Hur man försvarar en stans

Ditt mål i de flesta självförsvarssituationer bör vara att undvika inkommande attacker och eventuellt ge ett slag som disorienterar din angripare. Men försvara dig från en krok i ansiktet eller en jab till magen är svår utan träning. Med bara lite kunskap om form och taktik kan du kraftigt öka dina odds för att försvara dig från en stans.

Steg

Metod 1 av 4:
Dodging en stans riktad mot torso eller huvud
  1. Bild med titeln Försvara ett slag Steg 1
1. Vänd din kropp så 1 axel är pekad på din angripare. Detta kommer att skapa ett mindre mål för din angripare. Du skulle ha mer utsatta områden för att försvara om du mötte din angripare direkt.
  • Om din dominerande hand är din högra hand, kommer din vänstra axel pekar mot din angripare. Det motsatta gäller om din vänstra hand är dominerande. Ståndpunkten ska känna sig naturlig, och inte obekväma eller tvungen.
  • Bild med titeln Försvara ett slag Steg 2
    2. Pivot 1 fot mot angriparen och vrid den andra bakom dig. Detta kommer inte bara att markera dig, men det kommer också att tillåta dig att flytta snabbt i någon riktning utan att förlora din balans. Dina fötter bör vara om axel med ifrån varandra, men om det känns mer naturligt för att bredda din hållning, kan du.
  • Bild med titeln Försvara ett slag Steg 3
    3. Håll dig på avstånd. Du vill ha ett ungefärligt avstånd på 2 eller 3 gånger angriparens armlängd mellan dig. Det är mycket lättare att undvika en stans som når dig än det är att undvika en stans i närheten av dig.
  • Var noga med att inte backa dig mot en vägg.
  • Bild med titeln Försvara ett slag Steg 4
    4. Titta på axelns axel för att förutsäga en stans. Stansningsrörelsen börjar i axelmusklerna. Musklerna runt axeln kommer att böjas, och axeln stiger något innan du drar tillbaka till en stans. Så genom att titta på axeln av din angripare, kommer du att kunna se när angriparen kommer att slå innan de ens svänger.
  • Du kommer att reagera mycket snabbare om du studerar det i förväg. Försök titta på dig själv i spegeln och titta på din axel när du drar tillbaka armen för att förfalska en stans. Du kommer att lära dig tecknen på en inkommande stans snabbare på det här sättet, men vet att även en delvis framgångsrik dodge kan göra ett brutalt slag i en blinkande.
  • Bild med titeln Försvara ett slag Steg 5
    5. Gå ut ur stansens direkta linje. Du kommer att ha en bättre chans att undvika stansen genom att skifta till vänster eller till höger än du skulle backa upp. Att gå bakåt tenderar att känna sig som en onaturlig rörelse, och kan få dig att resa och falla.
  • Bild med titeln Försvara ett slag Steg 6
    6. Sväng din axel tillbaka för att dra din torso bort. Om du inte kan gå i sidled, välj sedan bara vrida din kropp ur stansens direktlinje. Detta gör det möjligt för dig att undvika inkommande stans, men ge dig tid att flytta ut ur vägen från några ytterligare slag.
  • Medan angriparen närmar sig, bör det alltid vara ditt mål att vara redo att förutsäga och undvika nästa attack.
  • Bild med titeln Försvara ett slag Steg 7
    7. Vänd huvudet ur stansens väg. Du vill skydda ditt huvud till varje pris, så håll huvudet bort från centrumet av angriparens kropp. Detta kommer att sätta upp dig för att undvika ytterligare slag.
  • Metod 2 av 4:
    Trycker en krokstans bort
    1. Bild med titeln Försvara ett slag steg 8
    1. Steg bortsett från angriparens framsteg. Du vill skapa tillräckligt med avstånd mellan dig och angriparen så att du inte träffas, men också stannar nog för att kunna nå ut och avböja stansen. Försök stanna strax utanför angriparens armlängd.
    • För att snabbt gå åt sidan, börja med att ha din kropp vinklad med din icke-dominerande axel som pekar mot din angripare, och dina fötter axelbredden ifrån varandra.
  • Bild med titeln Försvara ett slag Steg 9
    2. Sopa 1 arm utåt för att avböja din angripare utsträckta arm. Ditt mål är att slå Attackerens underarm med egen egen, avböja det. Se till att du bara använder 1 arm för att avböja - du vill hålla din andra hand fri att blockera ett slag från angriparens andra näve.
  • Detta är mest framgångsrikt mot en stor, svängande stans. För en stor, svängande stans, kommer angriparens kroppsvikt att skiftas bakåt, och angriparens axel kommer att öka betydligt innan du går framåt. Avböjer en snabb, direktstans, där angriparen ger minimala signaler andra än i den lilla uppkomsten och böjmusklerna, kommer att ta stor skicklighet. Du kommer att bli mer framgångsrik dodging de snabba, direkta slagen än att avböja dem.
  • Bild med titeln Försvara ett slag steg 10
    3. Springa bort om din angripare är avstängd balans. Om du använder tillräckligt med kraft bakom tryck, kan det till och med slå din motståndare av balans och ge dig möjlighet att Spring iväg.
  • Bild med titeln Försvara ett slag Steg 11
    4. Tryck på höga slag uppåt. Om stansen är riktad mot ditt ansikte, peka sedan din handled utåt och kasta armen upp mot den inkommande armen, tryck den uppåt. Detta kommer att defektera stansen riktad mot ditt ansikte.
  • Kom bara ihåg att gå åt sidan och vända sig från angriparen om möjligt. Du vill kunna ta några möjligheter att springa bort från din angripare.
  • Metod 3 av 4:
    Ta tag i angriparen om de går vidare
    1. Bild med titeln Försvara ett slag steg 12
    1. Sidestep ut ur stansens direkta linje. Du vill kunna skapa avstånd mellan dig och den utsträckta armen men att också lämna dig tillräckligt med utrymme för att fånga angriparens handled. Placera dig själv precis utanför angriparens armlängd.
    • När det gör det är det bäst att ha din kropp vinklad och pekar din icke-dominerande axel till angriparen och har fötterna axelbredd från varandra. Denna inställning tillåter dig att undvika eller avancera snabbt.
  • Bild med titeln Försvara ett slag steg 13
    2. Vänd armen och ta tag i angriparens handled. Om du inte kan komma undan efter att ha blivit framgångsrikt avböjer en stans, kan den här åtgärden, men svår att utföra, vara ditt bästa uppföljningsalternativ. Efter att ha tagit angriparens handled, har du dock alternativ på hur du vill fortsätta.
  • Bild med titeln Försvara ett slag steg 14
    3. Kasta din vikt mot angriparens arm och dra dem framåt. Om du använder tillräckligt med kraft, kommer din angripare antingen att falla över eller förlora sin balans tillräckligt länge för att du ska springa iväg.
  • Bild med titeln Försvara ett slag steg 15
    4. Slå din andra underarm mot angriparens armbåge i svåra situationer. Denna rörelse ska hyperextend eller bryta angriparens utsträckta arm. Du bör bara göra det om du är i en seriös situation och känner att du inte kan använda din vikt mot din angripare för att komma undan.
  • Bild med titeln Försvara ett slag Steg 16
    5. Disorient din angripare genom att slå ett sårbart område. Om den arm-gripande manövrering inte verkar inom din förmåga, slå sedan tillbaka med en direkt attack till ett sårbart område istället. Ett hårt slag eller gouge kan designa angriparen tillräckligt länge för att du ska fly.
  • Helst vill du sträva efter ögonen, ljummen (om angriparen är manlig), mage, tempel eller hakans punkt.
  • Metod 4 av 4:
    Absorberar en stans och skyddar huvudet som en sista utväg
    1. Vänd din kropp så stansen landar på axeln, arm, höft eller lår. Detta kommer fortfarande att vara smärtsamt, men du har en mycket lägre chans för allvarlig skada än ett slag mot buken eller ansiktet.[Bild: Försvara ett slag Steg 17 Version 2.jpg | center]]
  • Bild med titeln Försvara ett slag Steg 18
    2. Täcka sidorna på ditt huvud med dina underarmar. Dina underarmar bör täcka dina öron för att skydda dina tempel, och dina handleder ska vara bakom huvudet med dina armbågar som pekar utåt med ditt ansikte. Om det görs korrekt, kommer dina underarmar att vara parallella med marken.
  • Bild med titeln Försvara ett slag Steg 19
    3. Låsa upp fingrarna så att dina händer griper baksidan av ditt huvud. Detta kommer att låsa i vaggan eller hjälmvakt, position så att du kan skydda de mest sårbara delarna av ditt huvud ordentligt.
  • Se bara till att dina armar dras inåt så att de är spola mot huvudets sidor. Tekniken kommer inte att vara lika effektiv för att absorbera stansen annars.
  • Bild med titeln Försvara ett slag Steg 20
    4. Vänd något bort från stansen utan att exponera ryggen. Du vill inte vända så mycket att stansen landar helt och hållet på din ryggrad eller nacke, eftersom det kan orsaka allvarliga skador. Istället sväng din kropp något, så att stansen kommer att landa på dina vaggar armar.
  • Bild med titeln Försvara ett slag Steg 21
    5. Knyta tänderna och skjut tungan mot taket på munnen. Att stansas, även om du absorberar det ordentligt, kan det fortfarande vara krossat för din kropp. Så samtidigt som du skyddar utsidan av ditt huvud, måste du också tänka på insidan också.
  • Knyta dina tänder kommer att hålla dig från att knäcka eller bryta dem. Att trycka tungan till taket på din mun kommer att hålla dig från att oavsiktligt bita tungan. Tänk på detta som en improviserad munvakt.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Det bästa sättet att förbereda dig för att försvara ett slag är att träna under vänliga omständigheter. Oavsett hur mycket du läser, kommer du sannolikt att frysa upp och slösa bort tiden om du inte är van vid den faktiska situationen. Bara öva motionerna, inte så mycket kraften, hjälper dig enormt.
  • För att se en stans som kommer tidigare, titta på axeln av personen som stansar.
  • Varningar

    Känna självförsvarslagarna i ditt område. På vissa ställen kan du debiteras med ett brott om du kämpar tillbaka när du flydde var ett alternativ.
  • Medan duckning är ibland ditt bästa alternativ, glöm inte att det här sätter dig inom området för angriparens knä eller fot.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande