Hur man lägger till en valp till familjen medan din hund är gravid

Även om din hund redan kan vara gravid kan du bestämma att du måste lägga till en ny valp till ditt hem innan kullen kommer fram. Att lägga till en ny valp till ditt hushåll kan vara stressigt nog utan en gravid hund i mixen. Innan du får en ny valp, bör du känna igen kraven och ansvaret för att ha en ny valp. Du bör då leta efter en valp som kommer att bli en bra match med din gravida hund och vidta åtgärder för att säkerställa att din valp och din gravida hund kommer överens.

Steg

Del 1 av 3:
Väger kraven på en ny valp
  1. Bild med titeln Lägg till en valp till familjen medan din hund är gravid steg 1
1. Tänk på den vård som krävs för en ny valp. Innan du dyker in i att få en ny valp, bör du överväga den vård som krävs för en ny valp. Du bör också överväga om du kommer att ha tillräckligt med tid och energi för att ta hand om en ny valp och ta hand om din gravida hund. Du måste vara ansvarig för att ta hand om valpen och uppfyller också kraven att ta hand om din gravida hund.
  • En ny valp kommer att kräva ett besök på veterinären såväl som matningar två till fyra gånger om dagen, beroende på hur ung valpen är. Du måste också begå att ta din valp ut för att gå på toaletten och arbeta med potty träna din valp.
  • Du måste göra lydnadsträning med din nya valp för att säkerställa att den är välutbildad och spendera mycket tid på att leka med valpen så det lär sig hur man ska vara socialt. Du bör också observera valpen för några tecken på sjukdom eller skada, eftersom valparna kan vara bräckliga och känsliga för att bli sjuk.
  • Bild med titeln Lägg till en valp till familjen medan din hund är gravid steg 2
    2. Bestäm hur du bryr dig om valpen och din gravida hund. När du har tänkt mer om den vård som krävs för den nya valpen, bör du bestämma hur du kommer att kunna täcka ansvaret för att ta hand om valpen och bryr dig om din gravida hund. Du bör också överväga hur du får tillräckligt med tid att ta hand om valpen, den gravida hunden och valparnas kull, när de är födda.
  • Du kan anlita hjälp av familjemedlemmar i ditt hem eller rumskamrater som kan hjälpa dig i valpen och den gravida hunden. Du bör se till att du har personer som är villiga att begå att hjälpa dig att ta hand om valpen medan du fokuserar på den gravida hunden.
  • Du bör se till att du har tillräckligt med tid på din dag för att uppfylla uppgiften att ta hand om en ny valp och för den gravida hunden. Du kan titta på ditt nuvarande schema och lista över ansvarsområden för att du ska ha tillräckligt med tid för att ta hand om båda djuren.
  • Bild med titeln Lägg till en valp till familjen medan din hund är gravid steg 3
    3. Tänk på om din hund kommer överens med en ny valp. Du bör också överväga din gravida hunds temperament och om hon svarar bra på en ny valp i sitt hem. Gravida hundar kan bli alltför trötta och är inte lika aktiva som andra hundar. Att ha en ny valp kan vara överstimulerande för din gravida hund, speciellt om hon var ganska fillile till att börja med.
  • Du kanske vill överväga att främja en valp, snarare än att få en ut rätt, för att se om din gravida hund kan hantera en ny valp i sitt utrymme. Att främja en valp tillåter dig att prova med en valp runt din gravida hund och ger dig flexibiliteten att inte hålla valpen om din gravida hund inte reagerar bra på det.
  • Del 2 av 3:
    Få den nya valpen
    1. Bild med titeln Lägg till en valp till familjen medan din hund är gravid steg 4
    1. Leta efter en valp som är kompatibel med din hund. Du bör överväga hur din valp passar in med din gravida hund, eftersom det kommer att göra tillägget mycket enklare. Tänk på temperamentet på din gravida hund. Är din gravida hund hög energi eller ganska fillile? Gör din gravida hund ofta och vila? Om din gravida hund är ganska docile och avslappnad, kanske du inte vill ta med en valp som är en hög energi ras. Istället kan du välja en valp som kommer från en mer docile-ras.
    • Du bör tänka på om din gravida hund är dominerande eller assertiv. Din hund kan vara mer dominerande på grund av hennes graviditet, så du kanske vill överväga en valp som är mer underdanig. Att få en dominerande valp kan leda till spänning och problem mellan dina två husdjur.
    • Du kan också överväga om din gravida hund föredrar att leka med manliga eller kvinnliga hundar. Om hon verkar föredra att leka med manliga hundar, kan du välja en manlig valp. Men med rätt träning kan din gravida hund vara bra med att samverka med antingen en manlig eller kvinnlig valp.
    • Storleken bör också vara ett övervägande, särskilt för att din gravida hund kan vara extra känslig för att vara runt andra hundar. Om din gravida hund är en mindre ras, kan du välja en valp som också är en mindre ras, snarare än en ras som kommer att växa för att vara mycket större än din gravida hund. Du kan också få en valp som är lite äldre i ålder så det är inte så litet och bräckligt.
  • Bild med titeln Lägg till en valp till familjen medan din hund är gravid steg 5
    2. Försök att få valpen tidigt in i hundens graviditet. Du bör överväga att få den nya valpen tidigt i din hunds graviditet för att ge båda djuren tid att vänja sig vid varandra. Ju mer tid de två husdjurna måste lära känna varandra, desto bättre.
  • Att ha mer tid på förhand kommer också att se till att båda djuren kan existera innan din gravida hund har sin kull. Detta kommer att ta hand om valpen, hunden och kullen mycket lättare.
  • Undvik att få en valp under de senaste tre veckorna av din hunds graviditet. Din gravida hund måste isoleras från alla andra hundar under de senaste tre veckorna, och introducerar en ny valp i hushållet kan göra det svårt för båda hundarna att binda och umgås.
  • Bild med titeln Lägg till en valp till familjen medan din hund är gravid steg 6
    3. Se till att valpen har en ren hälsa. När du väl har valpen, bör du se till att valpen har en fullständig kontroll på veterinären innan du presenterar det för din hund. Ta din valp till veterinären så snart du får det så du kan vara säker på att valpen är frisk och kan vara runt din gravida hund.
  • Din veterinär ska kunna svara på eventuella frågor som du kan ha om mat för din valp, matningstider och delstorlekar för dina valpens måltider. Du kan också fråga veterinären om att introducera din valp till din gravida hund och hur man gör det bra.
  • Din veterinär bör också inrätta en vaccinationsplan för din valp och diskutera eventuella sjukdomar eller skador du ska se upp för. Du bör också prata med din veterinär om spaying eller neutering din nya valp.
  • Del 3 av 3:
    Att säkerställa valpen och din hund komma överens
    1. Bild med titeln Lägg till en valp till familjen medan din hund är gravid steg 7
    1. Introducera hundarna med en promenad. Att ta båda hundarna på en kort promenad tillåter dem att vara aktiva och lära känna varandra i ett neutralt utrymme. Du bör se till att båda hundarna är i koppel och att det finns en person per hund så att du inte försöker gå båda hundarna på en gång.
    • Du kan hålla loserna lös och låt båda hundarna börja lära känna varandra. De kan lukta varandra kort före eller under promenad. Du bör försöka hålla båda hundarna att flytta och berömma båda hundarna i en ljuvt ton.
    • Du bör också ta med godis och belöna båda hundarna om de är lugna och engagerade i varandra. Om promenad går bra kan du ta hundarna till ett inhägnad område, till exempel din bakgård och låta dem interagera ytterligare.
    • Övervaka alltid de två hundarna när de är tillsammans under de första veckorna. Lämna inte hundarna ensam i huset, bilen eller gården, som du måste vara där för att ingripa om endera hunden blir stressad eller aggressiv.
  • Bild med titeln Lägg till en valp till familjen medan din hund är gravid steg 8
    2. Ställ in separata områden för hundarna. Du kan förhindra konflikter mellan din valp och din gravida hund genom att skapa separata matnings- och spelområden för varje djur. Att göra detta kommer att se till att det inte finns några turfkrig mellan din valp och din vuxna hund. Det kommer också att göra det lättare för båda hundarna att komma överens.
  • Du borde ge varje hund sin egen matskål och vattenskål. Du kan mata varje hund i en separat hundkista för att undvika konflikter vid matningstid. Se till att du ger varje hund sina egna godis och separata ben.
  • Du bör också skapa ett separat sovrum för varje hund, med egen säng.
  • Bild med titeln Lägg till en valp till familjen medan din hund är gravid Steg 9
    3. Titta på tecken på stress i endera hunden. De flesta valpar kommer att vara nyfiken på vuxna hundar. Din valp kan sluta störa din vuxna hund och din vuxna hund kan reagera med lite lekfulla grumlande eller snarlande först. Detta ska förväntas och över tiden bör båda hundarna börja binda och komma överens. Men du borde titta på båda hundarna för tecken på stress, som stirrande, grumlande, svansar lyfts, framåt öron och kroppsstyvhet.
  • Om du märker din valp eller din gravida hund som är stressad, ska du kalla dem ifrån varandra och berätta för dem att sitta och stanna i separata områden i utrymmet. Du kan också behöva lägga tillbaka dem på separata kopplingar.
  • Bild med titeln Lägg till en valp till familjen medan din hund är gravid steg 10
    4. Socialisera hundarna tillsammans. Även om hundarna ska ha separata matnings- och sovande områden, bör de socialiseras tillsammans. Du bör ta dem på promenader tillsammans och försöka få dem att spela tillsammans dagligen. Att göra roliga saker med båda hundarna tillsammans kommer att hjälpa dem att växa till varandra och se varandras företag på ett positivt sätt.
  • Du bör också vara säker på att ge båda hundar individuella uppmärksamhet så att de känner sig erkända och älskade separat av varandra. Du kan sälja ut träning med din valp och sedan ha en grooming session med din gravida hund, till exempel eller belöna varje hund separat under en promenad. Försök att hitta en balans mellan individuell uppmärksamhet och aktiviteter som en trekant.
  • Bild med titeln Lägg till en valp till familjen medan din hund är gravid steg 11
    5. Isolera din valp från din hund. Under de senaste tre veckorna av din hunds graviditet bör du isolera henne från andra hundar, inklusive din nya valp. Detta kommer att se till att hon inte är i riskzonen för sjukdom eller virus som kan utlösa ett missfall. Förbereda sig för Leverans av kullen och håll din nya valp i ett blockerat område så det blir inte för nära under födelsen.
  • De flesta kvinnliga hundar ger upphov till 64 dagar efter uppfattningen och ofta vet moderkoren vad man ska göra med instinkt. Ändå bör du vara medveten om tecknen på arbetskraft i din vuxna hund så att du är beredd.
  • Din gravida hund kan sluta äta 24 timmar före arbetskraft och hon kan bli rastlös ledande fram till födelsen. Hon kan också tas på hennes sängkläder och börja slicka hennes vulva. Hon kan släppa ut slem eller kräkas fram till arbete.
  • Bild med titeln Lägg till en valp till familjen medan din hund är gravid steg 12
    6. Håll valpen borta från kullen. När din gravida hund har sin kull, bör du rengöra henne och placera kullen i en whelping box. Du bör också hålla valpen borta från kullen tills du tar kullen till veterinären. Du borde ha en veterinär undersöka kullen minst 48 timmar efter födseln.
  • När veterinären ger valparna en ren hälsokost, kan du tillåta valpen nära kullen. Men du borde aldrig lämna valpen ensam med mamman och kullen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande