Hur uppmuntra en förälder att dricka mindre alkohol

Att se en förälder som dricker för mycket alkohol kan vara en oroande och förvirrande upplevelse. Särskilt om din föräldrars drickproblem pågår, vill du troligen ta en aktiv roll när du slutar din förälders överdrivna alkoholintag. När du försöker hjälpa en förälder dricka mindre alkohol, vill du undvika all onödig konflikt så att dina föräldrar förstår dina goda avsikter.

Steg

Del 1 av 3:
Förberedelser för att prata
  1. Bild med titeln Uppmuntra en förälder att dricka mindre alkoholsteg 1
1. Lär dig om vad du har att göra med. Det kan vara svårt att identifiera problemet, särskilt om du har bott med en förälders tunga dricks i åratal. En bra tumregel att veta när det är dags att gå in är om du känner dig som om (1) är ditt förhållande påverkat och (2) det finns konsekvenser i en viktig del av förälderns liv att de är medvetna om, men de fortsätter att dricka ändå.
  • Alkohol är det vanligaste läkemedlet, och alkoholismens sjukdom är en orsak till lidande för miljontals familjer. Även om du inte är övertygad om att din föräldrars problem är mycket allvarlig, är det viktigt att kunna upptäcka tecken och förstå effekterna av tungt att dricka på en persons liv mer allmänt.
  • Bild med titeln Uppmuntra en förälder att dricka mindre alkohol Steg 2
    2. Förstå hur du påverkas. Att vara medveten om hur din föräldrars drinkar påverkar du kan hjälpa till att sätta saker i perspektiv. Till exempel blir vissa tonåringar som bor med alkoholhaltiga vuxna rädda för att tala eller visa mycket känslor eftersom de fruktar att utlösa en förälders drickning. Svar på följande frågor för att få en bättre känsla av ditt engagemang:
  • Oroa dig för hur dina föräldradrycker?
  • Har du pengar problem på grund av deras dricka?
  • Berättar du lögner för att täcka upp för att dricka?
  • Känner du att om drinkaren brydde sig om dig, skulle han eller hon sluta dricka?
  • Är planer ofta upprörd eller avbruten på grund av drinkaren?
  • Gör du "var försiktig" med din förälder för att undvika att du stänger av en drickepisod?
  • Har du skadats eller generad av ett drinkers beteende?
  • Söker du efter dold alkohol?
  • Känner du dig som ett misslyckande eftersom du inte kan styra drickningen?
  • Bild med titeln uppmuntra en förälder att dricka mindre alkohol steg 3
    3. Ge rensa på dina känslor. Skriv i en tidskrift om dina känslor mot din förälders överdriven dricka. På så sätt kommer du att kunna prata om dig och dina känslor istället för dem och deras felaktighet när du adresserar föräldern. Om du har en bra grundning i hur du påverkas av drickningen, kommer du att vara mindre benägna att komma tillbaka om din förälder försöker neka din oro.
  • För att föreställa dig hur samtalet kommer att fortsätta, kanske du vill översätta dessa känslor till ett brev adresserat till din förälder. Skrivande i brevform hjälper dig att se vad dina lutningar är så att du kan bestämma huruvida du tar den bästa vinkeln eller inte.
  • Bild med titeln uppmuntra en förälder att dricka mindre alkohol steg 4
    4. Förutse svar. Svaren som kommer från att vara konfronterade om problem som dricker är ofta förutsägbara. Detta beror på att det bara finns ett begränsat antal sätt att skydda sig från sanningen om att ha en vana som skadar andra. Att se i förväg där din förälder kan ta konversationen hjälper dig att presentera dina bekymmer med mer självförtroende. Följande är svar som du kanske hör:
  • "Det är bara en fas. Jag dricker bara mer nu för att jag är upprörd om ___."
  • "Lämna mig ensam, det är inget av ditt företag."
  • "Min läkare säger att det är okej."
  • "Jag är nervös idag och jag behöver alkoholen för att lugna mig."
  • "Det spelar ingen roll. Ingen bryr sig om jag bor eller dör ändå."
  • "Jag dricker bara för att jag är ensam."
  • Bild med titeln uppmuntra en förälder att dricka mindre alkohol steg 5
    5. Bilda realistiska förväntningar om din förfrågan. Ofta tider, uppriktiga löften att skära ner eller sluta dricka helt och hållet inte ut. Detta kan hända även om din förälder vill beakta din uppmuntran. Det kan vara otroligt svårt att temperera en beroendeframkallande vana. Skydda dig själv och se till att du inte tar det personligen om din förälder inte kan lätta upp som du båda är avsedd. Detta kan vara ett tecken på att de behöver extra hjälp för att inse målet att dricka mindre.
  • Förvänta dig inte förändring att hända över natten eller utan känslomässig oro. Om du är medveten om att det här kan vara en process och inte bara ett engångsspråk, måste du förbereda dig för att stödja långsammare förbättring än vad du hade hoppats på. Stöd i det dagliga livet, även om du tror att problemet mestadels har gått bort, kan vara nyckeln till att upprätthålla förändringen.
  • Bild med titeln uppmuntra en förälder att dricka mindre alkohol steg 6
    6. Hitta supportgrupper. Eftersom alkoholberoende är ett så utbrett problem, erbjuder flera organisationer konfidentiella supportgrupper och möten för personer som lever med alkoholberoende. En organisation, Al-Anon är utformad för att stödja familjen och vänner till alkoholister. Det finns även en grupp som är specifikt inriktad mot ungdomar som kallas alateen som är särskilt inriktad på ungdomar. Alateen är inte bara för barn av alkoholberoende föräldrar, det kan också hjälpa tonåringar vars föräldrar redan kan vara i återhämtning. Att delta i ett möte innan du adresserar din förälder kan också hjälpa dig att ge dig en bättre känsla av hur man ska närma sig situationen.
  • Del 2 av 3:
    Kommunicera din oro
    1. Bild med titeln uppmuntra en förälder att dricka mindre alkohol Steg 7
    1. Ta upp problemet. Du behöver inte ha det perfekta talet som är förberedt eftersom det viktigaste är att du uttrycker din oro med omsorg, mildhet och respekt. Dessa allmänna riktlinjer hjälper dig att undvika gemensamma fallgropar att konfrontera en förälder om deras dricka:
    • Slå inte upp konversationen medan din förälder dricker. Om du vet att han eller hon vanligtvis börjar på kvällen, gör det till en punkt att ta upp det tidigare på dagen.
    • Du kan öppna med något som "Jag har tänkt mycket om något som jag skulle vilja uppmärksamma. Det är svårt för mig att prata om, så snälla var tålamod." På så sätt presenterar du frågan som en ömsesidig kamp i stället för en anklagelse.
  • Bild med titeln uppmuntra en förälder att dricka mindre alkohol steg 8
    2. Släpp drama. Motstå att använda dramatiska gester som att hälla en flaska sprit i avloppet. Detta gör det bara att det verkar som om du är kraftfull snarare än berörda och kan sluta göra din förälder exasperated och oreciptiv för vad du säger. Istället fokusera på den skada som drickningen orsakar i nutid. Att föra upp gamla minnen kan snabbt spiral in i en "Vem kan komma ihåg tidigare händelser bäst" spel och orsakar onödig smärta för din förälder. Vara känslig för hur mycket din förälder kan hantera.
  • Undvik ett konfronterande tillvägagångssätt. Se till att du inte predikar, moralerar eller bedömer problemet. Om din förälder förnekar att de dricker för mycket, gör retort genom att säga något som, "Du får inte dricka mycket av andras standarder, men beloppet är fortfarande tillräckligt för att orsaka disarray i vår familj som problemar mig mycket."
  • Dessutom vill du balansera konversationen genom att nämna positiva egenskaper som du väljer mest om din förälder. Kontrast dessa genom att till exempel säga, "När du dricker, saknar jag din dumma sida. Du spricker aldrig skämt till mig när du dricker som du brukade när jag var liten."
  • Håll dig borta från orden "alkoholisk" eller "missbrukare" eftersom de bär en tung stigma. Även om du inte menar det, kan du göra att din förälder känner sig så skäms över att de ger sig själva och fortsätter att dricka i större integritet.
  • Bild med titeln Uppmuntra en förälder att dricka mindre alkohol Steg 9
    3. Var direkt och specifik. Presentera bara fakta om vad du har observerat om din föräldrars beteende, som, "Jag har märkt att du dricker nästan en full flaska vin över middagen" istället för, "Du är full!"Håll betoningen på vad du meddelande och vad du känner sig. På så sätt spelar det ingen roll om föräldern har ett problem enligt vissa utomstående standarder - de kommer att se att du är orolig och kan inte argumentera för din känslor.
  • Prata också om effekten av alkohol eller narkotikamissbruk på vad du föräldrar bryr sig om det mesta. Tänk på din föräldrars ålder och deras nuvarande prioriteringar så att du kan visa hur dessa saker (jag.e. Mobilitet, minnesförlust, andras åsikter) påverkas.
  • Bild med titeln uppmuntra en förälder att dricka mindre alkohol steg 10
    4. Express kärlek och oro. Eftersom det är lätt att tolka oro som kritik, kan din förälder vara resistent och ilska av din grund för dem att dricka mindre. Du kommer att bli frestad att höra sin ilska och ovillighet och att svara i natura. Gör inte detta. Se till att din förälder vet att du älskar dem oavsett vad, och att din oro kommer från denna kärlek.
  • Till exempel kanske du berätta för din förälder, "Anledningen till att du är överdrivna dricker stör mig i första hand är på grund av hur mycket jag älskar dig."
  • Om de svarar genom att säga, "Du älskar inte mig när jag dricker?", Påminn din förälder--"Jag gör det, men det blir svårt att omfamna eller uttrycka det när jag är upprörd över vårt hemliv...speciellt när jag tror att en lösning är i sikte."
  • Bild med titeln uppmuntra en förälder att dricka mindre alkoholsteg 11
    5. Lyssna, men gör din sak den första prioriteringen. Oavsett hur dina föräldrar försöker rättfärdiga sin dricka, stanna centrerad på vad du vet att vara sant: Deras dricka påverkar dig och ditt förhållande. På grund av smärtan att erkänna det finns ett problem, kan föräldrarna inte kunna se sanningen om en situation.
  • Problemdrycker kan också försöka skylla på någon annan eftersom det här är lättare än att ta ansvar på egen hand. Så, även när man möter anklagelser om din egen roll i föräldrarna, vet du att du inte är fel. En annan vanlig taktik är för föräldrar att försöka minimera problemet genom att försöka övertyga dig om att deras dricksvanor är normala - inom gränserna för vad någon som försöker lossna skulle dricka.
  • Det är lätt att ta ett föräldrars ord att deras dricka är bara lika tungt som det är tillfälligt. Undvik att gå med i att acceptera ursäkter eller känsla på fel för deras handlingar. Detta kommer bara att förlänga din förälder från att verkligen känna konsekvenserna av deras beteende.
  • Bild med titeln uppmuntra en förälder att dricka mindre alkohol steg 12
    6. Kom upp med begränsande taktik. För att öka sannolikheten för att verkligen skära tillbaka, håller med din förälder på sätt som de kan övervaka deras dricka. Du kan försöka ställa in en gräns med dem - kanske du bara köper en flaska sprit för huset per vecka. Eller kom upp med ett kodord som kommer att signalera din förälder för att titta på deras dricks i specifika stunder (som när föräldern måste köra, eller har företag över). Se till att gränsen är rimlig för dig och din förälder, och att kodordet är minnesvärd.
  • Bild med titeln uppmuntra en förälder att dricka mindre alkohol steg 13
    7. Föreslå alternativ för extern behandling eller hjälp. Beroende på svårighetsgraden av problemet kan det vara mycket svårt för din förälder att dricka mindre alkohol. Du kanske vill föreslå att de ser en terapeut eller gå med i en supportgrupp för andra som försöker vara mer uppmärksam på hur mycket de dricker.
  • En bra lista med resurser för hjälp med att dricka kan hittas här
  • Del 3 av 3:
    Skapa solidaritet
    1. Bild med titeln uppmuntra en förälder att dricka mindre alkohol steg 14
    1. Kontrollera efter tecken på att du ska backa av. Det kan vara mycket bemyndigande för att hjälpa en föräldereffekt en stor förändring. Men att lägga för mycket tryck på din förälder kan få dem att känna sig bedövas, skyldiga och till och med arg på rollen omvänd. Om din förälder redan får hjälp eller har sänkt sig på att de dricker signifikant och du är fortfarande nervös, kan det vara ett tecken på att du är för fokuserad på att ändra sina dricksvanor. Detta kan skapa en annan anledning att dricka - nu känner de sig skyldiga och känslomässigt utlöst.
  • Bild med titeln uppmuntra en förälder att dricka mindre alkohol steg 15
    2. Erbjuda alternativa aktiviteter. När du skär ut ett beroendeframkallande ämne kan det vara till hjälp att starta nya hobbyer eller aktiviteter som är engagerande och roliga. Som ett sätt att visa ditt stöd för den förändring du hoppas kunna se i dina föräldrar, föreslå en aktivitet som du kan göra tillsammans som en ersättare för en natt med att dricka. Du kan prova en spelnatt, filmkväll, eller till och med en mer praktisk aktivitet, som hantverk eller camping.
  • Bild med titeln uppmuntra en förälder att dricka mindre alkoholsteg 16
    3. Koppla av och varva ner. Ta hand om dig själv när du försöker hjälpa en förälder är avgörande. Tänk på att besatt om huruvida din förälder är att dricka eller inte kommer att lägga till ett tryck på situationen. Försök att ta lite tid åt dig själv genom att fokusera på aktiviteter från din förälder, veta att du har gjort vad du kan för att uppmuntra dem.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande