i världen har traditionellt använt någon form av matchmaking för att hjälpa människor att hitta sina idealiska kompisar. Även i länder där matchmaking hade fallit ur mode, har praktiken sett en nyhet i popularitet.
  • Om du någonsin har gått med i en datingwebbplats med en omfattande personlighetsquiz, har du engagerat i en modern form av matchmaking. De flesta matchmakers parar sina kunder enligt personlighet, värderingar, hobbyer, mål och andra drag.
  • Metod 2 av 3:
    Se till att du är redo
    1. Bild med titeln Välj en man Steg 4
    1. Känna honom bra. Detta är den viktigaste faktorn för att välja en man. Ditt val måste vara välutbildat. Se till att du känner till hans personlighet, temperament och mål innan du överväger äktenskap.
    • Om din partner är bevakad, vänta tills han öppnar dig. Det kan ta lite tid men är en viktig aspekt av ett hälsosamt, varaktigt förhållande.
    • Vissa människor gifter sig med män som de ser som att ha potential Att vara den perfekta mannen. Detta är ofta ett misstag. Medan personlig tillväxt alltid hoppas på är det aldrig garanterat. Gifta sig med mannen du älskar nu snarare än en du tror att du kan skapa.
  • Bild med titeln Välj en man Steg 5
    2. Prata med dina vänner. Dina vänner kommer att vara din viktigaste ljudkort när saker börjar bli allvarlig. Fråga dem om deras åsikter om din potentiella man. Om du anser att de är goda domare av karaktär, fråga dem om de har några reservationer om honom och ta sina ord på allvar. Oroa dig inte om de bara har mindre eller ytliga problem med honom, som hans utseende eller karriär.
  • Bild med titeln Välj en man Steg 6
    3. Träffa varandras familj. Om du har ett nära förhållande med din familj och de inte klarar av din partner, kan det här vara ett dåligt tecken. Medan det är normalt för att det är lite friktion mellan en make och "svärmare," Om din familj har allvarliga reservationer, ta reda på vad de är. Adressera några signifikanta problem innan du knyter knuten.
  • På samma sätt, om han behåller kontakt med sin egen familj, men fortfarande inte vill att du ska träffa dem i ditt förhållande, kan det här vara stort problem. Prata med honom om det direkt innan du tar saker till nästa nivå.
  • Bild med titeln Välj en man Steg 7
    4. Bor tillsammans först. Att flytta in tillsammans för en tid innan äktenskapet kan ge dig en bättre uppfattning om vad äktenskapet med honom kommer att vara utan att göra ett mycket mer betydande engagemang. Men se till att ditt förhållande är friskt och väl etablerat innan du flyttar ihop. Sambo, precis som äktenskap, kan förhindra par som ska delas upp från att göra det för att undvika krångel.
  • Premarital Cohabitation anses vara omoralisk av många religioner. Om det går emot din tro, känner inte pressad att göra det.
  • Bild med titeln Välj en man Steg 8
    5. Var noga med att inte skynda på äktenskapet. Helst borde de två av er ha varit dating och / eller engagerade i minst två till tre år. Det är inte att säga att äktenskap med ett kortare fängelse är dömd att misslyckas - bara att de flesta allvarliga, potentiellt äktenskapsförstörande problem kommer att ha visat sig i två till tre år. Kom ihåg att skilsmässor kan ta mycket lång tid att slutföra och är ofta extremt kostsamma, både ekonomiskt och emotionellt.
  • Metod 3 av 3:
    Kontrollera efter långsiktig kompatibilitet
    1. Bild med titeln Välj en man Steg 9
    1. Se till att dina värden matchar. Denna typ av kompatibilitet är varför att lära känna din partner är av yttersta vikt. Se upp om någon av er känner sig passionerad om ett problem, oavsett om det är religiöst eller politiskt i naturen, som den andra inte håller med. Det kan inte vara mycket av ett problem nu men kommer sannolikt att resultera i allvarlig friktion på vägen. Detta är särskilt viktigt om du väljer att få barn.
    • En annan typ av värde för att komma ihåg är livsstil. Se till att du har liknande mål om hur ditt liv ska vara i framtiden. En partner borde inte vara en världsresenär medan den andra föredrar att stanna. Om en partner kräver en lyxig livsstil medan en annan föredrar en mer ödmjuk existens, kanske de inte är rätt för varandra. Till skillnad från problembaserade meningsskiljaktigheter är det inte i allmänhet brytare för ett förhållande, bara tecken på att du inte är redo för äktenskap ännu.
  • Bild med titeln Välj en man Steg 10
    2. Ta reda på hur han känner för barn. Det är bäst om du och din man vill ha ett liknande antal barn i samma allmänna tidsram. Det är ett dåligt tecken om en partner inte vill ha barn, medan den andra vill ha en stor familj. På samma sätt, om du vill ha tid att etablera din karriär först medan din man vill vara en far genast, bör du förmodligen hålla på äktenskapet. Det här är en annan faktor som du kanske känner, kommer helt enkelt att lösa sig när i verkligheten sannolikt kommer att vara en viktig källa till äktenskaplig strid.
  • Bild med titeln Välj en man Steg 11
    3. Ta hänsyn till ekonomiska överväganden. Det betyder inte att du ska gifta dig med en man för sina pengar. Men om han har en stor del av skulden, kanske det inte kan bode bra för din ekonomiska framtid. Dessutom, om hans kreditbetyg är fattiga, måste du förlita dig på din ensamma om du bestämmer dig för att köpa ett hus. Se till att du är bekväm med dessa faktorer innan du blir förlovad.
  • Bild med titeln Välj en man Steg 12
    4. Diskutera eventuella kroniska hälsoproblem någon av er kanske har. Liksom ekonomiska problem, medicinska problem, både fysiska och mentala, kan på allvar påverka ett äktenskap. Omsorg för en sjuk make är ofta extremt skatt, både emotionellt och ekonomiskt. Genom att bli informerad kommer du att kunna göra ett utbildat beslut om din framtid.
  • Att veta hans familjs hälsohistoria är också mycket viktigt om du väljer att ha biologiska barn tillsammans. Även om han är frisk, kan han vara en operatör för allvarliga förhållanden. Detta är särskilt relevant om samma sjukdomar löper i din egen familj.
  • Äktenskapet har en positiv effekt på sin hälsa, med gifta människor i genomsnitt lever längre och upplever mindre allvarliga medicinska problem. Dock har skilsmässa det motsatta resultatet, vilket ytterligare visar vikten av att plocka rätt mannen innan de gifter sig.
  • Bild med titeln Välj en man Steg 13
    5. Håll ett öga ut för röda flaggor. Om han är emotionellt återkallad, possessiv eller avundsjuk, eller inte har någon nära familj eller vänner, var försiktig och se till att du är mogen att hantera potentiellt svåra situationer. Om han har lurat på dig, övergav hans barn, ljög för dig om stora problem, var grymma för andra, eller upprepade gånger demonstrerade ekonomisk oansvarighet, är han förmodligen inte äktenskapsmaterial.
  • Under inga omständigheter ska du gifta dig med en man som är emotionellt eller fysiskt missbrukande. Hitta en man som ger dig kärleken och respekt du förtjänar.
  • Tips

    Ge inte gift eftersom samhället eller din familj förväntar dig att. Gifta sig för att du vill.
  • Kom ihåg att ingen är perfekt, även den bästa mannen.
  • Om du har problem med att hitta den rätta mannen, överväga att arbeta för att förbättra dig själv innan du söker efter mr. Rätt. Du är mer benägna att hitta honom på vägen till självaktualisering.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande