Hur man gör tricks på en scooter

En scooter är ett hjulfordon med ett däck, styr och två hjul. Vissa har låga CC-motorer, men de flesta är drivna med att sparka och trycka, mycket som en skateboard. Att köra en scooter är lätt och roligt, och du kan ta dina färdigheter till nästa nivå genom att lära sig grundläggande tricks. Börja med ett hopp, lära dig mer invecklade tricks för skate parken eller gatan.

Steg

Metod 1 av 5:
Lära sig grundhoppet
  1. Bild med titeln gör tricks på en scooter steg 1
1. Börja med ett grundläggande hopp. Hoppning på en scooter är lite lättare än att hoppa på en skateboard eller snowboard eftersom du har styrbåtar för att hjälpa dig att dra Scooter upp. Fortfarande vill du veta det grundläggande hoppet bakåt och framåt, eftersom det är grunden för andra knep. Detta knep kallas också en kaninhopp på grund av sin enkelhet.
  • Bild med titeln gör tricks på en scooter Steg 2
    2. Placera dina fötter. Ståndpunkten är mycket viktigt när du utför ett hopp eftersom du behöver solid fote för att trycka av marken. Din bakfot blir din sparkfot, och din främre fot kommer att hålla din vikt. Vilket ben du väljer beror på din egen komfort och stabilitet.
  • Sätt din icke-dominerande fot på framsidan av däcken, vänd rakt mot styren. Den här foten är ditt stödben och håller majoriteten av din vikt.
  • Ditt bakben är ditt tryckben. När du inte använder din bakfot för att trycka på, vila den på däck bredvid din främre fot eller lite bakom den, vänd mot en 45 graders vinkel.
  • Bild med titeln gör tricks på en scooter Steg 3
    3. Skjuta ifrån. Få lite fart genom att trycka dig framåt med din bakfot. Att ha viss fart medan du lär dig det grundläggande hoppet är viktigt, eftersom ju mer momentum du bygger framåt, desto mer kan du översätta den momentum i höjd.
  • Bild med titeln gör tricks på en scooter Steg 4
    4. Ta med din sparkfot tillbaka till däck. Placera den bredvid din främre fot eller bakom den. Detta beror på hur länge ditt däck är, eller vilken version som är mer bekväm. Se till att din hållning är stabil och att du fortfarande flyttar i en måttlig takt.
  • Bild med titeln gör tricks på en scooter steg 5
    5. huka ner. Fortsätt hålla handtagen medan de böjer sig vid knäet. Ju lägre du kommer till marken, desto mer uppåt "Springing" -åtgärd får du när du hoppar upp. Behåll din stabila fot med din främre fot vänd framåt och din bakfot bredvid den eller strax bakom.
  • Bild med titeln gör tricks på en scooter steg 6
    6. Hoppa uppåt. Sparka uppåt med båda fötterna, hoppar så högt som möjligt. Fortsätt hålla fast på styret och se till att de fortfarande står inför. Håll fötterna i samma positioner, och flytta inte dem.
  • Bild med titeln gör tricks på en scooter Steg 7
    7. Dra styren upp när du hoppar. Om du redan bibehåller ett bra grepp på styren, ska scooter komma upp från marken som resten av din kropp gör. Fortsätt hålla dem tätt och dra barerna upp när du startar in i luften.
  • För att få mer höjd, dra styren upp ytterligare och dra i knäna. Denna extra momentum hjälper dig att få lite mer luft och tydliga hinder.
  • Bild med titeln gör tricks på en scooter Steg 8
    8. Landa. Låt tyngdkraften dra dig tillbaka till marken. Håll fötterna på sina platser på däcken, böj sedan knäna när du slår marken för att absorbera chocken på landningen. Fortsätt rida framåt och justera handtagen om du av misstag flyttade dem under hoppet.
  • Metod 2 av 5:
    Lära sig tailwhip
    1. Bild med titeln gör tricks på en scooter Steg 9
    1. Placera dina fötter på däck. Återigen, placera din främre fot på framsidan av däck och vila tillbaka foten något bakom din främre fot. Se till att din hållning är solid och du känner dig välbalanserad.
  • Bild med titeln gör tricks på en scooter steg 10
    2. Få lite fart. Tryck av med din baksida och bli rörlig i en bekväm takt. Håll dig avslappnad och se till att du går rakt framåt. Ju mer hastighet du bygger upp nu, desto snabbare och mer imponerande ser ditt tailwhip.
  • Bild med titeln gör tricks på en scooter Steg 11
    3. Utföra ett hopp. Gör det enkla hoppet tricket genom att hänga ner, hoppa upp och dra scootern bakom dig. Du behöver gott om flygtid för att utföra svanspisken, så se till att du hoppar så högt som möjligt.
  • Bild med titeln gör tricks på en scooter steg 12
    4. Sparka svansen av scooter. Med din baksida, sparka Scooterns svans, antingen höger eller vänster. Riktningen spelar ingen roll, välj vad som är mest bekvämt för dig. Eftersom scooter däck är fäst vid en svängpunkt (styren), kommer det att röra sig bort från dig på en cirkulär väg.
  • Bild med titeln gör tricks på en scooter Steg 13
    5. Flytta styren. När du är luftburna och du har sparkat svansen för att starta cirkeln måste du se till att däcken återvänder under fötterna så att du kan landa. Momentum kommer att göra det mesta av arbetet, och däcket fortsätter att rotera tillbaka till dig, men du måste hjälpa det genom att flytta styren. Tryck dem i en cirkulär rörelse, som rör sig i samma riktning som brädan flyttar in.
  • Bild med titeln gör tricks på en scooter steg 14
    6. Återfå din hållning. Däcket fortsätter att vända, så du måste fånga det med dina fötter. När däcken återvänder till sin ursprungliga position, fånga den med din fram- och bakfot. Återvända till din ursprungliga ståndpunkt, med framfot mot framåt och tillbaka foten strax bakom den.
  • Bild med titeln gör tricks på en scooter steg 15
    7. Landa. Håll dig avslappnad när du faller till marken och se till att din ståndpunkt är solid. När du ansluter med trottoaren, låt knä spänne lite för att absorbera chocken. Räta upp dina styrbågar lite om du behöver, kan du ha ändrats i mitten av olycka.
  • Metod 3 av 5:
    Försöker slipa
    1. Bild med titeln gör tricks på en scooter Steg 16
    1. Hitta en järnväg. Du behöver en anständig järnväg för att slipa innan du lär dig det här tricket. Leta efter skenor över fem meter lång, helst nära marken. Lokala skateparker har ofta grindskenor gjorda för tricks, så kolla där. Du kan också mala på kanten, men de måste vara målade eller vaxade.
  • Bild med titeln gör tricks på en scooter Steg 17
    2. Få lite fart. Starta ca 10 meter bort från järnvägen, eller så långt bort som utrymme tillåter. Tryck av och få lite fart, se till att ställa upp fötterna i sin korrekta hållning. Håll dig avslappnad när du kommer närmare på järnväg.
  • Bild med titeln Gör tricks på en scooter Steg 18
    3. Hoppa upp. När ditt framhjul är även med skenan, hoppa upp och mot järnväg. Hoppa som du normalt skulle, crouching down och springing upp för att få mycket höjd, men våren något mot järnväg så att du kan placera dig själv över den. Mer höjd är inte nödvändigtvis bättre här, bara hoppa högt nog för att komma över skenan.
  • Bild med titeln gör tricks på en scooter Steg 19
    4. Land på järnväg. Låt tyngdkraften dra dig och din scooter ner till skenan. Du vill landa så att botten av ditt däck ligger över räcken, antingen vinkelrätt eller i en något mindre vinkel. Håll din fotposition fast som möjligt, vilket gör att balansera mycket enklare.
  • Bild med titeln gör tricks på en scooter Steg 20
    5. Glida på skenan. Den momentum som du byggt upp kommer att bära dig över skenan och trycka dig vidare till "Grind" längs den. Håll din balans genom att aktivt flytta vikt antingen till vänster eller höger. Din fotplacering kommer att vara nödvändig här, eftersom dina fötter förankrar dig till däck och till järnväg. Det kan ta ett par övningar för att bli bekväm balansering.
  • Bild med titeln gör tricks på en scooter Steg 21
    6. Hoppa av. Du kan antingen åka till slutet av järnvägen eller hoppa av mitten-rail-det beror på din preferens eller någon trick combo du har i åtanke. Välj din punkt för att hoppa av, sätt sedan fötterna fast på däcken. Fortsätt att behålla din balans, sedan utföra det enkla hoppet upp och ut från järnvägen. Gör inte detta till ett superhopp: Du behöver bara det för att rensa skenan lite och se till att dina hjul inte fångas på det.
  • Bild med titeln gör tricks på en scooter Steg 22
    7. Landa. Land tricket med fast fotplacering, hålla dem på samma platser som de var när du hoppade från järnväg. Böj knäna för att absorbera chocken av landning. Korrigera för eventuella ändringar av styrpositioner, fortsätt sedan på.
  • Metod 4 av 5:
    Få luft
    1. Bild med titeln gör tricks på en scooter Steg 23
    1. Försök att rida några ramper. Skatesparker är ganska allomfattande och mest välkomna scooter ryttare samt skateboardåkare eller BMX-ryttare. Det finns också några parker som är gjorda speciellt för scooter ryttare. Leta efter en park nära dig, välj sedan några ramper för att träna att få lite luft. En gång i luften kan du använda "Flair Floundes", eller tricks som du gör i luften innan du landar.
  • Bild med titeln gör tricks på en scooter steg 24
    2. Använd rampen för att få lite luft. Rida upp rampen eller skålen, se till att du har tillräckligt med fart. När du slår på coping, eller metallrullen runt rampens läpp, hoppa. Hoppa som du normalt skulle, sätta båda fötterna på däck och hoppa rakt upp. Du kommer att vara i luften, redo att prova några knep.
  • Bild med titeln gör tricks på en scooter steg 25
    3. Försök "x-up". När du är i luften, vrid styret så att ditt vänstra handtag är på höger sida och det högra handtaget är på vänster sida. Fortsätt hålla på styren, och dina armar skapar en "X". Var noga med att vända styren tillbaka innan du landar.
  • Bild med titeln gör tricks på en scooter Steg 26
    4. Prova barrspinet. Medan i luften, släpp av ett styrstång och använd din fria hand för att ta det motsatta styret. Börja snurra handtagen hela vägen. Använd din andra hand för att nå och ta tag i styret du först släpper. Återvänd styret hela vägen till sin startposition.
  • Bild med titeln gör tricks på en scooter Steg 27
    5. Gör en svans grepp. Tail Grab är ett knep som lånas från skateboardåkare, och det ser lika coolt på en scooter. När du är i luften, böja lite på knäna, ta sedan en hand av styren. Använd den handen för att ta tag i ditt däcks baksida. Håll dig så länge du kan, släpp sedan innan du landar.
  • Metod 5 av 5:
    Välja rätt scooter
    1. Bild med titeln gör tricks på en scooter steg 28
    1. Välj en kvalitetsskoter. Razor är den mest kända scootertillverkaren, men många av deras skotrar är byggda med enkel ridning i åtanke. Stunt eller trickskoter kräver bättre kvalitetsmaterial och konstruktion, eftersom de tar mer av ett slag när du hoppar, landar och slår.
    • Se till att däck är stål. Många lågdäckskootrar har aluminium eller trädäck. Medan dessa är lätta och arbeta för enkla pendlar, vill du ha ett ståldäck för din trick scooter. Det kommer att vara tungt, men det kommer att stå upp till mer stress.
    • Kontrollera online recensioner. Online recensioner är en bra indikator på kvalitet. Leta efter recensioner som nämner kvalitet och hållbarhet. Om folk nämnde en scooter som bryter eller faller ihop, var försiktig med den modellen.
  • Bild med titeln gör tricks på en scooter Steg 29
    2. Välj rätt storlek. Prova olika skotrar i en butik, eller mäta dig själv om du köper online. Scooters styrs ska komma upp till midjan när du står på däck. Se också till att styren är fixerade och inte justerbara. Medan justerbara styrbalkar är bra för unga ryttare, kan de bli instabila om du lägger mycket på dem när du landar hoppar.
  • Bild med titeln gör tricks på en scooter Steg 30
    3. Välj en hjulstorlek. Scooterhjul finns i en mängd olika storlekar, allt från en standard 98mm till en stor 200 mm. Medan de större hjulen är bra för cruising, föredrar professionella stunt-scooter ryttare 110mm hjul. De är snabba, varar längre än mindre hjul och möjliggör bättre bromskontroll.
  • Tips

    Öka alltid nya knep. Varje trick tar ett tag att lära sig, och grunderna som hoppet måste bli en del av ditt muskelminne. Gör dem om och om igen för att du har ett solidt handtag på trickarna.
  • Kolla in en skatepark med vänner. Du kan träffa andra scooter ryttare där som kan hjälpa dig eller visa dig några nya knep.
  • Vax inte någon typ av skena.
  • Varningar

    Se upp för bilar om du övar på gatan. Se till att du tränar på en lågtrafikgata och titta på förare.
  • Använd alltid en hjälm, armbåge kuddar och knäskydd. Det finns alltid en chans att du kan falla när du slår upp ett knep, och skyddsutrustningen kommer att hålla dig säker.
  • Försök aldrig tricks bortom din färdighetsnivå. Bara du känner till dina förmågor och färdighetsnivåer, så tryck inte för hårt innan du lär dig grunderna. Du kan känna dig frestad att prova hårt knep för att imponera på andra, men håll det enkelt först.
  • Saker du behöver

    • En moped
    • En hjälm
    • Vissa kuddar (knäskydd, armbågsplattor, etc.)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande