Hur man undviker gemensamt lag äktenskap i texas

I Texas uppstår en gemensam lag äktenskap när ett par: (1) är överens om att de är gifta - (2) bor tillsammans i Texas som man och hustru och (3) håller sig ut som gift. Äktenskapet medför vissa juridiska rättigheter och ansvarsområden och kan påverka dina rättigheter i fördelningen av egendom på skilsmässa eller separation. Till exempel, i slutet av ett förhållande, kan en partner hävda att parterna var i ett gemensamt lag äktenskap och hävdar en andel av den andra partners egendom under Texas gemenskapens egendomslagar. Du och din partner kan vidta åtgärder för att undvika presumtionen att du är i ett gemensamt lag äktenskap.

Steg

Metod 1 av 3:
Undviker ett avtal att vara gift
  1. Bild med titeln Undvik gemensam lag äktenskap i Texas Steg 1
1. Prata med din signifikanta andra om ditt förhållande. Kommunicera med din signifikanta andra och se till att du båda förstår gränserna för ditt förhållande. Du och din betydande andra borde båda ha förståelsen att det inte har förekommit något avtal som gjorts för att vara gift. Du bör också kommunicera följande omständigheter med din partner, eftersom de kommer att påverka din förmåga att vara involverad i ett gemensamt lag äktenskap:
  • Du kan inte vara inblandad i ett gemensamt lag äktenskap om du antingen är eller din partner är under 18 år.
  • Du kan inte vara inblandad i ett gemensamt lag äktenskap om du antingen är eller din betydande andra är redan gift.
  • Bild med titeln Undvik vanligt lag äktenskap i Texas Steg 2
    2. Fyll inte in några gemensamma lagens äktenskapsdokument med en Texas Court. Du och din partner bör undvika att lämna in vissa dokument med en Texas-domstol, och du bör undvika att en Texas-domstol ska erkänna ett gemensamt lag äktenskap. Att göra det kommer att leda till att staten erkänner ett gemensamt lag äktenskap. De viktiga dokumenten du bör undvika arkivering och förfarandet du bör undvika är:
  • En försäkran om äktenskap. Detta är ett dokument som formaliserar ett gemensamt lag äktenskap. Det kan också kallas en Förklaring av informellt äktenskap. Detta dokument ber dig att fylla i, underteckna och datum en deklaration som anger att du uppfyller alla krav på ett informellt äktenskap.
  • Ett erkännande av gemensamt lag äktenskap. Det här är en typ av förfarande före en domare där du ber domstolen att erkänna ett gemensamt lag äktenskap för ett visst ändamål, som när du arkiverar för skilsmässa. När du går till domstolen, kommer du sannolikt att fylla i en försäkran om äktenskapsform och lämna den med domstolen.
  • Avtal undertecknade som ett gift par. Du bör också undvika att lämna in några dokument med en domstol som har tecknats av dig och din betydande andra som ett gift par. Exempel inkluderar leasingavtal, livförsäkringar och avkastning.
  • Bild med titeln Undvik gemensam lag äktenskap i Texas Steg 3
    3. Underteckna ett samboendeavtal. Du och din partner bör utarbeta och underteckna ett samboendeavtal, vilket är ett dokument som anger dina rättigheter som ett par och skyddar varje persons individuella intressen och tillgångar. Avtalet bör innehålla ett avsnitt som klargör din relationsstatus och säger att du inte håller med om att vara gift.
  • Ett samlevnadsavtal bör innehålla avsnitt om hur hushållskostnader och egendom som ackumuleras under förhållandet kommer att delas - och anger förfaranden för en upplösning. Inom detta avtal, inkludera en avsättning som anger: "Vår relation ska inte tolkas som ett gemensamt lag eller ett informellt äktenskap, och genom att bo tillsammans och hålla oss själva som ett par är vi inte överens om att vara gifta."
  • Texas-lagstiftaren har inte specifikt behandlat de rättsliga frågorna kring sambo, men de kommer sannolikt att upprätthållas i domstol som giltiga kontrakt. Bortsett från dessa krav är ett verkställbart samboendeavtal precis som något annat kontrakt och måste överensstämma med statens kontraktslagar.
  • Metod 2 av 3:
    Välja att inte leva tillsammans som man och fru
    1. Bild med titeln Undvik gemensam lag äktenskap i Texas Steg 4
    1. Överväga att leva med din signifikanta andra bara när du är redo att vara gift. Utan bevis för det motsatta kan det tolkas av andra som bevis för att du och din betydande andra är gift.
  • Bild med titeln Undvik gemensam lag äktenskap i Texas Steg 5
    2. Förstå hur du ska skriva ett leasingavtal, köp och försäljningsavtal, gärning eller inteckning. När du och din signifikanta andra bestämmer sig för att leva med varandra, behöver du båda se till att du inte skriver något dokument som man och hustru. För att se till att du inte bor tillsammans som man och hustru, skriv aldrig ett fastighetsavtal som innehåller följande språk:
  • "Man och hustru."
  • "herr. och fru. [följt av ett av dina efternamn]."
  • "Vi undertecknar detta fastighetsavtal som ett gift par."
  • Bild med titeln Undvik gemensam lag äktenskap i Texas Steg 6
    3. Prata med din hyresvärd eller fastighetsmäklare och göra din relation status känd. När du och din partner flyttar ihop, se till att du diskuterar din relationsstatus med din hyresvärd eller din fastighetsmäklare och klargör att du inte är ett gift par.
  • Metod 3 av 3:
    Håller dig ut som ogift
    1. Bild med titeln Undvik vanligt lag äktenskap i Texas Steg 7
    1. Skriv dokument noggrant. När du och din partner tecknar dokument tillsammans, se till att du inte undertecknar dem som ett gift par. Skriv alltid följande dokument som individ, eller som ett par utan att skildra ditt förhållande som ett äktenskap:
    • Fastighetsdokument.
    • Livförsäkringar.
    • Kreditansökningar.
  • Bild med titeln Undvik gemensam lag äktenskap i Texas Steg 8
    2. File dina skatter separat. Din relation status spelar en viktig roll för att fylla i skatteformulär. Om du lämnar gemensamt med din betydande andra, kan regeringen granska din avkastning som om du är gift. Om så är fallet, kommer regeringen då att få direkta bevis på att du håller dig ut som gift. Du bör alltid fila separat tills du är redo att vara gift.
  • Bild med titeln Undvik gemensam lag äktenskap i Texas Steg 9
    3. Öppna inte gemensamma bankkonton eller få gemensamma kreditkort. Att öppna gemensamma konton är en tydlig indikation på din relationsstatus. Att ha ett gemensamt konto är sannolikt inte tillräckligt för att hålla dig själv som gift, men det kommer säkert att vara starkt bevis för den effekten. Om du verkligen vill dela dina pengar, överväga att dela ut pengar du båda poolen tillsammans.
  • Bild med titeln Undvik gemensam lag äktenskap i Texas Steg 10
    4. Använd inte ditt betydande andras efternamn. Att använda din partners efternamn är en tydlig indikation på att du håller dig ut som gift. Att ta någon annans efternamn är vanligtvis reserverat för äktenskap, och samtidigt som du är gift kan det vara lagligt, det kommer säkert att skada dina chanser att inte ses som gift. Inte bara kommer att dela ett efternamn som du håller dig själv som att vara gift, det kommer också att förvirra saker med dina juridiska dokument som ditt foto-ID, pass, födelsecertifikat och socialt säkerhetskort.
  • Bild med titeln Undvik gemensam lag äktenskap i Texas Steg 11
    5. Var medveten om hur du pratar om ditt förhållande med andra människor. När du interagerar med andra offentligt, se till att du inte hävdar att du är gift. Följande exempel ger dig en bra uppfattning om vad du inte ska göra:
  • När du flyttar ihop, berätta inte för dina grannar eller husgäster att du är ett gift par.
  • När du är på sociala sammankomster, introducera inte din betydande andra som "Din make."
  • Bild med titeln Undvik vanligt lag äktenskap i Texas Steg 12
    6. Titta på hur du och din betydande andra handling på sociala medier. Du och din partner ska inte hävda att du är gift på webbplatser som Twitter, Facebook, Instagram eller Snapchat. Gör det kan vara tillräckligt för att du ska hålla dig själv som gift. Till exempel:
  • Skapa inte en relation status på Facebook som säger "gift."
  • Lägg inte in ett fotografi på Instagram av dig och din betydande andra med en bildtext som säger "gift" eller något annat som kan tolkas på det sättet.
  • Tweet inte något på Twitter som säger att du är gift eller att du är med din make.
  • Tips

    Alla tre kraven måste vara uppfyllda för att skapa en gemensam juridik äktenskap. Om ens en av kraven inte har uppfyllts kommer inget gemensamt lag äktenskap att bildas.
  • Om du vill gifta dig i Texas men du vill inte ha ett gemensamt lag äktenskap, överväga ett mer traditionellt och formellt äktenskap.
  • Samma könspar kan lagligt ha en gemensam juridik äktenskap.
  • Varningar

    Denna artikel är avsedd som juridisk information och ger inte juridisk rådgivning. Om du behöver juridisk rådgivning, kontakta en licensierad advokat.
  • Ett gemensamt lag äktenskap är verkställbart i Texas på samma sätt som något annat äktenskap i Texas skulle vara. Därför, om du är inblandad i ett gemensamt lag äktenskap och vill skild, måste du gå igenom formella skilsmässaförfaranden.
  • Om du befinner dig i ett gemensamt lag äktenskap och du har ett barn med din gemensamma lagens make, kan du vara skyldig att ge barnsupport och medicinskt stöd till det barnet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande