Hur man botar alkohol andning

Alkohol andetag kan vara irriterande och pinsamt. Om du inte vill gå till en händelse som luktar av sprit, finns det sätt att minska doften av alkohol på andan. Genom att äta och dricka vissa ämnen, städa upp dig och arbeta för att förhindra att bosa andas till att börja med, kan du sluta lukta alkoholfri!

Steg

Metod 1 av 3:
Ätande och drickande
  1. Bild med titeln Cure Alkohol Andningssteg 1
1. Ät före eller medan du dricker. Äta medan du dricker kan hjälpa till att minska alkoholans andetag. Mat absorberar en del av den alkohol du dricker medan du också stimulerar produktionen av saliv. Detta kan förhindra uttorkning, vilket kan öka närvaron av alkoholans andning.
  • Barer ger ofta snacks som jordnötter, popcorn och andra munchies för att se till att beskyddare inte blir sjuk från överdryck. Försök att periodiskt snacka på dessa gratis matar medan du är ute.
  • Om du dricker på en väns plats, erbjuda att ta med ett mellanmål för gruppen. Ta ett par påsar potatischips eller lite mikrovågsugn popcorn. Detta kan gynna dig genom att minska alkoholans andning och få dig att se generös i värdens ögon.
  • Bild med titeln Cure Alkohol Andningssteg 2
    2. Försök lök och vitlök. Mycket aromatiska livsmedel kan hjälpa till att åsidosätta alkohol andetag. Rödlök och vitlök bor både på andan under lång tid, vilket minskar lukten av alkohol.
  • Du kan beställa barmat som innehåller lök eller vitlök. Vitlök-infunderade föremål, som vitlöksfries eller vitlöksbröd, är ofta populära barartiklar.
  • Lägg till röda lök till en smörgås, burger eller sallad efter att ha druckit.
  • Vissa människor, om de letar efter en snabb botemedel, bara äta lök eller vitlök. Även om detta är ganska effektivt, kom ihåg att lukten av vitlök eller lök kan vara ganska stark. Det utstrålar inte bara från din mun, det kommer också ut dina porer. Om du försöker eliminera alkoholföretag eftersom du har någonstans att vara, det kanske inte är ditt bästa alternativ. Lukten av vitlök, medan mer socialt acceptabel, kan vara lika off-putting som booze andedräkt.
  • Bild med titeln Cure Alkohol Andningssteg 3
    3. Tuggummi. Gummi kan hjälpa till att eliminera alkoholans andning. Inte bara täcker den starka lukten upp lukten av sprit, men det kan också orsaka att du saliverar. Detta kan också minska alkoholans andning.
  • Prova surt smaksatt tandkött. Detta kommer att orsaka överdriven salivation, vilket kan eliminera alkoholans andning snabbare. Medan smaken kan vara initialt svårt att hantera, kom ihåg det blir mildare ju mer du tuggar.
  • Mintgummi är också ett bra alternativ. En kraftfull mentolsmak kan snabbt täcka upp alkoholans andetag och används ofta som en andningsfräschare.
  • Bild med titeln Cure Alkohol Andningssteg 4
    4. Drick kaffe och vatten. Att dricka både kaffe och vatten kan bidra till att minska alkoholans andetag. Vatten fyller på den hydrering du förlorat dricker och främjar salivation, vilket kan minska alkoholans andetag. Kaffe har en stark lukt på egen hand, som kan täcka upp den fula lukten av sprit. Kaffe används dock bäst på morgonen efter att ha druckit. Blanda stimulanser och depressiva medel kan orsaka en spik i energi, vilket gör att du känner dig mindre full. Detta kan leda till att du oavsiktligt dricker mer än du kan hantera.
  • Metod 2 av 3:
    Städar upp
    1. Bild med titeln Cure Alkohol Andningssteg 5
    1. Borsta tänderna för ett extra par minuter. Borsta dina tänder kan hjälpa till att minska dålig andedräkt i samband med att dricka. Spendera lite extra tid på din tandhygien kan hjälpa till att täcka dålig andedräkt.
    • Använd en stark luktande tandkräm som innehåller mentol. Detta är mest effektivt för att täcka alkohol andetag.
    • Tillbringa en extra två minuter borsta tänderna. Du behöver den här extra tiden för att få alkoholrester och alkohol-blöt mat ur din mun.
  • Bild med titeln Cure Alkohol Andningssteg 6
    2. Flock. Försumma inte tandtråd efter en natt med att dricka. Matpartiklar, som späds med alkohol, fastnar ofta mellan dina tänder. Detta kan bidra till alkoholans andning även efter att du har borstat tänderna noggrant.
  • Bild med titeln Cure Alkohol Andningssteg 7
    3. Använd muntvätt. När du har borstat och flossat, se till att gurgla och skölja med en bra muntvätt. Mouth Washes är utformade för att eliminera dålig andedräkt och tenderar att ha en minty doft som kommer att täcka alkohol andetag. Gurgla för den rekommenderade tiden som anges på flaskan, vanligtvis cirka 30 sekunder och spotta sedan in i diskbänken och skölj med vatten.
  • Bild med titeln Cure Alkohol Andningssteg 8
    4. Dusch. Alkohol påverkar inte bara andan. Det sipprar också genom dina porer, vilket gör att en boozy doft kommer från din kropp. Ta alltid en dusch på morgonen eller natten efter att ha druckit.
  • Ta en vanlig dusch, med särskild uppmärksamhet åt att tvätta din kropp.
  • Starkluktande tvål, schampon och balsam kan hjälpa till att eliminera eller minska lukten av alkohol.
  • Metod 3 av 3:
    Förhindra alkoholans andning
    1. Bild med titeln Cure Alkohol Andningssteg 9
    1. Dricka i moderering. Dricker måttligt snarare än binge dricks kan minska lukten av alkohol. Försök hålla fast vid några drinkar under kvällens gång. Binge-dricks kan inte bara resultera i en stark lukt utan andra hälsoproblem, särskilt när de görs ofta. Klippa tillbaka på att dricka, och inte dricka för att bli full, kan hjälpa till att förhindra alkoholans andning.
    • Försök att hålla dig till att dricka bara två drycker per sittande.
  • Bild med titeln Cure Alkohol Andningssteg 10
    2. Blanda inte drycker. Olika drycker har olika lukt. Om du blandar en mängd olika typer av alkohol, kan det göra den övergripande lukten värre. Hålla fast vid en typ av alkohol du gillar för natten eftersom det här kan minska alkohol andetag.
  • Bild med titeln Cure Alkohol Andningssteg 11
    3. Håll dig till enkla drycker. Blandade drycker som innehåller örter och kryddor kan ha en starkare lukt än enkel öl, vin och sprit. Hålla fast vid enkla drycker eftersom det kommer att minska lukten av alkohol på andan.
  • Tips

    Håll pepparmynta, kanel eller spjutmintgummi nära hela tiden.
  • Om du tror att du har ett drickproblem, överväga att gå till en social supportgrupp som alkoholister Anonym. Anslutning med ett samhälle av personer som är stödjande och förstår vad du går igenom kan hjälpa till att göra att sluta dricka enklare.
  • Överväg att prata med en terapeut om du är orolig för hur mycket du dricker. Att prata med en opartisk person kan hjälpa till att ge dig perspektiv.
  • Om du kämpar med alkoholberoende, prata med en familjemedlem eller älskade en om vad som händer. Att vara ärlig är ett viktigt steg mot återhämtning.
  • Varningar

    Om du har känslor som du behöver skära ner på alkoholen, om du känner dig irriterad av personer som säger att du dricker för mycket, om du känner dig skyldig efter din drink, eller om du behöver en ögonöppnare på morgonen för att få dig går, då kan du ha ett drickproblem. Prata med din läkare om hur mycket du dricker och vad du kan göra för att skära tillbaka.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande