Hur man antar en delfin

Delfiner är vackra, kärleksfulla och högt utvecklade däggdjur som har blivit utsatta för mänskliga handlingar. Att anta en delfin är ett utmärkt sätt att finansiera forsknings- och konserveringsprojekt - det betyder i huvudsak att sponsra en delfin, med en engångs donation eller månatliga betalningar och att se firsthand hur ditt bidrag hjälper. Forskning och välj en välrenommerad djurlivsorganisation och utarbeta din adoptionsplan. Att anta en delfin från en zoo eller akvarium är också ett alternativ, men detta väcker några moraliska frågor om att hålla sådana komplexa, mänskliga varelser i fångenskap.

Steg

Metod 1 av 2:
Anta en delfin från en Wildlife bevarandeorganisation
  1. Bild med titeln Adoptera ett delfinsteg 1
1. Forskning antagande för att se vad det medför. Titta upp dolphin adoption för att få en bättre uppfattning om hur ditt bidrag kan hjälpa till. Antagandet utförs i allmänhet genom djurlivsorganisationer som använder donationerna för att genomföra forsknings- och fondprogram för att skydda djur. Antagande innehåller vanligtvis uppdateringar om din delfin, via post eller e-post. Du kan också anta en delfin som en present till en vän eller älskad.
  • Bild med titeln Adoptera ett delfinsteg 2
    2. Välj en organisation för din antagande. Det är viktigt att välja en välrenommerad organisation att gå igenom för att anta en delfin-försök att undersöka djurlivsorganisationer för att få en känsla av vad några av de mer etablerade grupperna är. Trovärdiga bevarandegrupper och insamlingsorganisationer kommer att ha ett tydligt uppdrag, ange exakt hur ditt bidrag kommer att användas och erbjuda bevis på att ditt bidrag är avdragsgilla. Var noga med att undvika webbplatser som verkar misstänkta eller ha flera popup-fönster. Dessa är inte troliga att tillhöra legitima organisationer.
  • Vissa betrodda organisationer som erbjuder dolphin adoption inkluderar:
  • World Wildlife Fund
  • Pacific Whale Foundation
  • Det oceaniska samhället
  • Whale and Dolphin Conservation (WDC)
  • Dolphin Communication Project
  • Bild med titeln Anta ett Dolphin Steg 3
    3. Välj ett elektroniskt adoptionssats. Vissa organisationer erbjuder elektroniska kit när du antar en delfin, i motsats till utskriftsversionspaket. Dessa paket kan innehålla material som skickas till dig via e-post, videobänkar och PhotoBook PDF-nedladdningar. Du kan också vara försedd med biografisk information om din antagna delfin i elektronisk form.
  • Uppdateringar på din delfin kan vara tillgängliga via online-fältrapporter eller sociala medier.
  • Bild med titeln Adoptera ett delfinsteg 4
    4. Välj ett tryckformat adoption kit. De flesta organisationer erbjuder tryckformat adoption kit, som skickas till dig. Dessa paket kan innehålla ett adoptioncertifikat, en bok eller broschyr med information om din delfin, fotografier av din delfin, kartor eller tidskrifter.
  • Vissa organisationer erbjuder också plyschleksaker, tygpåsar, bildekaler eller kollektorkort med antagandet.
  • Metod 2 av 2:
    Anta en delfin från en zoo eller akvarium
    1. Bild med titeln Adoptera ett delfinsteg 5
    1. Forskning olika anläggningar. Du kan köra en Google-sökning på olika djurparker och akvarier - inte nödvändigtvis i din stad, men var som helst i världen - för att se som har en ren rekord och behandla sina djur med omsorg och respekt, så mycket som en zoo- eller akvariemiljö tillåter. Om du känner att delfinerna på en djurpark eller akvarium inte är omhändertagna, leta efter andra alternativ eller anta från en erkänd Wildlife-organisation istället.
    • Om du bor nära en zoo eller akvarium som erbjuder dolphin adoption, kan du också fråga anställda på djurparken eller akvariet om:
    • delfinerna är friska
    • Vattenförhållandet är bra
    • Delfinerna matas bra
    • Tankarna är tillräckligt stora för att hålla delfinerna glada och aktiva
  • Bild med titeln Adoptera ett delfinsteg 6
    2. Titta på Dolphin Adoption Paket. Många djurparker och akvarier erbjuder antagandet av sina djur som ett sätt att kompensera kostnaderna för mat och veterinära räkningar. Vissa paket kan innehålla ett adoptioncertifikat, foto och / eller en plysch leksak. Priserna för dessa paket sträcker sig i stor utsträckning och är i allmänhet skatteavdrag.
  • Djur på djurparker eller akvarier kan ha mer än ett adoptiv "förälder" På grund av artens popularitet.
  • Bild med titeln Adoptera ett delfinsteg 7
    3. Anmäl dig till ett adoptionspaket. Du kan göra det genom att besöka zoo personligen eller genom att titta på anläggningens hemsida. Vanligtvis kommer du att bli ombedd att välja den delfin du gillar det mesta av flera, välj ett paket och gör sedan en betalning.
  • Bild med titeln Adoptera ett delfinsteg 8
    4. Besök ditt djur regelbundet för att checka in efter adoption. Om du antar en delfin från en lokal zoo eller akvarium, har du bonusen att kunna besöka dem personligen när du vill kolla på dem. Att se ämnet för din donation som är nära kan vara givande personer tenderar att svara mer på välgörande orsaker som har en, tydligt identifierbar mottagare. Du kan också presentera familj och vänner till din sponsrade delfin på det här sättet.
  • Bild med titeln Adoptera ett delfinsteg 9
    5. Läs upp i delfiner i fångenskap innan du antar. Det finns gott om forskning för att föreslå att vara i fångenskap är skadlig för delfiner och andra cetaceans. Delfiner är mycket intelligenta, känslomässiga varelser som bor i komplexa samhällen i naturen, och reser och flyttar regelbundet - i teorin, ingen tank är stor nog för att rymma delfiner, som simmar upp till 100 miles om dagen i naturen.
  • Tänk på att när du antar en delfin från en zoo eller akvarium kan du oavsiktligt stödja djurfångit. Var bekväm med vad din donation kommer att användas för, vare sig det är forskning, utbildning eller underhåll, och glöm inte att kontrollera att zoo eller akvarium du antar från är legitima, väletablerade och behandlar sina djur med som mycket värdighet som möjligt.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande