Hur barnsit barn som är svåra att hantera

Barnpassning kan vara ett svårt jobb. Inga två barn är lika, och många beter sig annorlunda för sitteren än vad de gör för mamma och pappa. Om du är uppgift med barnpassning ett svårt barn, finns det flera tekniker tillgängliga för att få kontroll över situationen. Genom att arbeta med föräldrarna för att skapa konsekventa grundregler som du håller fast vid, defusing tantrums, och håller sig lugn, kommer du att vara fullt utrustad för att hantera något svårt barn på din barnpassning.

Steg

Del 1 av 3:
Upprätta markreglerna
  1. Bild med titeln babysit barn som är svåra att hantera steg 1
1. Förklara reglerna och deras resonemang. Alla har olika föräldrestilar och ibland kommer du att stöta på barn som är vana vid en miljö med färre regler än du är bekväm med. För att hjälpa det svåra barnet anpassat till reglerna i din barnpassning är det klokt att noggrant förklara dina regler, ålder tillåter.
  • Det är en bra idé att sitta ner med både föräldrarna och barnet när de förklarar reglerna så att barnet känner till att du är på samma sida.
  • Beroende på barnets ålder, försök att sitta ner dem och säga något som "en regel är att du håller dina händer till dig själv, för att jag inte vill att du ska skada någon eller bli skadad av någon."Det fungerar bra om barnet är gammalt nog att förstå orsak och effekt, vanligtvis adekvat för barn i åldrarna 5-10. En 2-årig till exempel, kanske inte förstår Varför de får inte göra något, men kan förstå ordet "Nej" och omdirigeras till en annan aktivitet.
  • Bild med titeln babysit barn som är svåra att hantera steg 2
    2. Göra ett regeldiagram. När du har förklarat dina regler och resonemanget bakom dem, har barnet att hjälpa dig att göra ett regeldiagram som du kan hänvisa till när de börjar agera. Om barnet är gammalt nog att läsa, få dem att recitera regeln de bryter när de misshandlar.
  • Ta tag i vissa byggpapper och markörer och få dem att hjälpa dig att skriva ut en numrerad lista över reglerna. Du kan även låta dem dekorera diagrammet. Ta med dig diagrammet med dig när du barn och lägger den någonstans synlig för barnet.
  • När de bryter en av reglerna, stoppa dem och säga "Tommy, kom ihåg regel nummer 3? Vad står det?"Peka på regeln på ditt diagram och få dem att recitera varför det är utanför gränserna.
  • Du kan erbjuda en belöning om barnet följer reglerna och beter sig väl.
  • Bild med titeln babysit barn som är svåra att hantera steg 3
    3. Förklara konsekvenserna av brutna regler. När du har förklarat vad som förväntas av dem och varför det förväntas, berätta för barnet vilken typ av repercussion som kommer att uppstå om en av dina regler är trasig.
  • Du kan säga något som "Om du lägger händerna på någon annan, kommer du att skickas till Time Out."Eller "Om du slänger en tantrum får du inte titta på TV."
  • Vissa provstraff tar bort efterrätter, tar bort ett särskilt privilegium (tid med elektronik), stoppar vilken aktivitet de gör (låt dem inte avsluta deras hantverk) eller ta bort TV-tid eller tid som spelar ute.
  • Om barnet är äldre, säg 11-13, kan effektivare straff innehålla något som att ta bort sin mobiltelefon, tablett eller favoritvideospel.
  • Bild med titeln babysit barn som är svåra att hantera steg 4
    4. Följ igenom med konsekvenserna. Första gången du tillåter en regel att brytas utan den konsekvens du lovade skulle följa, lär barnet att de kan komma undan med att agera. Hantering av svåra barn handlar om konsistens.
  • Om ditt regelsdiagram säger att prata tillbaka till vuxna kommer att leda till att du inte kan titta på TV-du måste stänga av TV: n. Även om du var i mitten av en show som du faktiskt gillade, måste konsekvensen följas igenom, eller det svåra barnet tar inte några av dina regler på allvar.
  • Bild med titeln babysit barn som är svåra att hantera steg 5
    5. Kom med lagergåvor. Du vill inte att barnet bara ska associera dig med regler och konsekvenser, eller de kunde börja ångra din närvaro. Försök med att föra en leksak, behandla eller ny aktivitet med dig till varje barnpassning. Detta kommer att skapa spänning för din tid tillsammans och kan användas som ett annat verktyg för att upprätthålla reglerna.
  • Förklara för barnet som du inte är skyldig att ta med gåvor eller roliga saker att göra, och om de misshandlar, kommer du att sluta. Till exempel, baka några kakor för att ta med dig. Innan du låter Tommy ha en, se honom i ögonen och säg "Jag gillar att ta med godis för dig, men jag behöver inte. Dessa cookies är bara för när du beter sig snyggt. Om du bryter mot en regel får du inte någon, och jag kommer inte ta med någonting nästa gång. Förstår du?"
  • Del 2 av 3:
    Kommunicera med föräldrarna
    1. Bild med titeln babysit barn som är svåra att hantera steg 6
    1. Rapportera problemen. Om du kämpar med ett barn, är den första personen du ska berätta är föräldern. Det kan inte vara lätt för alla att höra att deras barn anses svårt att hantera, men att hålla öppen kommunikation är viktigt när barnpassning. Vissa barn handlar helt annorlunda för sin barnvakt än de gör för sina föräldrar. Om föräldrarna inte vet att du har problem, kan de inte göra någonting för att hjälpa till med att åtgärda problemet.
    • Om Tommy hade ett tantrum över att äta sin lunch och kastade sin tallrik på dig, försök att berätta för föräldern något som "Tommy hade en ganska bra dag idag, men jag måste vara ärlig med dig, han uppförde sig mycket dåligt till lunch. Som svar på det beteendet, var han tvungen att sitta i tid i 5 minuter."
    • Om barnet är äldre kan du bli förvånad över vad "version" av dagens händelser berättar de sina föräldrar senare. Att bekämpa känns som om det är ditt ord mot deras, försök att berätta föräldrarna om några problem så snart de händer. Ett snabbt telefonsamtal eller text omedelbart efteråt säkerställer att du inte kommer att glömma, och föräldrarna hålls uppdaterade med ett korrekt redogörelse för situationen.
    • Du kan också fråga föräldrarna för deras tillåtelse att spela in sina barns misshandel på din telefon så att du kan skicka eller visa dem videon.
  • Bild med titeln babysit barn som är svåra att hantera steg 7
    2. Få lite vägledning. Bra råd från föräldrarna till det svåra barnet kan vara din bästa tillgång för att bekämpa orubblig beteende. Förklara artigt för föräldrarna att du upplever allvarlig svårighet barnpassning, och fråga dem hur de hanterar liknande situationer hemma. Konsistens mellan dig och föräldrarna kommer att skapa en stabil miljö för barnet och hjälpa till att begränsa negativa beteenden.
  • Försök att starta konversationen med något som "Jag älskar absolut barnpassning Tommy, men jag har svårigheter med några saker jag hoppades att du kunde hjälpa mig med. Han verkar kasta frekventa tantrums, hur hanterar du dessa hemma?"
  • Du kan också försöka säga "Jag tycker att det verkligen skulle hjälpa Tommy om vi var på samma sida. När han agerar, vilken konsekvens ger du honom?"
  • Om föräldrarna till det misshandlade barnet inte har några tips, fråga dina vänner som har barn hur de hanterar tantrums och oavsett andra beteenden du försöker hantera. Chansen är att du inte är ensam, någon du vet har behandlat liknande problem och kommer att kunna ge dig några idéer som fungerade för dem.
  • Bild med titeln babysit barn som är svåra att hantera steg 8
    3. Skapa konsistens. Nu när föräldrarna är medvetna om problemen och har sagt till dig hur de hanterar dåligt beteende hemma, försök ditt bästa för att kombinera sina regler och konsekvenser med dina markregler. Ditt mål är att skapa så mycket konsistens som möjligt, även om de inte har en regel att du inte anser.
  • Till exempel kanske du inte bryr dig om barnet kör i huset istället för att gå. Men om föräldrarna säger att det är en regel som implementeras i deras hus, borde du lägga till det i ditt regelschema.
  • Om barnet är äldre - kan du inte tro något av att låta dem titta på tecknade nätverk, bara för att ta reda på att deras föräldrar har förbjudit vissa program. Anpassa alltid vad som är och är inte tillåtet när du är barnpassning till vad föräldrarna gör hemma.
  • Del 3 av 3:
    DESTUSING TANTRUMS
    1. Bild med titeln babysit barn som är svåra att hantera steg 9
    1. Behålla lugnet. Du kan vara mycket frustrerad, men det är avgörande att du aldrig tar dina frustrationer ut på barnet. Kom alltid ihåg att stanna lugna. När du känner dig upprörd, sluta och ta ett djupt andetag. Påminna dig om att de är barnet, och du är den vuxna som har kontroll över situationen.
  • Bild med titeln babysit barn som är svåra att hantera steg 10
    2. Ge dem lite utrymme.Antag inga säkerhetsproblem, gå bort i några minuter så att du kan fortsätta lugna ner, medan barnet försvarar sin ilska. När de lär sig att tantrums inte leder till den typ av uppmärksamhet de vill, kommer de att sluta använda det som en taktik.
  • Bild med titeln babysit barn som är svåra att hantera steg 11
    3. Distrahera dem. Berätta för dem att tantrums inte resulterar i vad det är de vill och försöka distrahera dem med något annat. Kanske finns det en sång du kan sjunga som hjälper till att lugna dem. Kanske ett individuellt känt föremål, som deras favoritfilm, hjälper dem att lugna dem. Oavsett distraktion du använder, ge inte in i vad som helst som trängde tantrummet i första hand.
  • Om du barnpassar barnet och deras syskon, kan de kanske hjälpa till att lugna det känsliga barnet också.
  • Bild med titeln babysit barn som är svåra att hantera steg 12
    4. Verkställa tiden. För yngre barn, om tantrumet bara kommer ut ur kontroll, tid ut är behövs. Ange en plats i huset, oavsett om det är ett hörn, hall, eller speciell stol, att vara "Time Out Spot." Den allmänna regeln för timeouts är att genomföra 1 minut per 1 år. Så, om Tommy är fem år gammal sitter han i tid i 5 minuter.
  • Om de inte kommer att stanna ensam, sitta med dem och få dem att stanna hela tiden.
  • Äldre barn kan också kasta tantrums, men tidsstolen kan vara alltför ung för dem. För ett äldre oskäligt barn som kommer ut ur kontroll är det bäst att försöka skicka dem till sitt rum, eller ett separat rum i huset tills de lugnar sig. Berätta för dem att de måste sitta i det rummet tills de bosätter sig och är redo att komma tillbaka och lyssna. Detta ger dig både en chans att svalna innan de återvänder.
  • Tips

    Kom ihåg, även om deras mamma är chefen medan hon är där, är du chefen när du är där. Påminna barnen av det. Du bestämmer.
  • Den sista utväg är att få barnen att lugna sig är att hota att ringa mamma och att ringa henne.
  • Även om du är ansvarig, gör du fortfarande vad mamma vill ha.Klargöra vilken mammas politik är med TV / video och desserter, så att barnen inte kan ljuga för dig.
  • Det är bra att ta en klass i första hjälpen och HLR för babysitter.Kontrollera med din lokala stad eller mammas grupper för klassscheman.
  • Om de har husdjur, involvera barnen genom att hjälpa dig med husdjuret och ta hand om det. Detta håller dem glada och underhåller dem i timmar.
  • Varningar

    Se till att du har föräldrarnas mobilnummer i nödfall.
  • Håll säkerheten primär i ditt sinne.Låt inte våld, till exempel två barn som slår eller sparkar varandra, för att komma ur handen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande