Hur man antar ett inteckning

Antag att ett inteckning är en process som du tar över betalningarna på ett befintligt lån i stället för att säkra din egen finansiering för att köpa huset. De flesta långivare inkluderar en skyldsklausul som förbjuder en köpare från att anta ett inteckning genom att göra noten betalas vid övergången av ägande av den pantsatta egendomen. Men vissa lån, som VA, USDA och FHA lån, är iboende antagna. Om du tänker på att ta över någon annans betalning, se till att du vet hur man antar ett inteckning innan du skriver något pappersarbete eller hand över några pengar. Antag att ett inteckning är begränsat till "under vattnet" hypotekslån.

Steg

Del 1 av 2:
Kvalificera sig för att anta inteckning
  1. Bild med titeln Antag ett hypotekslån Steg 1
1. Lär dig om du är tillåten att anta lånet. Vissa typer av statsbaserade lån är mycket lättare att anta än konventionella lån. I de flesta fall måste du möta de offentliga myndigheternas kvalifikationer för att anta lånet.
  • Konventionella lån brukar förbjuda antaganden - Men en bank kan vara villig att låta dig anta ett inteckning om den nuvarande ägaren är i en ekonomisk bindning som äventyrar återbetalningen av noten.
  • Dessutom, om köparen har potential att lägga till en stor betalning till det nuvarande lånet, kan långivaren vara mer benägna att tillåta lånets antagande.
  • Prata alltid med långivaren, en fastighetsprofessionell och en advokat för att du kan anta lånet.
  • Bild med titeln Antag ett hypotekslån Steg 2
    2. Bestäm om antagandet av inteckning är en bra idé. Det finns vissa situationer där du kanske vill anta ett inteckning. Till exempel, när du antar en inteckning håller du den ränta som den ursprungliga ägaren har på lånet. Om räntorna har stigit, kan antagandet göra ekonomisk mening.
  • Människor antar också inteckningar när de tilldelas en fastighet i skilsmässa eller som en gåva i en vilja.
  • Ett antagande kan också spara tid. Typiskt tar det bara 30 dagar att godkänna ett hypotekslån.
  • Bild med titeln Antag ett hypotekslån 3
    3. Ta reda på hur mycket det kostar. Du måste betala ägaren för det eget kapital som han redan har i fastigheten. Till exempel, om ägaren har $ 140.000 kvar på ett inteckning, men försäljningspriset är 200 000 dollar, måste du komma med en betalning på $ 60.000 för att täcka eget kapital som har byggt upp i huset.
  • Dessutom kan utlåningsföretaget förvänta dig att lägga en betydande summa pengar för att kvalificera dig för antagandet.
  • Antagningsavgifter gäller också, beroende på var fastigheten är belägen. Genomsnittliga antagningsavgifter kan sträcka sig från $ 562-1062 eller mer.
  • Förstår också att förutsatt att inteckning inte nödvändigtvis betyder att du kommer att kunna ha identiska termer som de nuvarande hypotekslån. Långivare har ofta möjlighet att ändra lånevillkor om lånet antas, vilket kan negera någon nytta av antagandet. Var säker på att du förstår exakt villkoren i hypotekslånet innan du antar det.
  • Bild med titeln Antag ett hypotekslån 4
    4. Kontrollera om du kan få medel. Om du behöver göra en betalning, ska du räkna ut hur man kommer med pengarna. Om du inte har den nödvändiga summan i kontanter, kontrollera om du kan låna pengarna från en bank eller kreditförening.
  • Du bör närma sig ett hypotekslån på ett liknande sätt som att köpa ett hus med traditionell finansiering.
  • Del 2 av 2:
    Antag att inteckning
    1. Bild med titeln Antag ett hypotekslån Steg 5
    1. Begär en ansökan från långivaren. För att anta ett inteckning måste du kvalificera dig med den nuvarande långivaren. Utan långivarens samtycke kan du inte anta inteckning.
    • För att starta processen att anta lånet, begära antagningspaketet från den nuvarande långivaren. Säljaren ska låta dig veta vem det här är.
  • Bild med titeln Antag ett hypotekslån 6
    2. Samla finansiell information. Tillsammans med din ansökan måste du skicka in bevis på ditt ekonomiska tillstånd. Du kan till exempel behöva bevisa att betala stubbar, liksom W-2 eller andra skatteformulär, vissa går tillbaka flera år. Du behöver också information om året och gör av alla fordon du äger, liksom värdet av pensionskonton, livförsäkring och annan fastighet.
  • Du kan också behöva få den nuvarande fastighetsskattesatsen för fastigheten.
  • Anställningsreferenser kommer sannolikt att begäras. Hitta adressen och telefonnumret för någon arbetsgivare som du har arbetat med under de senaste åren.
  • Den egenföretagare kommer att behöva personliga och företagsskatteformer som går tillbaka minst 2 år.
  • Bild med titeln Antag ett hypotekslån 7
    3. Fyll i ansökan. Du måste fylla i många former: en ansökan med långivaren, ett fastighetsmäklare, pappersarbete med ett titelföretag och andra nödvändiga former. För att se ett exempel på ett applikationspaket för att anta en inteckning från Bank of America, klicka på här.
  • Du måste också slutföra ett godkännande för att släppa information. Denna auktorisation tillåter banken att ringa arbetsgivare och andra att dubbelkontrollera din ekonomiska information. Denna blankett ska också vara i paketet.
  • Du bör hålla en färdig kopia av blanketterna på ett säkert ställe, till exempel ett hem säkert. Håll också kopior av någon finansiell information som du skickat med i den färdiga formuläret.
  • Bild med titeln Antag ett hypotekslån 8
    4. Svar uppföljningsfrågor och kompletta former. När du skickat in en ansökan kommer dina kreditpoäng att dras. Du kommer också att skickas formulär som är mandat av lagen om fastighetsförfaranden. Du måste fylla dem och maila dem tillbaka.
  • Din slutförda ansökan kommer då att vidarebefordras till en ledande låneprocessor, som kan ringa med uppföljningsfrågor.
  • Om du har frågor, ska du alltid kontakta din ledande låneprocessor.
  • Bild med titeln Antag ett inteckning Steg 9
    5. Underteckna ett antagandeavtal. Typiskt är detta avtal mellan säljaren och köparen. Beroende på lånet, kan banken eller en myndighet (som en statlig bostadsmyndighet) behöva underteckna avtalet också.
  • Du kan också underteckna detta avtal innan du ansöker med långivaren. I denna situation bör avtalet ange att det är beroende av att köparen godkänns av långivaren att anta inteckning.
  • Var alltid säker på att underteckna en release från ansvar för säljaren. Om den här blanketten inte är klar kommer säljaren fortfarande att vara ansvarig för inteckning om den nya hypotekslån inte gör betalningar. En fastighetsmäklare bör också ha denna form.
  • Bild med titeln Antag ett hypotekslån steg 10
    6. Delta i stängningen. När som helst ett hus säljer, om du antar noten eller inte, bör du ha en avslutningsprocess för att underteckna alla dokument. Men med ett antagande kommer stängningskostnaderna att vara betydligt mindre än med en konventionell inteckning.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Oavsett om du är köparen eller säljaren av hemmet, tänk mycket noga innan du går in i ett lån antagande avtal. Se till att du helt förstår alla villkor, allt du håller med om, och vilka rättigheter varje part kommer att ha efter avtalet är undertecknat.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande