Hur man avväpnar en kriminell med en pistol

VIDEO

Låt oss säga det värsta inträffar, och någon pekar på en pistol på dig. Det finns många tekniker du kan använda för att avväpna en brottsling, men alla är mycket farliga. Du bör bedöma situationen först för att se om du kan minska hotet på andra sätt. Det är också en bra idé att få professionell självförsvar.

Steg

Metod 1 av 3:
Tar pistolen från den kriminella
  1. Bild med titeln Avväpnar en kriminell med ett pistol steg 1
1. Var medveten om att ditt mål i en sådan situation är att rädda ditt liv. Kämpar tillbaka ökar kraftigt dina odds för att förlora ditt liv.
  • Om du inte har utbildats av militären, polisen eller den omfattande kampsportutbildning som är speciellt i området för att avväpna en motståndare, är det säkraste alternativet när man möter en pistol att göra vad personen säger, med undantag för att komma in i ett fordon med angriparen. Du spelar med ditt liv i den här situationen, det är inte filmerna, och i nästan alla fall kommer din angripare att ha mer erfarenhet av denna typ av situation än vad du gör.
  • Var medveten om att det vanligaste misstag som gjorts av potentiella offer i fall som dessa är överförtroende. Över förtroende leder till de allra flesta dödsfall. Det näst vanligaste misstaget kämpar tillbaka. Det finns dock tider när du kan beräkna det du behöver göra det. Till exempel, låt oss säga att du är upptagen i en skolfotografering där det är uppenbart att angriparens mål bara är att döda så många som möjligt.
  • Bild med titeln avväpnar en kriminell med ett pistol steg 2
    2. Ta tag i armen på handleden. Om du har bestämt dig för att du behöver avväpna den kriminella eftersom det är troligt att du kommer att skjutas annars, snurra pistolen borta från dig. Denna teknik är mycket farlig. Försök inte om du inte är ordentligt utbildad, om inte absolut nödvändigt.
  • Målet är att se till att pistolen pekar bort från din kropp när du tar det och snurra det.
  • Fortsätt den energi du har skapat genom att vrida armen med pistolen runt dig till höger som du står inför där den kriminella var ursprungligen placerad. Nu, vänd gunman på marken när du snurrar åt höger medan du håller vapensarmen.
  • Håll handen på den angripande armen och ta pistolen. Du kan också gå över pistolen och hålla armen med benet.
  • Bild med titeln Avväpnar en kriminell med ett pistol steg 3
    3. Fånga pistol direkt från handen. Vrid pistolen ner, bryta kriminella finger som du gör det. Kom ihåg att kriminell finger kommer att vara i utlösaren.
  • Vrid pistolen till höger. Alla dessa manövrer är farliga om kriminell är starkare än du och riskerar också pistolen och slår på andra människor i området.
  • Ta pistolen från kriminella sårade hand. Använd den högra handen för att stoppa handleden när du använder vänster hand för att böja sin handled, ta pistolen och tryck på pistolen. Det här är väldigt viktigt. Om du inte tar tag i sin handled innan du vrider pistolen, riskerar du dem att upprätthålla kontrollen över pistolen.
  • Människor tar bara ett sätt, med tummen och förfåren. När greppet är primärt baserat på tummen, att attackera tummen med en armbågsstrejk, näve eller en vridningsrörelse som går mot tummen med hävstång kan bryta greppet.
  • Bild med titeln avväpnar en kriminell med ett pistol steg 4
    4. Avväpna en pistol pekad på ryggen. Vända sig och gå in och under armen och riva pistolen ur kriminella hand.
  • Du kan antingen göra något av de två första stegen, antingen, du vill vrida pistolen i kriminella hand, bryta fingret. Eller bara riva pistolen ur sin hand. Flytta vänster hand på sidan av angriparens pistol och samtidigt flytta din kropp till angriparens högra sida.
  • Innan du gör det, vinka dina händer som om det inte överlämnar och säger inte skjut. Efter att ha flyttat din vänstra hand till sidan av angriparens pistol, ta ett rätt moturs cirkulär steg in mellan angriparens fötter medan du vrider pistolen mot angriparen.
  • Din handled ska låsa angriparens högra hand och vända pistolen på angriparens hals, vilket ger angriparen till marken. I var och en av dessa drag är målet att omplacera pistolen innan du vrider den från GUNMAN`S HAND.
  • Bild med titeln avväpnar en kriminell med ett pistol steg 5
    5. Kontrollera vapnet. Du måste ta kontroll över vapnet så att vapnen inte kan omdirigera det på dig. Detta kommer att utvecklas snabbt, och gunman kommer att försöka återfå kontrollen.
  • Brista framåt. Lägg din vikt inåt och nedåt på pistolen. Du försöker få vapnet ner och inåt för att begränsa attackerens förmåga att flytta den. Flytta fötterna för att hålla vikt på vapnet oavsett hur den brottsliga reagerar.
  • Du kommer att vilja använda dina höftmuskler och kroppsvikt för att vrida en motståndares handled att ta ner dem. I ett drag, sätt ett enormt tryck på angriparens handled, vilket tvingar dem ner till marken medan du ställde en stark kontroll över vapnet. Du kan sparka kriminellen i huvudet, midsection eller ljuga för att ta bort vapnet.
  • Eller nå över angriparens axel och knyta gevärets rumpa lager. Sätt in din högra hand med tummen pekade mot marken för att förstå vapens lager. Yanke vapnet mot dig att försvaga angriparens hävstång och skrika det snart. Skruva vapnet bort.
  • Metod 2 av 3:
    Förhindra en skytte
    1. Bild med titeln avväpnar en kriminell med ett pistol steg 6
    1. Ge angriparen vad de vill ha. Det är förmodligen det minst farliga om du bara följer gunmans krav om hans eller hennes krav, som rån, hotar inte ditt liv.
    • Till exempel, om en mugger vill ha din bil, din plånbok eller din väska, låt dem få det. Det är inte värt att riskera ditt liv över. Försök att kasta objektet (handväska, bilnycklar) bakom dem - de kommer att gå till objektet och du kan fly.
    • Det har varit situationer där personen ger angriparen vad de vill, och personen är skjuten ändå. Det finns ingen Surefire-teknik för en snabbflödande, farlig situation som denna.
  • Bild med titeln avväpnar en kriminell med ett pistol steg 7
    2. Omdirigera eldlinjen. Det bästa sättet att försvara dig är att först eliminera det mest omedelbara hotet mot dig. Om en pistol är pekad på dig, det är tydligt en omedelbar fara för dig.
  • Du måste ta bort dig från eldlinjen. Du kan göra det genom att omdirigera eldens linje eller flytta dig själv. Gör din första rörelse liten och odetekterbar. Om du gör ett stort drag för att vrida eller gå ut ur eldlinjen, kan du faktiskt utlösa angriparen för att skjuta vapnet.
  • Omdirigera med handen. Använd din hand för att omdirigera eldlinjen så att den reser över färre vitala områden. Flytta vapnet i sidled över den kortaste raden som är möjlig. Om pistolen är pekad i bröstet, flytta den till vänster eller höger. Du kan också driva pistolen uppåt.
  • Bild med titeln avväpnar en kriminell med ett pistol steg 8
    3. Spring iväg. Det här är en möjlighet, även om det kan vara en mycket farlig eftersom gunman kan skjuta dig.
  • Om du försöker den här tekniken, kasta något - din plånbok till exempel - i en riktning medan du kör i en annan riktning för att distrahera angriparen. Kör i en zigzag eller annat oförutsägbart mönster.
  • Återigen är detta ett mycket farligt drag. Då är allt om situationen farligt. Helt enkelt uppfyller kraven kan vara den bästa satsningen. Om personen inte har sett dig, till exempel i en aktiv skyttesituation, förstörs först, sedan (genom att barrikera dig bakom en dörr), slå sedan om du hittas.
  • Bild med titeln avväpnar en kriminell med ett pistol steg 9
    4. Telegraf dina avsikter. Fram till eller om du inte är redo att göra ditt drag, gör det klart för gunman vad du ska göra innan du gör det.
  • Till exempel, säg något som, "Jag kommer att nå i min ficka så jag kan få min plånbok ut för att ge det till dig nu" innan du gör det.
  • Studera gunman som du gör det här. Hitta något om honom eller henne som är unik och hjälper polisen att identifiera gunman senare.
  • Bild med titeln Avväpnar en kriminell med ett pistol steg 10
    5. Distrahera den brottsliga. Låt oss säga att du står inför en bestämd angripare du vet är det för att döda dig. Det betyder att angriparens motiv är inte rån - det är att döda, till exempel vad som ses på tidigare skolskott.
  • Om möjligt, springa iväg. Gå ut ur byggnaden eller området.
  • Om körning blir omöjligt, göm. Barrikad själv bakom en dörr med din telefon på tyst. Se till att dörren är väl barrikad innan du ringer nödtjänster.
  • Om angriparen hittar dig, slåss. Improvisera vapen: stolar, bärbara datorer, läroböcker, etcetera att kasta på dem eller slå dem med. Detta görs bäst i en grupp, men fungerar också ensam. Målet är att ta ner skytten oavsett vad.
  • Band tillsammans med andra innan du gör det här. Ta tag i vapens vapen och vrid det snabbt bort från din kropp. Fortsätt gripa pistolen när gunman drar det tillbaka från dig och tryck in din vikt, slå sedan honom i ansiktet eller halsen mycket hårt. Använd din hand för att fånga pistolens icke-skjutning. Knä mördaren i ljummen. Eller vrid dina händer som om du är revving upp en motorcykelmotor, bryter pistolens finger inuti triggerbevakningen.
  • Metod 3 av 3:
    Kasta den kriminella
    1. Bild med titeln Avväpnar en kriminell med ett pistol steg 11
    1. Höj dina händer och agera rädd och passiv. Kanske kommer angriparen inte att skada dig om du inte utmanar dem. Om du planerar att avväpna angriparen, vill du också agera passiv och deferential först för att kasta dem också.
    • Helst behöver allt du behöver göra, och du behöver inte försöka någonting riskabelt.
    • Agera kooperativ och som passiv som möjligt. Säg något, "Hej, oroa dig inte, jag vill inte ha några problem. Vad vill du?"Ge angriparen intrycket du inte är ett hot
    • Höj dina armar högre än pistolen, och håll inte dem fortfarande. Vinka dem sida till sida på ett repetitivt sätt att lura angriparens perifera vision och dölja den defensiva rörelsen du håller på att göra genom att flytta händerna framåt.
  • Bild med titeln avväpnar en kriminell med ett pistol steg 12
    2. Få armlängd från pistolen. I en snabb rörelse, flytta huvudet först och ta tag i pistolen.
  • Vänd pistolen bort från din kropp. Vrid GUNMMAN`S WRIST IN. Distrahera gunman med en stans, spark eller båda.
  • Nå under vapnet, placera din fria hand på hammaren och vara medveten om var fatet spetsas hela tiden. Håll båda händerna på pistolen när du sparkar, stomp eller knä. Med båda händerna ordentligt på pistolen, och gunman handleden vriden, riva pistolen borta. Nu har du pistolen.
  • Bild med titeln Avväpnar en kriminell med ett pistol steg 13
    3. Ta steg tillbaka när du har pistolen. Det bästa fallet när du har vapnet är att du ska komma undan utan att behöva avfyra det.
  • Fly med pistolen. Om gunman fortsätter att komma på dig, kan du inte ha något val, men inspektera pistolen med händerna genom att knacka på magasinets botten för att vara säker på att det är i.
  • Skrika, gör ljud och försök att uppmärksamma. Förhoppningsvis kommer gunman att springa iväg. Återigen är målet att inte bryta pistolen. Lära sig självförsvarslagarna. Du har rätt att försvara dig själv i många fall om du är i omedelbar fara för dödsfall eller stor kroppsskada.
  • Bild med titeln avväpnar en kriminell med ett pistol steg 14
    4. Behålla lugnet. Du vill inte visa panik eftersom det här kan göra personen med pistolpanik, och det är väldigt farligt.
  • Du vill behålla psykologisk fördel. Göra ögonkontakt med gunman. Detta kommer att tvinga honom eller henne att se dig som en människa och kan göra det svårare att skjuta dig. Gör inte detta till en skrämmande eller utmanande blick, men.
  • Beräkna sammanhanget. Varför drar personen en pistol på dig? Om motivet är rån, då är Gunman-motivet inte att döda dig. Om du är inriktad på en massa skytte där vapensmotivet är att döda så många som möjligt, är det ett mycket annat scenario. Om du inte är säker på om motivet är att döda dig, kan du hoppas att vapnen sparar ditt liv utan att du behöver få pistolen.
  • Bild med titeln Avväpnar en kriminell med ett pistol steg 15
    5. Undvik att komma i farliga situationer. Det finns sätt att du kan minska de chanser du behöver använda självförsvar för det första.
  • Undvik att gå till fots ensam, speciellt om det är natt, om du är kvinna, och om du är försämrad.Kriminella letar efter ögonblick av sårbarhet. Om du är full och gå ner på gatan, kan de se dig som ett mål. Flash inte pengar eller dyra smycken runt.
  • Var medveten om din omgivning. Gå inte med huvudet ner eller distrahera dig själv genom att prata i en mobiltelefon. Var medveten om vad som händer runt dig hela tiden. Bära skor som skulle låta dig springa.
  • Du kan överväga att få ett dolt bärtillstånd om det här är lagligt i ditt tillstånd och du är ordentligt utbildad. Be om en säkerhet eskort på din högskola eller lägenhet byggnad eller arbete, om man är tillgänglig. Bära mace eller pepparspray Om det här är lagligt där du bor.
  • När det gäller vapenförsvar är det bästa sättet att försvara mot ett vapen att lära sig att använda den. Om du själv inte förstår ins och outs av hur man skjuter, eldar och demonteras en pistol, det är svårare att hantera det effektivt när det hotas.
  • WikiHow Video: Hur man avväpnar en kriminell med en pistol

    Kolla på

    Tips

    Om du är en liten osäker, spela det säkert och bara ge dem vad de vill ha. Inget du äger är värt ditt liv.
  • En pistol används bäst på ett litet avstånd. Detta avstånd är en fördel för skytten.Stäng detta avstånd för att göra fördelen till en nackdel.
  • Håll ögonen på vapnet, men fokusera inte all din uppmärksamhet där. Angriparen har andra kroppsdelar och eventuellt vapen som han eller hon kan använda.
  • Få så mycket träning som möjligt. Även de med stridsutbildning kanske inte har riktiga världsavväpnade färdigheter. Ta en kurs att avväpna en väpnad motståndare och träna tills rörelserna är instinktiva innan de tänker på rörelser som dessa.
  • Varningar

    Du kanske inte har något annat val än att döda din angripare. Så mycket som det skulle vara obehagligt, ibland är det det säkraste alternativet. Men om du kan undvika det, undvik det.
  • Om polisen är där, låt dem göra sitt jobb. De är utbildade för detta. Att flytta eller försöka avväpna angriparen kan leda till att du får i polisens eldlinje eller bli skott av angriparen.
  • Var medveten om att Mugger kan ha många andra vapen än den som används mot dig.
  • Att döda eller allvarligt skada någon, även i fall av extremt självförsvar, kan få dig i trubbel med lagen och till och med fängslade. Var noga med att rapportera eventuella skador som du kan påverka din angripare så att de kan få ordentlig medicinsk behandling.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande