Hur man försvarar i posten

Bra postbrott är sällsynt, men inte så sällsynt som bra efter försvar. Ordentligt försvara posten är kanske den största skillnaden en spelare kan göra på den defensiviga änden. Läs vidare för att lära dig hur man gör det.

Steg

  1. Bild med titeln Försvara i posten steg 1
1. Använd mycket kroppskontakt, men vara subtil om det. Försvarare kan komma undan med mycket kontakt i posten.
  • Bild med titeln Försvara i posten Steg 2
    2. Låt inte din motståndare i färgen! Om du spelar Street Basketball, finns det ingen tre andra regel, men det finns också inte av bollen och de flesta gata spelare tycker att det är okej att driva den offensiva spelaren ur nyckeln.
  • Bild med titeln Försvara i posten Steg 3
    3. När din motståndare är utanför nyckeln, kroppen upp i en avvikelse. Med andra ord, stå inte mellan din motståndare och korgen när han inte har bollen. På så sätt kan han inte tillbaka dig eller ge dig en bump på inträdespasset.
  • Bild med titeln Försvara i posten Steg 4
    4. Stjäla inmatningspasset. De flesta offensiva spelare har ingen aning om hur man gör ett bra inträdespass, så gör dem betala. Du måste vilja ha bollen. Om du ser ett svagt eller felaktigt pass, gå till det. Ett annat drag ställer armen mellan din motståndares arm och torso, bara en arm men att avböja passet.
  • Bild med titeln Försvara i posten Steg 5
    5. Om inträdespasset är framgångsrik, kom mellan din man och korgen. Försök att få honom att passera eller gå under bakgrunden och utom gränserna.
  • Bild med titeln Försvara i posten Steg 6
    6. Läs hans stötar och se till att du stöter på honom samtidigt som han stöter på dig. Detta gör att det ser ut som om du bara håller din position och inte riktigt stöter på honom. Om du blir fångad stöter på honom, kommer du att bli kallad för en foul. Om han träffar dig tillräckligt hårt, kan flopping dra en laddning eller trycka fel. (hindrande framsteg).
  • Bild med titeln Försvara i posten Steg 7
    7. När det ser ut som om han kommer att hoppa in i dig, gå "rakt upp och ner" så att du inte blir kallad för en foul. Plantera dina fötter och stå rakt upp med båda händerna upp. Göra det självklart för den tjänsteman att du är i en juridisk defensiv position. En bra anteckning är att hålla dina palmer uppåt. På det sättet finns det inget möjligt för dig att bli kallad för en foul.
  • Bild med titeln Försvara i posten Steg 8
    8. Om han krokar dig är det här ett fel. Om du är i en liga, foul honom och lugnt berätta för refen att titta på det. Om du är på gatan, foul honom hårt. Du kan inte ringa hooking, men du kan låta honom veta vad du tycker om det.
  • Bild med titeln Försvara i posten Steg 9
    9. Om han använder ett droppsteg är ditt enda hopp om lagligt försvar att blockera sitt skott. Han är under korg nu, så han måste gå rakt upp med bollen. Han är också ganska sårbar eftersom han står inför dig nu. Det mest effektiva försvaret mot droppsteget är en blockerare från den svaga sidan, eftersom vanligtvis den offensiva spelaren märker inte den hjälp som kommer. Ett annat alternativ kan vara att få honom att släppa för lågt under korgen, du kör risken för att trycka fel.
  • Tips

    Om du planerar att dubbla en postspelare, vänta tills han vänder sig bort eller tills han lägger bollen på marken. Detta gör din dubbel effektivare.
  • Sänk dina höfter, det sänker ditt tyngdpunkt. Också i detta sänkta läge gör du dig bredare med benen för att flytta snabbare och skapa ett större hinder för offensiva spelare för att gå runt. Plus, är du redo att hoppa för ett block eller rebound.
  • Kom ihåg att basketball är en kontaktsporter, men inte vara extremt brutal. Människor har skadats hårt av dåliga defensiva drag eller alltför aggressiva spelare. Så låt inte frustrationen inte slå hårt. Även om det är oavsiktligt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande