Hur man begär en prövningsseparation

En prövningsseparation är inte något som ska tas lätt. Men du kan ha nått ett steg i ditt äktenskap där du inte känner att det finns ett alternativ, och du måste ta med den med din partner. Medan det kanske inte är en stor överraskning för din partner, kan det fortfarande vara en känslomässig chock som bör ges ordentlig vikt.

Steg

Del 1 av 3:
Pratar med din make
  1. Bild med titeln Be om en provningseparation Steg 1
1. Förbered din make. Du vill inte blindside personen ut ur ingenstans. Varning av din make som du vill ha en diskussion kan hjälpa honom eller henne mentalt förbereda sig för vad som händer, även om de inte är medvetna om exakt vad du ska säga.
  • Man skulle kunna säga, "Jag skulle vilja diskutera var vårt förhållande är på väg. Kan vi sitta ner och prata om det snart?"
  • Som hjälper till att kliva din partner i det faktum att något är uppe.
  • Välj också en bra tid att sitta i person. Denna konversation är inte en du vill ha över e-post eller telefonen. Denna konversation behöver hända personligen, när din make har tid och emotionellt utrymme att hantera det. Du vill inte bli distraherad av andra saker. Det kan vara en bra idé att ha någon babysit för dig om du har barn. Medan du inte vill avta det, är timing allting. Till exempel, om din makas förälder dog förra veckan, kanske du vill vänta lite.
  • Bild med titeln Be om en prövningsseparation Steg 2
    2. Uttrycka dina förhoppningar och rädsla. Du kanske vill ringa runt ämnet, men det är bäst att bara ta det med, men du kan vara mild om det. Dessutom måste du ta ansvar för varför du vill ha denna separation. Det är, du måste berätta för din partner varför du känner behovet av att skilja.
  • Leda med vad du vill diskussionen vara om. Man skulle kunna säga, "Jag tror inte att vi har varit på samma plats senast, och jag känner att vi växer ifrån varandra. Jag skulle vilja diskutera möjligheten till en prövningsseparation."
  • Var inte rädd för att prata om vad du känner. "Jag är rädd att om vi går så här kommer vi att kämpa och argumentera vårt sätt att skilja sig, och jag hoppas att spendera lite tid ifrån varandra hjälper oss att se vad våra alternativ är utan att förstöra varandra i processen."
  • Bilden med titeln Be om en prövningsseparation Steg 3
    3. Upprätta vad du vill ha från separationen. Nu när du har brutit ämnet måste du låta din make veta vad du förväntar dig att hända från separationen. Även om det kan skada, är det på samma sida viktigt eftersom det hjälper till att styra dina förväntningar genom separationen.
  • Till exempel, om du tror att separationen är en stepping sten till en skilsmässa, kan du säga, "Just nu försöker jag bara att ta reda på vad jag vill ha. Men om saker inte förändras mellan oss, kunde jag se detta som leder till en mer permanent separation."
  • Å andra sidan, om du vill ha separationen som en tid att tänka med förhoppningen om försoning, kanske du säger, "Jag vet att fråga om en separation är skadlig för dig. Men jag tror inte att saker har varit rätt mellan oss ett tag, och jag tror att vi behöver lite tid för att räkna ut hur man går vidare i vårt förhållande. Jag vill verkligen arbeta ut det, och förhoppningsvis komma tillbaka efter vår tid ifrån varandra."
  • Bilden med titeln Be om en prövningsseparation Steg 4
    4. Ge din make en chans att reagera. Denna konversation kan komma som ett hårt slag, även om din make inser att du har haft problem som ett par. Låt din make ha en chans att reagera, eftersom hans eller hennes första reaktion förmodligen kommer att bli känslomässig. Ge din make en chans att prata genom det innan du börjar försöka utvärdera om det är ett bra alternativ för dina båda.
  • När din make har kommit över den första chocken, börja ställa frågor för att bestämma vad din make känner och tänker, som, "Så vad tycker du? Tror du att det är en bra idé?"
  • Det kan vara att din make är på samma sida, tänker tid att göra dig bra, men din partner kanske inte vill ha det hela.
  • Bild med titeln Be om en prövningsseparation Steg 5
    5. Diskutera mål. Det är, du har båda saker du behöver från varandra för att göra ditt äktenskapsarbete. Om du har gjort är du läxa, har du redan några idéer om vad du behöver från din partner, men din partner kommer också att ha lite för dig.
  • Kom ihåg att dessa mål måste vara konkreta och specifika. Till exempel, "Vara mindre avlägsen" är inte tillräckligt konkret. "Incheckning med mig minst 2 gånger om dagen" är mer specifik.
  • Var öppen för att höra vad din partner behöver, liksom. Var och en av er borde ha 3 till 4 mål för den andra personen.
  • Håller med om att båda kommer att arbeta på målen utan att tillgripa att titta över den andras axel. Det är, du kan inte skylla på att inte uppnå dina mål på den andra personen som inte uppnår deras.
  • Bilden med titeln Be om en prövningsseparation Steg 6
    6. Besluta om grundregler. När du har haft konversationen om separationen måste du ha en annan om reglerna för separationen. Du måste bestämma om du kommer att leva ifrån, hur räkningarna kommer att bli betalda, och vem ska göra vad med barnen.
  • Du bör också diskutera om dating är tillåten och hur långt du kan gå på ett datum. Till exempel, om du förväntar dig att komma tillbaka, kan du bestämma dig för att utesluta dating eller kön.
  • Dessa regler måste vara mycket specifika. Till exempel, om du pratar om vem som ska spendera vilken tid med barnen, måste du lägga ut vilka dagar och nätter i veckan, barnen kommer att spendera med varje parti.
  • Kom ihåg att de markregler du ställer in för en separation kan påverka vad som händer om du får en skilsmässa, till exempel förvaringsarrangemang. Till exempel, om dina barn huvudsakligen lever med en förälder eller den andra, kan den föräldern beviljas primär vårdnad. Prata med en advokat för att se till att dina markregler är rättvisa för er båda och dina barn.
  • Du kan behöva lite hjälp att lägga ut dessa markregler. Om du förväntar dig att komma tillbaka, kommer du att behöva kompromissa med reglerna. Sätt också dina regler. Gör det kan se till att alla är på samma sida.
  • Bilden med titeln Be om en prövningsseparation Steg 7
    7. Låt det inte dra på. Tillsammans, ställ in en tidsgräns för din separation. Det kan vara 3 månader, ett halvt år eller ett helår. När du har satt en gräns för hur länge din separation kommer att vara, kan du bestämma dig för att låta den gå längre. Men du vill inte fortsätta att dra ut det. Om du fortsätter att fråga om mer tid om och om, kan det vara att det är bara dags att avsluta äktenskapet. Om ingen av er är villiga att kämpa för förhållandet längre, kanske det inte är värt det.
  • Del 2 av 3:
    Arbeta på separationen
    1. Bild med titeln Be om en prövningsseparation Steg 8
    1. Tänk på en terapeut. Om du har tillräckligt med problem att vilja ha en separation, kan en tredje partmediator, som en terapeut hjälpa. En terapeut hjälper dig att diskutera dina problem utan att bli så uppvärmd och förhoppningsvis arbeta med att hitta gemensam mark. En terapeut kommer att förvänta sig att båda är emotionellt närvarande, arbetar hårt för att sätta ditt förhållande först.
    • Fråga om rekommendationer för ett par terapeut från vänner du litar på. Mer än troligt har några av dina vänner haft problem, och kan ha sett någon som är bra för dig och din make också.
    • En terapeut kan vara objektiv om ditt förhållande, medan det är svårare för de två av er att vara objektiva om något som du är så känslomässigt investerat i. Föreslå därför till din partner som du överväger att gå till en terapeut.
    • Ett annat alternativ för en medlare är en pastor.
    • Man skulle kunna säga, "Med tanke på allt jag har sagt om en separation tycker jag att det är viktigt att vi pratar med en medlare. Jag tänkte att vi kunde prata med ett par terapeut en gång i veckan för att se om de kan hjälpa oss att sortera ut några av våra problem. Jag vill verkligen göra det här jobbet, men jag tror att vi kunde använda lite utanför hjälp."
  • Bilden med titeln Be om en prövningsseparation Steg 9
    2. Skaffa en advokat. En advokat är också viktig när du skiljer dig. Återigen är det bra att fråga dina vänner som har varit genom en skilsmässa om de har några rekommendationer för advokater. En advokat kommer att gå över de lagliga konsekvenserna av din separation så att du vet vad du kan förvänta dig om du får en skilsmässa. Dessutom kan din advokat fungera som medlare för dig om du behöver en.
  • Du kan också leta upp recensioner om advokater online för att hitta en som de flesta har varit nöjda med. Träffa advokaten innan du bestämmer dig för att engagera honom eller henne som din personliga advokat. Fråga advokaten om de är villiga att agera som medlare om du behöver det och hur ofta de har arbetat med människor på en prövningsseparation. Plus, du vill se till att du ansluter till din advokat och litar på honom eller henne som en person.
  • Som noterat i steg om att lägga ut markreglerna är det viktigt att komma ihåg att det du gör i din separation kan påverka din skilsmässa. Vad du bestämmer om vem som tar hand om barnen nu kan till exempel användas för att bestämma vem som får vårdnad om dina barn.
  • Bilden med titeln Be om en prövningsseparation Steg 10
    3. Fortsätt att prata. Om du har en prövningsseparation utan att spendera när som helst, kommer du inte att kunna arbeta genom dina problem. Om du verkligen vill komma tillbaka, kommer du att behöva spendera tid att prata genom dina problem, helst med en tredje part.
  • Till exempel kan du försöka prata i telefon två gånger i veckan. Tänk på att adressera specifika problem varje gång du pratar. Att prata i telefonen sänker en del av den emotionella avgiften i situationen. Om du är väldigt känslomässig kan du börja med e-post och flytta upp till telefonsamtal.
  • Om du har engagerat en terapeut eller du besöker med en pastor, kan det vara ett sätt att fortsätta att ansluta till varandra.
  • Bilden med titeln Be om en provningseparation Steg 11
    4. Håll det för dig själv. Naturligtvis, berätta för dina nära vänner och familj som du har separerat lämpligt. Men nu är det inte dags att skicka ett stort meddelande om sociala medier. Du försöker bestämma om saker kommer att träna, och att ha hela världen (eller åtminstone alla dina vänner, inklusive den person du aldrig gillade från gymnasiet) väger inte. Vad som händer framåt ska vara mellan dig och din make, och eventuellt en bra terapeut.
  • Del 3 av 3:
    Sortera ut dig själv först
    1. Bilden med titeln Be om en prövningsseparation Steg 12
    1. Sortera ut dina känslor. Du känner självklart att något är fel med förhållandet. Men du måste kunna göra fingret på varför, inte bara lägga det i allmänna termer. Som behöver du behöver spendera lite tid på att tänka på vad du tycker har gått fel med förhållandet.
    • Vissa områden du kan tänka på är om du fortfarande har kul tillsammans och skrattar och om du fortfarande har liknande mål. Kön är också ett område som kan orsaka problem.
    • Ett annat område du kan titta på är hur du kommunicerar. Har kommunikation uppdelat i ditt äktenskap? Kan du identifiera var det började bryta ner det?
    • Tänk också på hur du bryr dig om varandra. Glada par tycker om att göra saker för varandra. Om du finner att du gör allt arbete i förhållandet, både det emotionella arbetet och det fysiska arbetet med att leva tillsammans, som kan en stor del av problemet - din make håller inte upp henne eller hans slut på äktenskapet.
  • Bilden med titeln Be om en prövningsseparation Steg 13
    2. Kunna lägga ut det i konkreta termer. Det är, du har räknat reda på varför du är olycklig. För att vara rättvist till din make måste du kunna lägga ut i exakta termer vad som inte fungerar för dig. Det bästa sättet att göra det, när du förstår vad som är fel, är att ge konkreta mål och be om detsamma i gengäld.
  • Till exempel kanske du är olycklig eftersom du inte känner att din make är uppmärksam på dig längre.
  • Ett konkret mål skulle vara att spendera ensam tid tillsammans minst två gånger i veckan.
  • Kom upp med 3 till 4 konkreta mål som du kan diskutera med din make.
  • Bilden med titeln Be om en prövningsseparation Steg 14
    3. Bestäm vad du vill ha från separationen. Det är, är du nästan säker på att du kommer att få en skilsmässa efter separationen? Det är något du behöver vara uppe om. Men om du verkligen vill ha en separation som hjälper dig att bestämma om du fortfarande vill vara i förhållandet, är det okej att ta med det till bordet också.
  • Bilden med titeln Be om en prövningsseparation Steg 15
    4. Ha en tidsram i åtanke. I många fall ställer par som har en provskildring en viss tidsram. När den tidsramen är upp, bestämmer paret antingen att komma tillbaka eller skilsmässa. En terapeut rekommenderar 3 månader som en bra tidsram, men du borde ha en tidsram i åtanke när du pratar med din make, tillsammans med en bra motivering för den tiden.
  • Till exempel kan du känna att ett halvår är bättre att räkna ut dina känslor.
  • Alternativt kan du skilja för 3 månader för att ge din make en chans att gå igenom rehab. Om de inte gör det kan du välja att skilja sig i slutet av den perioden.
  • Naturligtvis kan du omvärdera efter tidsperioden. Om du fortfarande är osäker, kan du komma överens om en annan tid.
  • Lägg till ny fråga
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande