Hur man försvarar ditt val att vara barnlös

Det kan vara svårt för dina vänner och släktingar För att förstå varför du har valt att inte ha några barn och för dem att acceptera ditt beslut. Om du är sjuk att bli frågad, "När ska du ge mig barnbarn?" eller, "Vad väntar du på?", Var noga med att ställa några bra gränser och kommunicera tydligt. Om du vill, ange några anledningar till varför du är barnfri och njut av din livsstil. Och kom ihåg att få på samma sida med din partner.

Steg

Del 1 av 3:
Ge dina skäl
  1. Bild med titeln Försvara ditt val att vara barnlöst steg 1
1. Markera vad du tycker om om din livsstil. Prata om varför det är trevligt att ha flexibilitet och tid i ditt schema. Medan du kanske inte har barn har du tid att driva dina mål och intressen. Till exempel, att delta i en 9:00 film eller helg är stressfri och smärtfri.
  • Säg, "Jag vet att det inte har barn betyder att jag saknar några saker. Men det betyder också att jag får andra saker, och jag tycker verkligen om det."Du kan också säga till din bror," Att inte ha barn i mina egna medel kan jag vara en bra farbror till dina barn."
  • Det är sant att du inte kan "ha allt", men du kan ta det bästa av vad du har.
  • Bild med titeln Försvara ditt val att vara barnlöst steg 2
    2. Fokusera på dina relationer. Att inte ha barn betyder att du kan lägga mer tid och ansträngning i ditt partnerskap och / eller vänskap. Istället för att spendera din tidsskytte barn till sportspraxis och skolaktiviteter kan du fördjupa dina andra relationer och vara mer närvarande i andras liv.
  • Säg, "Jag älskar att vara tillgänglig för babysit dina barn och spendera tid med dig och mina andra vänner."
  • Om du har en partner, säger "inte att ha barn betyder att min make och jag spenderar mycket kvalitetstid tillsammans. Vi har också mer intima, vuxna konversationer utan att oroa oss för våra barn som hör dem."
  • Bild med titeln Försvara ditt val att vara barnlöst steg 3
    3. Prata om miljön. Många väljer att inte ha barn på grund av miljöskäl - de kanske inte vill bidra till överbefolkning. Varje människa på planeten förbrukar resurser och skapar avfall. Men miljövänliga människor försöker vara, alla använder resurser som världen är ute av. Vi har alla ett koldioxidavtryck, och ett sätt att minska din påverkan på planeten är att avstå från att få en annan person i världen.Låt dina vänner och familj veta att du bryr dig om miljön och vill inte bidra till större belastning.
  • Till exempel, säg, "Att höja ett barn tar för närvarande en stor vägtull på miljön och dränerar resurser. Jag vet att jag använder mer än jag skulle vilja, och lägga till ett barn i mixen känner inte rätt till mig."
  • Bild med titeln Försvara ditt val att vara barnlöst steg 4
    4. Förklara att du inte ser dig själv som förälder. Om det inte finns någon anledning att överväga att ha barn, till exempel en romantisk partner som verkligen vill ha dem, finns det ingen anledning att försvara ditt beslut alls. Om du inte vill ha barn, säg bara att du inte vill ha dem. Det finns inget behov av att slå runt busken och om du trycks på ämnet, gå bara bort.
  • Till exempel säga, "Jag har aldrig aldrig velat ha barn, så jag kommer inte att."
  • Del 2 av 3:
    Kommunicera på hälsosamma sätt
    1. Bild med titeln Försvara ditt val att vara barnlöst steg 5
    1. Avsluta samtalsfrågan ordentligt och försiktigt. Skälen till ditt beslut är din egen. Du bör bara förklara dem om du är bekväm och vill avslöja denna information till dina vänner och familj. Om du inte vill förklara, är du inte skyldig att göra det. Du har all rätt till din integritet och skyddar det, även från nosiga släktingar. Om du inte vill prata om ditt val att inte ha barn, gör det inte.
    • Om någon frågar dig om att ha barn, bara säga, "Det är inte något jag vill prata om just nu."
    • Om du inte är bekväm, säg, "Jag är ledsen, jag är bara inte bekväm att diskutera det med dig just nu."
    • Om du är kopplad, säg, "Tack för att du frågar. Min partner och jag håller den del av vårt förhållande privat."
  • Bild med titeln Försvara ditt val att vara barnlöst steg 6
    2. Skapa friska emotionella gränser. Det är rättvist om dina föräldrar vill ha barnbarn, men det borde inte vara ditt ansvar. Om din familj (eller vänner) tenderar att blanda eller bli mer involverade än du känner dig bekväm, sätt en gräns. Vissa föräldrar använder sina barn för att uppfylla sina egna önskningar, men det är orättvist för dig och en indikation på att du är i ett enmått förhållande. Om dina vänner eller familj trycker på dig för att prata om ditt val eller försök att driva dig till att ha barn, sätt ner en fast gräns.
  • Till exempel, säg, "Vi har pratat om det här innan och ingenting har förändrats. Vänligen ta inte upp det igen."
  • Du kan också säga, "Var vänlig respektera mina val som min egen. Jag är säker på att du har din egen åsikt, men jag gör mina egna val."
  • Ange en konsekvens när du ställer in en gräns. Till exempel kan du säga, "Jag är ledsen, men om du tar upp det igen kommer jag att lämna rummet."
  • Bild med titeln Försvara ditt val att vara barnlöst steg 7
    3. Använd humor. Vid någon tidpunkt kan frågorna och prodding från andra bli gamla och tröttsamma. Om du är sjuk att känna att du måste förklara dina beslut, var humoristiska i ditt svar. Om du svarar på ett ljust sätt kan det hjälpa till att diffusa någon konflikt och inte utlösa starka känslor.
  • Till exempel, säg, "Jag jobbar med att odla min hunds familj! Detta är din Grand Puppy."
  • Bild med titeln Försvara ditt val att vara barnlöst steg 8
    4. Hör dem ut. Vissa människor kan investeras i att du har barn, som dina föräldrar eller morföräldrar. Även om ditt sinne är satt på att inte ha barn, hör dem ut. Trots dina egna val kan andra människor ha sina egna reaktioner och vill bearbeta dem. Hör dem ut och inser att det sätt de känner är giltigt.
  • Om en familjemedlem konsekvent ger upp barn eller nags dig om det, säg, "Jag hörde dig första gången. Jag vet att du är besviken, men snälla sluta pressa mig för att få barn. Det är min Beslut, inte din."
  • Bild med titeln Försvara ditt val att vara barnlöst steg 9
    5. Tillåta dem sina känslor av besvikelse eller sorg. Sanningen är att människor naturligtvis förväntas få barn, särskilt från sina föräldrar och andra släktingar. Medan det inte betyder att ditt beslut inte är fel, är det viktigt att förstå att din familj har drömt om att hålla dina barn sedan du var ett barn själv. Medan du har rätt att leva som du passar, ditt beslut kommer sannolikt påverkar hur de känner. Att erkänna och lämna utrymme för din familjs känslor är ett hälsosamt och naturligt sätt att låta dem uppnå stängning.
  • Låt din familj bedräga för sin förlust utan att få otålig (ja det är autentisk sorg, en förlust för dem av ett slag). Du är inte den enda medlemmen i din familj - om du värdesätter ditt förhållande till dem, måste du tillåta dem sin autentiska sorg.
  • Det faktum att de kommer att vara ledsna borde inte få dig att känna att du borde bli en förälder Om det inte är vad du vill ha för din liv.
  • Svara med empati och påminna människor att fokusera på den ljusa sidan. Säg något som "Jag förstår hur besviken du är för att jag vet att många människor har barn. Tänk bara - vi har redan massor av familj! Vi har stora mammor, pappor, syskon, kusiner, även husdjur (vad du än har). Vi är en stark familj. Vi har bara inga barn!"
  • Del 3 av 3:
    Talar med din partner
    1. Bild med titeln Försvara ditt val att vara barnlöst steg 10
    1. Ha en konversation med din partner. Om du överväger ett långsiktigt, engagerat förhållande, är en av de saker du måste konfrontera frågan, "Vill vi ha barn?" Om du två inte kan komma överens om den här punkten kanske du inte är kompatibel.
    • Var ärlig. Om du inte önskar ett barn, men din partner gör det är bäst att veta detta innan du investerar år i ett förhållande som kan sluta på grund av denna konflikt.
    • Denna konversation måste ha "bara två personer i rummet". Det betyder önskemål, åsikter och drömmar om dina släktingar inte att faktorera. Om din signifikanta andra säger något som, "Men jag vill inte göra min mamma..." påminner dem artigt att det här är mellan er två, inte någon annan.
  • Bild med titeln Försvara ditt val att vara barnlöst steg 11
    2. Ge stöd för varandra. Låt din partner stå upp för dig. Om du blir hounded av vänner eller familj för att inte ha ett barn, låt din partner prata för dig. Om ämnet är en känslig, be dem att svara på dig. Om någon pesterar dig med frågor, låt din partner prata eller hoppa in med ett svar, och om de behöver support, gör detsamma för din partner.
  • Till exempel kan du säga, "Jag låter min partner svara på den här frågan" eller du kan säga till din partner ", kan du svara på den här frågan?"
  • Bild med titeln Försvara ditt val att vara barnlöst steg 12
    3. Få på samma sida med din partner. Om du inte vill fortsätta svara på samma frågor under de närmaste 25 + åren måste du stå fast efter eget val. Om du är i ett förhållande eller ett äktenskap, berätta för din partner att ta samma slags ändå fasta ställning när du talar om barn. Att vara squishy och undvika ett direkt svar kommer bara att ge dina släktingar hoppas att du kommer att återkalla en dag.
  • Ha en diskussion med din partner om hur man svarar när människor frågar om barn. Diskutera att ha ett vanligt svar tillbaka, till exempel "Vi väljer att inte ha barn. Vi låter dig veta om vi ändrar våra sinnen."
  • Tips

    Det är alltid bra att förtydliga dina skäl för att inte ha barn till dig själv först innan de anger dem till någon annan. Se till att du inte fattar detta beslut ut ur trots eller som ett sätt att trotsa din familjs önskemål.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande