Hur man är bra på fotboll

Ingen är född med fotbollskunskaper.Det tar många år att förbättra både dina styrkor och svagheter.Du kan vara snabb men inte mycket stark - bra på hörnet sparkar men inte så bra att passera.Men efter att ha övat mycket, kommer din färdighetsnivå gradvis att förbättras.Med några övningar att träna varje dag kan du så småningom bli en mycket bra fotbollsspelare.

Steg

Del 1 av 4:
Sträcker sig och förbereder sig för att träna
1. För att undvika skada, se till att du sträcker sig i ca 10 minuter innan du börjar träna, inklusive fotboll.
  • Försök att göra några lungor, tå-touches och liknande sträckor. Se till att fokusera på hamstring och kalv sträcker sig snarare än armsträckor som fotboll är främst en fot / ben med spel.
  • Om du inte sträcker, har du risk att allvarligt skada musklerna som kan uttrycka övningar för dagar, veckor eller till och med månader.
  • Efter träning sträcker du till "Cool-down" dina muskler snarare än att bara sitta ner.
Del 2 av 4:
Hantera en fotboll
  1. Bild med titeln vara bra på fotbollssteg 1
1. Öva att ta emot fotbollsbollen.Hitta en stor, avskild tegel eller betongvägg.Skicka bara bollen så att den träffar väggen ca 3 meter över marken.När bollen studsar tillbaka, lyfter din fot i luften.Låt bollen slå din fot och falla till marken.Gör det om och om igen i 10 minuter om dagen.
  • Det är viktigt att inte sparka bollen.Du lyfter bara din fot till var du tror att bollen kommer att studsa tillbaka.Låt bollen komma till din fot.
  • När du får bollen på marken, lägg din fot på toppen av den för att stoppa den från att rulla bort.
  • Börja varje borrning nära väggen.När du känner dig bekvämare, rör sig gradvis bakåt.Slå upp minst 30 meter bort från väggen när borren är klar.
  • Bild med titeln vara bra på fotbollssteg 2
    2. Jonglera fotbollsbollen.Det tar även de bästa fotbollsspelarna år att behärska jonglera en boll.Det är dock ett bra sätt att bli bekväm med att hantera en fotboll och förbättra din hand-till-ögonkoordinering.Placera bollen på toppen av din fot så att den inte faller av.Lyft upp foten i luften, låt bollen flyga uppåt.När bollen kommer ner, sparka den tillbaka i luften med din andra fot.
  • Se till att slå bollen mitt i din fot.Om du inte gör det, kan bollen sluta slå dig i ansiktet eller flyga i motsatt riktning.Målet är att bibehålla bollen nära din kropp, ungefär en fot bort.
  • För att hålla bollen från att resa väldigt långt, böja knäna uppåt när du sparkar bollen.Att förlänga benet kommer att sparka bollen bort från din kropp.
  • Gör den här borren i minst 10 minuter om dagen.Det är okej om du bara får 1 eller 2 jonglottar först.Fortsätt försöka och så småningom kommer dina färdigheter att förbättras.Försök åtminstone komma till 10 berör innan du stoppar borren.
  • Bild med titeln vara bra på fotbollssteg 3
    3. Börja dribba bollen. Använd din bakgård och om du inte har en bakgård gå till din yttergård.Resa runt omkretsen av din bakgård eller yttergård sparkar bollen försiktigt.Se till att du planterar på bollarna (övre delen, inte hälen) på dina fötter innan du sparar fotboll.Varje gång du sparar bollen bör det bara gå omkring 1-2 fot.Gör den här borren i 10 minuter, eller tills du har rest runt fältet några gånger.
  • Medan fotbollsspelare använder båda fötterna för att sparka bollen, väljer de också en som sin primära sparkfot.Detta är vanligtvis den dominerande foten, jag.e. Foten som motsvarar handen som du främst använder (högerhänt, använd din högra fot, etc.) Denna borr hjälper dig att räkna ut vilken fot du främst kommer att använda för att sparka med.
  • Din icke-dominerande fot kommer att användas för att plantera och balansera din kropp.När du är dribbling är det viktigt att din icke-dominerande fot stannar relativt nära din kropp - annars kan du sluta sparkar bollen längre än du vill.
  • När du blir mer bekväm med dribbling, försök att ta med dina ögon uppåt.Dina ögon tenderar att titta på bollen som du är dribbling, men i ett spel måste du få dina ögon upp och titta runt.Det är okej om du oavsiktligt reser över bollen i en borr, men du kommer gradvis att bli van vid att inte titta på bollen.
  • Bild med titeln vara bra på fotbollssteg 4
    4. Vrid bollen i olika riktningar.Medan du kan dribba vänster eller höger, kan du inte få en skarp sväng i riktning bara genom att använda den övre delen av din fot.Det är här sidorna på dina fötter kommer i spel.Först dribble regelbundet i ca åtta meter.När du bygger upp hastighet, få lite framför bollen och plantera din dominerande sparkfot.När bollen fortsätter att rulla, kommer den att slå din planterade fot, och Ricochet i den riktning du vill att den ska gå in.
  • Den riktning du väljer att vända bollen beror på fotens position.Till exempel, förutsatt att du använder en höger sparkfot, vill du att bollen ska slå insidan av din fot för att göra bollen till vänster och utsidan av din fot att gå till höger.Om du använder en vänster sparkfot, vill du att bollen slår på utsidan av din fot för att göra bollen till vänster och insidan av din fot att gå till höger.
  • Om du helt enkelt vill ändra bollens kurs, plantera din fot och håll den stadigt.Om du vill avsevärt ändra bollens riktning, flytta din fot mot bollen, vilket ger en extra spark mot den riktning du vill att den ska gå in.
  • Bild med titeln vara bra på fotbollssteg 5
    5. Dribbar bollen runt hinder.Hitta en uppsättning koner och placera dem i en rak linje, minst 3 meter bortsett från varandra.Börja dribba runt hindren.Om konen är till vänster, och du använder en höger sparkfot, tryck på bollen försiktigt med insidan av din högra fot.Sparka det tillräckligt hårt så att det landar till vänster sida av nästa kon.Om hindret är till höger, och du använder en höger sparkfot, tryck på bollen med utsidan av din högra fot.Se till att bollen landar på höger sida av nästa kon.
  • Dessa instruktioner liknar personer som använder sin vänstra sparkfot, förutom att du kommer att använda olika sidor av dina fötter.Till exempel, om hindret är till vänster, tryck på bollen med utsidan av din vänstra fot.Om hindret är till höger, tryck på bollen med insidan av din vänstra fot.
  • Öva med din icke-dominerande fot också. Detta hjälper dig att hålla kontrollen över bollen med båda fötterna.
  • När du har vävt genom ett rakt linjes hinder kan du ändra kottarna upp.Placera dem i en zig-zag-formation, eller placera dem slumpmässigt i fältet.
  • Del 3 av 4:
    Förbättra din skicklighetsuppsättning
    1. Bild med titeln vara bra på fotbollssteg 6
    1. Passera bollen till dina lagkamrater.Det finns två stora typer av fotbollspass, mark och luftpass.Grundpasset används oftast och för kortare avstånd.Ha en vän eller lagkamrat står ca 20 meter bort, mot dig.Ett bra markkort använder insidan eller utanför din dominerande fot, inte punkten i din fot.
    • Plantera din icke-dominerande fot i riktning mot passet, precis bredvid bollen.Sedan sväng ditt dominerande ben tillbaka vid mitthållfasthet.När ditt dominerande ben kommer mot bollen för att sparka det, se till att din dominerande fot träffar bollen med insidan av din fot och du följer igenom för att hålla dig exakt.
    • Målet är att passera bollen till din lagkamrat utan bollen studsar.Du vill att bollen ska stanna på marken hela vägen till din lagkamrat.
    • Passera bollen fram och tillbaka.Gör det i 10-15 minuter varje dag.Se till att du siktar bollen rätt mot din lagkamrat, eftersom du måste vara korrekt under ett spel.När du går, kan du öka avståndet för din passering, från 20 meter, hela vägen upp till 40 meter.
  • Bild med titeln vara bra på fotbollssteg 7
    2. Skicka bollen längre bort.Den andra stora typen av fotbollspass är den långa bollen.Det här är för när din lagkamrat är 50 meter eller mer borta.I stället för att använda insidan av dina fötter, kommer du att använda toppen av din fot.Ha en lagkamrat på minst 50 meter bort, mot dig.Säkerhetskopiera några meter bakom bollen så att du kan få mer makt bakom passet.
  • När du flyttar mot bollen, plantera din icke-dominerande fot bredvid bollen, precis som ett markkort.Sväng ditt dominerande ben bakåt vid full styrka.
  • När ditt ben kommer ner, se till att din dominerande fot träffar bollen precis ovanför tårna. Detta kommer att ge bollen den maximala vinkeln och tryck den måste gå av marken och resa långt.
  • Fortsätt att skräddarsy passets styrka.Du kanske inte behöver den fulla styrkan i ditt ben för att göra den långa bollen framgångsrik.Försök att vara så exakt som möjligt.Fortsätt luft som passerar med din lagkamrat i minst 10 minuter om dagen.
  • Bild med titeln vara bra på fotbollssteget 8
    3. Håll bollen bort från en försvarare.När du spelar en fotbollsmatch, kommer försvararen att försöka komma upp, trycka dig och ta bort bollen.För att förbereda sig för detta, hitta en lagkamrat för att köra en borr med.Först kommer du att börja dribbling normalt i ett öppet fält.Din lagkamrat kommer då upp och springa tillsammans med dig.Din lagkamrats mål kommer att vara att ta bort bollen, medan ditt mål kommer att vara att skydda bollen till varje pris.
  • Det bästa sättet att göra detta är att placera din kropp korrekt.Om försvararen kommer upp på vänster sida, skift din kropp för att blockera försvararen ut.Om försvararen kommer till vänster sida, flytta din kropp till vänster för att blockera försvararen ut.
  • Du kan också använda dina armar för att nudge din motståndare ur vägen.Men förstör inte armarna helt eller är alltför aggressiv - annars kan du sluta få ett gult kort.
  • Gör denna borr för 20-30 fot.Du kan sedan byta fram och tillbaka för att få en känsla för både brott och försvar.
  • Bild med titeln vara bra på fotbollssteget 9
    4. Sparka bollen från hörnet.När fotbollen går ut ur gränsen på endans där målet är, kommer motståndskraften att få en hörnspark.Målet med hörnsparken är att göra det kurva mot målet.Placera bollen i hörnet närmast där bollen gick ut.Om du helt enkelt övar kan du göra det i något hörn.Steg tillbaka minst tre steg så att du har tillräckligt med utrymme att springa upp.
  • Börja springa mot bollen.När du ökar din momentum, plantera din vänstra fot på vänster sida av bollen.Sväng ditt höger ben tillbaka med full styrka.
  • När du sparkar bollen vill du se till att den träffar den övre vänstra kanten av din högra fot.Detta kommer att skapa en båge i bollens väg så att den kurvor mot nätet.
  • Upprepa detta om och om igen tills du har avstånd och strömavgörande ut.Har en lagkamrat gå ut och försök att köra bollen i nätet, eller ta emot och sparka den i nätet.
  • Bild med titeln vara bra på fotbollssteget 10
    5. Göra mål.Medan det inte finns någon ersättning för en riktig scrimmage som hjälper dig att träna, kan du göra några övningar själv, eller med en lagkamrat.Stå ca 12 meter bort från målet, avståndet på ett straffskott.Använd luftpassningstekniken, förutom att du kommer att vara "godkänd" in i målet.Flytta tillbaka några meter för att få maximal hastighet och makt.
  • Springa mot bollen.Plantera din icke-dominerande fot på sidan av bollen.Lyft ditt dominerande ben bakåt vid full styrka.När du tar med ditt dominerande ben, se till att du slår bollen precis ovanför tårna.
  • Välj vissa fläckar av det mål du vill sträva efter.Försök att få tre på varandra följande skott att gå in på den specifika platsen innan du försöker en annan plats.Du kan också få din lagkamrat där och låtsas vara målvakten för en ännu mer realistisk situation.
  • Flytta bollen till olika platser på fältet.Variera den styrka du lägger i dina skott beroende på de olika avstånden du väljer.
  • Del 4 av 4:
    Perfekt ditt spel
    1. Bild med titeln vara bra på fotbollssteg 11
    1. Skjut bollen med huvudet.Headers används vanligtvis när en lagkamrat sparkar från hörnet.Att öva detta skott, ha en lagkamrat står framför dig cirka tio meter bort.De kommer att loftbollar underhand mot ditt huvud.Börja med att göra en stående rubrik.Det betyder att dina fötter bor på marken.Luta sig tillbaka när bollen kommer mot dig.När bollen blir ännu närmare, ta fram huvudet framåt.
    • Slå bollen direkt på pannan.Gör det när ditt huvud är kvadrat med din kropp.Till exempel, gå inte bollen om du lutar för långt tillbaka, eller för långt framåt.Gör så när huvudet är i det normala, upprättstående positionen.
    • För att utföra en hopphuvud, gör detsamma som tidigare, förutom den här tiden hoppa först.När du hoppar, luta din kropp tillbaka.Ta med huvudet för att träffa bollen.Slå bollen med pannan när huvudet är i normal position, och när du är på högsta punkten i ditt hopp.
    • Gör både de stående och hoppningshuvudet tio gånger stycke.Det är viktigt att inte överdriva rubriker eftersom de kan få dig att ha en hjärnskakning över tiden.
  • Bild med titeln vara bra på fotbollssteget 12
    2. Axelfeint under en match.Detta är förmodligen det enklaste rörelsen du kan utföra, men effekten är enorm.Dribbar bollen framåt 10-20 fot.När du närmar dig en försvarare, luta du axeln till vänster, som om du var på väg i den riktningen.Flytta sedan bollen 45 grader till höger, med utsidan av din högra fot.
  • Du kan göra detsamma i motsatt riktning.Blekna din axel till höger.Flytta sedan bollen 45 grader till vänster med utsidan av din vänstra fot.
  • Försvararen kommer att tro att du går i en riktning och missvisas.När du har slutfört flytten, fortsätt att dribba förbi honom eller henne.
  • Har en lagkamrat låtsas vara en försvarare.Öva tills du åtminstone har slutfört tricket 10 gånger.
  • Bild med titeln vara bra på fotbollssteget 13
    3. Utföra en cruyff-sväng.Målet med detta drag är att fånga motståndaren mot vakt.Att träna, dribble med bollen en bra 10-20 fot för att bygga momentum.Du kommer då att vilja falska som om du ska passera bollen.Ta din icke dominerande fot och plantera det några inches före bollen.Dra sedan tillbaka ditt dominerande ben, som om du ska sparka bollen.
  • I stället för att sparka bollhuvudet, kommer du att slå bollen med den inre kanten av din dominerande sparkfot.Sparka bollen till sidan, bakom din redan planterade, icke-dominerande fot.
  • Vänd din kropp antingen medurs eller moturs, beroende på vilken fot du använder för att sparka med.Hitta bollen och fortsätt dribbling i den nya riktningen.
  • Att träna, ha en medarbetare försök och försvara dig.Håll tricket en hemlighet och se om du kan förfalska dem.Kom ihåg att det här bara fungerar när försvararen är framför dig. Annars kommer bollen att resa rätt till motståndarens fötter.
  • Bild med titeln vara bra på fotbollssteget 14
    4. Master saxen flytta.Liksom Cruyff-vändningen är det här draget utformat för att fånga din motståndare av vakt.Att öva, dribbar bollen ca 10-20 fot för att få fart och fart.Plantera din vänstra fot på vänster sida av bollen, ungefär en fot till sidan.Dra ditt högra ben tillbaka som om du ska sparka bollen.När du tar med ditt högra ben, virvla runt din högra fot runt bollen, medurs, utan att någonsin röra bollen.
  • När du har slutfört virveln, plantera din högra fot på höger sida av bollen.Ta med din vänstra fot tillbaka och sparka bollen till vänster.
  • För att få motståndaren faked ut till din högra sida, virvla runt med din högra fot och sparka med vänster.För att få din motståndare faked ut till vänster sida, virvla runt med din vänstra fot och sparka med dig.
  • Du kan också utföra en dubbel sax flytta genom att först swirling med din högra fot, och sedan swirling igen med din vänstra fot.När du har utfört båda virvlar, plantera din vänstra fot och sparka mot rätt riktning med din högra fot.
  • Bild med titeln vara bra på fotbollssteget 15
    5. Använd Zico-klippet under en match.Detta drag låter dig lura försvararen och makten förbi dem.Dribbar bollen ca 10-20 fot för att skapa momentum.Plantera din högra fot till höger om bollen, om en fot till sidan.Ta sedan den vänstra kanten på din vänstra fot, och tryck på den högra sidan av bollen (båda fötterna är nu på höger sida av bollen).
  • Håll bollkontrollen med din vänstra fot när du roterar din kropp moturs, flytta din högra fot med din kropp.
  • När du har gjort en 360 graders sväng med din kropp, samtidigt som du håller kontrollen över bollen med din vänstra fot, börja dribba igen.Din motståndare kommer att fångas av vakt och bli förfalskad i motsatt riktning.
  • Du kan också utföra detta drag genom att gå motsatt sätt.Helt enkelt växt med din vänstra fot, samtidigt som du håller kontrollen med din rätt.Snurra din kropp, och din vänstra fot, medurs tills du har gjort en 360-graders tur.Fortsätt dribbling efter det.
  • Hur kan jag vara en stor fotbollsförsvarare?

    Titta på den här Premium Videoupgrad för att titta på denna Premium VideoMet Råd från en branschexpert i denna Premium-video

    Bernat FranquesaBernat Franquesalicensed fotbollstränare och metodchef på APFC

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Du borde sträcka före träning och spel.
  • Öva med vänner och spela även små matcher med dem.
  • Passera bollen tillbaka till någon bakom dig om det finns för många människor på det andra laget framför dig.
  • Var en lagspelare och passera bollen när en annan spelare på ditt lag har ett bättre skott för att göra ett mål.
  • Innan spelet, äta en banan 30 minuter före spelet så att du inte får kramper.Pace dig själv under spelet så att du inte får kramper och springa ur luften snabbt.
  • Kör på bollarna på dina fötter för att förbättra din Sprint-hastighet.
  • Öva.
  • Varningar

    Håll alltid hydratiserad.Du vill inte gå ut.Om du någonsin har en nödsituation, ring en ambulans direkt.
  • Se till att titta på din omgivning.Du vill inte släcka en annan spelare med fotboll.
  • När du utför rubriker, se till att bollen träffar pannan och inte toppen av ditt huvud.Att utföra rubriker i följd, under långa perioder, kan orsaka skador på din hjärnkemi.
  • Saker du behöver

    • Benskydd
    • Inomhus och / eller utomhus cleats
    • Vatten
    • Huvudbonader (valfritt)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande