Hur man försvarar mot en knivattack

Knivattacker kan vara mycket oförutsägbara och är potentiellt dödliga. När du har fått av muggers eller skulle vara angripare kan knivar orsaka mer skada än en pistol, och är mycket lättare att få tag i. När du handlar om en knivattack, kommer du att vara lugn, vara rationell och försvara dig själv om det behövs.

Steg

Del 1 av 3:
Försöker de-eskalera
  1. Bild med titeln Försvara mot en knivattack Steg 1
1. Hålla sig lugn. Om en angripare närmar sig dig, måste du vara lugn. Alla plötsliga rörelser eller handlingar kan starta dem och eskalera våldet. Ta djupa andetag när du size varandra för att vara avslappnad och fokuserad.
  • Bild med titeln Försvara mot en knivattack Steg 2
    2. Storlek upp din angripare. Det finns olika typer av angripare och de är alla motiverade av många olika skäl. Personen kan vara en muggare eller en kriminell letar efter något "kul" att göra genom att trakassera dig. De kan vara psykiskt instabila eller under påverkan eller droger eller alkohol. Du kan ha fångat dem i en annan brottslighet, och nu känner de behovet av att "bli av med dig". Hur som helst, försök att ta reda på vilken typ av person du har att göra med.
  • Bild med titeln Försvara mot en knivattack Steg 3
    3. Fråga dem vad de vill ha. Engagera sig med personen och prata med dem kan hjälpa. Fråga dem varför de attackerar dig, och om det finns något som du kan göra för att förhindra attacken.
  • Om de är en muggare, kommer de att be om dina värdesaker. Detta kommer att vara lätt nog att hantera: allt du behöver göra är att ge upp dina saker. Medan det kan vara svårt att dela med några av dina värdesaker, kommer det att vara värt ditt liv. Telefoner och smycken kan bytas ut, men ditt liv och hälsa kan inte.
  • Om personen letar efter en kamp, ​​låt dem veta att du inte har något intresse för våld. Om de är särskilt hotande eller hotande, kanske du inte är ett alternativ, men prova det ändå.
  • Om personen verkar mentalt instabil eller under inverkan av ett ämne, kommer de att vara alltför oförutsägbara för dig att hantera. Dessa är ofta de farligaste typen av angripare eftersom det är väldigt svårt att döma vad de ska göra nästa. Försök att prata med dem i en lugn, lugnande röst medan du backar bort.
  • Bild med titeln Försvara mot en knivattack Steg 4
    4. Skrika för hjälp. Om du är på en allmän plats där andra kan hjälpa dig, skrika du för hjälp. Ofta kan människor på en stadsgata eller en parkeringsplats inte inse att du är i trubbel om du inte gör det väldigt uppenbart. Skrik: "Sluta!" eller "Hjälp mig, någon!" Använd din röst för att klargöra att du är i trubbel och någon kan komma till ditt hjälpmedel.
  • Om du är i en mer avlägsen plats, som en vandringsled eller ett tomt fält, försök att skrika ändå. Medan du kanske inte kan se någon i närheten kan folk vara tillräckligt nära att de kommer att kunna säga att något är fel. Om du vandrar ofta och är rädda för att bli attackerad, bära en högljudd visselpipa. Ljudet kommer att bära längre än din röst ensam.
  • Känn dig fri att skrika för hjälp och / eller Ring nödtjänster, Eftersom båda är bara som att skrika för hjälp.
  • Bild med titeln Försvara mot en knivattack Steg 5
    5. Springa om möjligt. Det bästa sättet att försvara mot en knivattack är att springa. Även om du vet kampsport av att avväpna trick eller du är väldigt stark, är en kniv fortfarande ett oförutsägbart och dödligt vapen. Körning kan verka feg, men det är din bästa chans att överleva.
  • Del 2 av 3:
    Inaktivera din angripare
    1. Bild med titeln Försvara mot en knivattack Steg 6
    1. Gör en öppning för att springa. Om du attackeras av en person med en kniv, bör du alltid försöka springa innan du kämpar. Ofta kan du dock se fast. Du kan vara hörn eller din angripare kan blockera din enda utgång. Du måste inaktivera din angripare för att skapa en öppning för att springa bort.
  • Bild med titeln Försvara mot en knivattack Steg 7
    2. Slå på din angripare hals. Att gå till halsen är ett av de bästa sätten att inaktivera en angripare. Med en hård strejk i halsen, kommer du att skada personens luftrör, störa andningen. De är mycket troliga att sluta attackera dig efter en hård strejk i halsen.
  • Få tillräckligt nära att slå. Om din angripare inte är tillräckligt nära för att du ska slå i halsen, flytta i lite. Du vill vara en armarbredd bort.
  • Använd din armbåge och underarm. Ju hårdare den del av din kropp som du använder för att slå, desto effektivare och smärtsam är din attack att vara. Din armbåge är fast ben, och du kommer att kunna få mycket makt genom att slå framåt med den.
  • Tryck igenom halsen. Använd din armbåge som ditt vapen, slå din angripare hals. Slå så hårt och så fort du kan, med hjälp av överraskningselementet till din fördel.
  • Springa. Om du har slagit din angripare tillräckligt, kommer de att förlora sin förmåga att andas. När de dubbel över, springa iväg.
  • Bild med titeln Försvara mot en knivattack Steg 8
    3. Sparka deras ljumsk. Om din angripare är manlig, kan en spark till ljummen omedelbart oförmögen dem. Använd ditt knä eller shin för att slå dem i grenen för att skapa en öppning för att springa. Denna teknik kan arbeta med olika avstånd mellan dig och din angripare.
  • Om du är nära din angripare, använd ditt knä. Ett kortare avstånd mellan dig och den som attackerar dig betyder att ett knä kommer att vara tillräckligt nog för att göra en anslutning. Tvinga ditt knä hårt i deras ljumsk.
  • Om de är en arm längd bort från dig, använd din fot eller shin. Med hjälp av din shin är bättre, för det finns mer ytarea för att orsaka mer skada. Förlänga knäet och snäppa benet upp i deras gren.
  • Springa. När din angripare fördubblas över eller på marken, springa så fort som möjligt.
  • Bild med titeln Försvara mot en knivattack Steg 9
    4. Gå till dina angripare ögon. Ögonen är en otroligt känslig del av din kropp, och varje attack som är inriktad på ögonen är säker på att orsaka att din angripare är mycket smärta. Använd bara detta om din angripare är mycket nära, till exempel i situationer där de har tagit dig och har du i ett håll. Tänk på att denna teknik är extremt farlig och kan vara gory och ska endast användas i livs- eller dödssituationer.
  • Förlänga fingrarna för att nå ögonen. De flesta flinchar omedelbart när de ser en attack riktad i ögonen, så du måste flytta väldigt snabbt. Snap armen ut mot ansiktet i en snabb rörelse.
  • Tryck på fingrarna i ögonkontakten. Enkel skrapa eller ljusstryck är inte effektiv. Dessa lätta attacker kommer att orsaka smärta, men får bara ytterligare uppröra din angripare. Du måste använda fingrarna för att trycka hårt in i ögonen, trycka på dem i skallen.
  • Tryck ner. När du trycker på dina angripare, trycker du ner dem mot botten av skallen. Återigen är denna teknik inte för det svaga i hjärtat, och bör endast användas i de mest allvarliga omständigheterna. Det kan orsaka blindhet och till och med döden.
  • Springa. När din angripare är oförmögna eller omedvetet, springa bort.
  • Del 3 av 3:
    Försvara dig själv
    1. Bild med titeln Försvara mot en knivattack Steg 10
    1. Kasta av sig. Om du inte kan springa och försvara dig är ditt enda alternativ, vill du göra något oförutsägbart. Spotta i din angripare ansikte, eller släpp plötsligt till marken. Om du har en ryggsäck eller en handväska, kasta den i huvudet. Om detta ger dig en öppning att springa, gör det. Om inte, har du fortfarande kastat dem och givit dig en chans att kämpa.
  • Bild med titeln Försvara mot en knivattack Steg 11
    2. Leta efter ett vapen. Att vara obevakad mot en knivattack är en farlig position att vara i. Titta runt om omgivningen för allt du kan använda som försvar, särskilt allt som är tungt eller relativt länge. Allt som sätter något avstånd mellan dig och din angripare är bra.
  • Bild med titeln Försvara mot en knivattack Steg 12
    3. Vänta på att de ska göra ett drag. När dina angripare lungor för dig, kommer de att vara av balans. Om du hittade ditt eget vapen, är det dags att ramma in i dem. Om inte, slå ut på dem för att kasta dem längre med en spark till ljummen eller benen. Var noga med att rensa av kniven.
  • Bild med titeln Försvara mot en knivattack Steg 13
    4. Försök att avväpna dem. Om du har turen att ha ett vapen att använda, slå på personens hand, hålla så mycket utrymme mellan dig och dem som möjligt. Detta kommer att försvaga och skada sin hand till den punkt som de inte längre kommer att kunna hålla kniven. Om du inte har ett vapen måste du försöka ta tag i sin handled och avväpna dem istället.
  • Ditt nummer ett mål är att skära eller förstöra handen som håller vapnet. Om du har en kniv, försök sedan skära sin vapenarm eller hand, och om du har ett slagvapen som en pinne, så smäller handen som håller vapnet.
  • Bild med titeln Försvara mot en knivattack Steg 14
    5. Ta tag i sin handled. Medan något grepp nära kniven är otroligt farligt, kan du ta tag i din angriparens handled vara ditt enda val. Ta tag i sin handled fast kommer att ge dig kontroll över knivens riktning och ge dig ett ögonblick att slå eller slå dem.
  • Bild med titeln Försvara mot en knivattack Steg 15
    6. Håll stansning eller slående. Du kanske kan knyta kniven från deras kontroll, men med båda händerna för att försöka ta kniven lämnar dem med en öppning till headbutt eller stansar du istället! Hålla dem på defensiv genom att fortsätta att attackera dem.
  • Bild med titeln Försvara mot en knivattack Steg 16
    7. Bekämpa dem till marken. Om du kan fortsätta hålla sin handled och slå på huvudet och benen tills du kan få dem på marken. När de är på marken, fortsätt att hålla kniven pekad bort från dig.
  • Bild med titeln Försvara mot en knivattack Steg 17
    8. Känn inte dåligt för din angripare. Om och när du får överhanden, kan din angripare börja be om sitt liv. Låt dig inte luras av det här! Mest troligt försöker de få dig att sänka din vakt så att de kan attackera dig igen.
  • Bild med titeln Försvara mot en knivattack Steg 18
    9. Kick eller kasta bort kniven. Kasta det så långt bort som du kan, på taket av en byggnad, in i botten av en dumpster eller djupt i vissa skogar. Detta kommer att ge dig tid att komma undan och förhindra att angriparen greppar kniven lätt och kommer efter dig.
  • Bild med titeln Försvara mot en knivattack Steg 19
    10. Anmäl dig till självförsvarskurser. Medan online hur-tos kan ge dig pekare om hur man försvarar dig, är knivattacker extremt allvarliga och mycket farliga. De flesta prickiga rörelser och träningsscenarier är inte alls som den riktiga saken, och du måste få allvarlig självförsvarutbildning innan du ens tänker på att vistas för att försvara dig från en knivattack.
  • Hur kan jag avväpna någon som lurar på mig med en kniv?

    Titta på den här Premium Videoupgrad för att titta på denna Premium VideoMet Råd från en branschexpert i denna Premium-video

    Joseph BautistaJoseph Bautistaself Defense Specialist, kampsportinstruktör, och 1: a bistånd / HLR-instruktör

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Håll upp händerna som din angripare närmar sig och använder annat kroppsspråk som visar inlämning. Detta kommer att låta dem veta att du inte är intresserad av att slåss.
  • Förstå att människor inte kommer att gå mot dig med en kniv i handen, för om någon vill döda dig, kommer de inte visa dig att de är beväpnade.
  • Håll bra hållning. Attackers kommer inte att hoppa någon som verkar som om de har en chans att slå tillbaka. Gå och stå på ett värdigt sätt.
  • Få lite stab resistent rustning. Se till att du täcker din torso med något som du inte kan skära igenom om du kommer att bli knuten.
  • En spray deodorant kan i din väska kan komma till nytta, använd för att spruta den i ögonen för att distrahera dem / blinda dem, sedan springa.
  • När du skriker för hjälp, särskilt på offentliga platser, skriker istället "BRAND!", Som det är det mest alarmerande sättet för att människor ska varna.
  • Om du blir attackerad av en kniv av någon som inte är polis, och du gjorde inte något olagligt, Ring nödtjänster så fort som möjligt!
  • Ge dem en hård spark i knäet och sedan springa iväg. De kommer inte att kunna springa efter dig eller komma inom ett område där de kan sticka dig.
  • Om du ser att någon attackeras av en kniv av någon som inte är polisens officer, Ring nödtjänster För mer omedelbar hjälp och följ sändarens riktning.
  • Studie kampsport former som Krav Maga, Aikido, eller Kali / Escrima. De fokuserar alla på knivbekämpning, försvar mot knivattacker och vapenavväpnad.
  • Kom ihåg att att attackeras av en kniv är potentiellt livshotande och:
  • Gör detta för självförsvar, gripande människor för att tydligt göra något olagligt (särskilt en brott) eller göra en arrestering som polisen är endast lagligt motiverad om personen utgör ett hot om stor kroppsskada eller dödlig kraft vid ett givet tillfälle. i alla fall,
  • Att göra detta för något annat är förövarens fel och, ännu viktigare, olagligt. Alla har rätt att gå om sin verksamhet utan att den senare görs för dem.
  • Varningar

    Medan du kan vara arg och beredd att slå tillbaka om du får kontroll över kniven, aldrig sticka eller slash din angripare. Medan vissa stater har självförsvarslagar som kan skydda dig mot skador på din angripare, i andra stater, kan du gå till fängelse.
  • Alltid överlämna eller spring först innan du försöker slåss.
  • Aldrig gå in i en knivkamp om du inte är beredd att bli skuren, för att du vill. Även om ditt försvar är felfritt och du har många år av kampsportupplevelse, är det fortfarande troligt att du blir dåligt skadad försvara dig själv.
  • Aldrig Gör något olagligt, speciellt om det innebär stor kroppsskada eller dödlig kraft, för att någon kan hota dig med en kniv som stannar för att stoppa dig från:
  • Begå ett våldsamt brott (e.g. i självförsvar) som innebär stor kroppslig skada eller dödlig kraft
  • Lämnar efter att du tydligt gjorde något olagligt (e.g. av en medborgares arrestering), när stor kroppslig skada eller dödlig kraft användes i det brott som du begått och / eller att motstå internering, och
  • Motstå arrestering Om den personen är en polis som arresterar dig, när stor kroppslig skada eller dödlig kraft användes i det brott som du begått och / eller motstå arresteringen, som är olaglig, även om du är oskyldig.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande