Hur man kämpar av en kidnappare

Oddsen som någon försöker kidnappa dig är extremt låg. Det är dock bättre att vara beredd än fångad vakt. I allmänhet bör du alltid försöka springa och hitta hjälp om du kan, men kämpar är din nästa bästa chans om angriparen är obevakad. Saker blir lite mer komplicerade om angriparen har ett vapen eftersom du får bara några sekunder för att väga dina alternativ, även om ditt bästa skott kommer att överensstämma. Tänk på, det är extremt osannolikt att du någonsin kommer att bli kidnappad. Även om du tas emot din vilja, är oddsen mycket höga att du kommer att överleva.

Steg

Metod 1 av 3:
Springa bort och hitta hjälp
  1. Bild med titeln Fight Off En Kidnapper Steg 1
1. Leta efter ett trångt offentligt område så snart du tror att du är i trubbel. Det ögonblick du tror att någon närmar dig att bortföra dig, ta en snabb titt runt. Skanna området och leta efter en upptagen gata, en stor grupp människor, eller ett företag som ser ganska trångt. Om du är i ett ganska lugnt bostadsområde, leta efter människor på deras veranda eller ett par som går sin hund. Ju fler människor du kan springa mot, desto bättre.
  • I ett landsbygdsområde, leta efter en flyktväg där du kan utrota och gömma sig från angriparen. Ett skogsområde är idealiskt för detta.
  • En av två saker är mycket sannolikt att hända om du attackeras i ett upptagen offentligt område. Antingen kommer människor att komma till ditt hjälpmedel för att hjälpa dig, eller angriparen kommer att spökas av ett stort antal vittnen. Vid ett minimum kommer någon att ringa till polisen.
  • Bild med titeln Fight Off En Kidnapper Steg 2
    2. Kör så fort du kan mot det upptagna området om kidnapparen blir nära. När den misstänkta personen närmar dig eller pratar med dig, kör du mot din flyktväg. Om det är en upptagen gata, huvudet på det sättet. Om du såg en stor grupp människor, springa mot dem. Få i det mest trafikerade området du kan för att öka de odds som du kan hitta hjälp. Anfallaren är mer benägna att ge upp om de tror att andra människor kan ingripa.
  • Om angriparen inte har ett vapen, är det alltid bättre att springa.
  • Om du bär en ryggsäck eller handväska, släpp det. Det kommer bara att sakta ner dig och oavsett valuables du har kan alltid bytas ut.
  • Varning: Saker blir lite mer komplicerade om de har ett vapen ut. Det kan vara bättre att följa om de har en pistol, men du kan också försöka springa för det om du är mer än 40 ft (12 m) bort från dem. Det beror verkligen på situationen.

  • Bild med titeln Fight Off En Kidnapper Steg 3
    3. Ropa och göra så mycket ljud som möjligt för att uppmärksamma situationen. Så snart du tar av eller om du får hörn och du kan inte springa, börja skrika. Skriker för hjälp, skrika för människor att ringa till polisen och skrika att du attackeras. Gör så mycket ljud som möjligt för att uppmärksamma dig själv. Kidnapparen kan fly i rädsla, eller du kan locka någon att komma till ditt hjälpmedel.
  • Om du är i en skogsreservat eller avlägsen plats, kommer det förmodligen inte att hjälpa mycket. Du är bättre att skrika i 2-3 sekunder för att låta någon i närheten veta, då vistas så tyst som möjligt medan du flyger för att försöka förlora din angripare.
  • Bild med titeln Fight Off En Kidnapper Steg 4
    4. Kasta något på angriparen för att störa deras balans. Om de jagar efter dig och du håller något, kasta det på dem. Det är också möjligt att de bara efter dina pengar, så om du snabbt kan hitta din plånbok, kasta det också. De kan helt enkelt sluta ta tag i plånboken. Om de fortsätter att driva dig och de lämnar plånboken bakom, kunde polisen hitta ditt ID och veta att du togs.
  • Gå inte ut ur din väg för att hitta något att kasta. Om det inte är praktiskt under de första ögonblicken i attacken, är du bättre att bara springa och fokusera på att göra ljud.
  • Bild med titeln Fight Off En Kidnapper Steg 5
    5. Ring polisen så snart du kommer undan. Om du lyckas och angriparen lämnar eller slutar för att fungera, hitta en lokal verksamhet eller en ansvarsfull vuxen och låt dem veta vad som hände. Bo i ett upptagen, offentligt område för att du ska vara säker och kontakta polisen omedelbart. Vänta på att polisen kommer fram.
  • Dina nerver kan vara överallt när du kommer undan. Detta är helt normalt. Bara ta ett djupt andetag och kom ihåg att du är säker så länge som det finns andra människor runt.
  • Bild med titeln Fight Off En Kidnapper Steg 6
    6. Beskriv angriparen till polisen för att hjälpa dem att fånga personen. Det är viktigt att berätta för polisen vad angriparen såg ut, även om du redan är säker, eftersom inlämning av en rapport kan hjälpa polisen att fånga angriparen innan de slår igen. Beskriv deras kläder, höjd, hårfärg och inkludera någon information som kan göra att angriparen sticker ut. Detta kan vara en tatuering, ett ärr eller en piercing.
  • Det är okej om du inte kommer ihåg alla små detaljer. Du var under stress och det är rimligt att du var mer fokuserad på att komma undan. Ge bara polisen någon information du kan till bästa möjliga förmåga.
  • Metod 2 av 3:
    Kämpar för attackeren
    1. Bild med titeln slåss av en kidnapper Steg 7
    1. Kämpa inte om kidnapparen har ett vapen och du är hörn. Om angriparen har en pistol eller kniv och du verkligen har ingenstans att gå, försök att koppla av och följa kidnapparen. Den stora majoriteten av kidnappningarna slutar inte i våld och om du följer och oddsen är du släppa eller räddas ungefär 90%. Det finns inget möjligt sätt att veta hur en person med en pistol eller kniv kommer att svara om du stör dem genom att slåss.
    • Om du tas, behåll ögonkontakt med angriparen när de pratar med dig. Detta kan omtänksamt påminna kidnapparen av din mänsklighet och minska de odds som din angripare skadar dig.
    • Försök att släppa din plånbok, ID eller något personligt objekt på den plats du tas. Detta kommer att ge utredarna något att arbeta med.
  • Bild med titeln Fight Off En Kidnapper Steg 8
    2. Låtsas att följa om du inte ser någon flyktväg och förbered dig för att slåss. Du kanske inte kan springa om du är hörn eller angriparen är snabbare än du. Om de inte har ett vapen kan du försöka kämpa dem. Du kan bli skadad i processen, men det är att föredra att bli mot din vilja. När de är inom 10-20 ft (3.0-6.1 m), lägg upp händerna, fånga andan och förbered dig mentalt för att slåss.
  • Du kan kasta in en enkel, "okej, okej ... du vinner" för att verkligen sälja dem på din handling om du vill.
  • Många fryser upp när de konfronteras med ett hot. Om du gör det, var inte så svårt på dig själv. Det är extremt svårt att behålla total kontroll över dina känslor när du är oväntat attackerad.
  • Om du motstår och andra människor är runt, är du mer benägna att komma bort än inte.
  • Expertips
    Dany zelig

    Dany zelig

    Självförsvar Trainerdany Zelig är grundaren och ägaren av Tactica och Tactica Krav Maga Institute med huvudkontor i San Francisco, Kalifornien. Han är en 2: a generationens israelisk Krav Maga-instruktör av IMI Lichtenfeld, certifierad direkt av IMI: s mest ledande lärjunge och chef för rangkommittén. Han fick sin militära KRAV Maga instruktörscertifiering från Wingate Institute i Israel 1987.
    Dany zelig
    Dany zelig
    Självförsvarstränare

    Ha en självsäker tankegång. Du är mycket mer benägna att bekämpa en attack av någon typ om du har en positiv tankegång och är säker på dig själv. Mental styrka är nödvändig för fysisk styrka!

  • Bild med titeln Fight Off En Kidnapper Steg 9
    3. Strejk när de inte tittar eller är inriktade på något annat. Var uppmärksam på deras ögon och kroppsspråk som de kommer nära. Om de ska försöka slå dig upp, är det din tid att slå. Om de tar en sekund att titta runt och kolla på vittnen, är det här den bästa tiden att slå dem. Om ett tillfälle inte presenterar sig, kan du börja kämpa mot dem när som helst.
  • Låt dem inte begränsa dig medan du låtsas att följa. Om de går för att lägga ett dragkedja eller handbojor på dig, är det din tid att slåss.
  • Målet är att fånga dem när de är inriktade på något annat. De har en kamp eller flygsvar precis som du gör, och om du överraskar dem, kan de tillbaka och springa bort.
  • Bild med titeln Fight Off En Kidnapper Steg 10
    4. Poke eller jab dem i ögonen om du blir tillräckligt nära. Om du har snabb åtkomst till ögonen, gör en V-form med fingrarna och håller dem i ögonen så hårt som möjligt. Om du kan blinda din angripare, kommer det att ge dig gott om tid att springa iväg. Du kan också spotta i ansiktet för att få dem att stänga sina ögon som ger dig tid att slå fingrarna med sina ögon.
  • Det här är också den bästa chansen du har om de lyfter upp dig eftersom du har begränsad rörlighet och kommer inte att kunna slå mycket hårt. Lyckligtvis tar det inte mycket ansträngning att skada någons ögon.
  • Dricks: Glöm allt du vet om "Fighting Fair" när det gäller att försvara dig från en kidnappare. Allt är rättvist spel om någon försöker ta dig mot din vilja.

  • Bild med titeln Fight Off En Kidnapper Steg 11
    5. Slå dem i halsen eller nacken för att koppla samman dem tillfälligt. Om du inte kan nå ögonen, slå eller slå dem i nacken. Människor har ett naturligt svar för att skydda nacken och din angripare kommer antingen att ta sina händer av dig eller hoppa tillbaka. Detta ger dig en annan chans att slå eller springa bort.
  • Bild med titeln Fight Off En Kidnapper Steg 12
    6. Kick eller slå dem i könsorganen för att slå dem ner. Detta är särskilt användbart om din angripare är manlig och större än dig. Antingen knä, sparka eller slå dem mellan benen. Om du kan slå dem i ett känsligt område, kan de kölden över eller kollapsa på platsen. Detta ger dig tillräckligt med tid att köra eller begära hjälp.
  • Målet när man kämpar av en angripare är att komma undan, inte vinna en kamp. Om de gör kölen över, kör. Behåll inte sparkar eller slår dem - du får bara ge dem tid att återhämta sig.
  • Bild med titeln Fight Off En Kidnapper Steg 13
    7. Bita kidnapparen om de får sina armar runt dig eller begränsa dig. Om du inte kan försvara dem och de gör grepp dig, bita dem. Leta efter en exponerad del av huden och bita så hårt som möjligt. Försök att verkligen riva sitt kött. Det låter otäckt, men en stark bett kommer att skicka din angripare som är i smärta.
  • Detta är också ett bra alternativ om de får dig på marken och de är ovanpå dig.
  • Bild med titeln Fight Off En Kidnapper Steg 14
    8. Skrapa och klo på angriparen om de får dig ner på marken. Om de tar itu med dig eller drar dig till marken och du inte kan bita dem, få de naglarna ut. Skrapa och klo i ansiktet, nacke eller armar. Om du är på marken och inte kan svänga dina armar runt, är det troligt det bästa sättet att skada din kidnappare.
  • Bild med titeln Fight Off En Kidnapper Steg 15
    9. Ropa för att skrämma angriparen medan du kämpar om det är möjligt. Om du kan klara dig att göra buller medan du skrotar med angriparen kan du fånga någons uppmärksamhet att komma hjälpa dig. Alternativt kan det också freaka angriparen ut och göra dem nervösa att slåss mot dig.
  • Tänk på, det är bättre att inte ropa hot. Hotar angriparen kan bara göra dem arg. Bara skrika, "hjälp!,"Eller," Jag attackeras!"Att varna människor i närheten som du är i trubbel.
  • Bild med titeln Fight Off En Kidnapper Steg 16
    10. Kör vid det första tillfälle att skapa avstånd mellan dig och angriparen. Om du på något sätt i kampen ser ett fönster för att ta av sig, gör det. Målet när man kämpar för en angripare är att komma undan, inte vinna kampen. Om de faller över, säkerhetskopierar eller verkar förlora sitt förtroende, sprint så fort du kan mot ett upptagen område.
  • Metod 3 av 3:
    Att hålla sig trygg för att förhindra kidnappningar
    1. Bild med titeln Fight Off En Kidnapper Steg 17
    1. Håll dig vaksam medan du är ute för att upptäcka misstänkta människor. När du är ute och om, håll ögonen ut för personer som kan följa dig eller studera dina rörelser. Undvik att stirra på din telefon medan du går runt och bär inte hörlurar när du är ute för att hålla öronen öppna. Om en potentiell kidnappare ser dig märker dem, är de mindre benägna att attackera.
    • Detta är särskilt viktigt om det är sent på kvällen. Attacker av möjlighet är alltid mer benägna att hända när det är sent.
    • Spotting en kidnappare så tidigt som möjligt ger dig också mer tid att svara på vad som händer.
  • Bild med titeln Fight Off En Kidnapper Steg 18
    2. Gå ut med andra människor och undvik att gå ensam på natten. Buddy-systemet är ett bra sätt att vara säker, eftersom en kidnappare är osannolikt att attackera mer än en person i taget. När du går ut, ta någon med dig eller resa i en grupp med andra för att minska oddsen som någon försöker ta dig.
  • Ta en taxi eller rideshare om det är sent på kvällen och din vän eller partner kommer inte att komma med dig för att undvika att gå ensam.
  • Bild med titeln Kämpa av en kidnapper Steg 19
    3. Bo i väl upplysta allmänna utrymmen för att undvika farliga situationer. De odds som du kidnappas på en allmän plats är extremt låga. Ta vägar längs upptagna vägar och hålla sig ur gränder och mindre sidogator, speciellt om det inte finns några gatubelysningar och det är mörkt ut.
  • Bild med titeln Fight Off En Kidnapper Steg 20
    4. Låt folk veta var du går när du går ut. Om du går ut för natten eller går ut för att göra något, berätta för dina föräldrar, rumskamrat eller vänner att låta dem veta var du är på väg. På det sättet, om något händer, kommer de att veta var du ska börja leta efter dig.
  • Förhoppningsvis händer inget någonsin med dig, men du vill öka de odds som du hittar om du slutar bli kidnappad.
  • Bild med titeln Fight Off En Kidnapper Steg 21
    5. Kom inte in i bilen med någon du inte vet. Om du inte får i en taxi eller Rideshare, acceptera inte åkattraktioner från främlingar. Att erbjuda gratis turer är ett vanligt sätt för kidnappare att locka dig, så om du vägrar fria turer håller du dig själv ur skadans sätt.
  • Varje gång du tar en rideshare, bekräfta att förarens namn matchar namnet på din app innan du kommer in och stänger dörren. Vissa kidnappare kommer att låtsas vara rideshare förare för att locka människor inuti.
  • Bild med titeln Fight Off En Kidnapper Steg 22
    6. Bära peppar spray eller mace om du verkligen är orolig för angripare. Kontrollera om pepparspray och mace är lagliga där du bor. Om de är, plocka upp en skyddsspray. Om någon någonsin försöker kidnappa eller attackera dig, spraya dem i ögonen. Håll antingen pepparsprayen eller maken på dina nycklar så att du aldrig glömmer det, eller håll det i en lättillgänglig ficka för att ta ut det snabbt.
  • Att bära en kniv är vanligtvis en ganska dålig idé. Mace och Pepper Spray kan användas från ett avstånd, men om en angripare blir nära dig, kan de alltid ta din kniv. Det är också bättre att använda nonlethal kraft om du har möjlighet.
  • Dricks: Testa din Mace eller Pepper Spray för att bekanta dig med säkerhetsmekanismen och munstycket. Använd skyddsglasögon för att hålla några splatters ur dina ögon.

    Tips

    Abduktioner är extremt sällsynta - låt inte möjligheten till en kidnappning förstöra din förmåga att njuta av dig själv eller gå ut.
  • Om du tas av en kidnappare är oddsen mycket höga att du kommer att överleva. Gör ditt bästa för att följa och hålla kidnapparen från att bli arg. Om du någonsin får en uppenbar chans att fly, gör det.
  • Om du tas och placeras i bagaget på en bil kan du Lås upp det inifrån och hoppa ut när bilen slutar röra sig.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande