Hur man försvarar dig själv om någon bryter in i ditt hem medan du är ensam

Det är en primal rädsla - en oinvigad främling i sitt eget hem. Situationen kan vara oerhört farlig och psykiskt ärrbildning. Den uppenbara första reaktionen att se någon i ditt hus som inte borde vara det är att ringa polisen. Men ibland kan du sätta i en situation där du måste försvara dig själv - till exempel om en angripare börjar en kamp med dig innan du kan reagera, eller om polisen är på väg men du måste försvara dig själv i under tiden. På de flesta ställen är du skyddad enligt lag för att göra det. Till exempel stater Colorados lag om självförsvar som husägare har lagliga rättigheter att försvara sig på egen egendom, eller om du är brittisk, är du skyddad av det brittiska självförsvaret för organ. Oavsett lagen, men det kan vara skrämmande att läggas i denna situation.Att veta vad man ska göra i förväg kan hjälpa.

Steg

Del 1 av 6:
Förhindra en konfrontation
  1. Bild med titeln Försvara dig själv om någon bryter in i ditt hem medan du är ensam Steg 1
1. Kontakta akuttjänster genast om du kan. Om du är äldre, svagare, fräschare eller yngre, och inte kan hantera en fysisk konfrontation, försök inte ens. Söka tillflykt direkt. Om du redan har ringt till polisen, och du attackeras medan du väntar, är det här när du måste försöka försvara - lägg dig inte i farliga situationer utan att ens be om hjälp.
  • Bild med titeln Försvara dig själv om någon bryter in i ditt hem medan du är ensam Steg 2
    2. Skaffa sig "försäkring". Ta inte det här bokstavligen - om du hellre skulle stängd fridfullt utan att du måste slåss, det finns en rad tekniker du kan försöka i försök att avsluta kampen innan det ens har börjat.
  • Ta telefonen närmast dig. Ring för polisen, men ring inte ännu. Placera telefonen i ditt öra. Berätta för inkräktaren att om han inte lämnar i fred, kommer du att ringa. Gör det, oavsett om de lämnar eller inte. Men att ge den flyktiga en chans att lämna utan dina ägodelar är mer produktiv, eftersom det inte kan garanteras att polisen kommer att fånga den brottsliga.
  • Ta ett foto av inkräktaren, om de inte är förtäckta. Säg att du kommer att läcka det till polisen, media och internet, om de inte släpper några vapen och lämnar vid det ögonblicket.
  • Bild med titeln Försvara dig själv om någon bryter in i ditt hem medan du är ensam Steg 3
    3. Arm själv, bara i fallet. Plocka upp den tyngsta, som en vas eller skarpaste, som en kökskniv, objekt för dig. Säg att du inte är rädd för att kämpa för ditt hem och för ditt eget liv. Säg att du inte kommer att skada dem om de lämnar lugnt, utan att stjäla någon av dina saker.
  • Bild med titeln Försvara dig själv om någon bryter in i ditt hem medan du är ensam Steg 4
    4. Fynd med dem. Denna metod bör endast användas om du känner att du inte skulle stå en chans i en konfrontation av något slag med inkräktarna. Säg att du kommer att ge dem något de vill ha om de lämnar dig och din familj oskadd. Gör inte detta om de inte är beväpnade, och ring polisen så snart de lämnar om du gör det här.
  • Del 2 av 6:
    Försvara dig själv i en konfrontation
    1. Bild med titeln Försvara dig själv om någon bryter in i ditt hem medan du är ensam Steg 5
    1. Använd endast fysiska manövrer när du behöver för självskydd. Den framgångsrika användningen av konfronterande metoder kommer att bero på din egen förmåga att utföra dem, och på angriparens förmåga att motverka dem. Använd din sunt förnuft, och gör bara vad som är nödvändigt i nödsituationen.
    • Om inkräktaren har ett vapen, kommer en misslyckad fysisk attack sannolikt att sätta dig i mer fara, och använd endast dessa tekniker som en sista utväg.
  • Bild med titeln Försvara dig själv om någon bryter in i ditt hem medan du är ensam Steg 6
    2. Halvmånspark. En halvmåne spark är en försvarspark som används för att skydda dig från en motståndare som har ett blad. Använd detta med försiktighet, som om du förlorar din balans är det möjligt att de kunde förstöra dig på ett ögonblick.
  • Först räta ditt vänstra ben och ta med ditt höger ben upp till höjden på vänster lår.
  • För det andra svänga det högra benet (fortfarande står till vänster) från höger till vänster. Detta är att blockera en stans eller att haka i armen.
  • Ta med ditt högra ben högre, förberedelse för maximal effekt.
  • Driva ditt ben framåt med så mycket kraft som du kan samla. Du bör nu vara kraftfullt sparkar handen som håller bladet, och med lycka, om det är korrekt, kommer vapnet att flyga från sin hand.
  • Bild med titeln Försvara dig själv om någon bryter in i ditt hem medan du är ensam Steg 7
    3. Försök ett "tvättmaskin punch block". Detta är ett drag som används för att blockera flera slag av proffs i karate. Det är svårt att behärska, men bör skydda ditt ansikte och mage från att bli skadad i strid.
  • Börja med din högra näve nära din käke och höger armbåge vilar på bröstet. Din vänstra armbåge ska vila på höften, näve som skyddar din navel.
  • Ta med vänster armen för att skydda din panna, och din högra arm ska gå vidare till höger och slutföra en fullständig cirkel av utsidan.
  • När du avslutar cirkeln med din högra arm, ta med vänster tillbaka för att skydda din högra axel och överlappa din högra arm för att skapa en korsform.
  • Ta med din rätt näve för att peka mot dina fötter, koppla av din armbåge och flytta vänster fist för att skydda din käke.
  • Bildbeteckningen Försvara dig själv om någon bryter in i ditt hem medan du är ensam Steg 8
    4. Lär dig den neutrala skyddsstället. Höger ben framför vänster, både något böjd, med dina nävar som skyddar ditt ansikte och bröst. Detta kommer att vara den stans du håller dig i när du är i strid.
  • Bild med titeln Försvara dig själv om någon bryter in i ditt hem medan du är ensam Steg 9
    5. Fånga din motståndare så att de förlorar sin balans. Om din motståndare går för att sparka dig, ta foten och skjuta honom bakåt så långt som möjligt, landa en stans till sidan av hans huvud medan du gör det här.
  • Del 3 av 6:
    Kämpar i en konfrontation
    1. Bild med titeln Försvara dig själv om någon bryter in i ditt hem medan du är ensam steg 10
    1. Konfrontera din inkräktare fysiskt bara som en sista utväg. Om du inte är utbildad i strid eller kampsport, är det inte klokt om du inte har något annat alternativ. Om möjligt, göm, fly, eller avvärja din angripare på annat sätt.
    • Om inkräktaren har en pistol eller annat dödligt vapen, kommer en misslyckad fysisk attack sannolikt att sätta dig till större risk. Var smart och använd endast dessa tekniker som en sista utväg.
  • Bild med titeln Försvara dig själv om någon bryter in i ditt hem medan du är ensam Steg 11
    2. Slå botten av din motståndares haka. Du borde göra det från den neutrala ståndpunkten, svänga dina höfter för momentum när du landar stansen med kraft. Detta drag kan döda människor om det görs för kraftigt, eftersom huvudet kommer att fånga tillbaka och nacken kan bryta. Om du inte skulle döda i försvar är det bäst att undvika detta drag.
    Expertips
    Dany zelig

    Dany zelig

    Självförsvar Trainerdany Zelig är grundaren och ägaren av Tactica och Tactica Krav Maga Institute med huvudkontor i San Francisco, Kalifornien. Han är en 2: a generationens israelisk Krav Maga-instruktör av IMI Lichtenfeld, certifierad direkt av IMI: s mest ledande lärjunge och chef för rangkommittén. Han fick sin militära KRAV Maga instruktörscertifiering från Wingate Institute i Israel 1987.
    Dany zelig
    Dany zelig
    Självförsvarstränare

    Hit inte områden i kroppen med låga chanser att lyckas. Vet var du ska slå dem innan du attackerar och sikta på områden med högre framgångsgrad. Måla ljummen, ögonen och halsen för att stoppa en större, starkare angripare.

  • Bildbeteckningen Försvara dig själv om någon bryter in i ditt hem medan du är ensam Steg 12
    3. Försök en fiskkrok. Kurva fingret och koppla in insidan av din motståndares mun, dra så långt du kan. De kan bita, så riskera inte det här för länge, men det borde orsaka tillräckligt med en försening för att du ska kunna landa ett bra slag mot deras tarm för att allvarligt vända dem. Detta drag kan slutföras med en grymma spark till skenan.
  • Bildbeteckningen Försvara dig själv om någon bryter in i ditt hem medan du är ensam Steg 13
    4. Armbåge näsan. En skarp och snabb armbåge till näsan kan vara skadligt smärtsamt och till och med provocera en paus om det är rätt. Deras huvud bör falla till sidan efter att ha utfört detta drag, vilket skulle göra det möjligt för dig att sparka deras grenområde för en fin finish.
  • Bild med titeln Försvara dig själv om någon bryter in i ditt hem medan du är ensam Steg 14
    5. Jab deras tarm. En kort och skarp jab till tarmen kommer att vinna dem och eventuellt vinna dig kampen - speciellt som om du är i närheten, de kanske inte ser det. Var så exakt som möjligt, med stor försiktighet att inte övergunga, och hålla fötterna ordentligt planterade för extra styrka.
  • Bildbeteckningen Försvara dig själv om någon bryter in i ditt hem medan du är ensam Steg 15
    6. Spruta sina ögon. Om du ser en aerosol som ligger, eller om du äger pepparspray, plocka upp den och spraya den i din motståndares ögon. De borde snubbla tillbaka, så en jab till tarmen eller sparken i kalven ska avsluta flytten och skada dem mycket. Om du inte vill kämpa längre, kan du använda det här ögonblicket som ett sätt att göra en flykt. Letar alltid efter ett tillfälle att avsluta kampen, fly eller få hjälp.
  • Bildbeteckningen Försvara dig själv om någon bryter in i ditt hem medan du är ensam Steg 16
    7. Krossa huvudet. Om du är nära en vägg, bör du säkerhetskopiera din motståndare i den. Slå dem i gutet snabbt och det borde vinda dem tillräckligt för att du ska kunna förstå huvudet och driva det med kraft mot väggen. Detta kan innebära alla slags juridiska konsekvenser om du skadade motståndaren för mycket genom detta. Syfte för en knock-out, inte en död, och gör det bara om du är i tum för att förlora ditt eget liv.
  • Bild med titeln Försvara dig själv om någon bryter in i ditt hem medan du är ensam Steg 17
    8. Stift dem ner. De kommer inte vara så bekanta med möblerna i ditt hushåll som du är. Att stödja dem i en soffarm och trycka ner dem är ett bra sätt att dominera din partner. Kom ihåg att använda vad som är runt dig, och om du är i stor risk för död, använd det tunga / skarpa objektet från tidigare.
  • Bild med titeln Försvara dig själv om någon bryter in i ditt hem medan du är ensam Steg 18
    9. Hotar dem med en licensierad brandarm om du har en. Om du bor i Förenta staterna är det möjligt att du har ett registrerat och licensierat vapen i din besittning. Försök hitta det här om du äger en.
  • Det är inte lämpligt att skjuta om inte den andra parten, också är beväpnad, på grund av de rättsliga konsekvenserna. Den skada du gör i självförsvar måste anses vara lämplig för situationen - till exempel, om du är upp mot en obevakad inkräktare som saknar muskel, skyddar lagen fortfarande dig, men din självförsvar skulle äventyras av Det faktum att en pistol inte skulle ha varit nödvändig för att erövra din motståndare. Eventuella skador som du gör måste vara tillräckligt för att skydda dig, inte mer än detta, så starkt utvärdera situationen innan han hoppar in och avfyrande skott.
  • Del 4 av 6:
    Hålla sig säkert om de har en pistol
    1. Bild med titeln Försvara dig själv om någon bryter in i ditt hem medan du är ensam Steg 19
    1. Duck bakom det första fasta objektet du kan hitta. En soffa, ett bord? Du kan överväga att gömma sig utanför dörrramen i det rum de är i, eller krokar bakom en bokhylla. Du behöver inte vara dold, du behöver bara se till att huvuddelarna av din kropp inte är utsatta för sin pistols kammare.
  • Bild med titeln Försvara dig själv om någon bryter in i ditt hem medan du är ensam Steg 20
    2. Kasta saker. Det låter löjligt enkelt, men att kasta saker kan orsaka en distraktion nog för att du ska komma till ett annat rum. Det är helt osäkert att vara i ett rum med någon beväpnad när du inte är det. Prova smycken, lampor - allt som kommer att dö dem. Strävar inte alltid efter huvudet, eftersom det kommer att göra det enkelt för dem att undvika. Kasta några saker i magen och kalvarna.
  • Bildbeteckningen Försvara dig själv om någon bryter in i ditt hem medan du är ensam Steg 21
    3. Gömma och ta itu med. Du vet ditt hus bättre än någon. Följaktligen, om du kan lämna rummet på ett säkert och ordnat sätt, borde du hitta en nook eller cranny att vänta i. Detta borde vara ur vägen, men någonstans tror du verkligen att de kommer att gå förbi. När de går förbi måste du göra ett extremt djärvt drag som inte skulle föreslås om din situation var livshotande, eller du förföljdes.
  • Vänta tills de bara ska gå förbi din gömställe och lägg dem i ett huvud bakifrån. Använd två händer - det här är inte vanligt, men de kan kanske fly om ditt grepp inte är säkert. Därefter brottas pistolen från dem. Du behöver inte nödvändigtvis dra avtryckaren om det här problem med dig mycket, men håll pistolen säkert ut ur din motståndares sätt bör du känna dig säkrare.
  • Bild med titeln Försvara dig själv om någon bryter in i ditt hem medan du är ensam Steg 22
    4. Försök en "melee" attack. Om de inte känner till din vistelseort, men aktivt förföljer dig, kan det vara en idé att "melee" dem. Gör detta genom att vänta tills deras rygg är vänd mot dig - kanske om de går genom korridoren eller peering i ett rum för att hitta dig. Du borde hitta ett skarpt eller tungt föremål. Smyga på dem så smidigt som möjligt, håll andan och slå på huvudet bakifrån. Detta bör lura dem, och köpa dig tid att krossa pistolen från dem och springa.
  • Bild med titeln Försvara dig själv om någon bryter in i ditt hem medan du är ensam Steg 23
    5. Syfte för de mest effektiva kroppsdelarna. Alla borde känna de bästa delarna av kroppen att slå i vilken situation.
  • Ögonen. Gouging, poking eller att skrapa motståndarens ögon är mycket effektiv eftersom det inte bara skadar dem, men det försämrar sin vision, vilket ger dig en flyktmöjlighet. Gör det här om du är extremt nära din partner - det är inte ett drag som är värt att utföra om det finns ett gap mellan er två.
  • Näsan. I motsats till populär tro är den bästa tiden att rikta näsan när du är direkt framför eller diagonal till din partner, inget gap mellan dig. Gå till en smack som riktar sig uppåt, kasta hela kroppen i flytten. Detta kommer att tvinga en motståndare att lossa sitt grepp på dig och orsaka enormt obehag. Om du förföljs av en motståndare (så de är bakom dig), armbåge näsan eller slå en sidoband.
  • Nacken. Sidan av nacken är ett perfekt mål om du vill skada oppositionen, men inte orsaka för mycket skada. Fantastisk angriparen med en knivhandstrejk (varigenom din hand är platt som om att slå dem, men horisontella) till halsen eller ens armbåge halsen av angriparen för maximal skada.
  • Knäet. Knäet är ett enkelt mål eftersom det inte kan försvaras med nävar och är sårbart från alla vinklar. Sparka sidan av knäet med kraft för att skada och få din partner att stagger. En spark till framsidan av knäet skulle också göra tricket, men är mindre benägna att orsaka obalans.
  • Under örat. En strejk till området strax under örat kommer att orsaka allvarliga skador när de utförs korrekt. Detta kan orsaka döden för partnern om den exekveras för starkt, så var väldigt försiktig.
  • Halsen. Ta din handflata uppåt till näsan, som kommer att trycka på huvudet bakåt. Detta lämnar deras halsexponerade. Du kan använda denna möjlighet att slå sin Adams äpple eller bash i nacken.
  • Bildbeteckningen Försvara dig själv om någon bryter in i ditt hem medan du är ensam Steg 24
    6. Reagera om inkräktaren har tagit din handled. Dra inte tillbaka eller försök att kämpa - istället, ta in en stark hängande hållning och böja din mot din motståndare tills de inte längre kan hålla din handled.
  • Del 5 av 6:
    Hantera mer än en angripare
    1. Bild med titeln Försvara dig själv om någon bryter in i ditt hem medan du är ensam steg 25
    1. Prova bakåtspark. En skarp bakåtspark till en angripare bör försvaga sina knän och ge dig möjlighet att undvika ett headlock bakifrån, samtidigt som man angriper en motståndare framför. Detta utförs mycket enkelt - böj bara ditt högra knä och jab det bakåt så kraftfullt som möjligt.
  • Bildbeteckningen Försvara dig själv om någon bryter in i ditt hem medan du är ensam Steg 26
    2. Få grepp med din sidokick. Om det finns flera personer attackerar du att du vill skaka dem alla, fort innan de dominerar dig. En sidokista till magen hos någon som skadar dig kan vara ditt sista hopp. Att utföra det rätt, helt enkelt ta upp benet på sidan av den person du planerar att sparka, jab dem medan du glider din motsatta fot tillbaka något och sikta så högt som möjligt. Detta borde orsaka en bestämd snubbla, vilket kan lämna ett gap i sin attack.
  • Bild med titeln Försvara dig själv om någon bryter in i ditt hem medan du är ensam Steg 27
    3. Använd dina armbågar. Du kan vara en virvel av armar och ben när de attackeras av mer än en person, men det är okej, så länge du är effektiv. Armbåge näsan av någon bredvid dig om du är omgiven, medan du sparkar sin kalv. Detta borde minska sitt försvar, och du kan dominera dem.
  • Bild med titeln Försvara dig själv om någon bryter in i ditt hem medan du är ensam Steg 28
    4. Var inte rädd för att bita. Som animaliskt och störande eftersom det kan vara, kan det helt chocka dem. Och ibland är överraskningselementet vad som kommer att köpa dig tid, eller så småningom vinna kampen. Om du gör resort att bita, är de bästa ställena att sikta på nacken och kragebenet. Kom ihåg att fortsätta att sparka andra medan du bär det här.
  • Del 6 av 6:
    Hantera efterdyningarna
    1. Bildbeteckningen Försvara dig själv om någon bryter in i ditt hem medan du är ensam Steg 29
    1. Ringa polisen om du inte redan har det. Var ärlig om resultatet av kampen. Berätta för dem inte osäkra termer hur du försvarade dig själv, och vad har hänt med inkräktaren nu. Beskriv deras utseende och den tid de anlände. Försök att återkalla objekt som kan ha sina fingeravtryck. Erbjuda säkerhetsfilm från överallt i det område som kan hjälpa dem att identifiera kriminella. Om du gick för långt i kampen och tog livet av din motståndare, var ärlig med det här också och få en advokat direkt.
  • Bildbeteckningen Försvara dig själv om någon bryter in i ditt hem medan du är ensam Steg 30
    2. Dra åt säkerheten för ditt hushåll. Få säkerhetskameror, säkerhetsljus, inbrottslarm. Verken. Reparera eventuella skador på dörrar eller fönster så snart som möjligt. Se till att din dörr är låst och bultad hela tiden.
  • Bildbeteckningen Försvara dig själv om någon bryter in i ditt hem medan du är ensam Steg 31
    3. Få medicinsk hjälp om det behövs. Även de bästa fighters kan bli allvarligt skadad i strid, så var inte rädd för att komma i en ambulans och behandla eventuella sprained eller brutna ben eller blodproppar. Medan du väntar på ambulansen, komprimera blod med en swatch av material och försök att bli bekväm om dina ben skadas. Försök inte gå upp.
  • Bildbeteckningen Försvara dig själv om någon bryter in i ditt hem medan du är ensam Steg 32
    4. Få hjälp att gå vidare. Det kommer att vara svårt att glömma en upplevelse så här.Söka rådgivning om du är rädd för din mentala hälsa och sanity. Njut av saker i livet. Det är troligt att du kommer att vara mycket paranoid ett tag efter händelsen. Det är bra, och det kan bara förväntas.
  • Låt inte denna paranoia förstöra dig. Psykologiskt kan det vara svårt att känna sig trygg under lång tid efter evenemanget. Prata med så många som möjligt - det kommer att lugna dig.
  • Expertråd

    • Leta efter sätt att säkra din omgivning, även om du bor i en lägenhet eller lägenhet.Om du bor i en bostad med flera enhet, se till att byggåtkomstdörrarna är och fungerar korrekt. Bli åtminstone något bekant med dina omedelbara grannar så att du kan känna igen vem som kan komma och gå från sin enhet, och aldrig buzz i människor du inte vet via byggkallen. Tjuvar letar efter en enkel rutt, så om det är svårare att komma in i din byggnad, kommer det att bli ett mindre tilltalande mål.
    • Självförsvarskunskap kan vara avgörande i ett värsta fall. Fattar beslutet huruvida skjutvapen är ett personligt beslut eller inte. Men kom ihåg att alla vapen kan tas från dig under en kamp. Din sista försvarslinje borde verkligen vara självförsvar.
    • Använd allt du kan hitta i din miljö. Om en angripare har en kniv och det finns något i närheten kan du ta det. Det kan vara en trashcan, en flaska, en sten, en stol eller en pinne, men om det finns något som ger dig tillagt nå mot en kniv, använd den till din fördel och fortsätt slå tills du är framgångsrik.
    Från Ross cascio
    Självförsvarstränare

    Tips

    Använd din höjd. Om du är kort är det lätt att gå in för smärtsamma magen jabs. Om du är lång, kan du låta vakten ner på ditt ansikte och fokusera på attacken.
  • Anpassa till din partner. Om de är snabba och snabba, gör sedan inte blundering avgifter eller slag fyllda med momentum. Istället fokusera på att fånga dem av vakt.
  • Om du får en knock-out, ta ett foto som bevis. Ring polisen till din plats och lämna snabbt, bultar alla dörrar så att inkräktaren inte kan fly.
  • Deras rörelser kan vara din fördel. Om de går in för en stans, kan ett välskött block vinna dig kampen, för därifrån kan du göra lite huvudskada eller gå till käften.
  • Försök att landa en "combo". Detta kan uppnås om rörelserna mellan dina block och dina egna ömsesidiga slag är snabba. Försök att slå dem så många gånger som möjligt på en gång, för att stunna dem.
  • Om de får dig i ett huvudlås, Kampen inte. Håll dig lugn och ta tag i armen runt nacken, tryck den framåt och dra dig fri från under armbågen.
  • Varningar

    Oavsett hur rädd du är, sluta inte slåss, du borde tänka på allt du måste leva för och fortsätta med hundra procent av dina ansträngningar.
  • Döda inte inkräktaren om det kan hjälpas. Medan tekniskt lagen är på din sida kommer det att vara svårt att argumentera självförsvar i detta fall. Istället, alltid sikta på en knock-out.
  • Värdera alltid din säkerhet över din egendom. Om inkräktaren är väldigt farlig, riskerar inte att slåss. De flesta överträdelser vill inte slåss, de vill bara ha pengar, så det är värt att låta dem lämna om ditt liv skulle bli utsatt.
  • Låt dem aldrig slå ditt huvud om det kan hjälpas. Du kan bli dåsig och förlora kampen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande