Hur man gör en frontsida 360 på en snowboard

Om du gillar snowboard, så vill du troligen lära dig några knep och hoppar! En frontsida 360 är när du lämnar sluttningen och roterar i luften 360 grader innan du slår på marken igen. De "framsida" En del av hoppet hänvisar till det faktum att du vrider bröstet mot botten av lutningen först i stället för din rygg. Om du snowboard med din vänstra sida framför, blir du moturs - om du snowboard i "fånig" Placera med din högra sida fram, vänder du medurs. För att landa hoppet, dyka upp på hälkanten på ditt bräda i luften och använda dina armar, huvud och torso för att få det momentum du behöver rotera i luften. Detta hopp kan vara svårt att behärska, så du kanske vill börja med grundläggande hopp, sedan 180-talet och 270s.

Steg

Metod 1 av 3:
Landar frontsidan 360 på en enkel sluttning
  1. Bild med titeln Gör en frontsida 360 på ett snowboard steg 1
1. Samla lite fart för att landa hoppet ordentligt. Detta hopp är faktiskt lättare att göra om du går lite snabbare. Det beror på att hastigheten ger dig mer lufttid, vilket betyder att du har längre att göra svängen. Försök inte göra det här väldigt långsamt.
  • Men gå inte fort att du känner dig utom kontroll!
  • Bild med titeln Gör en frontsida 360 på ett snowboard steg 2
    2. Tips på din hälkant när du går ner i sluttningen. Detta förbereder dig för att börja vända uppför backen. Placera din vikt på dina klackar i stället för bollarna på dina fötter och luta brädet mot dina klackar, kallas "hälskant" av styrelsen.
  • Det är viktigt att använda brädans kant när du gör ett hopp eftersom det ger dig något att trycka av i snön. Det gräver in, vilket ger hävstångseffekt.
  • Bild med titeln Gör en frontsida 360 på ett snowboard steg 3
    3. Vrid dina armar mot baksidan av brädet. Vänd din överkropp mot ditt bakben och flytta armarna runt den riktningen. Denna rörelse är ett sätt att "skruva upp" din kropp för spinnen.
  • Så om din vänstra sida är vänd fram, vrid armarna tillbaka till höger.
  • Bild med titeln Gör en frontsida 360 på ett snowboard steg 4
    4. Böj på knäna när du kommer in i turen. Böjning kommer att hjälpa dig att göra dig redo att hoppa in i luften. Du kan också luta din torso över lite. I grund och botten är du bara redo att springa upp som din styrelse rörelse och armarna driver dig i rotationen.
  • Du behöver inte krok ner för lågt. Böj bara tillräckligt för att hoppa.
  • Bild med titeln Gör en frontsida 360 på ett snowboard steg 5
    5. Vänd tillbaka uppför backen och sväng dina armar runt. Med benet framför, börja stänga av brädet till din baksida, som om du ska gå tillbaka uppför backen. Samtidigt eller precis innan, sväng dina armar runt i den riktning du vill gå, vilket kommer att hjälpa till att börja din rotation.
  • Så om din vänstra sida är framför, kommer du tillbaka till vänster.
  • Detta kallas a "framsida" 360 eftersom du vänder framsidan av kroppen mot nedförsbacke sidan av lutningen först, snarare än baksidan av din kropp. En baksida skulle vara om du hade din vänstra sida framför och vände sig till höger, för att du skulle vända tillbaka till sluttningens downhill sida först.
  • Bild med titeln Gör en frontsida 360 på ett snowboard steg 6
    6. Dyka upp i luften när du gör svängen. Använd dina ben för att driva dig uppåt precis som du börjar rotationen. Våren i luften, som sträcker kroppen och låser din kärna som dina torso linjer upp med brädet nedan. Försök att hoppa så högt som möjligt så att du inte kommer ner för snabbt.
  • Tänk på, lutningen hjälper dig med din hiss. När du dyker upp från brädans kant, fortsätter du rakt ut i en sekund medan marken sluttar ner.
  • Bild med titeln Gör en frontsida 360 på ett snowboard steg 7
    7. Fortsätt titta över din axel genom hela flytten. När du startar rotationen, se över din ledande axel. Denna rörelse kommer också att hjälpa till att få rotationen, men du måste fortsätta göra det genom hela tur. Annars kanske du inte gör det hela vägen.
  • Du vill leda med ditt huvud och axlar hela tiden.
  • Bild med titeln Gör en frontsida 360 på ett snowboard steg 8
    8. Land på din tåskant. När du kommer runt rotationen, har du en blind landning. Tipsa styrelsen framåt och förläng benen ner för att fånga marken. Böj knäna för att absorbera en del av effekten när du slår marken.
  • Om du har hoppat tillräckligt högt och använd tillräckligt med roterande kraft, bör du gå ner i sluttningen när du landar igen.
  • Metod 2 av 3:
    Arbeta med problemområden
    1. Bild med titeln Gör en frontsida 360 på ett snowboard steg 9
    1. Öva poppar av marken på trampolinen. En del av flytten lyfter din snowboard från marken så att du har tillräckligt med utrymme för att rotera i luften. Om du har problem med att få tillräckligt med hiss, ta din snowboard på en trampolin. Arbeta med att hoppa av trampolinen på din snowboard, och det hjälper dig att få en känsla för rörelsen.
    • Arbeta på en stor trampolin för att se till att du har tillräckligt med utrymme, som det slag du ser i tumbling gym eller trampolinparker.
    • Du kan också träna detta drag på platt mark i snön. Böj dina knän och använd den rörelsen för att driva dig ur marken. Lyft knäna under dig för att ge dig mer luft.
  • Bild med titeln Gör en frontsida 360 på ett snowboard steg 10
    2. Använd trampolinen för att fungera på vridningsrörelsen. Med din snowboard på, börja studsa, få lite luft. När du kommer ner på ett hopp, vrida dina armar runt din kropp till höger. När du träffar trampolinen, börja flytta dina armar och dina axlar runt till vänster, vilket hjälper hela din kropp att vända.
  • Arbeta på trampolinen tills du kan gå hela vägen.
  • Bild med titeln Gör en frontsida 360 på ett snowboard steg 11
    3. Prova Flatland Frontside 360s för att hjälpa dig att förstå rörelsen. Det är istället för att poppa av marken när du går in i din rotation, helt enkelt snurra runt på marken när du går ner i sluttningen. För att spinna, kom in med knäna böjda som du skulle för en i luften, men sedan förlänga benen och räta upp din kropp för rotationen. På vägen ut ur rotationen, böj dina knän och torso tillbaka ner något. Det hjälper dig att få känslan för hur du behöver rotera när du får i luften.
  • När denna rotation är jämn kan du prova det i luften igen.
  • Glöm inte rotationsrörelserna med dina armar och överkropp! Du kommer inte att vända om du inte startar rotationen.
  • Bild med titeln Gör en frontsida 360 på ett snowboard steg 12
    4. Undvik att rotera för tidigt om du inte spinner hela vägen. Om du börjar rotera för mycket innan du kommer av marken, kommer friktionen av brädet att sakta ner din nedgång. För att du får dig hela vägen, försök att tida rotationen på ungefär samma tid när du lyfter av marken.
  • Bild med titeln Gör en frontsida 360 på ett snowboard steg 13
    5. Håll styrelsens nivå att inte landa på din rumpa. Om du dyker upp och du inte är nivå, slutar du vanligtvis glidande i marken när du avslutar rotationen. Försök att luta lite framåt med din torso när du går in i rotationen och håller brädet även med horisonten som den lämnar marken.
  • Bild med titeln Gör en frontsida 360 på ett snowboard steg 14
    6. Förvaras av roterande genom att vänta på att upptäcka landningen. Detta hopp innehåller en blind landning. Om du försöker se den före rotationens slut kan du snurra för snabbt, vilket resulterar i en krasch. I stället håll ögonen i riktning mot tånkanten av styrelsen. Då kan du se landningspunkten på sluttningen när du kommer runt rotationen.
  • Metod 3 av 3:
    Gör din 360 mer imponerande
    1. Bild med titeln Gör en frontsida 360 på ett snowboard steg 15
    1. Gör flytten av ett hopp på kursen. Du vill definitivt träna rakt hopp först innan du försöker en 360. Men när du hämtar regelbundna hopp, försök att lägga till rotationen. Syfte att starta din rotation rätt när du slår starten av hoppet, vrida dina armar och bräda runt för att få din momentum att gå. Förlänga benen vid start för att få "pop-" effekt.
    • Börja med mindre kurshoppar och arbeta dig upp till större.
  • Bild med titeln Gör en frontsida 360 på ett snowboard steg 16
    2. Öva griper på en trampolin med din snowboard. En grepp är där du håller på på kanten av brädet medan du är i luften. Få på en trampolin med din snowboard på. Få lite luft genom att hoppa några gånger, arbeta sedan med att ta upp ditt bräde för en fronttag. Lyft tånkanten på brädet och ta den med handen. Släpp det snabbt och landa på botten av snowboard.
  • Du kan också luta dig tillbaka och ta tag i brädets hälskant eller spärr på framkanten av brädet upp (vanligtvis din vänstra sida) och ta den med din vänstra hand, vilket är en näsa. Prova baksidan för en svans grepp.
  • Du kan använda antingen slutet för att ta tag i tånsidan eller hälsidan av brädet, men det tar olika rörelser.
  • Försök att kombinera detta med 360-rotationen på trampolinen.
  • Bild med titeln Gör en frontsida 360 på ett snowboard steg 17
    3. Lyft knäna i dina främre rotationer för att arbeta med att lägga till en grepp. För att börja lägga till en grepp på backarna, arbeta med att lyfta knäna medan du roterar. Dra åt din kropp så att du är nästan i fostrets position.
  • Denna rörelse bringar styrelsen närmare dina händer, vilket gör det lättare att utföra en grepp.
  • För att göra dig själv kompakt, använd mycket kraft när du dyker upp av startpunkten i hoppet. Den hårda popen kommer att driva benen upp mot bröstet.
  • Bild med titeln Gör en frontsida 360 på ett snowboard steg 18
    4. Inkorporera ett grepp på backarna. När du har fått känslan för rörelsen, prova det medan du gör en rotation. Försök med ett enkelt hopp, försök sedan med en 180 eller en 270 innan du går vidare till 360. På det sättet får du en känsla för det medan du sänker dina chanser att torka ut på hoppet.
  • Tips

    Titta på andra träffar funktionen på kursen för att mäta den hastighet du behöver för att rensa landningen.
  • Ett vanligt misstag är att börja snurra medan du fortfarande är på funktionen, vilket gör att du förlorar stabiliteten i luften. Se till att du tar av läppen rakt.
  • Varningar

    Försök inte det här tricket innan du lär dig grunderna. Du kan bli allvarligt skadad på några av de stora hoppen, så ta det lugnt om du är ny på sporten.
  • Se till att du bär rätt säkerhetsutrustning, inklusive huvudbonader, för att minska risken för skada.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande