Hur man är en stor förälder till ett barn

Ditt barns småbarnsår kan vara en tid av både stor glädje och tillfällig frustration.Din lilla person blir bara det - en liten person, med sina egna behov, vill och åsikter.Att bygga ett starkt förhållande under detta viktiga stadium i ditt barns liv kommer att ge dig både en fast grund för de närmaste spännande stegen i deras utveckling.

Steg

Metod 1 av 3:
Utveckla ditt förhållande
  1. Bild med titeln vara en stor förälder till ett barn Steg 1
1. Visa din kärlek.Du kan helt enkelt inte vara för att älska mot ditt barn.Barn är inte "bortskämd" genom en överflöd av kärlek."Spolning" är resultatet av att ersätta saker för tillgivenhet.Småbarn, i synnerhet, behöver tid när de bara kan "vara," snuggling på knäet eller njut av en lång kram.
  • Bild med titeln vara en stor förälder till ett barn Steg 2
    2. Acceptera ditt barn som individ.Din toddler börjar utveckla sin egen personlighet.Några av dessa beteenden lärs, medan andra är genetiska.Du kommer att upptäcka att de blir en individ, med en unik kombination av egenskaper som delas med dig och egenskaper som kan vara tydligt annorlunda.
  • Hitta sätt att vårda ditt barns växande personlighet genom positiv förstärkning.En starkvilja småbarn, till exempel, har uthållighetens gåva.Uppmuntra denna starka vilja i positiv riktning - genom att ge en utmanande leksak, till exempel.
  • Bild med titeln vara en stor förälder till ett barn Steg 3
    3. Spela med ditt barn.Lägg åt sidan en speciell tid varje dag för att spela med din toddler.Spel ger dig möjlighet att uppmuntra ditt barns goda beteende och bygga ett positivt förhållande.
  • Prioritera kreativa aktiviteter.Uppmuntra ditt barns växande fantasi med klä upp spel, kök roligt eller konst och hantverk (ju mer öppna, desto bättre) eller uppfinna dina egna världar.
  • Ge åldern lämpliga leksaker för att hålla speltid säkert och roligt.
  • Visa entusiasm för ditt barns intressen.Småbarn utvecklar ofta obsessioner när de försöker förstå den stora, komplicerade världen runt dem.Obsessing över brandbilar, bilvaskar, fina stenar eller skjutdörrar hjälper dem att fokusera på och förstå en skiva i sin värld.Du kan hitta ditt barns obsessiva fokus på varje Byggnadsutrustning du passerar tråkigt, men Feigning intresse kommer att hjälpa dem att lära sig att deras intressen har värt.
  • Bild med titeln vara en stor förälder till ett barn Steg 4
    4. Kommunicera bra.Var uppmärksam på ditt barn när de pratar med dig.Medan du kan ställa in markregler om när och hur ditt barn ska avbryta dina konversationer med andra människor, var noga med att du följer igenom och ge dem din fulla uppmärksamhet i sin tur.
  • Tänk på att "tolk" är en del av ett barns förälders arbetsbeskrivning.Ditt barns språkkunskaper växer med språng, men som du är väl medveten är de fortfarande ett pågående arbete.Träna tålamod i kräsna vad ditt barn är att berätta för dig.Håll fraser Kort, upprepa dig själv och var medveten om det sammanhang som ditt barn kommunicerar med dig genom gester och tonstopp.
  • Lägg åt gången varje dag för att prata med ditt barn.Du kommer att utveckla sina kommunikationsförmåga och ditt förhållande när du övar talar med varandra.
  • Beröm ditt barn.Positiv förstärkning är nyckeln till att uppmuntra gott beteende och utveckla din barns känsla av självvärt.
  • Bild med titeln vara en stor förälder till ett barn Steg 5
    5. Kom ihåg att du är en förebild.Ditt barn ser ut till dig för vägledning.Se till att du undervisar goda färdigheter genom att ta hand om din egen kropp och behandla andra bra.Småbarn kommer att papegoja dina handlingar - tänk två gånger innan du uppträder eller talar på ett sätt som du inte skulle vilja se speglad av din 2-åriga.
  • Metod 2 av 3:
    Uppmuntra ditt barns växande oberoende
    1. Bild med titeln vara en stor förälder till ett barn Steg 6
    1. Ge struktur till ditt barns värld.Ritual och förutsägbarhet Hjälp småbarn att känna sig säkra som deras känsla av sin värld expanderar.Du kan behöva recitera dagens evenemang till ditt barn varje morgon.Etablering av måltider och sängtidsrutiner kommer att ge viktiga riktmärken för ditt barns dag.En känsla av säkerhet i vardagen kommer att ge ditt barn en stark grund för att utveckla sin egen självständighet.
    • Behöver en speciell filt eller fyllt djur på nap och sängtid är inte bara fussiness - dessa verktyg ger en viktig känsla av säkerhet.Respektera ditt barns behov av denna struktur.
  • Bild med titeln vara en stor förälder till ett barn Steg 7
    2. Öva självständighetsförmåga.Småbarn upplever ibland separationsangst.Även ett barn som var glad att hållas av andra som en bebis kan bli klibbig under sina småbarnsår.Uppmuntra ditt barns självständighet med hjälp av inkrementella steg:
  • Håll din toddler publicerad.Om du är på väg till nästa rum, berätta för dem.Om pappa kommer att fungera, ska pappa vara säker på att säga farväl och nämna var han går.
  • Ersätt röstkontakt.När en liten röst börjar kräva din uppmärksamhet genom duschdörren, svara - men håll dig dusch.
  • Förse "lång distans" hjälp.Om ditt barn kämpar med en leksak, till exempel, ge verbal uppmuntran från hela rummet, men ingriper inte omedelbart.Ge dem möjlighet att lösa sitt problem på egen hand.
  • Bild med titeln vara en stor förälder till ett barn Steg 8
    3. Uppmuntra relationer med andra kärleksfulla vuxna.Farföräldrar, moster, farbröder och familjevänner kan alla ge underbara influenser och hjälpa ditt barn att växa i självständighet.Bjud in andra till ditt barns liv så att de lär sig att andra människor ger hjälp och bryr sig också.Ett barn som förstår "säker" relationer kommer att känna sig älskade och säkra, och kommer att kunna urskilja när en person eller en situation känns "osäker."
  • Bild med titeln vara en stor förälder till ett barn Steg 9
    4. Fokusera på att uppnå ömsesidigt beroende.En bebis är självklart beroende.En småbarn som kräver att göra något "ensam!" hävdar självständighet.Syfte till att hjälpa ditt barn att få ett tredje steg mot mognad: ömsesidigt beroende.Ett ömsesidigt beroende barn har drivkraften att utföra uppgifter själv, men visdomen att be om hjälp att göra det bättre.Ömsesidigt beroende betyder att du och ditt barn är beroende av varandra för att få ut det bästa i varandra.När allt kommer omkring kommer du inte att kunna föräldra ditt barn, om de inte kan utmana dig att hjälpa dem när de växer.
  • Övervaka ditt barns spel.Ge dem möjlighet att spela ensam, men vara villig att gå med när de frågar.
  • Förbli varning för tecken som ditt barn försöker göra plats mellan dig.Detta är en normal och hälsosam del av barnutveckling, eftersom deras fantasi växer och utvecklas.
  • Metod 3 av 3:
    Anställa korrekt disciplin
    1. Bilden med titeln vara en stor förälder till ett barn Steg 10
    1. Skapa konsekventa regler och förväntningar.Återigen trivs småbarn på förutsägbarhet.Svara på ditt barns beteende på samma sätt varje gång.Familjreglerna bör fokusera på klart definierat beteende som aldrig är okej.
    • Minimera din lista med regler.Prioritera säkerheten, fokusera sedan på att ändra några beteenden i en tid istället för att överväldiga ditt barn med för mycket detaljer.
    • Du kan belöna ditt barn för gott beteende, men betona sociala belöningar som tillgivenhet, beröm och aktiviteter.
  • Bild med titeln vara en stor förälder till ett barn Steg 11
    2. Förklara dina regler och beslut.Även småbarn måste förstå varför du vill att de ska följa reglerna.
  • Förklara, till exempel att vi inte kör i huset eftersom trägolv är riktigt slick.
  • Om du institut en praxis som att röra mammas knä och sedan vänta på att prata när hon är i en konversation, förklara att det är viktigt att ge människor din fulla uppmärksamhet.Mammas vän förtjänar sin fulla uppmärksamhet när hon talar - när hon är klar, kommer hon att vända sig till dig och ge du Hennes fulla uppmärksamhet också.
  • Bilden med titeln vara en stor förälder till ett barn Steg 12
    3. Klara bra med tantrums.Småbarn är lätt överväldigade, och eftersom de saknar de äldre barns eller vuxnas hanteringskunskaper tenderar deras känslor att bryta ut i utbrotten vi kallar "tantrums."Minimera effekterna av tantrums genom att följa några kloka praxis:
  • Känna ditt barns gränser.Ditt barn kanske inte förstår vad du ber dem att göra.Alternativt, om de redan är trötta, hungriga eller på annat sätt stressade, kan deras förmåga att förstå.
  • Ge ditt barnledning om hur man följer reglerna.Erbjuda förslag - snarare än att bara berätta för dem "sluta slå," föreslår att de vänder sig.
  • Svara till "Nej" lugnt genom att helt enkelt upprepa din förfrågan.
  • Välj dina strider.
  • När det är möjligt, erbjuda val.Begränsa val till två eller tre alternativ för att undvika överväldigande din toddler.
  • Undvik situationer som kan utlösa utbrott.En leksak som är för svår är säker på att orsaka frustration, och långa utflykter kan uttömma ditt barn.Kom ihåg att ditt barn är mer benägna att kasta ett tantrum när de är hungriga, trötta, sjuka eller i en okänd situation.
  • Håll dig till din dagliga rutin.
  • Uppmuntra ditt barn att använda sina ord för att uttrycka sina känslor.
  • Bild med titeln vara en stor förälder till ett barn Steg 13
    4. Ta med andra vårdgivare ombord.Håll ditt barns världs lugn och förutsägbar genom att arbeta med vårdgivare och släktingar för att du ska följa samma regler och förväntningar.Ibland kommer farföräldrar och andra släktingar att försöka följa de praxis som de använde när de höjer barn och motstår dina önskemål.Om allt annat misslyckas, skyll på barnläkaren -- "Jag är ledsen, men vår läkare har sagt till oss Robert borde inte ha juice."
  • Bild med titeln vara en stor förälder till ett barn Steg 14
    5. Behandla ditt barn med respekt.Behandla ditt barn hur du vill att de ska behandla andra.Tala artigt, respektera deras åsikt, uppmärksamma när de talar och behandlar dem vänligt.De kommer att spegla detta beteende.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande