Hur man gör en runt om i världen i fotboll

Även om ett runt världs tricket kan se svårt och förvirrande, är det egentligen inte. Du behöver bara följa några enkla steg för att lära dig det här fantastiska fotbollsknappen. Det kan ta lite träning innan du behärskar det, men om du fortsätter att försöka kan du lära dig hur du gör en runt om i världen.

Steg

Del 1 av 3:
Jonglering och slår bollen
  1. Bild med titeln Gör en runt om i världen i fotbollssteg 1
1. Hitta ett fast, torr yta. Du bör försöka detta trick på en fotbollsmyckel, i gräset eller i ett gym. Undvik att öva ute under våta förhållanden, vilket kan orsaka att du glider. Välj en fast och jämn yta för att träna på.
  • Bild med titeln Gör en runt om i världen i fotbollssteg 2
    2. Balansera en fotboll på din dominerande fot. Öva balansera bollen ovanpå din fot utan att låta den rulla av. När du har lyckats, försök hålla bollen så länge som möjligt.
  • Bild med titeln gör en runt om i världen i fotbollssteg 3
    3. Jonglera bollen på foten med lite till ingen spin. Arbeta med att minska mängden spin så mycket du kan. Bollen ska studsa rakt upp och ner på din fot.
  • Bild med titeln Gör en runt om i världen i fotbollssteg 4
    4. Håll bollen mycket låg. Inte jonglera bollen för hårt eller för högt, som båda kan göra det här svårt. Jonglera bollen mycket lite så att den stannar under ditt knä, vilket ger dig mer kontroll över det.
  • Bild med titeln gör en runt om i världen i fotbollssteg 5
    5. Studsa lite på din planterade fot. Foten som förblir på marken ska studsa något när du gör en runt om i världen. Detta ger dig extra höjd och momentum du behöver för att få din fot hela vägen runt bollen innan den träffar marken.
  • Bild med titeln Gör en runt om i världen i fotbollssteg 6
    6. Slå bollen med utsidan av din dominerande fot. Slår bollen med utsidan, snarare än insidan, av din fot ger dig mer tid att slinga din fot runt bollen medan den är i luften.
  • Del 2 av 3:
    Slutföra rotationen
    1. Bild med titeln Gör en runt om i världen i fotbollssteg 7
    1. Starta rotationen runt bollen med din fot. När du har jonglerat bollen upp i luften, använd den momentum för att lyfta din fot och ta den runt toppen av bollen på insidan, eller runt bollens topp till utsidan. Välj vilken som är lättare för dig.
  • Bild med titeln Gör en runt om i världen i fotboll Steg 8
    2. Slutföra en full rotation innan bollen träffar marken. Din fot ska gå över och runt bollen, tillbaka till startpositionen, innan bollen faller tillbaka till marken. Den cirkulära rörelsen måste vara både snabb och kontrollerad.
  • Bild med titeln gör en runt om i världen i fotbollssteg 9
    3. Fånga bollen med din fot. Din fot ska göra en komplett cirkel i den tid det tar för fotbollen att gå upp och ner en gång. Försök att vagga bollen med din fot medan den faller tillbaka mot marken.
  • Bild med titeln Gör en runt om i världen i fotbollssteget 10
    4. Fortsätt jonglera bollen. När bollen landar tillbaka på foten, fortsätt att jonglera den. Studsa det upp och ner några gånger, försök sedan till en annan runt om i världen.
  • Del 3 av 3:
    Öva de specifika rörelserna
    1. Bild med titeln Gör en runt om i världen i fotbollssteg 11
    1. Öva jonglera en fotboll. Innan du kan göra en runt om i världen, måste du vara säker på att jonglera bollen. Öva studsar en fotboll upp och ner på din fot så många gånger som möjligt.
  • Bild med titeln Gör en runt om i världen i fotbollssteg 12
    2. Prova rörelsen utan en boll. Låtsas att du har en boll som studsar på din fot. Öva att göra en cirkulär rörelse med din fot som rör sig runt "bollen" i luften. Du vill göra en jämn rörelse där du jonglerar bollen upp och roterar sedan din fot runt den.
  • Bild med titeln gör en runt om i världen i fotbollssteg 13
    3. Försök en runt om i världen utan att jonglera bollen. Börja med bollen cradled ovanpå din dominerande fot. Kasta det upp i luften med din fot och öva att få din fot hela vägen upp och runt bollen och sedan fånga den. När du har fått det här, kan du gå vidare för att göra en runt om i världen medan du jonglerar bollen.
  • Bild med titeln Gör en runt om i världen i fotbollssteg 14
    4. Fortsätt öva. Känn inte dåligt om du inte får knep ner direkt. Det kan ta dig dagar eller veckor för att få ner det. Håll dig lugn och fokuserad och fortsätt att träna tills du lyckas.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande