Hur man bestämmer om du hade ett missfall

Miscarriage uppstår när en graviditet inte går vidare före 20 veckor av dräktighet. Miscarriages är vanliga, påverkar upp till 25 procent av erkända graviditeter och är inget att skämmas för. För att avgöra om du hade ett missfall, måste du utvärdera dina riskfaktorer och övervaka symtom som tung vaginal blödning och smärta. Det kan vara svårt att avgöra om du hade ett missfall eftersom vissa symtom också uppstår i friska graviditeter, så du borde söka medicinsk bekräftelse om du tror att missfall är en möjlighet. Följ alltid din läkares råd om du tror att du har lidit ett missfall.

Steg

Del 1 av 2:
Miscarriage orsaker och symtom
  1. Bild med titeln Bestäm om du hade ett missfall steg 1
1. Förstå varför missfall händer. Miscarriages uppträder oftast under de tidiga veckorna av graviditeten. Chromosom abnormiteter är den vanligaste orsaken, och i de flesta fall är det inget som modern kunde ha gjort för att förhindra det. Risken för missfall droppar efter tretton veckors graviditet. Därefter skulle de flesta kromosomabnormaliteter redan ha orsakat graviditeten att sluta. Följande faktorer sätter också personer med högre risk att ha ett missfall:
  • Äldre kvinnor har en högre risk. Kvinnor som är 35 till 45 år har 20-30 procent chans att missfall, och kvinnor över 45 år har upp till 50 procent chans.
  • Kvinnor med svåra kroniska sjukdomar, såsom diabetes eller lupus, har en högre risk för misshandel.
  • Abnormiteter i livmodern, som ärrvävnad, kan leda till missfall.
  • Rökning, narkotikamissbruk och alkoholanvändning kan orsaka att missfall inträffar.
  • Kvinnor som är överviktiga eller underviktiga har högre risk.
  • Kvinnor som redan har haft mer än ett missfall har högre risk.
  • Bild med titeln Bestäm om du hade ett missfall steg 2
    2. Kontrollera vaginal blödning. Tung vaginal blödning är det vanligaste tecknet som ett missfall inträffar. Det är ofta åtföljt av kramper som liknar dem du kanske känner under din period.Blodet är typiskt brunt eller ljust rött i färg.
  • Lätt spottning, och till och med måttlig blödning, kan uppstå i friska graviditeter. Tung blödning med koagulering kan indikera missfall. Meddela din läkare när du upplever blödning under graviditeten.
  • Enligt de vissa studierna är 50 till 75 procent av miscarriages kemiska graviditeter. Det betyder att de förekommer strax efter implantation. Ofta inser kvinnan inte att hon var gravid och hon upplever blödning vid den tiden hennes normala månadsperiod är förfallen. Blödning kan vara tyngre än normalt och kramper kan vara svårare.
  • Bild med titeln Bestäm om du hade ett missfall steg 3
    3. Kontrollera din vagina slemhinnor. Symptom på missfall inkluderar rosa vit vaginal slem, som kan innehålla graviditetsvävnad. Om din utmatning ser ut som täppt vävnad, eller är fast på något sätt, kan det vara ett tecken på att missfall som uppstår eller har inträffat - du borde se din läkare direkt.
  • De flesta gravida kvinnor upplever ökade nivåer av klar eller mjölkaktig vaginal urladdning som heter leukorré. Om du har höga nivåer av denna typ av urladdning, finns det inget behov av larm.
  • Du kan också misstänka platsen för urin för vaginal urladdning. Urininkontinens är en vanlig förekomst i friska graviditeter.
  • Bild med titeln Bestäm om du hade ett missfall steg 4
    4. Var uppmärksam på dina värk och smärta. Varje graviditet ger en mängd olika värk och smärtor tillsammans med det. Under ett missfall är smärta vanligtvis i nedre delen av ryggen och kan sträcka sig från mild till svår. Om du upplever ryggsmärta, prata med din läkare genast.
  • Enstaka twinges eller värk i buken, bäckenområdet och baksidan är ofta resultatet av din kroppsjustering för att tillgodose ditt växande foster. Om smärta är svår, ihållande eller inträffar i vågor kan du vara felaktig, speciellt om det också är blödning.
  • Det är också möjligt att uppleva "sanna sammandragningar" Om du har ett missfall. Kontraktserna förekommer var 15 till 20 minuter, och är ofta allvarligt smärtsamma.
  • Bild med titeln Bestäm om du hade ett missfall steg 5
    5. Analysera dina graviditetssymptom. Med graviditet kommer en slew av olika symptom, alla orsakade av ökade nivåer av hormoner i ditt system. Om du upplever en minskning av symtom kan det vara ett tecken på att ett missfall har inträffat och dina hormonnivåer återvänder till deras pre-graviditetstillstånd.
  • Om du har haft ett missfall kan du märka mindre morgon sjukdom, mindre svullnad och ömhet i bröstet, och en känsla av att inte längre vara gravid. I hälsosamma graviditeter dämpar dessa tidiga symptom ofta på cirka 13 veckor, vilket också är den tid som missfallsrisken minskar.
  • Symptom Förekomst och svårighetsgrad varierar i varje graviditet. En plötslig förändring före 13 veckor garanterar ett samtal till din läkares kontor.
  • Bild med titeln Bestäm om du hade ett missfall steg 6
    6. Se din läkare för att vara säker. Besök din läkares kontor, akutmottagare eller arbetskraft och leveransområde för ditt sjukhus för ett slutgiltigt svar om du har missat. Även om du upplever alla ovanstående symtom kan det fortfarande vara en chans att fostret kan överleva, beroende på typ av missfall.
  • Beroende på hur långt din graviditet har utvecklats, kommer läkaren att använda blodprov, bäckenexamen eller ultraljud för att kontrollera graviditetens livskraft.
  • Om du upplever tung blödning tidigt i graviditeten, kanske din läkare inte har kommit in på kontoret om du inte vill göra det.
  • Del 2 av 2:
    Miscarriage behandlingar
    1. Bild med titeln Bestäm om du hade ett missfall Steg 7
    1. Känna till de olika typerna av missfall. Miscarriage påverkar varje kvinnas kropp lite annorlunda. I vissa fall lämnar alla graviditetsvävnader kroppen snabbt, medan processen i andra fall är längre och lite svårare. Här är de olika typerna av missfall, och det som påverkar de har på kroppen:
    • Hotat missfall: livmoderhalsen är sluten stängd. Det är möjligt att blödningen och andra missfallssymptom kommer att sluta, och graviditeten kommer att fortsätta som vanligt.
    • Oundvikligt missfall: Tung blödning inträffar, och livmoderhalsen börjar öppna. Vid denna tidpunkt finns det ingen chans att graviditeten kommer att fortsätta.
    • Ofullständigt missfall: En del graviditetsvävnad lämnar kroppen, men vissa stannar inuti. Ibland är ett förfarande nödvändigt för att avlägsna den återstående vävnaden.
    • Komplett missfall: All graviditetsvävnad lämnar kroppen.
    • Missade abort: Även om graviditeten har slutat, vävnas vävnaden i kroppen. Ibland kommer det ut på egen hand, och ibland behövs behandlingen för att ta bort den.
    • Ektopisk graviditet: Detta är inte tekniskt en typ av missfall, men det är en annan typ av graviditetsförlust. I stället för att implantera i livmodern, äggimplantat i äggledaren eller äggstocken, där det inte kommer att kunna växa.
  • Bild med titeln Bestäm om du hade ett missfall steg 8
    2. Ring din läkare om blödningen stannar på egen hand. Om du upplever tung blödning som så småningom sänker, och det är fortfarande tidigt i graviditeten, kanske du inte behöver gå till sjukhuset. Många kvinnor föredrar inte ett extra sjukhusbesök och skulle hellre vila hemma. Detta är vanligtvis bra så länge som blödningen stannar inom tio dagar till två veckor.
  • Om du upplever kramper eller annan smärta, kan din läkare berätta hur man gör dig mer bekväm under missfallet.
  • Om du vill bekräfta att ett missfall inträffade kan du schemalägga en ultraljud.
  • Bild med titeln Bestäm om du hade ett missfall Steg 9
    3. Sök behandling om blödningen inte slutar. Om du upplever tung blödning och andra missfallssymptom, och du är inte säker på om missfallet är fullständigt eller ofullständigt, kan din läkare fortsätta använda en av följande strategier:
  • Förväntad ledning: Du väntar och ser om den återstående vävnaden så småningom passerar och blödningen stannar på egen hand.
  • Medicinsk förvaltning: Medicin ges för att den återstående vävnaden kan utvisa från kroppen. Detta kräver en kort sjukhusvistelse, och blödningen som följer kan vara upp till tre veckor.
  • Kirurgisk hantering: Dilation och curettage, känd som en D & C, utförs för att avlägsna den återstående vävnaden. Blödningen stannar vanligtvis snabbare än det för dem som använder medicinsk förvaltningsmetod. Medicinering kan administreras för att sakta ner blödningen.
  • Bilden med titeln Bestäm om du hade ett missfall steg 10
    4. Titta på dina symtom. Om din blödning fortsätter förbi tiden när din läkare sade att den skulle sakta och stoppa, är det viktigt att omedelbart söka behandling. Om du upplever några andra symtom, som frossa eller feber, se din läkare eller gå till sjukhuset direkt.
  • Bild med titeln Bestäm om du hade ett missfall Steg 11
    5. Titta på sorgsrådgivning. Att förlora en graviditet på något stadium kan vara känslomässigt traumatisk. Det är viktigt att lura din förlust, och söker rådgivning kan hjälpa till. Fråga din läkare för ett hänskjutande för sorgsrådgivning, eller boka ett möte med en terapeut i ditt område.
  • Det finns ingen viss tid, varefter du ska känna dig bättre - det är annorlunda för varje kvinna. Ge dig så mycket tid som du behöver lura.
  • När är redo att försöka bli gravid igen, prata med din läkare om att göra ett möte med någon som specialiserar sig på högriskgraviditeter. Detta är vanligtvis bara nödvändigt för dem som har haft två eller flera missfall.
  • Vad kan orsaka missfall?

    Titta på den här Premium Videoupgrad för att titta på denna Premium VideoMet Råd från en branschexpert i denna Premium-video

    Rebecca Levy-Gantt, MPT, görRebecca Levy-Gantt, MPT, Doboard Certified Obstetrician & Gynecologist

    Tips

    I de flesta fall kan ett överhängande missfall inte förhindras, och har inget att göra med moderns hälsa eller livsstil. Gravida kvinnor bör ta prenatala vitaminer och undvika droger, tobak och alkohol, men även kvinnor som är flitiga om att upprätthålla hälsosamma graviditeter är inte immun mot missfall.

    Varningar

    Om din graviditet är förbi 20-veckors datum, och du upplever tung blödning eller kramper, gå till sjukhuset direkt. En graviditet som slutar efter det här datumet kallas en stillbirth.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande