Hur man uppskattar datum för uppfattningen

Om du känner till datumet för din senaste menstruationscykel kan du ta reda på möjliga datum för uppfattningen med en kalender. Om du inte vet det här kan en läkare uppskatta graviditetsåldern med ultraljud eller genom en fysisk tentamen.Alla uppskattningar, även av läkare, är "bästa gissningar" och kan inte berätta den faktiska dagen du tänkte på grund av varierande tillväxttal av spädbarn och skillnader i kvinnors individuella menstruationscykler.

Steg

Metod 1 av 3:
Uppskattning med din menstruationscykel
  1. Bild med titeln Uppskattningsdatum för befruktning Steg 1
1. Markera den första dagen i din senaste menstruationscykel på en kalender.De flesta kvinnor har en 28-dagars cykel, vilket innebär att de börjar blöda var 28: e dag.Den första dagen av blödning är det datum din cykel börjar.
  • Om du inte vet minst ett generellt datum för din senaste cykel, kan du inte hitta ditt datum för befruktning utan att besöka en läkare.
  • Cykler kan vara så korta som 24 dagar eller så länge som 34 dagar i vissa kvinnor. Att veta längden på din cykel kommer att vara viktig vid beräkning av ägglossningen.
  • Bild med titeln Uppskattningsdatum för uppfattning Steg 2
    2. Uppskattningsdatum för ägglossning i mitten av din cykel. Du kan bara bli gravid vid ägglossning, men utan daglig testning för ägglossning, det finns inget sätt att veta säkert när det inträffade. Läkare ger vanligtvis ett kort antal datum som omger mitten av din cykel. Om din cykel börjar var 28: e dag, räkna bakåt 14 dagar från det datum som blödning började och markera det på kalendern.
  • Kvinnor med en vanlig 28 dagarscykel kan ägglossning var som helst mellan dagen 11 och dag 21, men dag 14 är standarden för uppskattning.
  • Om din cykel är 24 dagar, uppskattar ägglossningen på dag 12.Om din cykel är 30 dagar inträffade Ovulation antagligen runt dag 16.
  • Om din cykel varierar månad till månad, använd genomsnittet för att beräkna ditt datum för ägglossning.Till exempel, om en månad din cykel startar igen efter 24 dagar, men nästa månad varar den för 26, använd 25 dagar som din cykellängd.
  • När ägget släpps från äggstocken har det en ungefär 24-timmars livslängd där den kan befruktas.
  • Bild med titeln Uppskattningsdatum för befruktning Steg 3
    3. Notera vilka dagar du var sexuellt aktiv runt ägglossningen.Eftersom exakt tid för ägglossningen inte kan specificeras, vet vad du hade sex runt mitten av din cykel, kan hjälpa dig att räkna ut när du är tänkt.Titta på veckan runt ditt beräknade ägglossningsdatum och markera någon som du vet att du hade samlag.
  • Uppfattningen kan ha inträffat på någon av datum du hade samlag mellan dag 11 och dag 21 av din cykel beroende på ditt äggdatum.
  • Även om du inte kan bli gravid om du inte är ägglossning, kan spermier leva in i kroppen i upp till fem dagar.Om du hade samlag under de fem dagarna före ditt beräknade datum för ägglossning, är det möjligt att spermier fortfarande var närvarande när ägglossningen började och befruktade ägget.
  • Metod 2 av 3:
    Figurera din ägglossningscykel
    1. Bild med titeln Uppskattningsdatum för uppfattning Steg 4
    1
    Ta din basala kroppstemperatur.Om du försöker räkna ut exakt när du börjar ägglossning så kan du bli gravid, ta din temperatur dagligen kan hjälpa till eftersom vissa kvinnor har en något högre temperatur när de ägglossar - ca 0.2 till 1 ° F högre.Använda en basal termometer, ta din temperatur varje morgon innan du går ut ur sängen.Plotta din temperatur på en kalender i en månad eller två och leta efter ett mönster.
    • Du är mest bördiga två till tre dagar innan ägglossningen börjar, så räkna dagarna mellan den första dagen i din senaste cykel och den dag som din temperatur ökade.Använd det här numret för att räkna ut ditt troliga nästa datum för ägglossning, och räkna tillbaka tre dagar för att hitta den bästa tiden att engagera sig i samlag.
    • Om din cykel är annorlunda än månad till månad, kan du behöva spåra i flera månader för att hitta ett genomsnittligt eller ett större mönster för att känna till ditt troliga datum för ägglossning.
    • Var noga med att använda en termometer som är speciellt utformad för att hitta basaltemperaturen eller kroppens vilotemperatur. Ta det också så snart du vaknar, innan du börjar flytta runt.Håll din termometer på din nattduksbord för att göra det enkelt att nå från sängen.
  • Bild med titeln Estimate Datum of Conception Steg 5
    2. Övervaka eventuella vaginala sekret.Vissa kvinnor upplever en ökning av klara vaginala sekretioner, som liknar råa äggvitor, strax före ägglossningen. Det kan vara svårt att märka om du inte letar efter det och jämföra sekreter varje dag.
  • Markera datum på en kalender som du märker några sekret.Använd en symbol eller färg för alla du anser "Normal", vilket betyder ofta samma mängd, färg och textur, och några dagar märker du fler eller olika sekretioner.
  • Om det finns en dag eller två du när du har högre sekretionsnivåer eller de liknar äggvita, antar du att ditt ägg är nästa dag eller så efter det. Använd den här informationen för att bestämma när det är bäst att ha sex under den kommande månaden.
  • Bild med titeln Uppskattningsdatum för uppfattning Steg 6
    3. Lägg märke till mild abdominal kramper.Vissa kvinnor upplever mild kramering när de ägglossar.Om du inte kan hitta din basala temperatur, eller inte visa ett mönster av ökande temperatur runt samma tid varje månad, börja kartlägga något bukbehov du känner.Det kan finnas ett mönster här för att visa när du brukar ägglossas.
  • För en månad, markera varje dag på en kalender som du har något bukbehov.Efteråt, titta över datumen.Om det fanns ett par dagar i mitten av din cykel under vilken du hade mild kramering, är det troligt när du är ägglossad.
  • Använd antalet dagar i mellan din sista period och kramper för att bestämma de bästa dagarna att ha sex under den kommande månaden.
  • Bild med titeln Uppskattningsdatum för uppfattning Steg 7
    4. Köp ett ägglossningskit.Tillgänglig som ett över-the-counter-test, hjälper det här kit att övervaka din urin för en ökning av hormoner som oftast uppträder innan ägglossningen.Så snart du varnar för en ökning, har sex dagligen tills hormonerna minskar igen.
  • Bild med titeln Uppskattningsdatum för uppfattningen Steg 8
    5. Test för graviditet efter att du saknat din period.Graviditet börjar när ett befruktat ägg börjar växa och fästa vid livmoderns foder.Detta kan hända sex dagar efter befruktning (eller ditt datum för ägglossning) och kan ta upp till fyra dagar att slutföra. Den bästa tiden att börja testa är några dagar efter att din period normalt skulle börja.
  • Oavsett längden på din menstruationscykel, börja inte testa tills du har missat din period. Om du testar några tidigare är du mer benägna att få en falsk negativ.
  • Ett negativt test betyder inte att du inte kan bli gravid, eller att ett ägg inte befruktades, bara att det inte slutade fästa innan din menstruationscykel gick fram.
  • Metod 3 av 3:
    Att se en läkare för att bestämma gestationsåldern
    1. Bild med titeln Uppskattningsdatum för uppfattning Steg 9
    1. Planera en ultraljud.En läkare kan bestämma barnets gestationsålder med en ultraljud genom att mäta antingen fostrets gestationsäck eller embryot eller fostret, beroende på graviditetsstadiet.Gestationsåldern, som beaktas barnets ålder, bestäms utifrån den sista menstruationscykeln snarare än befruktningen.Subtrahera två veckor från gestationsåldern ger dig därför en sannolik tidpunkt för uppfattningen.
    • Gestational Age (barnets ålder) kan mätas med ultraljud så tidigt som fem eller sex veckor efter din senaste menstruationscykel, och är lättare att uppskatta mellan veckor åtta och 18, eftersom de flesta barn växer i samma takt under den här tiden. Din läkare tar mätningar för att bestämma hur gammal barnet är baserat på storlek.
    • Beräkning av uppfattningen med hjälp av ultraljud är inte idiotsäker.Om du känner till datumet för din senaste cykel och det gestationsdatum som är bestämt av ultraljud är mindre än en vecka annorlunda, använder läkare fortfarande ditt cykeldatum för att förutsäga när barnet kommer att födas.
    • Ett embryo kan utveckla ett hjärtslag så tidigt som sex veckor efter befruktning och hjärtat bildas per vecka åtta.Under den andra månaden av graviditeten börjar symtom som bröst ömhet, illamående och kräkningar, halsbränna och frekvent urinering.Se en läkare så snart som möjligt om du märker ett eller flera av dessa symtom för att bäst uppskatta ditt datum för uppfattningen med en ultraljud.
  • Bild med titeln Uppskattningsdatum för konceptet Steg 10
    2. Be om en fysisk tentamen.Om du inte vet när din cykel började och inte har tillgång till eller inte kan få en ultraljud, kan en läkare bestämma graviditetens längd runt den 12: e veckan genom att detektera om livmodern har vuxit över det pubiska benet.
  • Detta är den minst tillförlitliga metoden och används bara för att bestämma graviditetsålder om de andra två inte är tillgängliga.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande