Hur man får reda på om barnet verkligen är hans

Tvivel om ett barns faderskap kan vara stressande. Det kan orsaka problem för dig, barnet, din familj, dina betydande andra och eventuellt andra partners du har haft. Men vi är säker, du kan enkelt och snabbt ta reda på vem ditt barns far är. Du kan berätta om barnet verkligen är hans genom att få prenatal testning eller genomgå postnatal test.

Steg

Metod 1 av 3:
Få prenatala tester
  1. Bild med titeln Ta reda på om barnet verkligen är hans steg 1
1. Ha nippprovet. Be din läkare att testa ditt blod och den potentiella faderns med den icke-invasiva prenatal faderskapen, eller Nipp. Låt din läkare samla provet när som helst efter din 8: e vecka av graviditet, vilket säkerställer att testet kan upptäcka barnets DNA i ditt blod.
  • Nipp har en 99.9% noggrannhet.
  • Bild med titeln Ta reda på om barnet verkligen är hans steg 2
    2. Få en amniocentes. Prata med din läkare om att genomgå en amniocentes, vilket är ett förfarande där ett litet prov av amniotisk vätska avlägsnas från livmodern med en nål. Du behöver sitt samtycke att genomgå proceduren eftersom det kommer med potentiella risker, inklusive missfall. Har din läkare utför en amniocentes i din andra trimestern, mellan den 14 och 20: e veckorna av graviditeten.
  • Amniocentesen kommer med följande risker: Läckande amniotisk vätska, missfall, nålskada, barnets blodkroppar kommer in i blodet (sällsynt) och infektion.
  • Bild med titeln Ta reda på om barnet verkligen är hans steg 3
    3. Test placental vävnad med chorionisk villus provtagning. Om du är oroad över riskerna med amniocentes, be din läkare att utföra chorionisk villusprovtagning eller CVS, för att etablera barnets far. Har CVS, som innebär ett litet prov från barnets placenta, mellan din 11: e och 13: e vecka av graviditet. Prata med din läkare om det bästa sättet att samla CVS för dig, antingen genom vagina med spekulum eller genom buken med en liten nål. Kontrollera dina laboratorier inom 7-10 dagar.
  • En chorionisk villus är en liten del av placentan som bildas av det befruktade ägget, så det har vanligtvis samma DNA som fostret.
  • Sällsynta riskfaktorer för CV: er inkluderar: Miscarriage och Limb deformities i ett spädbarn.
  • Metod 2 av 3:
    Genomgår postnatal testning
    1. Bild med titeln Ta reda på om barnet verkligen är hans steg 4
    1. Använd buccal swab testet. Prata med din läkare eller medicinsk professionell om att använda en buccal, eller kind, swab test för att bekräfta om han verkligen är barnets far. Har testet utfört på ett medicinskt laboratorium där en assistent kan hjälpa dig. Gnid försiktigt insidan av din kind, barnets kind och den potentiella faderns kind med den medföljande bomullspinne. Ge dem sedan till laboratoriet och vänta på resultaten.
    • Buccal swabs kan kosta upp till $ 1000.
    • Överväga att använda buccal swab eftersom det är den minst invasiva formen av faderskapstestning för alla parter. Buccal swabs har samma noggrannhet som blodprov.
  • Bild med titeln Ta reda på om barnet verkligen är hans steg 5
    2. Använd ett kommersiellt swab-test. Besök ditt lokala apotek och fråga apotekaren om kindkästens dna-testkit. Följ paketinstruktionerna och ta ett prov från dig själv och ditt barn. Be den potentiella fadern) för att ge dig ett prov på förpackad swab. Skicka sedan in swabs till det angivna laboratoriet och vänta på dina resultat.
  • Bild med titeln Ta reda på om barnet verkligen är hans steg 6
    3. Samla sladdblod för att etablera faderskap. Tala med din obstetrikare om att testa ditt barns sladdblod för att berätta om barnet verkligen är hans. Låt dem dig att du och den potentiella fadern kommer att ge blodprover innan du går in i arbetet. Tillåta dem att ta ett litet blodprov från navelsträngen på ditt barns födelse för att bekräfta faderskap.
  • Sladd blodprovning kan vara dyrt än andra typer av postnatal testning.
  • Bild med titeln Ta reda på om barnet verkligen är hans steg 7
    4. Tänk på hårprovning. Om du inte kan få en kind eller blodprov, samla hår från den potentiella pappan. Be honom att ge dig 5-10 hårlökar med synliga folliklar så att laboratoriet kan extrahera tillräckligt med DNA för att låta dig veta om han är fadern. Var medveten om att hårprovning är mycket mindre exakt än andra typer av DNA-testning. Du kanske bara vill använda detta om inget annat fungerar.
  • Metod 3 av 3:
    Hantera faderskapstestning
    1. Bild med titeln Ta reda på om barnet verkligen är hans steg 8
    1. Fråga den potentiella fadern för ett prov. Bjud in ditt barns potentiella pappa att sitta med dig på en neutral plats, som en restaurang eller park. Berätta för dem att du skulle vilja ha ett faderskapstest och förklara orsakerna till att du tror att de kan vara fadern. Undvik att använda språk som är förolämpande eller stötande, vilket kan göra det svårare att få blod, hår eller annat DNA-prov.
    • Till exempel, "Hej Sam, jag vet att saker inte har varit lätt med oss, men kan du snälla träffa mig på vår lokala kafé i några minuter. Jag vet att vi glömde upp och hade sex och jag undrar om du kanske är barnets far istället för Chris. Jag vill bara prata med dig om möjligheten att få ett DNA-prov från dig för att bekräfta vems baby jag har. Jag förstår att det här kan vara svårt för dig. Vänligen ta när du behöver göra ditt beslut på mötet."
  • Bild med titeln Ta reda på om barnet verkligen är hans steg 9
    2. Prata med ditt barn om faderskapstestet. Om du går igenom faderskapstestning, lägg åt sidan lite tid att prata med ditt barn om de är äldre än 4 eller 5. Låt dem veta att de kommer att få ett test för att räkna ut några saker om deras hälsa. Var noga med att hålla språket i proportion till barnets ålder och använda ord som inte skrämmer dem. Det här kan göra det lättare att få provet från ditt barn och diskutera vem deras far är med dem efter testet.
  • Till exempel, "Ari Vi ska gå till doktorn idag och ha ett test. Du behöver inte oroa dig, det kommer inte att skada och ta en sekund. Testet kommer bara att ge oss information om din pappa och din hälsa som vi kan använda för att hålla dig frisk och glad i framtiden."
  • Bild med titeln Ta reda på om barnet verkligen är hans steg 10
    3. Välkommen stöd från vänner och familj. Att räkna ut om han är fadern till ditt barn är förmodligen stressigt för dig. Prata med dina nära vänner och familjemedlemmar om dina känslor på situationen. Be om förslag om hur man bäst hanterar situationer du kan konfrontera som du berättar om han är fadern. Låt dem hjälpa dig så mycket som möjligt, som att titta på ditt barn medan du träffas med honom.
  • Bild med titeln Ta reda på om barnet verkligen är hans steg 11
    4. Sök professionell rådgivning. Som en del av din testning, eller ens om du överväger det, träffa en professionell rådgivare regelbundet. Diskutera dina känslor och bekymmer med testningen och konsekvenserna av att bestämma vem fadern till ditt barn är. Att ha en neutral och extern åsikt kan hjälpa dig att bättre hantera de känslomässiga aspekterna av att berätta om barnet verkligen är hans.
  • Varningar

    Om möjligt, välj icke-invasiv faderskapstestning eller vänta tills ett barns födelse för att se om barnet verkligen är hans. Detta kan minimera risken för biverkningar, inklusive missfall, från invasiva förfaranden som Amniocentesis och CVS.
  • Använd ett laboratorium eller ett test som ackrediterats av American Association of Blood Banks för att säkerställa de mest exakta resultaten.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande