Hur man gör en maradona i fotboll

Har du alltid velat vrida på toppen av en fotboll och komma förbi en försvarare det snygga sättet Diego Maradona gjorde? Maradona-vändningen är en super effektiv manövrering, och det är faktiskt inte svårt att lära sig! Vi går igenom hur du gör det steg-för-steg, plus vi har inkluderat några tips om de bästa tiderna för att göra en Maradona på fältet. Kolla in stegen nedan för att komma igång!

Steg

Metod 1 av 3:
Lära sig flytten
  1. Bild med titeln Gör en Maradona i fotbollssteg 1
1. Förstå rörelsen. Titta på videor av rörelsen för att få en känsla för hur den stora fotbollen "trickster" Maradona använde det.Maradona-vändningen är känd för sin effektivitet när det gäller att flytta fotbollsbollen förbi en försvarare, särskilt i klibbiga situationer. Det är ett snyggt spinning att när det är gjort ordentligt kan det vara nästan omöjligt att försvara sig mot. Titta på slow motion-videor för att bekanta dig med den grundläggande taktiken i flytten.
  • Bild med titeln Gör en Maradona i fotbollssteg 2
    2. Placera bollen på marken. Närma sig bollen som om du dribblar. Visualisera en försvarare närmar dig när du angriper deras territorium. Gå igenom varje rörelse av rörelsen långsamt och medvetet.
  • Bild med titeln Gör en Maradona i fotboll Steg 3
    3. "Ta tag "toppen av bollen med framsidan av din dominerande fot. Maradona handlar om att plötsligt stoppa, sedan omdirigera bollen i en annan riktning. Rörelserna av den faktiska svängen bör vara relativt långsam jämfört med takten i din dribbling nerför fältet. Stoppa bollen med din fot ovanpå den och dra den tillbaka mot dig.
  • Bild med titeln Gör en Maradona i fotbollssteg 4
    4. Sätt din fot bredvid bollen. Ta din fot av bollen och placera den på marken bredvid bollen, mellan bollen och och den imaginära försvararen, vrida din kropp så att försvararen är på din sida. Få din arm på den sidan upp, för att skydda sig mot försvararen.
  • Bild med titeln gör en Maradona i fotbollssteg 5
    5. Byta fötter. Ta bollen med din icke-dominerande fot. När du snurrar, dra bollen i utrymmet bakom dig. Håll bollen i ditt personliga utrymme, men tillräckligt långt bakom dig att försvararen inte kommer att kunna nå det förbi din kropp.
  • Bild med titeln Gör en Maradona i fotboll Steg 6
    6. Spin och återhämta sig. Efter att du dragit bollen bakom dig, snurra och återta fram besittning, dribbling bollen i en vinkel nerför fältet och förbi försvararen.Nyckeln till att använda Maradona-vändningen är de dynamiska hastigheter som hela tiden. Föreställ dig hela rörelsen när du närmar dig en försvarare snabbt, saktar och utför svängen, sedan Bam! Du sprintar förbi den förvirrade försvararen när du fortsätter ner i fältet.
  • Metod 2 av 3:
    Öva Maradona-vändningen
    1. Bild med titeln Gör en Maradona i fotbollssteg 7
    1. Arbeta på rörelsen. Börja med att öva kroppsrörelsen utan boll. Detta kommer att hjälpa dig att förstå den grundläggande kroppsrörelsen av flytten, som ser extremt komplicerad med hög hastighet. Det är inte. Det är ganska enkelt när det görs långsamt. Sakta ner det och föreställ dig bollen på marken först.
    • Öva varje komponent i Maradona som beskrivits ovan i enskilda steg.
    • Arbeta med att få din kropp som används för tekniken innan du går vidare för att integrera bollen.
    • Först, gå snäll och långsamt, placera din fot på "Top" av den imaginära bollen, och de andra positionerna där du manipulerar bollen när du går igenom varje rörelse.
  • Bild med titeln Gör en Maradona i fotboll Steg 8
    2. Inkorporera bollen. Nu när du har fått kroppsrörelsen nere, öva det faktiska fotarbetet på bollen. Som med rörelsesarbetet, gå långsamt först. Behandla varje komponent i rörelsen som ett individuellt steg. Upprepa tillvägagångssättet, stopp av bollen, byte av fötter på bollen, din kropps spinn och bollens rörelse i utrymmet bakom dig som individuella rörelser, sedan sätta dem alla ihop.
  • Bild med titeln Gör en Maradona i fotbollssteget 9
    3. Öva snabbare. När du har den grundläggande boll manövrera med en långsam hastighet, öka din takt. Var försiktig när du ökar hastigheten för att behålla kontrollen hela tiden. Maradona är inte avsedd att utföras med hög hastighet. Det är ett drag av finessrusande det kommer bara att leda till att du förlorar bollen eller snubblar över det, eventuellt vrider en fotled.
  • När du går snabbare, kom ihåg de specifika rörelserna - varje rörelse är sitt eget steg.
  • Om det börjar bli slarvigt, sakta ner det och fortsätt att träna varje rörelse långsamt.
  • Bild med titeln Gör en Maradona i fotboll Steg 10
    4. Öva med en dribbling. När du väl kan göra Madona med lite regelbundenhet och snabbhet, börja dribbling och träna Maradona-tekniken mitt i dribbling. När du väl utför manöveren, dribble bort i den nya riktningen.
  • Bild med titeln Gör en Maradona i fotbollssteg 11
    5. Öva med kottar. När du känner dig bekväm med att göra Maradona med en dribbel, använd kottar för att få känslan för att använda den på ett visst ställe i förhållande till en försvarare. Att använda kottar för att representera stillasittande människor eller positioner på fältet hjälper dig förmåga att utföra rörelser där de spelar mest på rätt plats de kallas. Det kommer inte så något bra om du kan göra Maradona-vändningen, men inte på rätt ögonblick.
  • Få tre kottar.
  • Placera två av konerna ungefär fem meter från varandra.
  • Placera den tredje konen ytterligare fem meter ut, med en ungefär 45 graders vinkel från mittkonen.
  • Börjar vid den första konen, dribble mot den andra och utföra Maradona som om den andra konen var en försvarare. Spinna förbi "försvararen" och fortsätt dribbling på den tredje konen.
  • Upprepa många gånger för övning.
  • Metod 3 av 3:
    Att veta när man ska använda Maradona
    1. Bild med titeln Gör en Maradona i fotbollssteget 12
    1. Var medveten om vinkeln på den närma sig försvararen. Maradona fungerar bäst när försvararen närmar sig en vinkel eller från sidan, snarare än rakt på.Diego Maradona själv använde det otaliga gånger för att undkomma till synes omöjliga situationer, i hörn av fältet eller om omges av försvarare. Om en försvarare närmar sig huvudet, kan den användas för att ta bollen i en annan riktning.
    • En av anledningarna till att Maradona-vändningen är så effektiv är att den kan användas i täta utrymmen.
    • När du blir trångt på andra sidor av flera försvarare kan flytten användas för att återvända bollen ur en tät plats.
  • Bild med titeln Gör en Maradona i fotbollssteg 13
    2. Använd Maradona på en körning. Maradona-svängen är perfekt att använda när en försvarare närmar sig snabbt, speciellt om de ska ta itu med. När du flyttar snabbt ner fältet och en närma sig försvarare eller flera försvarare flyttar för att stoppa dig, kommer den plötsliga skiftet i Maradona att förvirra dina angripare (er).
  • Bild med titeln Gör en Maradona i fotboll Steg 14
    3. Flytta från ett stoppat läge. När bollen är stoppad och du behöver få den att flytta ut ur en tätt plats, och effektiv Maradona-sväng kan bryta dig ut ur ett fast läge i motsatta lagets territorium.Använd det plötsligt när du har blivit stoppad av försvarare, ta sedan bollen i öppen mark.
  • Bild med titeln Gör en Maradona i fotbollssteget 15
    4. Sakta ner. Maradona är avsedd att användas med dynamisk hastighet, inte i toppfart. Återigen är hastighetsdynamiken vad som gör flytten så effektiv. När du angriper snabbt mot flera försvarare, stoppa sedan på en dime, utföra svängen nästan tillfälligt, sedan på väg mot målet och lämna försvararna förvirrade och i ditt damm är det inte bara en mycket effektiv manövrering, det är en av de Fler eleganta och konstnärliga rörelser i fotboll.
  • Använd flytten för att accelerera och sedan accelerera i en annan riktning.
  • Var noga med att dra bollen tillräckligt långt bakom dig att den är ute av försvararens räckvidd, men där du kan hålla det i ditt eget utrymme och kontroll.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Kom ihåg att rulla bollen bakom dig när din fot går förbi bollen första gången.
  • Om du går över bollen med din högra fot, vrid 180 ° moturs. Om ditt steg över med vänster, vrid 180 ° medurs.
  • Detta drag är effektivare om du kan ändra riktningar i slutet av flytten.Det används vanligtvis genom att börja flytta i riktning mot en försvarare och dra den i mindre än en hel cirkel.
  • Det bästa sättet att bli bättre på att göra en Maradona eller bara spela fotboll i allmänhet är att spela så mycket som möjligt. Du behöver timmar och timmar att vara på fältet för att bli en framgångsrik fotbollsspelare.
  • Varningar

    Du kan falla några gånger, men fortsätt att försöka och du blir bättre.
  • Se till att du kan utföra rörelsen långsamt, utan en boll, innan du försöker spinna med bollen under din fot. Annars riskerar du att vrida eller förstöra en fotled.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande