Hur man bygger ett snowboardhopp

En kicker är ett hopp byggt av snowboardåkare. Oavsett om du är på en utväg, i backcountry, eller i din egen bakgård, kan ett snowboardhopp ge timmar av roligt och möjligheten att öva dina flygkompetens. De enklaste hoppen att bygga är steg ner, vilket utnyttjar sluttningen. Med snö, spade och lite hårt arbete kan du bygga din egen söta kicker.

Steg

Del 1 av 3:
Välja din plats
  1. Bild med titeln Bygg ett snowboardhopp Steg 1
1. Bygg din kicker på en nedåtgående sluttning. Se till att det finns tillräckligt med utrymme för att samla fart för hoppet. Lutningen kommer också att göra för en lättare landning. Om du bygger i ett platt område måste du också bygga en ramp för att samla hastighet. Du kan använda samma instruktioner som för hoppet.
  • Bild med titeln Bygg ett snowboardhopp Steg 2
    2. Se till att du har gott om snö. Välj ett område med massor av pulver. Du kommer att göra mycket skovel, och det blir mycket lättare om du inte behöver bära snön väldigt långt.
  • Bild med titeln Bygg ett snowboardhopp Steg 3
    3. Kontrollera din landningszon innan du bygger. Du vill ha ett område med gott om pulver för mjuka landningar. Se till att det inte finns några stenar eller stenblock begravda under snön. Peka på det med din spade för att se till.
  • Del 2 av 3:
    Bygga hoppet
    1. Bild med titeln Bygg ett snowboardhopp Steg 4
    1. Skovla snö i en stapel Den storlek du vill ha ditt hopp att vara. En snöskovel fungerar bäst för detta. När hagen blir större, kan du låsa upp två eller flera snowboards och använda dem som att behålla väggar för sidorna och baksidan av hoppet. För riktigt stora hopp kan du göra kvarhållande väggar från plywood lakan som hålls på plats med pinnar.
  • Bild med titeln Bygg ett snowboardhopp Steg 5
    2. Stampa på toppen av hoppet eller whack den med spaden ibland när du arbetar. Detta kommer att bidra till att konsolidera snön och exponera eventuella svagheter i högen.
  • Bild med titeln Bygg ett snowboardhopp Steg 6
    3. Forma högen. Du kan använda din spade eller snowboard för att forma startrampen. Du vill ha en vinkel mellan 25 och 30 grader. Den skarpare läppen i slutet av rampen, desto mer luft kommer du att få. En måttlig läpp är bättre för rotationshopp (360 och 540-tal). En radikal läpp (I.e. skarpt sluttande uppåt i slutet) är bättre för korkar och flips.
  • Bild med titeln Bygg ett snowboardhopp Steg 7
    4. Vänta på att snön stelnar. Om du kör på ditt hopp innan det har stöttat, kommer det att smula under dig. Den tid det tar för ditt hopp att stelna kommer att bero på snöets fuktinnehåll. Det kan sättas upp på bara några minuter, eller i kalla, torra områden, det kan ta hela natten. Det finns flera sätt att påskynda processen:
  • Sprinka ibland kalciumklorid (salt) när du bygger rampen. Detta kommer att hjälpa till att smälta snön så att den håller ihop mer solidt. Lägg till bara lite som du bygger: du vill inte att din stapel smälter. Lägg till mer i slutet för att skapa en hård yta för din ramp.
  • Gör snöstenar och använd dem för att stärka hoppets väggar. Du kan använda en mögel för tegelstenarna, eller använd din spade för att trimma sidorna och topparna. När du bygger väggarna, fyll i några sprickor mellan tegelstenar med snö.
  • Del 3 av 3:
    Grooming hoppet
    1. Bild med titeln Bygg ett snowboardhopp Steg 8
    1. Släta ut din in-lopp. Börja trettio till femtio meter uppför lutningen och slipslimen (skjut ner med ditt bräda vinkelrätt mot lutningen) flera gånger tills du har slät, komprimerad väg som leder till hoppet. En smidig in-lopp med få stötar gör att du bättre kan ställa dig upp för hoppet.
  • Bild med titeln Bygg ett snowboardhopp Steg 9
    2. Brudgummen tar upp rampen för att bli av med några stötar. En grooming rake fungerar bäst, men du kan också använda brädet, en spade, eller till och med dina händer.
  • Bild med titeln Bygg ett snowboardhopp Steg 10
    3. Lägg till små bitar av tallgrenar till kanterna på rampen. Speciellt i platt ljus kommer detta att öka synligheten och låta dig bättre döma hoppet.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande