Hur man hittar de bästa hypotekslånen

Att ta emot en låg ränta på ditt nya hem eller egendom kan spara dig tusentals dollar över livet för ditt hemlån. För att se till att du gör den bästa kursen du kan, bör du jämföra erbjudanden från flera olika utlåningsinstitutioner. Innan du börjar processen, vet vad du vill och vad du har råd med. Handla runt på olika utlåningsföretag för att lära dig vilka typer av priser du kvalificerar dig för. Om du vill göra den lägsta räntan bör du göra en stor betalning och lås i en låg ränta med villkor som gynnar dig.

Steg

Metod 1 av 3:
Utvärdera ditt lån värdighet
  1. Bild med titeln Hitta de bästa hypotekslånen Steg 1
1. Kontrollera din kreditpoäng. Din kreditpoäng återspeglar hur riskabelt ditt lån är till långivaren. Innan du börjar shoppa för inteckningar, Kontrollera din kreditpoäng genom en kreditrapporteringsbyrå. Om din poäng är låg, kan du försöka förbättra det Innan du börjar leta efter en inteckning.
  • Minsta poäng du behöver för att få en inteckning varierar av långivare, men det varierar vanligtvis från 500-talet till 600-talet. De bästa räntorna och inteckningarna kommer att erbjudas personer med en poäng på minst 740.
  • Om du märker några misstag på din poängrapport, bör du kontakta kreditrapporteringsbyrån och informera dem. De kan fixa misstaget, vilket potentiellt kan förbättra din kredit.
  • Bild med titeln Hitta de bästa hypotekslånen Steg 2
    2. Forskning dina alternativ. Det finns många olika typer av inteckningar tillgängliga, och varje typ kommer att erbjuda olika priser, avgifter och betalningsalternativ. Vissa kan erbjuda låga priser under de första åren innan du justerar. Andra erbjuder en högre utgångshastighet som är oförändrad för längden på inteckning. Bestäm vilken typ av inteckning som är bäst för dig.
  • Justerbar hastighetslån (arm): Ett inteckning med en ränta som ändras från år till år. Typiskt kommer räntorna att vara låga under de första åren innan de ökar. Detta är idealiskt för personer som planerar att sälja sin egendom efter några år eller som tror att räntorna kommer att minska i framtiden.
  • Fast Rate Mortgage: Ett inteckning där räntorna bestäms i början och ändras inte över tiden. Om du planerar att äga huset på lång sikt, kan det vara ett bättre alternativ, eftersom priserna kan börja något, men kommer inte att öka.
  • Bild med titeln Hitta de bästa hypotekslånen Steg 3
    3. Bestäm vad du har råd med. När du bestämmer hur mycket du har råd, anser du att du måste betala en betalning, månatliga betalningar och avgifter. Hitta ett prisklass som du har råd med. För att hjälpa dig att räkna ut det, använd en online-kalkylator för att bestämma vad du har råd att betala på din nuvarande inkomst.
  • Kontakta en långivare för att få en ungefärlig takt och använd den hastigheten i kalkylatorn.
  • Du kan också ta reda på en ungefärlig takt med hjälp av en webbplats som bankrat.com. Men kom ihåg att dessa typer av webbplatser ibland ger låga teaser priser för att få mer affärer.
  • Bild med titeln Hitta de bästa hypotekslånen Steg 4
    4. Bestäm hur länge du vill betala. Längden på din inteckning hjälper till att bestämma din ränta. De flesta hypotekslån är noterade med en 30-årig ränta. Det innebär att du betalar inteckning över en spänning på 30 år. Om du tar ut ett 15-årigt hypotekslån, betalar du mer per år, men ditt intresse kommer att vara lägre, vilket sparar mer pengar medan du hjälper dig att betala av hypotekslånet tidigare.
  • Akta dig för onlineannonser, eftersom de kan visa 15-åriga priser eftersom de är lägre, men bara avslöjar att de är 15-åriga priser, i motsats till 30-åriga priser, i det fina utskriften.
  • Bild med titeln Hitta de bästa hypotekslånen Steg 5
    5. Ge dig själv 2 veckor för att hitta en inteckning. Varje gång en långivare ger dig en uppskattning på din inteckning, kontrollerar de din kredit. För många kreditförfrågningar kan sänka ditt kreditpoäng, såvida de inte händer inom 14 dagar av varandra, eller inom 30 dagar efter varandra för hypotekslån. Medan effekten av dessa förfrågningar kan vara mindre kan det fortfarande vara en bra idé att begränsa dig själv.
  • Du kanske vill lägga undan en enda dag för att kontakta alla dina potentiella långivare. Priserna kan förändras dagligen, så att få alla dina uppskattningar samma dag, kommer att se till att du får exakt information.
  • Metod 2 av 3:
    Shopping för hypotekslån
    1. Bild med titeln Hitta de bästa hypotekslånen Steg 6
    1. Kontakta Långivare. Banker, kreditföreningar, lokala hypoteksläklare, online långivare och andra finansinstitut kan ge uppskattningar av inteckningar. Detta ger dig en bra uppfattning om vad marknaden är för närvarande, och det hjälper dig att lära dig vilken typ av priser du är berättigad till.
    • Möt med banker och finansiella institutioner du har arbetat med tidigare. Om du är en aktuell kund kan de vara mer villiga att erbjuda dig en stor hypotekslån för att hålla dig som kund.
    • Bankerna har högre räntor och avgifter, men du kan ha en lättare tid att förhandla om en lägre skattesats med dem. Kreditföreningar, å andra sidan, debiterar vanligtvis lägre räntor och avgifter, men de får bara låna till människor i ett visst geografiskt område, industri eller organisation.
    • Online långivare tenderar att ha låga priser och avgifter, men de har mindre kundsupport. Du borde vara mycket försiktig, eftersom det finns fler bedrägerier på nätet. Var försiktig med online långivare som är registrerade i ett annat land eller inte ger en adress. Dessutom, var alltid försiktig med långivare som lovar att dålig kredit inte spelar någon roll.
  • Bild med titeln Hitta de bästa hypotekslånen Steg 7
    2. Arbeta med en hypoteksläklare. Om du är frustrerad som arbetar direkt med flera långivare, kan du överväga att anställa en hypoteksläklare. En mäklare kan handla om bra hypotekslån på dina vägnar. Medan du kanske måste betala dem för den här tjänsten, kan du spara på lång sikt, eftersom mäklare kan hitta dig lägre priser.
  • Mäklareavgifter är vanligtvis mellan 1-2% av det totala lånet. Dessa avgifter kan vara listade som ursprungsavgifter, dokumentavgifter eller bearbetningsavgifter.
  • Förutom mäklareavgifter kan du behöva betala tredje part och statliga avgifter för fastighetsbedömning, titelöverföring och andra processer. En välrenommerad mäklare kommer att informera dig om dessa avgifter på förhand. Om en mäklare inte berättar om tredje part eller regeringens avgifter, kan de försöka få dig att tro att deras tjänst är billigare än det verkligen är.
  • Detta gäller inte bara för mäklare, utan för alla långivare och alla inteckningar.
  • Många mäklare betalas av slutet långivaren istället för av klienten. Be om en låneuppskattning för att se exakt vilka avgifter du betalar i någon särskild takt.
  • Du kan se om att Mortgage Broker är certifierad av National Association of Mortgage Brokers.
  • Bild med titeln Hitta de bästa hypotekslånen Steg 9
    3. Se upp för rovdjur. När du letar efter hypotekslån kan du stöta på aggressiva eller rovdjur. Om en ränta ser för bra för att vara sant, det är förmodligen. Läs det fina utskriften på något kontrakt noggrant, och fråga en advokat som hjälper dig om det behövs.
  • Skriv aldrig ett kontrakt som har tomma, ofyllda utrymmen i den.
  • I vissa fall kommer du att märka att det finns extremt låga räntor på förhand men det efter en viss punkt, priserna ballong. Undvik det här.
  • Om du märker en klausul i kontraktet som avstår från din rätt att stämma långivaren, skriv inte det. Detta kallas ibland "obligatorisk skiljeförfarande" i ett kontrakt.
  • Om en långivare försöker övertyga dig om att du inte kommer att kunna hitta ett lån på annat håll, kan de försöka trycka dig på att underteckna ett dåligt lån. Dessutom kan vissa försöka trycka dig för att underteckna något på platsen genom att säga att priset kommer att löpa ut omedelbart. Detta är en aggressiv taktik, och du borde inte ge in.
  • Bild med titeln Hitta de bästa hypotekslånen Steg 10
    4. Beräkna extra avgifter. Förutom din ränta kan du behöva betala extra avgifter. Om du får en bra kurs men måste betala överdrivna avgifter, kommer du inte att spara mycket pengar.När du handlar om för priser, var uppmärksam på:
  • Ursprungsavgifter: Det här är avgifter som din långivare eller mäklare tar ut dig för att skapa lånet.
  • Rabattpunkter: Dessa punkter hjälper dig att betala intresset för lånet i förväg. Genom att betala dessa på förhand kan du minska ditt intresse.
  • Slutkostnader: Det här är alla icke-ursprungliga eller förbetalda kostnader som är förknippade med lånet. De är vanligtvis 3% av huspriset.
  • Advokatavgifter: Vissa långivare kan be dig att betala sina advokatavgifter. Du borde be dem att ta bort dessa avgifter eftersom det kan vara en intressekonflikt.
  • Metod 3 av 3:
    Arbeta med hypotekslån
    1. Bild med titeln Hitta de bästa hypotekslånen Steg 11
    1. Ange vad du vill ha. När du börjar arbeta med en mäklare eller långivare, borde du låta dem veta exakt vilken typ av hypotekslån du vill ha. Låt dem också veta vad du har råd med.
    • Till exempel kan du börja konversationen genom att säga, "Jag vill ha en 15-årig fast ränta för mellan $ 200-250,000. Vilka typer av räntor kan du erbjuda mig?"
  • Bild med titeln Hitta de bästa hypotekslånen Steg 12
    2. Lyssna på deras erbjudande. När du har gett din långivare din information, kommer de att beräkna vilken typ av priser de är villiga att erbjuda dig. Lyssna på deras affär. Om de inte säger dig direkt, fråga om den årliga procentsatsen (APR). APR är det totala beloppet du betalar varje år, inklusive alla avgifter och intresse.
  • 3. Akta dig för långivare som förhandlar. Konsumentens finansiella skyddsbyrån (CFPB) har gjort det olagligt för långivare att förhandla om specifika uppgifter, såsom räntor. Ändå försöker långivare ibland att hitta smutthullar för att komma undan med förhandlingar. Det är bäst att undvika, eller åtminstone vara misstänksam, långivare som är villiga att förhandla med dig.
  • Bild med titeln Hitta de bästa hypotekslånen Steg 15
    4. Göra en stor betalning. För att få de bästa priserna bör du försöka lägga ner 20% av fastighetens kostnad som en betalning. Medan du kan göra mindre betalningar, desto lägre betalning, desto högre kan räntan vara. Mortgage försäkring är lagligt krävs på alla konventionella lån med mindre än 20% nere, och det kan vara dyrare på lång sikt.
  • Akta dig för långivare som annonserar "ingen hypotekslån", eftersom det vanligtvis betyder att långivaren betalar försäkringen fram och sedan samlar den från dig senare till en hög ränta.
  • Bild med titeln Hitta de bästa hypotekslånen Steg 16
    5. Lås i hastigheten. Fråga långivaren hur länge den föreslagna kursen kommer att vara bra för. Om du gillar priset, fråga långivaren för ett skriftligt uttalande som lovar att kursen kommer att förbli under den tiden. Hastighetslås är i allmänhet tillgängliga för 15, 30, 45, 60 eller 90 dagar. Ju längre hastighetslås, desto dyrare hastigheten. Som låntagare bör du sträva efter det kortaste låset möjligt.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Du kanske vill starta hypoteksprocessen innan du tittar på egenskaper så att du har tid att hitta en gynnsam takt.
  • Se alltid till att du jämför samma slags lån med varandra. Till exempel, jämför inte en justerbar hypotekslån med en fast ränta.
  • Du kanske vill skapa ett kalkylblad eller ett diagram som jämför olika hypotekslån mellan olika långivare.
  • Var uppmärksam på finansiella nyheter. Detta ger dig en uppfattning om hur aktuella hypotekslån är som.
  • Varningar

    Läs det fina trycket. Om en hypotekslån verkar för bra för att vara sant, är det förmodligen.
  • Känner aldrig pressad att underteckna ett inteckning om du inte är helt bekväm med villkoren i lånet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande