Hur man hanterar stegföräldrar och steg syskon

Justering till dina föräldrars skilsmässa kan vara svårt, särskilt om de tar sig till. Plötsligt har du en ny steppparent, och eventuellt även steg-syskon. Detta ger ofta en period av obekväma utbyten, eftersom de två familjerna försöker komma överens med varandra. Att hantera stepfamilies är mestadels en inställningsjustering, och det finns strategier för att uppnå detta. Ditt förhållande till en stepparent mot en steg-syskon kommer att variera i en examen.

Steg

Metod 1 av 3:
Hantera med stegföräldrar
  1. Bild med titeln Deal med stegföräldrar och steg syskon Steg 1
1. Förvänta dig inte en nattvänner. Du kommer inte omedelbart att bli nära med en stepparent, och det är okej. Faktum är att hans eller hennes relation med dig aldrig kommer att vara detsamma som med dina biologiska föräldrar. Om en stepparent kommer på för stark, låt honom veta att du bara vill ta det enkelt ett tag. Det är inget fel med att låta ett förhållande utvecklas naturligt över tiden.
  • Bild med titeln Deal med stegföräldrar och steg syskon Steg 2
    2. Kommunicera dina förväntningar. Din stepparent (er) har a "jobb" I familjen och i ditt liv. De kommer inte ha samma roll i ditt liv som dina biologiska föräldrar, men de kommer fortfarande att vara runt. Berätta för dem vad du vill att de ska göra för dig, och vad du inte vill att de ska göra. Närma sig inte dem som avser att berätta för dem hur de har upprörd dig, utan att skapa en kommunikationslinje.
  • Försök till exempel berätta för dem om du vill ha hjälp med att göra ditt skolarbete.
  • Du kan också berätta för dem att du hellre skulle dina biologiska föräldrar ge dig relation.
  • Bild med titeln Deal med steg föräldrar och steg syskon Steg 3
    3. Försök att vara opartisk. När konflikter uppstår är barn mer benägna att komma överens med sin biologiska förälder än deras stepparent. Känna igen detta och försök att se hennes ord och handlingar utan factoring i ditt förhållande med henne. Hon kommer att uppskatta att du sitter med henne på ett problem, även om du kanske inte har kommit att uppskatta henne än.
  • Om du befinner dig upprörd på något, säger hon, ta ett steg tillbaka och tänka på det. Om din biologiska förälder hade sagt det, skulle du fortfarande vara upprörd?
  • Försök att uppskatta hennes bidrag till familjen som du skulle din biologiska förälder. Till exempel, om hon organiserar en grill, försök att njuta av det som du skulle din mamma eller pappas händelse.
  • Viktigast, försök att se hennes sida i familjen tvister. Ibland kan du vara vad som håller familjen och Stepfamily tillsammans.
  • Bild med titeln Deal med steg föräldrar och steg syskon Steg 4
    4. Känna igen steppparentens utmaningar. Du kanske inte gillar att din förälder är omprövad, men stepparent har en uppförsbacke som vann över hela familjen. Ge honom tid att vänja sig på att vara runt nya barn. Att förstå med honom bör bidra till att minska det belopp han blir frustrerad med sin nya familj.
  • Bild med titeln Deal med stegföräldrar och steg syskon Steg 5
    5. Låt din stapp parta veta om du är obekväma. Det är vanligt att relationer mellan ett stepparent och ett styvbarn lider av könsförvirring. Till exempel kan en styvfar förväxlas om det är lämpligt att krama ett styvdotter på samma sätt som en biologisk dotter. Om han är för fysiskt tillgiven för din komfort, låt honom veta.
  • Detta bör meddelas honom på ett omtänksamt sätt. Till exempel kan du säga: "Jag vet att du bara vill vara nära mig och jag uppskattar det, men jag är inte redo för dig att krama mig hårt än. Jag ska meddela dig när jag är."
  • Bild med titeln Deal med stegföräldrar och steg syskon Steg 6
    6. Låt din biologiska förälder (er) hjälpa. Om du är mindre avslappnad än dina syskon, kan du få problem med att justera den nya steppparenten. Låt dina föräldrar veta att du vill att familjen ska vara lycklig, men vill att de hjälper dig att justera. Kommunicera som du vill göra ditt bästa för att lära känna din stepparent kommer att förbättra ditt förhållande med dina biologiska och stepparents.
  • Till exempel kan du berätta för dem: "Jag försöker bli van vid den nya familjesituationen, men övergångar kan vara väldigt svårt för mig. Kan du hjälpa mig att ta den här nya Father-son-dynamiken långsamt ett tag och låt det utvecklas?" Detta lägger dem inte i förarsätet, men det lägger dem i passagerarsätet, vilket hjälper dig att navigera i vattnet.
  • Metod 2 av 3:
    Hantera med steg syskon
    1. Bild med titeln Deal med steg föräldrar och steg syskon Steg 7
    1. Se det som en "blandad familj." Dina nya step-syskon är inte ett tillägg till din familj, och de är inte helt separata. Snarare har du blandat två familjer. De skiljer sig från vänner, eftersom du interagerar med varandra i hemmet, men du behöver inte se dem i samma ljus som din ursprungliga kärnfamilj.
  • Bild med titeln Deal med stegföräldrar och steg syskon Steg 8
    2. Leta efter gemensamma intressen. Det kommer att bli ett stort steg framåt om du kan hitta en eller två saker både och ditt steg syskon (s) njut av. Du behöver inte spendera varje minut tillsammans, men bjuda in dem för att titta på ett fotbollsmatch, kan till exempel gå långt. Att göra ett försök att komma överens med ditt steg Syskon (er) kommer också att förbättra ditt förhållande till din nya stepparent.
  • Du kan också ansluta genom att prova något du känner till din steg-syskon gillar. Till exempel, om han gillar att bygga och leka med fjärrkontrollbilar, fråga om du kan gå med lite tid. Detta visar att du lägger fram ett försök att vara en del av hans liv, snarare än bara tvärtom.
  • Bild med titeln Deal med stegföräldrar och steg syskon Steg 9
    3. Acceptera att du har olika privilegier. En källa till konflikt med en ny step-syskon kan vara att de får göra olika saker, till exempel stanna uppe över 10 pm. Du kan inte ändra sina hushållsregler, och du kan inte tvinga dina biologiska föräldrar att ge dig samma privilegier. Om en av deras privilegier verkligen stör dig, låt din biologiska förälder veta. Han kanske kan komma med en kompromiss för dig.
  • Om det är en åldersrelaterad skillnad, som en senare sängtid, kan du få samma privilegier när du är din sibles ålder.
  • Om det bara är en föräldraskap, som att använda en föräldrars bil för att se vänner, prata med din biologiska förälder. Han kanske inte är beredd att ge dig det privilegiet, men berättar för skillnaden i privilegier som stör dig om att du inte är helt nöjd med hur sakerna för närvarande är.
  • Bild med titeln Deal med stegföräldrar och steg syskon Steg 10
    4. Håll dig positiv med dina steg syskon. Om ditt steg syskon (er) gör något annorlunda än du, inte kritisera eller kommentera. Du behöver inte vara bästa vänner med dem, men du måste interagera med dem om du kommer med eller inte. Acceptera sina tullar. Om de kritiserar dig, försök hålla din coola. Förklara varför du gör något som du gör, och acceptera att de fortfarande inte kan respektera dig.
  • Bild med titeln Deal med stegföräldrar och steg syskon Steg 11
    5. Var villig att dela. Om din nya steppparent har barn, särskilt om de är yngre än du är det viktigt att dela. Låt dem veta vad de inte får röra. Håll också saker du inte vill att de ska titta på någonstans där de är mindre benägna att hitta den.
  • Till exempel kan du bjuda in dina steg syskon till din födelsedagsfest. Att introducera dem till dina vänner är ett bra sätt att dela ditt liv med dem.
  • Metod 3 av 3:
    Undvik vanliga misstag
    1. Bild med titeln Deal med stegföräldrar och steg syskon Steg 12
    1. Undvik skvaller och bakom-back-förolämpningar. Du kan märka quirky eller till och med ovänliga beteenden i din nya stegfamilj, men det är bäst att hålla dina kommentarer till dig själv. Fokusera på sina positiva i stället. Du kanske tror att din biologiska familj är överens med dina kommentarer, men det kan göra dem obekväma. De kan försöka anpassa sig till det nya livet, och du kommer i vägen.
  • Bild med titeln Deal med steg föräldrar och steg syskon Steg 13
    2. Håll pengar ut ur ekvationen. Be om lite utgiftskassa kan vara ett recept på katastrof. Stegföräldrar bör vidta åtgärder för att behandla steg barn som sina egna, men de bör också respektera sina biologiska förälders regler.
  • Stepchildren bör inte se en ny steppparent som en extra väl av pengar. De är inte din personliga bank, så lägg inte spänningen på förhållandet genom att försöka göra ett tillbakadragande.
  • Bild med titeln Deal med steg föräldrar och steg syskon Steg 14
    3. Var inte oförskämd. Förvänta dig inte att du kan göra att du kan agera helt enkelt för att han eller hon inte är din biologiska förälder. Du kan vara upprörd om dina nya steppparent eller steg syskon, och det är okej, men använd det inte som en ursäkt för att vara direkt oförskämd. Kom ihåg att det här är en kamp för dem, och de förtjänar fortfarande att behandlas med grundläggande mänsklig respekt.
  • Bild med titeln Deal med steg föräldrar och steg syskon Steg 15
    4. Be om någon ensam tid med din biologiska familj. Det kan tyckas som det bästa sättet att bilda nya obligationer är att försöka hårt hela tiden. Detta är inte nödvändigtvis sant. Fråga din biologiska förälder om du kan göra något bara de två. Du bör inte försöka utesluta din stepfamily från varje enskild händelse, men det är bra för dig att få lite en-på-en gång med din biologiska familj också.
  • Bild med titeln Deal med stegföräldrar och steg syskon Steg 16
    5. Acceptera att din stepparent är annorlunda. Förvänta dig att din stigparent har olika beteenden och reaktionsreaktioner än din biologiska förälder. Vet att din stepmom kanske inte är cool med något som din biologiska mamma låter dig göra. Gör inte antaganden om hur din stepparent kommer att uppträda eller reagera.
  • Tips

    Överväga att föreslå behandling om alla dina interaktioner med din stegfamilj är obekväma. Det finns familjerådgivare som specialiserar sig i stegfamilj och skilsmässa fall.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande