Hur man chip en fotboll

I fotboll, "chipping" En boll hänvisar till att sparka upp det i en lång båge. Denna teknik kan användas av olika skäl. Spelare kan chipa bollen för att passera till andra spelare, lura en målvakt och komma förbi motståndaren. Medan de börjar spelare gör ofta misstaget att använda kraft i chipping, är det lämpliga sättet om teknik. Genom att skaka bollen upp med din fot kan du styra hur hög och långt bollen kommer att gå. Som med någon sportskunskap gör övningen perfekt, men det är viktigt att få grunderna först innan du arbetar med att dra åt din prestation.

Steg

Del 1 av 2:
Exekvera sparken
1. Närma sig bollen. Exekvera ett chip förekommer vanligtvis i situationer där det inte finns mycket utrymme att navigera själv eller bollen i. För träningens skull är det dock en bra idé att få lite av en löpande start. Genom att springa mot bollen, jobbar du med din timing. Springa mot bollen som om du skulle sparka den. Det är en bra idé att veta vilken fot du planerar att chippa bollen med i förväg.
  • Även om du kan chipa en boll död framåt, hjälper det till att närma sig bollen i en liten vinkel. Detta ger din boll backspin, vilket leder till bättre kontroll.
  • 2. Plantera din icke-sparkande fot till sidan av bollen. Även om mycket uppmärksamhet ges till sparkfoten i fotbollsteknik, är den icke-sparkande foten förmodligen lika viktigt. När du kommer med din sparkfot, håll din icke-sparkande fot planterad fast, ungefär en halv fot till sidan och baksidan av din boll.
  • Beroende på om du använder din höger eller vänster fot för att sparka med, kommer din icke-sparkande att gå till bakre vänster eller bakre höger om bollen. Om du står inför är norr, kan du tänka på det som sydväst och sydost.
  • 3. Vinkel din tå nedåt. Närma sig bollen och håll tårna så nere till marken som möjligt. För att ordentligt skopa under bollen behöver du din fot låg. Det kan hjälpa till att tänka på din sparkande fot som en kil som du försöker glida under bollen.
  • 4. Skopa bollen. Tricket till rätt chipping ligger i det sätt du kommer ifrån under bollen. Ta med din fot i bollen, antingen från sidan eller döden. Du bör sträva efter att få fronterna på dina snören under bollen. Plantera ditt mål till vänster eller höger om bollen kommer att resultera i bollen som flyger i en annan riktning.
  • Övning av scooping görs lättare om bollen rullar mot dig. Detta gör att du kan fokusera på placeringen och vinkeln på din fot, snarare än själva rörelsen.
  • Det är en bra idé att träna med raka skopor om du är ny på den. Du kan träna skopa genom att springa upp till bollen och plantera fötterna under den, utan att gå igenom med sparkningsrörelsen. Det är viktigt att du får det här steget först innan du går vidare.
  • Expertips
    Bernat Franquesa

    Bernat Franquesa

    Licensierad fotbollstränare och metodchef på Apfcbernat Franquesa är medgrundare och metodchef på APFC (Albert Puig Football Concepts), ett ungdomsutvecklingsprogram för spelare och tränare med huvudkontor i San Diego, Kalifornien. APFC ger fotbollsträning för ungdoms- och pedagogiskt innehåll och konsulttjänster för bussar, akademier och klubbar. På APFC är Bernat ansvarig för samutveckling och tillämpning av tekniska riktlinjer för spelarutvecklingsprogram. Han har coaching fotboll i Catalunya och USA sedan han var 15 år gammal.
    Bernat Franquesa
    Bernat Franquesa
    Licensierad fotbollstränare och metodchef på APFC

    Vår expert samtycker till: När du chipping en fotboll, se till att slå bra under bollen. Det kommer att ge ditt skott den höjd som du behöver.

  • 5. Starta bollen uppåt. När du har din fot klibbad i fotbollsbollen, starta bollen upp med en snabb uppåtgående rörelse. Ta med knä och sko upp och sikta på att starta det och framåt. Om det görs med rätt skopa rörelse och kraft, bör detta resultera i en lång båge. Om du letar efter att mäta effektiviteten hos dina chiplanseringar, försök att mäta avståndet när det gäller varv. 15-20 meter är ett bra ställe att börja, även om några av de bästa fotbollsspelarna lyckas komma över 60 med ett chip.
  • Det är viktigt att inte förvirra detta med en kraftfull spark. Lansering av bollen uppåt bör göras i en snabb rörelse, men du bör använda finess snarare än att tvinga det. Fotbollbollar är inte tunga, så det kommer inte att ta mycket för att få det i luften.
  • 6. Luta din kropp tillbaka när du sparkar. När du skopar och slutligen startar bollen uppåt, skift lite av din vikt bakåt. Detta kommer att förbättra hissen av bollen, vilket resulterar i ett kraftfullare chip.
  • 7. Trick dina motståndare. En variation på chipping är den falska sparken. Om du är på väg att chipa en boll, bör du rusa upp till det som om du skulle sparka det normalt. Då återställ sedan till din chippingsform och starta det uppåt. Detta är en perfekt taktik om du försöker få bollen i nätet. Om den motsatta målvakten faller för din ruse, kommer han att försöka försvara en annan attack än den du skickar på honom.
  • 8. Öva som passerar till en annan spelare. Även om du inte spelar konkurrenskraftigt, är det till hjälp att ha en annan person som övar med dig medan du arbetar med dina fotbollsspel. När du har det grundläggande chipet räknat, att ha en riktig person att sikta och passera din boll mot, hjälper dig att härleda mängden kraft och framdrivning som behövs för att starta bollen ett givet avstånd. När du spelar konkurrenskraftigt behöver du beräkningarna mellan kraft och avstånd för att komma naturligt, så mycket övning rekommenderas innan du tar på fältet mot ett annat lag.
  • Om du inte har en annan person att träna med, bör du försöka öva att chippa bollen på olika avstånd. Till exempel kan du börja med att försöka chipa bollen på ett avstånd av 20 meter. Om du lyckas uppnå det avståndet regelbundet, öka avståndet med 10 meter. Tryck dig så långt du tror att du kan gå. Därifrån bör du blanda upp avstånden och träna dina beräkningar.
  • Del 2 av 2:
    Upprätthålla korrekt form
    1. Bestäm om chipping är lämplig. Chipping ses som en avancerad sparkteknik jämfört med andra pass. Mängden kontroll och backspin som behövs för att lyckas gör det inte att föredra om du har en chans att passera normalt. Snarare, chipping bollen ska användas i situationer där du är omgiven av andra spelare, eller behöver bollen direkt förbi motståndet. Om bollen lanserades i en tillräckligt hög båge, blir det omöjligt för andra att få det tills det kommer tillbaka ner.
    • Det är viktigt att komma ihåg att detta går båda sätten. Om du chipar en boll, kommer dina lagkamrater inte att kunna få bollen antingen tills den landar. På grund av detta är det en bra idé att använda den taktiskt.
  • 2. Håll ögonen på backspin. Backspin hänvisar till bollens spinnrörelse själv medan den är i luften. För att chippera, är Backspin ett tecken på att du har utfört tekniken. Backspin tillåter dig och dina lagkamrater att styra bollen lättare. Det resulterar också i en mer potent båge.
  • Du kan förbättra din backspin genom att betona att krossa dina fötter direkt under bollen, såväl som närmar sig bollen i en liten vinkel.
  • Bild med titeln Chip A Soccer Ball Steg 11
    3. Bära korrekta fotbollskor. Exekvera ett ordentligt chip i fotboll kräver att ha en snygg sko för att komma under bollen med. De flesta vanliga gata skor är för skrymmande för att chipa effektivt med. Även om du bara spelar för skojs skull, rekommenderas att du hämtar ett par fotbollsspecifika skor. Din prestation på fältet kan förbättra rent på grundval av vad du har på dig.
  • 4. Öva med båda fötterna. I sport är det viktigt att vara så mångsidigt som möjligt. Särskilt i en konkurrenskraftig miljö kommer det att finnas gott om omständigheter där det inte är lämpligt att använda din föredragna sparkfot. Även om de flesta spelare har en fot föredrar de, är de mest förnuftiga idrottarna att balansera sin träning över båda sidor av kroppen.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Öva varje dag, om du kan. Om du ofta övar tillräckligt där tekniken bokstavligen blir en daglig sak, kan du se dina färdigheter förbättras snabbare. Att känna dina färdigheter påtagligt ökande på en daglig basis är en kraftfull moral booster.

    Varningar

    Inte alla flygbollar anses vara chips. Chips lanseras direkt i luften. Några hårda sparkar kommer att göra bollen luftburna, men dessa lyftbollar uppnår sällan samma höjd som ett chip.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande