Hur man hanterar orubbliga barn

När barn är orubbligt kan det vara stressigt för sina föräldrar och vårdgivare - och en indikation på att barnet är upprörd, fruktansvärt eller förvirrat. Hantering av ett orubbligt barn tar lite skicklighet och strategi, men du kan arbeta tillsammans med barnet så att hon kan lära sig bättre självkontroll och du kan både känna dig lugnare oftare. Kom ihåg att det är barnets beteende som är problemet - inte barnet. Var noga med att orubbliga barn känner sig medvetna om att du älskar dem och att du ser dem i ett positivt ljus trots deras störande beteende. Du borde aldrig slå eller spanka ett barn, och du borde aldrig skaka eller slå en baby på något sätt.

Steg

Del 1 av 3:
Skapa order av kaotiskt beteende
  1. Bild med titeln Ange tv-regler för dina barn Steg 4
1. Skapa en uppsättning familjebestämmelser. Din första prioritet bör vara att skapa regler kring de beteenden som orsakar störst störning eller har potentiell risk för skada. Om du är den viktigaste vårdgivaren för barnet kan du utveckla reglerna på egen hand. Om ditt barn spenderar mycket tid med en annan vårdgivare (en annan förälder, morförälder eller betald vårdgivare), arbetar sedan med den personen på reglerna.
  • Se till att de regler du utvecklar är tydliga och enkla. Till exempel, för ett barn som har problem med fysisk aggression, kan regeln helt enkelt formuleras "Ingen slår."
  • Bild med titeln vara en glad, andlig familj Steg 6
    2. Ge ditt barn alternativ till dåligt beteende. Barn behöver hjälp med att ersätta ett oönskat beteende med något nytt som hjälper dem att lära sig att kontrollera sig själva. Beroende på vilka beteenden du jobbar med kan du prova ett eller flera olika alternativ.
  • Sluta, tänk, välj. Stoppa den aktuella aktiviteten, reflektera över vad du tänker, och sedan överväga konsekvenserna för dig själv och andra innan du väljer din nästa åtgärd.
  • Personlig time-out. Lämna rummet och ta några minuter att lugna sig innan du återvänder till situationen.
  • Prata om hur du känner. Berätta för en person som du litar på hur du känner för att namnge de känslor du har och hur känslorna påverkar dig.
  • Djupa andetag. Ta flera djupa andetag för att hjälpa dig om du är överväldigad av känslor.
  • Bild med titeln Disciplin Ett barn med autism Steg 15
    3. Definiera meningsfulla belöningar och konsekvenser. Sätta meningsfulla belöningar på plats för när barnet följer reglerna. Konsekvenserna du väljer bör vara mindre och bör inte innebära spanking eller slå barnet. Konsekvenser bör också vara ålderspass.
  • Positiv förstärkning av gott beteende är mycket kraftfullt. Betydande belöningar behöver inte vara dyra leksaker eller utflykter. Spendera tid med ett barn som spelar ett spel som hon tycker om kan vara en mycket inspirerande belöning för ett barn. Och beröm från dig är en mycket meningsfull belöning för varje barn.
  • När det gäller konsekvenser, behåll dem mindre. För äldre barn kan dockningsbidrag eller tilldela ytterligare chore vara effektiv. För yngre barn skulle en kort time-out (högst en minut för varje år av barnets ålder) vara mer lämpliga.
  • Bild med titeln straff ett barn steg 4
    4. Ta dig den tid du och ditt barn måste diskutera reglerna tillsammans. Du vill inte att barnet har någon förvirring om vad reglerna betyder eller vad "räknas" som att bryta reglerna. Fokusera på vad du vill att barnet ska göra istället för det dåliga beteendet.
  • Till exempel, berätta för ditt barn att istället för att slå någon, vill du att han skulle komma för att se dig och berätta om att känna dig arg.
  • Prova rollspel med ditt barn med "verkliga" situationer du har barnet blir upprörd och uppvisar det dåliga beteendet.
  • Bild med titeln vara en glad, andlig familj Steg 7
    5. Modell de beteenden du vill se i ditt barn. Ett sätt att hjälpa barn att förstå hur man beter sig är att visa dem genom exempel. Om du och ditt barn har kommit överens om att det bästa sättet att undvika att slå är att ta några minuter ensam för att lugna ner, kan du försöka göra det själv framför ditt barn.
  • Bild med titeln unspoil ett barn steg 14
    6. Konsekvent genomdriva reglerna direkt. Om ditt barn bryter en regel, använd alltid konsekvensen och flytta till konsekvensen direkt. Om du väntar tills senare eller bara verkställer regeln ibland är du mycket mindre sannolikt att se en beteendemässig förändring i ditt barn. På samma sätt, när barn följer reglerna med hjälp av det ersättningsbeteende du har arbetat med tillsammans, bör du se till att belöna och berömma dem omedelbart.
  • Föräldrar som inte verkställer reglerna konsekvent och snabbt tenderar att inte se förändring i sitt barn.
  • Bild med titeln Hyr En Nanny Agency Steg 3
    7. Kommunicera med alla vårdgivare om reglerna. Om ditt barn spenderar helger med en annan förälder eller efterskolor med en vårdgivare, kommunicerar sedan med den personen om det system du har skapat med barnet. Konsistens över inställningarna hjälper ditt barn mer framgångsrikt.
  • Del 2 av 3:
    Komma igenom ett temperament tantrum
    1. Bild med titeln Administrera medicin till ett resistent barn Steg 5
    1. Känna till fakta. Temperatur Tantrums är normala, särskilt hos små barn. De kan vara i några minuter eller i timmar och kan vara stressiga för barnet och vårdgivaren. Ett barn som har ett tantrum kan skrika, skrika och gråta, men kan också rulla runt på golvet, springa runt huset eller pund på väggen med nävar.
    • Temper tantrums kan orsakas av alla sorters saker, från att vara trött eller hungrig att inte veta vilka ord att använda eller ha problem med att göra något svårt.
  • Bild med titeln unspoil ett barn steg 1
    2. Håll dig lugn när en tantrum börjar. När ditt barn kommer in i ett tantrum är det viktigt att du är lugn. Om du blir upprörd, kommer det att göra situationen värre för er båda. Vet att tantrums är vanliga bland barn och att detta kommer att passera.
  • Bild med titeln straffa ett barn för att vara styggt steg 1
    3. Ge inte in och argumentera inte eller skrika. Ge inte till vad barnet vill ha. Att göra det kommer att lära ditt barn som Tantrums arbete, när det är att barnet behöver lära sig hur man känner igen och uttrycka de känslor han har. Att argumentera och skrika fungerar inte heller. Även om det kan vara frustrerande att vara runt ett barns tantrum, argumentera och skrika bara skapa en maktkamp. Att vara lugn är bäst.
  • Bild med titeln hantera ditt barn
    4. Se till att ditt barn inte blir skadad. När barn, särskilt små barn, har en tantrum, kan de ibland sätta sig i fara. Se till att ditt barn inte kommer att skada sig under tantrummen. Håll ett nära öga på barnet.
  • Se till att ingen annan blir skadad av tantrumbeteendet, som ett annat barn i närheten.
  • Bild med titeln Lugna ett upprörd eller arg barn Steg 3
    5. Försök prata lugnt mot barnet. Om barnet är gammalt nog att förstå, rör sedan över det nära barnet och förklara lugnt vad du vill att barnet ska sluta göra och hur du vill att barnet ska ersätta det negativa beteendet.
  • Bild med titeln Lugna ett upprörd eller arg barn steg 10
    6. Flytta barn till en säker tyst plats. Om ditt barn inte verkar kunna sluta, kan du flytta barnet till ett lugnt lugnt utrymme och berätta för barnet att vara tyst i en minut. När barnet har uppnått en minut av tystnad, slutar tidsperioden.
  • Bild med titeln Lugna ett upprörd eller arg barn steg 13
    7. Visa din kärlek när tantrummet är över. Det är viktigt för barn att känna sig älskade efter att de har haft en tantrum. Håll dig lugn och uttrycka din kärlek till barnet, samtidigt som barnet berömmer barnet för att stoppa tantrummet.
  • Ta bort vad som orsakade Tantrum och ge barnet något lätt att göra. Till exempel, om Tantrum kom efter att barnet försökte färga en svår bild, ta bort den bilden och välja något lättare för barnet att arbeta på.
  • Bild med titeln Lugna ett upprörd eller arg barn Steg 4
    8. Förhindra tantrums hemma. Lär dig om vilka situationer som gör att ditt barn ska ha en tantrum, och spendera tid med ditt barn som talar om hur man känner igen känslor. Var säker på att ditt barn har leksaker som är åldersläge och håll måltid och sömnstider regelbundet varje dag.
  • Du kan också prata med ditt barn om att uttrycka känslor genom ord eller genom att låta bli upprörd energi på ett mer positivt sätt.
  • Bild med titeln hantera ditt barn
    9. Förhindra tantrums hemifrån. Om ditt barn är utsatt för ett tantrum när du är ute, gå inte ut om ditt barn är trött. Var säker på att du har snacks med dig också. Inkludera barnet i det du gör genom att prata med barnet om vad som händer. Hjälpa barnet att känna att han deltar aktivt i vad du gör - även om det står i en lång sortiment hos banken.
  • Del 3 av 3:
    Hantera andras orubbliga barn
    1. Bild med titeln Lugna ett upprörd eller arg barn Steg 18
    1. Förberedas genom att prata med barnets primära vårdgivare. Barn, särskilt barn fem år och under, kan inte alltid kontrollera sina känslor eller beteenden. Var beredd att misshandla och smälta och prata med barnets primära vårdgivare (till exempel en förälder) om vad som ska undvikas, vilka regler som barnen är vana vid, och hur du ska genomdriva reglerna när deras vanliga vårdgivare inte är där.
    • Det är viktigt för barn att ha regler verkställt konsekvent av alla som tar hand om dem, inklusive dig. Ta reda på vilka regler som barnet förväntas följa och hur föräldrarna vill att du ska hantera några regler.
  • Bild med titeln Lugna ett upprörd eller arg barn steg 1
    2. Försök inte vara en "förälder."Även om du kanske föredrar att göra saker lite annorlunda än ett barns föräldrar, ska du följa deras regler ändå. Barn behöver höra konsekventa meddelanden om vad som förväntas av dem, och de måste se konsekventa resultat när de bryter reglerna. Annars blir de förvirrade och kommer faktiskt att misshandla oftare.
  • "Att ge in" till ett barns krav, inklusive saker som att äta för mycket godis eller inte gå och lägga sig i tid, kan uppröra föräldrar och förvirra barn. Barn kan tyckas svara positivt på din tillåtelse i början, men deras beteende kommer att gå nedförsbacke snabbt om du inte använder goda gränser baserade på föräldrars riktlinjer.
  • Bild med titeln Lugna ett upprörd eller arg barn steg 14
    3. Håll barn upptagna med engagerande aktiviteter. Boredom är en vanlig orsak till missförhållanden, så om du tar hand om barn för någon annan, var noga med att spendera tid med dem som gör något roligt och intressant. Hålla barn upptagna och de är mindre benägna att bli orubbliga.
  • Om du kan, ta reda på i förväg vad barnet tycker om att göra. Konst och hantverksprojekt, spel eller lek med favoritleksaker kan alla vara engagerande aktiviteter för barn.
  • Bilden med titeln smal ner som ett barn steg 3
    4. Håll barnen att vara hungriga och trötta. Hunger och trötthet kan också vara grundorsaken till orubbligt beteende. Se till att du har lämpliga snacks och måltider till hands, och att du känner till NAP-scheman för yngre barn. Barn beter sig bättre när de har fått nog att äta och gå och lägga sig i tid.
  • Bild med titeln Lugna ett upprörd eller arg barn Steg 9
    5. Håll dig lugn och använd positiv disciplin. Om ett barn misshandlar, är det väldigt viktigt att du är lugn, då att böja ner så att du är på barnets nivå. Berätta för barnet - lugnt - vad är fel med deras beteende. Sedan berätta för barnet vad du vill att de ska göra istället. Kom ihåg att använda de regler och konsekvenser du har diskuterat med barnets förälder (er).
  • Höj aldrig din röst eller slå ett barn. Skaka eller slå en baby på något sätt.
  • Bild med titeln Lugna ett upprörd eller arg barn Steg 7
    6. Distrahera och trösta ett barn som är väldigt upprörd. Om barnet är bortom att vara motiverat med, är distraktion och komfort dina nästa alternativ. Kramar, favoritleksaker, nallebjörnar, snacks eller nya aktiviteter är alla saker som du kan försöka hjälpa barnet att må bättre.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Varningar

    Om du är barnpassning, slår du aldrig eller spankar ett barn. Fråga barnets primära vårdgivare (föräldrar eller andra väktare) hur de vill att du ska hjälpa till med sina metoder för att disciplinera sitt barn.
  • Slå aldrig eller spanka ett barn. Det finns en stor kropp av bevis som tyder på att fysiska disciplinmetoder har negativa effekter och är ineffektiva. Att slå eller spanking ett barn kan orsaka allvarliga fysiska och psykiska skador.
  • Försök aldrig att disciplinera en bebis. Skaka aldrig eller slå en baby. När en baby gråter är det en signal som barnet behöver din uppmärksamhet, så gå till barnet och se vad du kan göra för att ge komfort.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande